sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Milloin äiti käy kylässä?


Jos perheen päivärytmi on yksi vuotiaan kanssa suunnilleen tälläinen:

klo 07.00 Lapsi herää,syö,leikkii isin kanssa.

klo 10.00 lapsi menee päikkäreille ja äiti joka valvoo lapsen yökekkulit herää suihkuun,ruuanlaittoon ja "omalle ajalle".

10.00-->12.00 päiväunet

12.30 päiväruoka

14.00 välipala

17.30 iltaruoka

19.00 pesut ja pusut ja nukkumaan

19.30-20.00 tenava on unessa


Jos äiti saa kutsun kyläpaikkaan niin milloin sinne mennään!?

Jos kyläpaikan äiti on kotona lasten kanssa lähdemme usein aamuruuan jälkeen jugurtin tai muun välipalan kanssa kyläilemään mutta sanotaan vielä vaikka että kyläpaikan äiti olisi töissä ja pääsee 5 maissa.

Matkaan menee n.30min per suunta.(jos osuu bussiin oikein)

Niin ja vielä jos haluaa lapsen unille kotiin eikä bussiin jossa meidän tenava vetää sen 20min unta ja on sen jälkeen pirteä kuin kolibri...

Tai jos haluaa välttyä kotona yliväsykekkuleilta tai jos ja jos ja jos...

Tulin siihen tulokseen että jos kyläpaikassa ei luuhaa ihan joka ilta tuskin lapsi voi saada pysyvää vauriota jos nukahtaa bussiin ja kaiken todennäköisyyden mukaan äidillä ei voi olla enää illalla mitään niin tärkeää tekemistä etteikö pieni kekkuli selätetä nopeasti. :)

Tässä perustelu lähinnä itselleni miksi on hyvä käydä välillä hakemassa äideille ja lapsille muita samansorttisia kontakteja vaikka iltarutiinit menisivät välillä pipariksi.

Jos joku sattui tänään näkemään äidin joka nassu menosuuntaan rattaissa matkaavalle taaperolle jutteli ; mitä ankka sanoo? kulta,mitä se pieni ankka sanoo?
Niin se olin sitten minä koittamassa pitää mimoa hereillä.

Vastausta ei tosin tullut.Pikku ankka nukkui jo täyttä häkää.

Loppuun vielä parit jämäkangashousut:
ruskeat trikoota,valkoiset gollegea ja raitaisat vellua.


5 kommenttia:

 1. Se tietty tuo vaikeuskerrointa, jos kyläiltävä on kotona vasta illalla, muutenhan teillä on kohtuulisesti iltapäivällä aikaa. Minni nukkuu vaihtelevasti usein 12.30-4 välillä 2-3 tuntia ja harvoin pääsemme mihinkään ennen neljää. Seitsemän jälkeen olisi hyvä olla kotona syömässä joten noin 3h jää toiminta varaa. Jos syömme ulkona tai meille tarjotaan ruokaa silloin voimme olla melkein kahdeksaan, mutta tietty tuo hereillä pitäminen on ongelma.

  Tavallaan oli paljon helpompi kun Minni nukkui kahdet unet. Toiset pystyi aina ottamaan matkustaessa. Nyt on kyllä valoa näkyvissä, koska unien alkua voidaan tarpeen mukaan joustavasti venyttää. Tänäänkin oltiin eka puistoilemassa ja sen jälkeen lounaalla ulkona, kotona vasta yhden jälkeen ja neiti oli hereillä! Vielä jouluna Minni nukahti vaikka kesken ruokailun, kun kello löi 12...

  VastaaPoista
 2. Hienot housut olet saanut aikaan! Kyläily on kuule näitten kahden kanssa vielä vaikeampaa, kun joutuu huomioimaan kahden tarpeet. Siksi toivon että tullaankin meille, ja me pysytään kotona :D

  VastaaPoista
 3. Voi ei, ihanaa :D Samoja mietteitä meilläkin... Tosin Telma ei vielä yksillä unilla jaksa koko päivää, niin aamu-unet on kriittiset ja ne toiset tirsat vedellään sitten autossa/kauppareissulla/ihanmissävaan. Joka on kyllä helpottanut elämää suuresti!

  ps. en pääse yli noista sun ompeluksistasi, voi oi kun ois itsekin osaava. O.O

  VastaaPoista
 4. Meidän Telma on tunnetusti aina kylässä hyväntuulinen joten voimme lähteä kyläilemään ihan päiväuniajoista välittämättä. Pienet tirsat voi sitten vetää kotimatkalla rattaissa.

  VastaaPoista
 5. Meillä on totuteltu että molemmat nukkuis samaan aikaan, mutta juuri nytkin poitsu kuorsaa ja nöppis könyää tossa=/

  Meillä siis kyläillään aamu-tai iltapäivällä, ennen unia tai niiden jälkeen. Totuuden nimessä, aika vähänhän me kyläillään, usein pyydän mimppaa ja hansuakin meille päin...

  Mää kaipaan meille ihanai froteehousuja, onko jo työn alla;)

  VastaaPoista