perjantai 27. maaliskuuta 2009

Näkeekö äitiyden naamasta?

Tänään istuin metroasemalla itiksessä kun viereen köppösti söpö mummo hymyilemään mimolle.
Mummo kuitenkin pitikin mimolle söpöstelyn ohessa epäsuorasti minulle tarkoitetun saarnan lapsien kohtelusta nuorissa perheissä ja kysyi lopuksi missä lapsen äiti on?

Alkuviikosta tuusiksen unohdetta laukkunsa ruokapaikkaamme menin sitä sieltä hakemaan.Täti tiskillä kertoi jo soittaneensa isälleni... Tuusiksen miehelle siis...(oli puhetta lapsen imettämisestä tms löytäjän kanssa)

Kun poika oli pieni olimme Minä ja Morrison elokuvan kuvauksissa.Ohjaajalta tuli käsky antaa lapsi oikealle äidille kun kantelin robinia rintarepussa...

Useimmiten ihmisiltä loksahtelee leukaluut kun kerron että lapsia on lisää ja etten ole vauvan kummi tai sisko tai muu nanny.

Samaa rataa on menty vuodesta 2000.

Olen nuoren näköinen ja hiusvärit ja vaatteet tekevät varmasti paljon.Myös pienuus,mutta enkö saisi näyttää vaikka harakanpelätiltä ja silti olla hyvä äiti lapsilleni?
Ei kai se tukkaväri niitten muksun pyllyjä pese ja lauluja laula? :)

Mistä sitä sitten päätellään kenellä on lapsia?
Millainen on ulkonäöllisesti standart äiti?
Onko äideillä silmien ympärillä renkaat ja vaatteissa ruokaa?
Jos pitää huolta itsestään onko sitten itsensä etusijalle asettava äiti?

Tehdäämpä pieni testi:

Alla on kuvia joissa esiintyvistä naisista kahdella ei ole lapsia.Osaatko seuloa heidät joukosta? :)

Eeva


Nina
Hanna

Nina 2

Sanna

marika

Sari

Ansku


Kerrohan myös mistä päättelit lapsellisuuden?

Minä tiedän yleensä suurella todennäköisyydella äideiksi ne jotka hymyilevät kaupungilla kiireen keskellä lapsia nähdessään. :)


Kiitos tutuille kuvista.Innolla odotamme kaikki huumorimielessä empiirisen tutkimuksen tuloksia.
P.S. jos tunnet jonkun ethän paljasta että tiedät varmaksi. :)


Allekirjoittanut on kolmen lapsen äiti. :D

17 kommenttia:

 1. Laitanpa ilmeisesti ekan veikkauksen. Elikkäs lapsettomia ovat...

  Kuvan 1 Eeva ei istu luontevasti hiekkiksellä tai sitten hällä on murkkuja sukkiset täynnä.

  Toinen veikkaus on vikan kuvan Ansku. Hän vaikuttaa reissunaiselta, jonka lähitulevaisuuden suunnitelmiin ei kuulu lapset vaan Euroopan valloitus.

  T: Artun äiti, joka itse täytti juuri 33v ( ei rytyn ryttyä vaan finnejä pukkaa naaman täydeltä)

  VastaaPoista
 2. Aika pahan pistit, veikkaisin viimeisen kuvan Anskua ja toista en kyllä osaa veikata.

  Itsekin olen joskus ennenmuinoin ollut nuori äiti, silloin kun Sofia ja Henri olivat pieniä. Joskus joku luuli minun äiti lasteni äidiksi. Kyllä siinä suut loksahti kun sanoimme, että hän on näiden tenavien mummi. Nykyään kukaan ei enää ole epäillyt minua äidiksi. Otan nykyään kohteliaisuutena sen, kun sanotaan että oletpas saanut Sofian tosi nuorena - sehän vaan vähentää mun nykyistä ikää :)

  Mielestäni ei ole olemassa standardia äitiä,mutta tuo kaupungilla lapsille hymyily useimmiten paljastaa.

  VastaaPoista
 3. Ansku on lapseton veikkaisin. Toista en osaa sanoa.

  VastaaPoista
 4. Ansku ja Hanna on minun veikkaus. Eli ne ovat lapsettomia.

  VastaaPoista
 5. Kaksi viimeistä on lapsettomia, koska he katsovat kiireettömästi kameraan. Muut ovat sen näköisiä, että ovat valmiina ryntäämään milloin tahansa estämään riiviöidensä tuhot.
  Hih, eihän sitä äitiyttä voi ennalta tietää, jos kadulla joku vastaan tulee. Tuokaan ei ole varma merkki, että lapselliset hymyilevät lapsia nähdessään. Vauvakuumeinen ystäväni (jolla ei ole lapsia) meinaa rynnätä kaikkien lasten kimppuun, kun taas itse vaihdan junassa vaunua, jos siellä on lapsia, kun itse kerrankin pääsen ilman lapsiani matkustamaan!

  Multa on kanssa esikoisen vauva-aikaan kysytty, että onko tuo sinun lapsesi pariin kertaan. Vauva oli ihan vinosilmäinen siihen aikaan, joten ajattelin, että kysymykset johtuivat siitä. Yleensä vastasin, että: 'ei, kun kaappasin tuolta pihalta keinusta mukaan.' Kerran neuvolassa neuvolantäti kysyi, että puhuuko lapsi suomea, olin vähän ymmälläni ja vastasin, että: 'ei se vielä puhu', kun en ymmärtänyt oikein kysymyksen funktiota, poika oli vajaan vuoden silloin...

  VastaaPoista
 6. Veikkaisin että molemmat Ninat ovat lapsettomia, en tiedä miksi, tuli vain semmoinen tunne.

  Täällä toinen 3 lapsen äiti jota mummot kauhistelee. Kukaan ei usko että tytöt olisi minun lapsia, niitä luullaan lähinnä siskoikseni aina :) Ikää 29v ja 10 vuotta nuoremmaksi luulevat...Kai se on loppujen lopuksi ihan hyvä juttukin.

  VastaaPoista
 7. Randomilla Nina 2 , koska hän täyttäis yleisimmät stereotypiat pienten lasten äidistä ja sitten vaikkas Ansku, joka näyttää alkavalta kaupallisen alan uraohjukselta=)

  VastaaPoista
 8. minun veikkaukseni on myös Eeva ja Ansku ja juurikin samanoloisilla perusteluilla kuin Artun äidillä :o)

  VastaaPoista
 9. Olipas jännä, samat mietteet Artun äidin kanssa.
  Eeva näyttää istuvan hiekkiksen reunalla vaivautuneesti, eli arvaan että vieras paikka :)
  Anskun kohdalla tuo tausta lähinnä saa epäilemään ettei ole lapsia. Vaan voihan olla että esim vauva on vaikka rintarepussa isällä joka ottaa äidistä kuvaa..
  Tiedä sitten, mutta tässä arvaukseni.
  T: (Liian?)nuorelta näyttävä kolmekymppinen Elly, joka saa sääliviä katseita kaupassa (sekä minä että lapset.. huoh)

  VastaaPoista
 10. Nämä veikkaukset on nyt todella subjektiivisia:)

  Veikkaan, että molemmat Ninat on lapsettomia. Nina1 näyttää lapsettomalta kaveriltani ja sellaiselta, joka vielä haluaa rauhassa käydä bändien konserteissa ja viihtyy hyvin rock-baareissa (ei siis näytä miltään alkoholistilta!!).
  Nina2 viettää vapaa-aikaa prätkällä ajellen ja Suomea ja Eurooppaa kierrellen. Hänellä on miehensä kanssa haaveissa lapsi parin vuoden päästä.

  VastaaPoista
 11. Nina 2 ja Marika, heillä ei ole lapsia. Ihan villi veikkaus vaan. Muut vaan näyttää siltä, että heillä on lapsia :)

  Mä olen itse 29 ja ekani sain 21 vuotiaana. Olen ollut ja olen edelleen tosi nuoren näköinen. Monta monituista kertaa on mummot kaupungilla kauhistelleet, että voi voi miten noin nuorella on lapsia tai muuta tähän tyyliin :/

  VastaaPoista
 12. Mä veikkaan kyllä Eevaa ja Nina2. En tiedä miks mutta tällainen mielikuva mulle tuli:)

  VastaaPoista
 13. Vois kertoa sitten kans jossain vaiheessa. Muistelen "katkeruudella" ikäero-veikkaustasi, jonka lopputulosta en ainakaan minä tullut koskaan tietämään, vaikkapäiväkausia kyttäsin postausta, mrrr!;)

  VastaaPoista
 14. Eeva ja Sanna, kuten muillakin, Eeva ei näytä oikein sopivan hiekkalaatikolle ja Sanna taas, no vähiten näyttää siltä että hellisi sylissään vaavia

  VastaaPoista
 15. mä veikkaan kanssa eevaa ja sitä viimeistä, nimeä en muista. aikalailla samat perusteet kuin mitä muilla samoja veikanneita ;)

  VastaaPoista
 16. Eevaa ja Anskua veikkaisin minäkin lapsettomiksi... Jotenkin olemuksesta ehkä näkyy, että se todellinen "suuri rakkaus" on vielä kokematta.

  VastaaPoista
 17. Veikkaan Nina2 ja Ansku. Erityisiä perusteluita ei ole, vaan on villiveikkaus.

  VastaaPoista