lauantai 4. huhtikuuta 2009

Mitä merkkiä teidän lapsi on?


Viime päivinä on ollut puheenaiheina perhe/kaks+ lehden artikkelit lapsiperheen vaatefriikkeydestä ja kulutuksesta.

Meillekkin tuttu blogisti on raottanut omaa vaatekomeroaan ja hymyään toisen sivuilla. :)

Hurjasti keskustelua kuitenkin on herättänyt se mikä on liian suuri summa laittaa lastenvaatteeseen?

Artikkelissa eräs äiti kertoo että 350€ merkki villakangastakista oli vielä ihan ok.Samainen äiti pistäisi 80€ paitaan kevyesti.

Minulla on n.600€ kodinhoidontuki+ lapsilisä.
Tämä ei vielä yksinäänkään riitä edes meidän vuokraan.
Mies tienaa keskiverrosti emmekä saa tukia mihinkään,silti meillä on rahaa joskus käydä ulkona syömässä tai ostaa jotain mukavaa.
Kyllä siltikin voin sanoa että 350€ villakangastakista on minulle jo aivan käsittämätön ajatus.

Lapsi kasvaa nopeasti ja koot jäävät pieneksi.
Osalla on onneksi jälleenmyyntiarvoa tai sisaria odottamassa.
Itse valitsen vaatteet sillä perusteella että se on pestävä,kestävä,kivan näköinen.
Merkki ei ole minulle mikään tekijä ellen tiedä merkkiä kokemuksen kautta huonoksi.Sillon jää ostamatta oli sitten kallis tai halpa.


Paljon rahaa saisin menemään kankaisiin.Niissäkin yli 20e metri tuntuu hullun hintaiselta vaikka metristä saa noin 2.5 housut tai paidan ja pöksyt jolloin hintaa ei jääkkään enää varsinaisesti paljoa jos vertaa kaupan hintoihin.
Ajattelen kaiken muutenkin nykyisin kankaissa. :D
Esim: shampoodlen setti,kivan näköinen,kokeilin päälle,oli tönkköhihainen ja lyhyt paidan malli.Ostaisinko kangasta ja tekisin itse? Materiaalikustannukset ehkä noin 20e aikuiselle...
Tietysti on eri asia jos jotain merkkiä haluaa tunnustaa.Sillon vaatteessa maksaa sitten merkin mainostilasta.

Sanotaan nyt vielä tähän että viimeisten 4kk sisään olen ostanut alle 10 kpl kaupan vaatetta.Kangasta sitten kylläkin. :)


Mikä on hyvä määrä vaatteita tai kallis kertaosostos?
Paljonko laittaisit maksimissaan trikoopaitaan?
Entäs takkiin?

Näitä olemme miettineet tässä muutaman päivän ja illalla julkaisemme hupsukorvissa suuren kipuraja kyselyn. :)

Kotona meillä on siipake kipeänä.
Mimo huonolla tuulella.

Molemmat nukkuvat nyt ja toivoisen että sieltä herättäisiin hiukan aurinkoisempina ja ryhdikkäämpinä.


Unille menossa.

18 kommenttia:

 1. Artun 3,5v vaatteet koostuvat pääasiassa käytettyinä saaduista, kirppiksiltä, huutiksesta sekä halvennusmyynneistä ostetuista. Uusia ostan vain joululahjaksi tai jos on ihan pakko ostaa. Kauppoina H&M, Lindex ja KappAhl. Pyrin myös noissa pakottavissa ostoissa käyttämään jotain alekuponkia. Artun ollessa pieni ostin joitakin vaatteita myös Stockalta, mutta vain Hullareiden aikaan. Prismasta ja Cittaristakin on tullut ostettua jos on löytynyt ihan hirmu kiva vaate, mutta vähemmän niistäkin. Hinnoista uusi pitkähihainen trikoopaita saa maksaa max 10-15€ (mieluiten alle), takki max. 20-25, farkut max 10€ (niitä kun aleista saa tuohon hintaan, niin ostan aina myös seuraavan koon jemmaan), t-paita pitää saada alle 10€.

  Itelle ja miehellekin ostetaan noista H&M, Lindex ja KappAhl. Niissä kuitenkin on mun mielestä hinta-laatu suhde kohdillaan. Muutenkin itelle ostetaan uutta vasta kun vaatteet alkaa hajota päälle. Ainoa "merkkivaate" mikä meidän perheessä ostetaan "kalliilla" on Leviksen farkut miehelle. Hän kun on niin hassunmallinen, että ei ihan mitkä tahansa pöksyt istu päälle. Hänkin ostaa farkkuja yleensä yhdet vuodessa, joten eipä noista konkurssia tule.

  Kirppiksiä suosin ihan ylikaiken. Niistä saattaa tehdä ihan helmiä ostoksia. Itellekin ostaisin niistä paljon enemmän, mutta mun kokoa harvemmin näkee. Tai jos on, niin ne on jo niin ylikulahtaneita tai housut liki puhki.

  Arvostan, että teet paljon vaatteita itse. Muistan Vauvan-blogista kun vasta ostit koneen ja nyt jo ompelet ahkerasti tosi hienoja vaatteita. Itselläkin haave ompelukoneen esiin kaivamisesta, mutta vielä haaveeksi jäänyt. Mutta eiköhän se kone meidänkin pöydälle eksy tässä kevään kuluessa ja ostamani kankaat muuttavat muotoaan tavalla tai toisella.

  T:Artun äiti (ammattiompelijan tytär :))

  VastaaPoista
 2. Meillä Danskun merkki vaatteet ostetaan lähes aina alennuksesta tai uutena englannin nettihuutokaupasta. Hintaa jää 99% alle 10€/kpl.

  Merkeistä meillä suosikkeina Molo(tosi kestäviä), nyt uusi ihanuus Småfolk, jota meillä vain muutama, sekä Lindex on edullinen ja niitä meillä on paljon, tosin kutistuu ja haalistuu kovassa käytössä.

  Kipukynnys trikoopaidalle(pitkähih.) on n. 10-15€, takin kipukynnys olisi varmaan n. 30-50€ riippuen takin ominaisuuksista. Meillä ei takit vielä ajankohtaisia, mutta esim. talvihaalarin kipukynnys on 50€.

  VastaaPoista
 3. Kalleimmat paidat meillä on n. 25e luokkaa, mutta yli 90% paidoista on alle 10e eli kirppikseltä, H&M, Lindex....

  Ulkovaatteisiin laitan enemmän, haalari saa maksaa 100-200e mutta meillä se käykin 3 lapsen päällä (ja lisälapsista on puhuttu joten ehkä vielä useamman?)!!
  Ennemmin yksi hyvä kuin monta huonoa.

  "Hienostelutakista" joka päällä mennään kauppaan olen maksanut max. 15e.

  VastaaPoista
 4. Tytölle (15v) ostan jo aika hintaviakin vaatteita, niitä kun todella käytetään kanssa eikä tyttö enää kasva. Eli hänen kohdallaan en tarpeellisessa paljonkaan katso hintaa enää. Tytär ei onneksi ole merkkejen perään, vaan pikemmin persoonallinen pukeutuja ;)

  Pojalle ostan kaikenhintaista. Paidat ovat maksaneet 4-20e, housut 7-40e. Ulkovaatteet saa maksaa, jos laatu on hyvää. En todellakaan tykkää epäkäytännöllisistä tai heti rikki menevistä ulkovaatteista. Varsinkin päiväkodissa on hyvä olla toimivat ulkovaatteet koska siellä ulkoillaan useita tunteja päivässä. Haalari siis saa maksaa sen 150e, jos todella luotan laatuun.

  Yritän, jos mahdollista, ostaa vaatteet alesta, kantis-tarjouksista yms. koska valitettavasti olen jonkilainen lastenvaatefriikki ja kaikkea "pakko-saada-ihanuuksia" ei muuten saisi ;) Nämä ihanuudet ei välttämättä ole mitään merkkivaatetta vaan muuten silmääni miellyttävää.

  VastaaPoista
 5. Päiväkotivaatteissa meillä mennään poikkeuksetta alle kympin Kappis- ja Lindex-linjalla. Syy: vaatteita mystisesti "katoaa". Osa niistä löytyy sitten myöhemmin jonkun toisen lokerosta, osaa ei tavoiteta ikinä. Ilmeisesti päiväkodissa käy vielä meidänkin opiskelevaa poppoota kehnotuloisempaa porukkaa...

  Satsaan eritoten välikausivaatteisiin, joissa hinnalla ei ole merkitystä - niiden tarkoitus on pitää tenava koko päivän suhteellisen kuivana. Hinnoiltaan ostokset ovat olleet kahdeksastakympistä lähemmäs kahta sataa, kun puhutaan haalarista tai housuista ja takista. Talvivaatteissa juttu on melkein sama, paitsi huomasin tänä talvena, että viidenkympin haalari oli mystisesti parempi kuin sadanviidenkympin.

  Ostan mieluusti alennuksesta ja alekupongeilla, sekä itselleni, että tenavalle, koska se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa. Kaapissa on muutama 35 euron paita lapselle, mutta niitä en meinaa raaskia pitää. Mikään muu ei ilahduta niin paljon kuin hyvät alelöydöt ;) Omat vaatteeni ostan myös mieluusti alesta, ellen tarvitse jotain tiettyä, jolloin on pakko maksaa se hinta, mikä pyydetään. Tilailen jonkin verran nettikaupoista, mutten osta käytettyä huutiksesta enkä kirppareilta aivan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kierrätän kyllä omat releemme sitten ko. paikoissa. Olen viime aikoina yrittänyt rajoittaa ostostelua, missä olen aika hienosti onnistunutkin, lähinnä taatakseni itselleni paremmat ostostelumahdollisuudet tulevalla lomareissulla :)

  Mitä tulee esitettyyn 350 euron takkiin, niin olen kyseisen summan maksanut Peakin villakangastakista, joka kestää, kestää ja kestää. Kasvuikäiselle lapselle kipuraja on paaaaaljon alempana :D

  VastaaPoista
 6. Mulla on kipuraja paidoissa joku 25e, se on jo siinä ja siinä raaskiiko maksaa.
  Housuissa, farkut max.25e,golleget sun muut n.15euroa.
  Haalarissa se on sen 100-150e.Tosin nytkin on meille uutena ostetusta reimatecistä ruvennu vesi tuleen polvista läpi, eli ei se hinta aina taroita laatua. Pikkuhiljaa ollaan siirtymässä yhä enemmän halvempiin merkkeihin näissä.

  Kankaisiin mulla menee kyllä turhan paljon, bloggailen sitten kun saan tuon viimesimmän satsin valmiiksi, että paljonko jäi hintaa per/vaate =)

  VastaaPoista
 7. Neea on mitä tahansa merkkiä mitä löytyy kirpparilta hyväkuntoisena, silmää miellyttävänä ja oikein hinnoiteltuna :) Meillä on todennäköisesti menny kaikkiin vaatteisiin koko ekan vuoden aikana se 350e, jos ei lasketa siihen toppahaalaria mikä on meidän kallein uusi vaate. Vaatekaapin sisältö taitaa olla aika pitkälti H&M voittoinen. -Sari-

  VastaaPoista
 8. Emmi Vauvan Tyyliblogista4. huhtikuuta 2009 klo 20.33

  Itse voisin maksaa 350 euroa villakangastakista jos se olisi juuri sitä mitä etsin ja itselleni. Pienelle kasvavalle lapselle en IKINÄ ostaisi sen hintaista takkia.

  Lasten ulkovaatteista olen valmis maksamaan, mutta vain jos tiedän saavani rahalle vastinetta. Ilmat ovat nykyään niin kuluttavia, esim. vähäluminen talvi, että ulkovaatteen on pakko olla kestävä. Se tulee loppujen lopuksi halvemmaksikin kuin ostaa halpaa ja huonoa.

  Sisävaatteista meillä on ihan halpaa markettilinjaa, mutta myös kalliimpaa osastoa. Ostan kuitenkin Less is more periaatteella. Mieluummin ostan jonkun kalliimman (jonka tiedän hyväksi) "pakko saada" vaatteen kuin jotakin hällä väliä, ensimmäisessä pesussa räjähtävää kamaa älyttömän halvalla. Mutta esimerkiksi jostakin sukkahousuista en maksaisi 20 euroa, siksi että ovat jonkin tietyn merkin. Saan ihan hyviä esimerkiksi h&m:ltä paljon halvemmalla.

  Suomalaiseen käsityöhön olen myös valmis panostamaan.

  Trikoopaidasta en ikinä maksaisi 80 euroa. Siinä on jo niin käsittämättömät katteetkin, että huh huh!

  Muutenkin olen aika tietoinen kuluttaja, sillä työskentelen alalla. Minulla on aika hyvä käsitys siitä, mistä kannattaa maksaa ja mistä ei ja mikä on sulaa hulluutta. Merkistä voisin maksaa esimerkiksi siinä tapauksessa, että kyseessä olisi pieni suomalainen käsityötä tekevä yritys (esimerkiksi pikku stikkari ja unq), sillä haluan kannattaa suomalaisia pienyrittäjiä.

  VastaaPoista
 9. Meillä on lapsilla lähinnä lindex-vaatetusta, täällä ei juuri muita vaateliikkeitä ole, tai no HM, seppälä ja kappahl mutta Manulle on niistä aivan turha etsiä yhtään mitään. Nuo on kyllä semmoisia vaatteita ettei niistä yhden lapsen jälkeen juuri jää mitään jäljelle. Kalliimmista merkeistä tykkään marimekosta, sieltä löytyy kivoja unisex-vaatteita joita suosin. Eivät ole mitään halpoja mutta ainakin meillä ovat kestäneet 3 lapsen käyttöä.

  Välikausivaatteisiin yritän panostaa, pojalle ainakin kosteussuojattua, tytöt eivät välttämättä tarvi kuin housuihin kosteussuojan. Hintaa en välttämättä niin noteeraa kunhan löytyy jotain mikä miellyttää silmää ainakin pojan vaatteissa koska pojille nyt vaan on niin heikot värit kaikissa vaatteissa. Tytöt saavat itse osallistua vaatteittensa ostoon, kertovat mistä tykkäävät.

  Manulla on nyt reimatecin toppahaalari ja ajattelin silloin 3 kk:tta sitten että nyt on hyvä ja laadukas haalari niin nyt jo polvet ihan kuluneet ja päästi polvista alaspäin vedetkin läpi niin että poika oli ihan läpimärkä kun tuli sisälle. Kyllä ajattelin että 140e pitää saada jo semmonen haalari joka tosiaan pitää sen veden eikä kulu noin helposti. Ilmeisesti reimalla on laatu huonontunut todella paljon ja hinnat vaan nousseet. Tyttöjen vanhat reimatecit kesti kahen tytön käyttöä ilman suurempia kulumia ja kyllä pitivät vettäkin. Onneksi en kevätvermeitä ostanut reimalta.

  VastaaPoista
 10. Meillä ollaan merkkiä alealealeale : ) Lähinnä lindex, name it, hm jne. Paljon tilaan ellokselta ja tosi harvoin normaalilla hinnalla. Käyttö vaatetta ostan suoraan kaverilta yhden lapsen päällä olleita ja hyvin pidettyjä. Jopa ulkoiluvaatteita olen kaverilta käytettynä ostanut, mutta yleensä ostan kausi alesta valmiiksi seuraavaan vuoteen. Meillä pari isoa laatikkoa odottamassa lasten kasvua, kaikki kesä vaatteetkin on ostettu viime kesän alennus myynneitä.
  Haaveilen kyllä ostavani jahka töihin palaan nova staria, cup cakea jne.
  Kallein trikoopaita oli reilu 20 ja farkut 15. kalleimmat mekot 30eur/kpl, mutta ne olikin riihipeikon mekkoja. Itseeni raskin satsata vielä vähemmän : )

  VastaaPoista
 11. Meillä 15-vuotias tyttö on aika merkkitietoinen, toisaalta kelpuuttaa vaatteensa myön käytettynä, joten en kovin nuukaile jos mieluista haluaa.

  10-vuotiaalle pojalle on ihan sama mitä on päällä kunhan on verkkarit ja väljä trikoopaita. Ei hevillä huoli käytettyä. Talvitakkinsa maksoi 119e, oli aika kipuraja, mutta toisaalta housuja ei tarvinnut ostaa.

  2- ja 5-vuotiaan käyttää mitä äiti tuo. Kirpparilta tekee löytöjä harvakseltaan, ilmeisesti pojat kuluttaa vaattensa puhki sillä hyväkuntoista saa hakemalla hakea. Ostan pajon Lindexia, H&M, Cirafia ja Popia. Kappahlin vaatteista en kauheasti pidä. Kaikki merkit käy kunhan vaate on silmiin sopiva ja toimiva.

  Ulkovaatteissa meillä on ollut Reimateciä, IcePeakia, Lassieta ja Popia. Alle kouluikäisellä toimii meillä parhaiten kestävä. Käytännössä se on Lassie. Kosteussuojatut on heti kulutettu puhki. Toisaalta nytkin on pakko olla kurahousut koska pihamme on pelkkää savivelliä ja kurikset on helpoin pestä.

  Hanskoissa suosin ihan perusjuttuja, tavalliset rukkaset tai lapaset ja märillä keleillä kurarukkaset päälle. Merkeillä ei väliä. Tänä talvena Lassien vitosen rukkaset on olleet parhaat.

  VastaaPoista
 12. Komppaan nimimerkkiä 'tyttönukke', farkut ovat maksimissaan maksaneet 40 e, paidat maksimissaan 20 e (tai vähän yli, esim. småfolk, molo). Talvihaalarin raaskin tosin ostaa vasta alesta, max 100 e. Kalleimmat merkit meillä on Nova star, Ticket, mutta ne onkin sitten aina kestäneet.

  Villakangastakki 350 e olisi liian kallis lapselle, joka sitä käyttää todella vähän aikaa. Itselleni voisin ostaa, jos hieman sekoaisin, koska sitä käyttäisin useamman vuoden. Tällä hetkellä mulla on kallein talvitakki n. 100 e, mutta senkin olen ostanut alesta (40 e).

  Miehellä menee rahaa lähinnä farkkuihin, sillä vaikka ne maksaisivat 200 e, niin takuuvarmasti kuluvat puhki (nopeasti).

  Riippuu ihan niistä tuloista, että minkä verran voi pistää menemään. Hyvistä tuloista se 350 e kun ei tunnu missään. Oli se sitten takki tai joku muu hankinta. Mutta sitten puhutaan jo paljon paremmista tuloista kuin mitä meillä on, joten tuntuishan se aika isolta summalta meilläkin.

  VastaaPoista
 13. En makasaisi koskaan 350e takista, en edes itselleni vaikka olisi kuinka täydellinen.
  Lapsen vaatteissa mun kipurajat menee suurinpiirtein näin: trikoopaidat 20e, farkut 30e, neuleet 30e, hattu 25e, hanskat 25e, kengät 70e. Mutta ostan usein alesta, ystävämyynneistä, käytän kupongit, hyödynnän kaikenmaailman tarjoukset, ompelen ja käyn PALJON kirppareilla. Ostan myös huutiksesta ja ebaysta. Sekä ystäväni Amerikan mantereella shoppaa aleista ihanuuksia. Eli monessa on lonkeroni mukana et saan vaatetettua tän porukan mieluisasti.

  VastaaPoista
 14. Ostan suurimman osan pojan (1v) vaatteista alesta. Asutaan Espanjassa, joten ulkovaatteisiin ei tarvitse satsata samallalailla kuin Suomessa. Ja täällä alet ovat todella hyvät. Käytännössä tammi -ja heinäkuussa KAIKKI kauden vaatteet puoleen hintaan. Ei siis mikään yksi rekki vaatetta, mikä ei kenellekään kelpaa. Suosikkimerkkejäni ovat Benetton, Obaibi, Mayoral, Zara, Sfera, H&M ja C&A. Ostan aika paljon vaatteita, mutta halvalla=)

  VastaaPoista
 15. Siihen mitä mistäkin maksaisin, vaikuttaa useampi asia. Onko tuote juuri SE millaista mitä olen juuri etsinyt ja kaivannut. Ja että se on todella tarpeellinen ja sitä tulee käytettyä sen arvon edestä, etenkin jos se on kallis.
  Se miellyttää silmää ja on tosi mieluinen kaikinpuolin. Eli mikään ei saa tökkiä vaatteessa, jos siitä meinaan suuren summan pulittaa. Ja myös se vaikuttaa, millainen rahatilanne juuri sillä hetkellä on.

  Mä maksan ihan mielelläni noista perus trikoopaidoista sen 7-15€ mitä nyt hennesissä ja lindexissä maksaa. Täällä ei sen kummosempia edes myydä :D Mutta jostain tosi mieleisestä maksaisin noin 20€ sen yli tuskin ostaisin.
  Takki lapselle, 50€ tuntuu kohtuulliselle, mutta jos se on tosi hyvä ja mieleinen maksan kyllä enemmänkin mutta 100€ enempää en laittaisi.

  VastaaPoista
 16. No siis minähän nimenomaan tykkään ostaa ennemmin kolme edullista paitaa, kuin yhden kalliin. Ihan vaan siksi että tykkään että vaatetta on reilusti ja kyllästynkin helposti. ;)
  Laadussakaan en niin mittavia eroja ole huomannut, että siksi ostaisin kalliimpaa. Joten
  siksi meillä onkin edullista linjaa paljon.

  Paidoista voisin maksaa max.25e, jos on huippuihana, mutta yleensä mieluiten alle 20e.
  Kangashousuista tai farkuista max.30e.
  Velour tai muista kotihousuista max. 20e kipale, mutta yleensä alle 10e.

  Ulkovaatteisiin tykkään satsata, minusta on tärkeää että ne pitää lapsen kuivana ja niissä on kiva touhuta. :)
  Samoin kengät, en osta toisten vanhoja ja veljeksilläkin kiertää vain ne todella hyvässä kunnossa säilyneet.

  VastaaPoista
 17. Minä panostan mielelläni ulkoiluvaatteisiin, niissä en paljon hintalappua katso, mielelläni silti niitäkin alesta ostan.:)

  Sisävaatteissa farkuissa kipuraja menee 40-50€:ssa, tosin en niin kalliita farkkuja ole pojalle koskaan ostanut, mutta nyt mietin niitä Nova stareja. Valour-housuista en viitsisi maksaa 10€ enempää, kun nuo Lindexin velourit on aivan hyvinä säilyneet pesusta toiseen. Bodysta maksan korkeintaan 20€, mutta jos joku aivan mieleinen tulee vastaan, niin sitten enemmänkin. Trikoopaidasta maksan maks.30€, mielellään vähemmän.:)

  Omissa kengissä kipuraja menee n.100€:ssa, jos oikein hyvät löydän, voin maksaa enemmänkin. Omat gore-kenkäni maksoivat pari vuotta sitten 120€ ja hintansa ovat tienanneet. Lapsen kengissä kipuraja menee 70€:ssa, kenkiä yritän metsästää kaikenlaisista tarjouksista ja aleista.

  Kierrän kyllä paljon kirppareita, mutta lumppuja en viitsi ostaa ja harvoin hyvää tavaraa löydän.:(

  En varmaankaan ostaisi itsellenikään 350€ takkia, joten jää kyllä lapsiltakin saamatta.:) Omista farkuista maksan maks.100€, useimmat farkkuni onkin maksaneet n.80-100€, toivottavasti mahdun niihin taas, kun mahasta eroon pääsen.;) Paidoista maksan mks.50€, toki jos täydellin paita tulee vastaan, niin hitalappua en vilkuile...

  Opiskelijan tuloilla (200€/kk), ei hirveästi vaatteita ostella, mutta onneksi äitiyslomalaisen leipä on hieman leveämpi.:)

  VastaaPoista
 18. Lasten vaatteilta toivon kestävyyttä, pestävyyttä, käyttömukavuutta ja myös omaa silmää mielyttävää ulkonäköä. Koska mun lompakko ei ole pohjaton (toisin kuin laskupino), niin ihan tarkoituksella normaalisti kierrän putiikit kaukaa, ja visiteeraan mielummin lindexillä, henkkamaukalla ja kirppareilla. Silloinkin ostan harvoin täydellä hinnalla.
  Kipurajat menee käyttössävaatteissa (vauvalla &leikki-ikäisellä) teepaidoista noin kymppi, pitkähihaset- j apunttiset n 20 euroa, ulkovaatteet sitten ovat tietysti kalliimpia, mutta edelleen useiten -50% jonathania jne. MUTTA nyt se hassu homma - MIKSI on mukamas "oikeutetumpaa" ostaa yksi kallis juhlavaate kerran tai kaksi pidetyksi, kun oikeasti laadukas käyttövaate jolle käyttökertoja tulee kymmeniä (tai joka kierrätetään pikkusisarilla)?
  Vanhin lapseni on jo teini, eli hänen kohdallaan voi unohtaa kirppikset. Hän ei myöskään (poikalapsi siis) halua kiertää kaupoilla, joten mennään väkisin pari kertaa vuodessa, panostetaan siihen että löydetään hyvät kengät ja parit farkut. Paitoja ja t-paitoja tilataan sitten vaikka ellokselta (tarjouksia hyödyntäen adidasta, nikeä ja reebokia).
  Itselleenkin tulee vaatteita ostettua tosi harvoin, tosin osasyynä nämä viimeaikaiset raskaudet (3 raskautta/vauvaa kolmessa ja puolessa vuodessa). Tosin itsenikin kohdalla olen huomannut miten paljon merkkaa hyvät ulkoiluvaatteet ja kengät.
  Mutta joo, onhan lastenvaatteita tosi kiva ostaa (tai tilailla), kun kympillä oikeasti voi tehdä löytöjä. Kun muita paheita ei ole, niin suotakoon edes satunnaiset ylilyönnit määrällisesti ja/tai rahallisesti ;-)

  VastaaPoista