maanantai 6. huhtikuuta 2009

Yllättäen saapunut mummous :)


Roosa ehtikin eilen postata että Tellulle voisi nukkeleikkinurkan hommailla.

Meillekkin sellainen haluttaisiin.

Mimo on jo parisen päivää kannellut yhtä vanhaa nukkeani ja kirppislöytö apinaa ympäriinsä ja hokee: vauva! vauva!
Tänään laitettiin vauvalle hattu kun käsky kävi: vauva hattu!
Ruokaa myöskin nuori äiti tarjoaa lapsilleen omasta tuttipullosta syöttäen.
Kun vauvaa alkaa väsyttää se otetaan syliin ja hyssytellään hiljaisilla hyss hyss äänillä.Laitetaan sormi suun eteen että muutkin ymmärtävät olla hiljaa kun vauva vihdoin nukkuu.
Kun vauva sitten herää nostetaan se pystyyn ja kiljaistaa iloisesti:HEI! (niinkuin neidillä on itse tapana aamuisin tehdä)
Hyvä homma on myös että äidillä on tukiverkostoa ja vauvat voi tarvittaessa viedä mummille ja papalle hoitoon.
Pappa tosin epäilee että lapsilla ei ehkä ole sama isä...

Nyt täytyykin aloittaa etsimään kirppareilta tms nuken sänkyä ettei sosiaalityöntekijät poimi talteen mimon lattialla nukkuvia murusia.(jos jollain on käyttämättömänä lojumassa niin call me. ;) )

Millaisia leikkejä teidän yksivuotiailla on?

14 kommenttia:

 1. Meillä on pienen suosikkeja ne isot legot, niiden kanssa viihtyy pitkänaikaa ja samoin palikat. Palikoita kaataa korista pois ja kerää takas koriin. :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus tuota Mimoa,niin topakkaa äitiä!!!
  Samaa vauvanukkeleikkiä täälläkin on pyöritetty vuodesta 2004.

  VastaaPoista
 3. Meillä opittiin tänään ohittamaan pesukoneen lapsilukko...

  VastaaPoista
 4. Voi suloisuus Mimosa! Sattumalta eksyin blogiisi. Meillä olisi aika uusikin nukensänky ihan vailla käyttöä, sen saa toki viedä jos haluaa :)

  VastaaPoista
 5. Meillä 1v leikki täysin AUTOILLA. Laittaa niitä riviin, pinoon, päälekkäin, sivuttain. Ohjaa niitä naama kiinni autoissa ja sanoo brum brum.
  Tuota jaksaa tehdä tunti tolkulla pienen pöydän päällä.
  Nuket ei kiinnosta, eikä mikään muukaan tyttäreni huoneesta. Ai niin, juu, Baby Born auto kyllä. Mut siinä se. Eli automies meillä taas kerran.

  VastaaPoista
 6. Piti lisätä tuohon aiempaan, poika siis rakastaa pesukonetta. Kun pesuohjelma päättyy mennään raamit kaulassa tyhjäämään konetta ja joka tuotteen kohdalla kuuluu kot, joka on pojan kiitos. Ja lopuksi poika häviää puoliksi koneen sisään tarkistamaan ettei mitään jäänyt huomaamatta. Myös imuria suukotellaan ja paijataan... Ei ole tullut äitiinsä!

  VastaaPoista
 7. mimon on ensimmäinen minun muksuista joka leikkii nukeilla! :D

  ja rakastaa myös pesukonetta ja ripustaa kyykkiä kaverina. :)

  VastaaPoista
 8. Meidän 1v7kk poika on myöskin automies täysin :oD Tai pitäskö sanoa et traktorimies.... Eka sana oli akkoli ja mitä hokee heti päiväunilta herättyään on se akkoli. Eilen kirkossa kurkki ikkunasta akkoleita ja henkilöautotkin ovat akkoleita.

  Omat autonsa laittaa riviin ja ajelee niillä. Mieluisia on myös tiskikoneen tyhjennys, pyykkien laittelu narulle ja nyt keväällä nuo kurahommat lätäköissä :o)

  Sanottasko et muut kuin autot tuota ei kiinnosta. Pitää olla tarpeeksi liikkuvaa osaa ja namiskaa mistä painaa. Sellainen on tietokone :o/

  Outoa tämä pienen pojan elämä viiden tytön jälkeen ;o)

  VastaaPoista
 9. Meidän 1vee neiti tykkää kauheesti pikkuautoista ja ne ajaa ääniefektin "pruumpruum" kera. Toinen mistä tykkää kauheesti on istuskella vaikka tunti huoneessaan ja lueskella erilaisia kirjoja. Niitä ei saa lukea sille vaan sanoo "itte" :D En tiedä kehen on mokoma lukutoukka tullu :O Sitten on kiva kiusii äitii, kun äiti pyytää pusua tai halia, niin on tulossa luokse, mut ihan viime hetkellä tekee uukkarit ja pakenee kikatellen :D Tätä saattaa tehdä useat kerrat ja aina se on yhtä hauskaa. Musiikin kuuntelu ja tanssiminen on myös mukavaa ajanvietettä neidille :)

  VastaaPoista
 10. Voooii! :) Aivan ihana toinen. Mimosa on kyllä niin etevä likka! Telma tykkää kovasti piilosleikistä, aina kun joku sanoo minkä tahansa lauseen, joka sisältää sanan "missä" nousee tassut naaman eteen :D Ja sitten hän löytää itsensä hetken päästä ja kiljuu riemusta :D Telma rakastaa myös kirjoja ja pölisee niille aina kamalasti omia juttujaan... Lelujutuista mieluisinta on purkaa lelukoria, nopeammin kuin äiti niitä sinne koriin keräilee...

  VastaaPoista
 11. Onnea MUMMOLLE JA PAPALLE!

  Meidän Nöpstyyki leikkii kukkuu-leikkiä ja duploilla ähertää, autoilla suristelee...Rumpuja kolistelee.

  VastaaPoista
 12. Meidän vajaa vuosikas ei vielä nukeilla leiki, mitä nyt isosiskon nukkeja vään maistelee :). Tykkää Osmanthuksen pojan tapaan pesukoneesta, vauhdillla riipii pyykit pois ja auttaisi myös tiskikoneen tyhjäämisessä, jos vaan äiti antaisi. Palikkatornine hajottaminen on huippua, samoin isin ja äidin sängyllä selälleen heittäytyminen.

  VastaaPoista
 13. Ihana tuo apina, mon ami on tuo muistaakseni nimeltään. Mulla on tuollainen pieni ja iso apina, mökillä tallessa.

  VastaaPoista
 14. Niin ja unohtui... Meidän Luca 11kk selailee kirjoja ja tyhjentää ja täyttää koreja.. ei vielä ole sen kummempia touhuja keksinyt :D

  VastaaPoista