tiistai 5. toukokuuta 2009

Tiistai on kohta jo ohi


Bloggailuni ovat siirtyneet näin iltaseen siksi että olen ulkoistanut itseni. :)

Olemme löytäneet yhteisen päivärytmin naapurin kanssa ja hän lapsineen kuuluu meidän päiväohjelmaan nykyisin harvase päivä.
Mimolle perheestä löytyy lajitoveriksi vain hiukan päälle kuukauden nuorempi poika jonka kanssa lapparoida hiekkaa ja kiikkua.

Olemme tässä parina päivänä olleetkin juuri ne mammat jotka kovaan ääneen hiekkiksen reunoilla juttelevat suunnilleen siitä että mikä liha repesi ja missä vaiheessa. :D
Yleisö on niin pientä että maailman parannusta voi harjoittaa hyvinkin verbaalisin kielikuvin.

Nyt kun mietin niin luulen että oikeastaan ulkoilutankin itseäni.

Mimonaatti on onneksi ulkona olemista rakastava ja aamusta jo hakataan lapiolla ovea ja huudellaan "kakku! kakku!".
Ovi aukeneekin useaan kertaan useiksi tunneiksi päivässä.

Tänään myös meitä ilahdutti mimosan kollega ozzy joka piipahti ihailemassa parvekkeella pönöttävää soutulaitetta. :)Puhelimme tänään paljon lastenvaatteista.
Pallottelimme aihetta statusvaatteet.

Mitä sinä ajattelet kun puistossa näet lapsen yllä vaikka tth:n haalarin? reimatecin? Sisävaatteina nanoouta,urban elkkiä tms?

1.) Ompas kivoja vaatteita vaikken tunnista merkkiä.mistähän noita saa?

2.) Meilläkin on tuo paita ja on olleet käytössä tosi hyviä ja kestäviä!

3.) Noiden perheellä on pakko olla rahaa kun tuokin haalari maksaa ainakin 100e!

4.) Lapsi kasvaa niin nopeasti etten viitsi omalle ostaa kun ovat käyttövaatteeksi ehkä hiukan hintavia.

5.) ______________?


Kuinka paljon tarkkailet lasten päällä olevia vaatteita ja mitä mielessä liikkuu? :)


Tähän loppuun vielä pari asiaa!

Mitä tarkoittaa töllöntöitä!!?

Nyt olen kuullut jo että 2 ihmistä käyttää tätä sanontaa ja ymmärrän pointin mutta mistä se oikein tulee?? Kuka on tämä mystinen töllö ja mitä hän on tehnyt niin että on ansainnut oman sanonnan? :D

Ja vielä yksi asia!

Lasten kasvojen ja käsienpesuun tarkoitetut puhdistusliinat.
Paketin mukaan niiden pitäisi olla helliä ja sisältää pelkkää kastetta ja kissanpentuja mutta minäpäs pesin tänään meidän hellan niillä kun koitin kuluttaa loppuun piknikiltä jäänyttä pakettia!
Jos rätit eivät sisällä mukamas mitään jytyjä pesuaineita niin wtf??! :O

16 kommenttia:

 1. Mä taidan kuulua tuohon numero 2. Tosin sisävaatteina meillä harvemmin noita mainitsemiasi merkkejä.
  Mitä ne töllöntyöt on? En ole koskaan kuullutkaan.
  Hih, ne kasvoliinat on mainioita. Itse kokeilin pestä kasvoni ja silmäni niillä. Ei kirveltänyt joten kai ne ihan ok sit on...mut et hellan sait puhtaaksi. Hm...tosin sokeripalallakin saa hurjan pinttyneet liat hellasta pois. =) Tarviikin kokeilla noita liinoja meidänkin hellaan.
  Mä muuten hihitän aina näitä sun juttuja. Missä sä käyt täyttämässä tuota runosuonta? =)

  VastaaPoista
 2. Hihii..heippa ja onpas teillä ollut kiva päivä! :) Ja tuohon kysymykseesi niin taidan vastata 2 ja 3..heh!! Tulee paljon kytättyä kyllä mitä vaatteita ja monesti tunnistaa, että meillä on toi mutta eri värisenä tms. Meillä pukeuduttiin tänään IdaT:n ja KappAhlin vaatteisiin..mukavaa ja ei niin kovin kallista, kivoja kuoseja saatavilla. Mieskin on alkanut tunnistamaan merkkejä ja saattaa huomauttaa, että "tolla pojalla oli sama Jonathanin raitapipo ku meidän jannustajalla" tms. :) Hauskaa illanjatkoa!!

  VastaaPoista
 3. Mitä siinä puhdistusliinapaketissa sanotaan, että mitä aineita sisältää? Onko siinä mainittu pH:ta? Meillä ei ole kai koskaan käytetty tuommoisia...

  En oikeastaan mieti kadulla vastaan tulevien lasten vaatetuksia, tosin huomioni kiinnittyy jos on oikein jotain mieleistäni lapsella päällä esim. joku kiva väri. Ulkoiluvaatemerkkejä tunnen mutta sisävaatemerkeistä en varmaan tunnista kuin marimekot ja lindexit :D

  VastaaPoista
 4. Mä en kauheesti kiinnitä muiden lasten vaatteisiin. Mulle on ihan sama minkä merkkisissä vaatteissa muiden lapset kulkee. Itse pidän lapsellani sellaisia, jotka omasta (ja lapsenkin) mielestä on kivoja, käytännöllisiä ja kestäviäkin.

  Ehkä ennemminkin silloin pistää jonkun lapsen vaatetus silmään, jos lapsella on likaiset, rikkinäiset tai epäsopivat (liian pienet/suuret tai säähän sopimattomat) vaatteet päällä.

  Tuohon töllö-juttuun en pysty vastaamaan mitään faktaa. Joku muu varmaan tietää oikeesti. Töllö = televisio (ainakin pohjois-Suomessa).

  VastaaPoista
 5. Töllöntöitä tulee Uppo Nallesta :-) Mäkin joskus mietin, että mistä ihmeestä se tulee kunnes luin omille muksuille Uppo Nallea ja siellähän se oli! Mä kuulun niihin, jotka tarkkailee toisten lasten vaatteita :-) Omanikin kun koitan pukea hyviin, hyvännäköisiin vaatteisiin, just Reimateciä, TTH:ta, sisävaatteissa sitten MeandI:ta, Småfolkia, Lindexin retroja, Katvigia, Metsolaa yms. yms.

  -Sattuma-

  VastaaPoista
 6. PAKKO kommentoida, vaikka harvoin jaksan.

  Nuo lasten peppupyyhkeet: jotain mysteeriä niissä on! Viime viikonloppuna pelastin niillä silkkipaitani oksennuksesta (siis sylissäni olevan vauvan megaoksu), pari pyyhkäisyä ja tahra poissa. Niillä voi putsata esim. käsilaukuista tms tavaroista, joita ei voi pesukoneeseen paiskata, uskomattomia tahroja. Meillä ei ole enää yhtään vaippahousua, mutta pyyhkeitä on edelleen kaikkialla, voi käyttää lähes tahranpoistoaineen korvikkeena. Ja silti, liinoja käytettiin aikoinaan pakettitolkulla tyttöjen takapuoliin ja ihot olivat täydellisessä kunnossa. Merkillistä....

  Julis

  VastaaPoista
 7. Vastaan 2. ja samalla mietin, että onkohan heillä yhtään halvan merkkistä vaatetta vai ostaako he kaikki vaan näitä hinnakkaampia merkkejä. ;)

  Ja samalla vielä miettisin että ihanaa kun jotkut täälläkin "tuppukylässä" jaksaa pukea lapsiaan kauniisti (siis kun täällä ei koskaan tuommosia kummajaisia näe! ;))

  Töllöä en tunne, mutta itse käytän myös sanontaa.

  Niin ja voisit muuten tulla tänne ulkoistamaan minutkin! ;)

  VastaaPoista
 8. Pitää lisätä vielä, että tarkkailen paljonkin mitä lapsilla on päällä. Ihan mielenkiinnosta, en arvostellen. :)

  Ainoa mikä monesti harmittaa katsellessa on juuri tuo minkä Sandekin sanoi, eli jos lapsella on likaiset, risaiset, liian pienet/suuret tai tilanteeseen sopimattomat vaatteet.
  Kalliistihan ei lasta tartte pukea, että voi olla siisti ja kauniisti puettu.

  VastaaPoista
 9. ph:ta ei paketissa lue ja kun tarkastelin ainesosat netistä niin vain yksi on ns. paha aine. se joka estää pyyhkeitä homehtumasta kun ovast kosteita saattaa aiheuttaa kutinaa ja palamisen tunnetta ja pitkä aikaisessa käytössä keskushermosto oireita! Tosin isompina annoksina. :D

  VastaaPoista
 10. Emmi Vauvan Tyyliblogista5. toukokuuta 2009 klo 22.45

  Mä en oikeastaan kiinnitä mitään huomiota muiden lasten pukeutumiseen. Ainoastaan silmään pistää jos on todella tilanteeseen sopimattomat tai todella likaiset vaatteet (kylmällä hellehaalari, hautajaisissa haalistuneet verkkarit).
  Joitakin ihania yhdistelmiä tai oikein kauniita vaatteita tulee ihasteltua joskus (esimerkiksi jos Mimo tulisi vastaan siinä ihanassa tekemässäsi ulkoiluhaalarissa kääntyisi pääni perään, se on niin erilainen kuin muut ja ihana!), tai hymyiltyä jollekkin jolla on samanlaiset vaatteet kuin meidän muksulla päällä.
  Olen joskus miettinytkin sitä, että miksi en tarkkaile muiden lasten pukeutumista kun olen omieni pukeutumisesta aika tarkka... En tiedä. Ehkä siksi, että vaatteet eivät kuitenkaan merkitse mitään, minulle ne ovat vain tärkeitä, mutta ymmärrän ettei kaikille tai jokaisella ei ole samanlainen maku kuin minulla. Eli vastaukseni on vaihtoehto 2 ja 5 välistä.

  Itse en ole kuullut tuota sanontaa noin, meillä tarhatädit käyttävät sanaa törpöntöitä, jos joku tekee typeriä...

  Nuo puhdistuspyyhkeet on muuten aika rankkaa kamaa. Meillä Ellenillä (10kk) on loistava iho ja ei taipumusta ihottumaan tms. Mutta jos pepun putsaa noilla alkaa punoitus heti!

  VastaaPoista
 11. Puhdistuspyyhkeistä vielä, että meillä yleensä aina kakkapyllyt pesty ihan vedellä..mutta kuopus olis ihan vastasyntyneenä sellanen ruikkuaja, että joka vaipassa oli kakka..siis sellanen pieni rähjyläjä, joten yleensä vaan pyyhkästiin sitten noilla Natusanin pyyhkeillä..kuopuksella muuten atooppinen iho ja pitää rasvailla ja välillä vaatinut kortisoniakin, mutta pylly on ollu aina hyvä. ;) Esikko kun rupes kakat tekeen pottaan niin ollaan sitten vaan pyyhkästy noilla puhd.liinoilla ja edelleen tehdään niin, tulee puhtaampaa ku pelkällä veskipaperilla..joten edelleen noita meillä on kummasssakin vessassa..ja mun käsilaukussa yksi paketti, kaupassa pyyhin sen kärryn aisan ja sivuosat, että ei tuu pöpöjä kun kuopus nuolee niitä - nyt varsinkin ku possulenssua pitää peljätä.. ;)

  VastaaPoista
 12. Aah, töllöntöitä :) Tosiaan Uppiksesta se on lähtöisin ja niitä tehdään meilläkin harva se päivä. Mutta en nyt muksuille huutele tyyliin: lopeta ne töllöntyöt!!!

  Enemmän kiinnitän huomiota just siihen, jos lapsella on selvästi jo mainitut likaiset/rikkinäiset/pienet/muuten epämukavat vaatteet. Mutta joskus pieni piru toisella olkapäällä laskee lapsen vaatteiden yhteissummaa :D -Piia

  VastaaPoista
 13. Tosiaan töllöntöitä sanonnan opin aikoinaan päiväkodissa työskennellessäni ja se tulee Uppo-nallesta:)

  Itse en arvostellen katsele lasten vaatteita vaan lähinnä kiinnostuksesta lastenvaatteita sekä niiden sisältöä kohtaan.

  VastaaPoista
 14. Ja vielä noista puhdistusliinoista niin valkoisista kengistä oon saanut joskus tahrat todella upeesti pois niillä:) Mutta pepun ihot ei meidän lapsilla ole niitä oikein sietänytkään, mutta tahrojen pyyhintään mainio apu.

  VastaaPoista
 15. Minä katselen lasten vaatetusta, ihan mielenkiinnosta. Merkkeihin en kiinnitä huomiota, mutta muuhun sitten sitäkin enemmän.
  Vaatteissa kiinnittää huomiota jos ne ovat rikki, likaiset tai epäsopivat tai epäkäytännölliset. On ihan sama onko päällä henkkamaukan farkut vain Gantit jos ne seisovat tönkkönä päällä ja lapsen on hankala leikkia. Samoin esim. rukkasissa on aivan sama onko ne reimatecin kosteusuojatut vai halpikset waterproofit jos ne ei toimi. Semmoseen minä kiinnitän huomiota, kiitos työn päiväkodissa :D

  Noita vauvan pyyhkeitä meillä on käytetty vähän, lähinnä reissuissa vauva-aikoina.

  VastaaPoista
 16. Täytyy nyt ihan ensimmäistä kertaa jättää kommentti, vaikkakin olen lukenut ihanaa blogiasi jo pidemmän aikaa...
  Pitää kehua heti alkuun sinun ompeluksia!Kertakaikkiaan ihania!Itsellä olisi päässä tuhat ja sata ideaa mutta ompelukonetta en ole uskaltanut hankkia kun en sillä mitään kuitenkaan osaa tehdä.Varsinkin nuo sinun tekemät ulkohaalarit ovat hauskoja..Saiskohan sulta tilauksesta jonkun pojalle sopivan version ;)?


  Heidi

  VastaaPoista