maanantai 15. kesäkuuta 2009

Shit happens


Otsikosta voi päätellä miten meidän pottailut sujuvat. :D

Tänään on menestyksekkäästi tehty pottaan pisuja useampi ja pärjätty aamupäivä vaipatta.
Iltapäivällä saalistettin pikastartilla ruokapöydästä poppaan yksi komea ruskea pyton ja muu onkin sitten mennyt,matolle,peitolle,lattialle,kylppäriin,lakanalle,patjalle ja housuun.

Lapsella joka kakkaa tasan kerran päivässä on siis ollut tänään elämänsä vilkkainta suolen toimintaa ja yhden vahingon jälkeen olin ihan varma ettei toista tule ja senkin jälkeen vielä...

Itseasiassa omat uskomukseni ovat niin voimakkaat siitä millainen neiti on ja miten neiti toimii että puhelimessa ollessani tenava kyseli poppaa useaan otteeseen ja minä en tollo reagoinut kun ajattelin että se yksi ja ainoa kakka tuli jo!!!

Kakka löytyi sitten tosiaan ympäristöstä...


Puhelimessa niin keskittyneenä olin koska toisesta päästä kantautui vauvauutisia. :D

Pyytäisinkin nyt teiltä äidit collegojen apua:

Antakaa blogiani lukevalle pariskunnalle muutama vinkki!

Mitä olisit halunnut tietää/olla tietämättä kun odotit esikoistasi?
Millaisia vinkkejä antaisit nyt alussa olevalle odottajalle?

8 kommenttia:

 1. Heippa! :) Meillä on jänskät paikat kun esikoinen nyt päätti kokeilla (taas kerran) ettei pantaisi yöksi vaippaa..keväällä jo koitettiin, mutta toisena yönä kun tuli vahinkoja kolme niin poika ite halus vaipan takaisin..nyt uusi yritys, tänään oli kyllä aamulla vaippa kuiva! Kuopus on nyt 1v6kk ja on varmaan tasan 5 pissat tullu pottaan ja parit kakat..ei yhtään tykkää potasta ja ei malta siinä olla..esikoinen tän ikäsenä jo tosi hyvin pottaili ja kotona oli ilman housuja ja kakat tuli aina pottaan.

  Jaahas mitäs vinkkejä nyt keksisi..no ainakin sen virheen itse tein esikoista odottaessa, että suunnittelin liikaa mm. kuinka pitkään imetän jne. Ja sitten olikin kauheet paineet ja masennus kun ei onnistunut - tokaa odottaessa päätin, että en ota paineita ja en suunnittele etukäteen ja imetys sujui ihanasti! ♥

  Myös kannattaa oppia vuodattamaan suurin osa ohjeista ja neuvoista toisesta korvasta ulos, tehdä niin kuin on suositeltu ja oma järki sanoo ja neuvolankin suosituksia kannattaa kuunnella - kaikenmaailman mummot ja tädit kyllä niitä ohjeitaan jakaa, kannattaa vain sanoa "joo, kyllä" ja sitten kuitenkin tehdä niin kuin itse haluaa! ;) ..varsinkin aluksi kun synnytyksen jälkeen hormonit on sekaisin saattaa itku tulla kummallisista kommenteista.

  Synnytykseen kantsii lähteä avoimin mielin ja myöskin liikaa päättämättä etukäteen, koska ei sitä voi suunnitella tarkoin - kätilöt kyllä osaa ja näkee mitä tarvii ja kuinka paljon.

  ONNEA! :)

  VastaaPoista
 2. Ehkä se sellanen omien neuvojen tuputus liikaa oli sit IHAN liikaa, et kantsii vaan mennä sillä musta tuntuu-fiiliksellä ja omalla järjellä :) Kyllä sitä omat vaistotkii kertoo jo paljo eikä kannata ottaa paineita. Tekee niinku tuntuu hyvältä ja jos neuvoa kaipaa, niin mammakavereilta saa yleensä parhaimmat neuvot ihan käytännöstä :)
  Itte oon pettyny siihen miten neuvolasta ja lopulta synnäriltä tuputettiin niitä imetysjuttuja sun muita liikaa "sun pitää näin, ja sun pitää niin" ajatuksella ja kaduin sitä, että kuuntelin vähän liikaakin ja otin ressii monesta eri asiasta esim. imetyksestä ja lapsentahtisuudesta sun muusta. Lopulta, kun lapsi on yksilö ja ei ne lapsentahtisuudet sun muut aina pakosti toimi kaikkien kohdalla. Meidän esikoisen kohdalla toimittiin lopulta rutiinipohjalla, joka lopetti koliikin, oman väsyn ja kaiken muun säätämisen :)
  Nyt ootan toista ja aion tehdä seuraavan kanssa tosiaankin kaiken ihan vaan niin, ku itse ja mieheni tahtoo, ja niin homma toimii parhaiten, koska niin se toimi myös ekan kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. Olen melkein kade pottailuistanne, todella hienoa ja onneksi olkoon! Kai meidänkin pitää ryhdistäytyä, odotetaan nyt eka että tämä lasten mahatauti menee ohitse.


  Mitä olisit halunnut tietää/olla tietämättä kun odotit esikoistasi?

  Kun odotin poikaa, ei meillä ollut nettiä ja se oli kyllä siunaus. Otin odotuksen odotuksena ja kuuntelin omia vaistojani. Kyselin jos kyseltävää tuli mutten saanut informaatiotulvaa kaikesta mahdollisesta hömpästä :)
  Tytön kohdalla oli netti mutta onneksi olin jo yhtä vauvaa rikkaampi joten osasin laittaa omaan arvoonsa suurimman osan "tiedosta" mitä siellä tuli vastaan.


  Millaisia vinkkejä antaisit nyt alussa olevalle odottajalle?

  Päivä kerraan. Odota aina että se seuraava tulee enn kun mietit sitä, sama vauvan kanssa. Vauvan ja tilanteiden mukaan ja ole valmis joustamaan teeseissäsi, suunnitelmissasi sekä toiveissasi. Muista että se teidän vauva on juuri teidän vauva,yksilö, eikä kenenkään muun ;)

  VastaaPoista
 4. Huh, mitähän vinkkejä sitä antaisi :D
  Elämänne on ohi, nauttikaa nyt viimeisistä hetkistä?? :DDD

  No juu oikeasti, ehkä vaan että ei kannata ihan uskoa kaikkea mitä neuvolan täti sanoo, neuvolan tätin sana eli ole se oikea ja suuri totuus!
  Äiti kyllä itse tietää mikä on omalle lapselle parasta.

  VastaaPoista
 5. Hieno pottasaalis! Me ollaan tähän asti saatu muutama aamukakka pottaan (täsmällisesti aina aamupuuron jälkeen istutaan hetki...), mut muuten Telma tykkää tehdä papanasatseja pitkin päivää, et se on sit vähän hankalampi juttu saada jokainen niistä osumaan pottaan :D

  Mitä vinkkejä antaisin odottajalle?

  Noh... Tosiaan nyt ihan kaikkea mitä netti ja varsinkin keskustelupalstat on pullollaan mm. sikiöseulonnoista sun muista ei kannata ottaa niin tosissaan tai jos tuntuu siltä et ottaa helposti tosissaan (niinkuin esim. minä) niin jättää lukematta.

  Muuten kannattais vaan nauttia olosta ja luottaa siihen että kroppa tietää mitä tekee :)

  ps. mulle tollaset alkkarit ku kuvassa :D nice!

  VastaaPoista
 6. Hola :)

  Täälläkin koitettu pottailla, aika huonolla menestyksellä vielä. Asiaa auttaa kuitenkin, kun laittaa pissaavan vauvanuken omalle pikkupotalle, siihen neitin potan viereen.

  Vinkkejä uusille odottajille: Ennen puolta väliä pese sauna, kaapit, ikkunat, ja kaikki muu mahdollinen. Loppuajasta maha on edessä etkä pysty pesemään edes itseäsi :D No ei vaiskaan, kannattaa vaan lepäillä ja ottaa rennosti. Raskaus on yhdestoista hetki opetella elämään stressittömästi.

  Varsinkin pikkuvauvavaiheessa on hyvä heittää tiskirätti nurkkaan ja vaan nauttia niistä hetkistä kun pikkuinen koisaa. Tai on muuten vaan hiljaa. :P

  -Sari ja Nebulus-

  VastaaPoista
 7. Näiden hienojen kakka- ja pissauutisten lisäksi haluan ilahduttaa sinua tunnustuksella. Käyhän hakemassa se blogistani :)

  VastaaPoista