torstai 30. heinäkuuta 2009

Kita ammollaan

Minulla oli tänään vapaapäivä.

Tai oikeastaan vapaa iltapäivä jolloin isi ja anoppi + pesueensa kävivät näyttämässä mimolle korkeasaarta.

Itse kävin hammaslääkärissä.
Siellä meni näin:

16.18 -moikka saanko jo ilmoittautua päivystykseen vaikka kello ei ole vielä puoli?
-joo toki nimi ja jne....

16.20 -Juutilainen!

-Suu auki (lääkäri katsoo peilillä)

-Joo ,tässä olis nyt semmonen homma että revitään hammas pois.
Syö antibioottikuuri ja odota uutta aikaa.
-14,80€ lasku ole hyvä.kiitos hei!

16.30 Seison ulkona todeten että kovaa on hammaslääkärin elämä jos suussa käyneen peilin peseminen maksaa 14.80€.


Hampaat ovat muutenkin maailman ahdistavin asia.Niihin kun sattuu niin sitten oikeasti sattuu.Niin kokonaisvaltaisesti että pää hajoaa.

Suusta tulee aina kamalasti verta.

Usein näen unia joissa hampaat irtoavat tai menevät muuten vaan palasiksi.
Äitini aina sanoi että hampaat unissa tarkoittavat kuolemaa.

Ystäväni myös kertoi että hänellä oli tapana painaa unissaan hampaita vastakkain ja lääkäri varoitteli siitä että ne saattaisivat ajan kanssa alkaa löystyä!

En myöskään ymmärrä hammaslääkäreitä ammattikuntana.Kuka haluaa ammattiin jossa saa kaikkien vihat niskoilleen!
En tunne ketään joka tykkäisi käydä hampilekurilla.

Itse pystyn kauhulla muistamaan vieläkin ala-aste aikaiset rautarenkaat sun muut joita kiristeltiin hampaan ympärille porauksen ajaksi. hyyyrrrrr....

Onneksi hampaaseen ei enää koske.Lekurin mukaan kuulemma kuumat säät tekevät hampaista helposti kenkkuilevia.


Noh,loppuilta jäikin sitten omaa aikaa josta noin tunnin vietin istumalla meidän pihan hiekkalaatikolla topi-pojan ja isänsä seurana. :D
Koska tietystikkään mitään muutahan ei voi tehdä kun on sitä vapaa-aikaa...

9 kommenttia:

 1. Itse asiassa meidän poika rakastaa hammaslääkäriä ja lääkäreitä muutenkin, kun niiltä saa tarroja... ei tietysti vielä tiedä, mitä kamaluuksia suuhun voi työntää (ja kaikki samaan aikaan). Entinen naapurini on hammaslääkäri ja tuntui tosiaan se palkka hyvältä, kävi vajaan viikon töissä kuukaudesta ja elätti hyvin perheensä (mies ja kolme lasta) - olskohan siinä sen ammatin viehätys :)

  VastaaPoista
 2. Ootko varma ettet oikeasti öisin pure hampaita vastakkain? Itse näin tuollaisia unia ennen ja vuosien päästä selvisi että olin jyrsinyt leukani kipeäksi ja hampaani piparkakkureunaiseksi. Siihen löytyi apu, purentakisko.

  VastaaPoista
 3. Urgh, tiedän tunteen.

  Onneksi opiskelijaterveydenhuollossa kertakäynti on vain 6 euroa, mutta kyllä sekin harmittaa kun käy käynnillä tyyliin
  heipä hei-tuoliin-"joo on paikka kunnossa"-tuolista pois-"niin se on ihan normaalia että paikattu hammas on kuukaudenkin kipeä"-heippa vaan.
  No, itsepähän pyysin mutta olisitte prkl kertoneet tuon jo sillä hampaan paikkauskerralla...

  Sinänsä kyllä ymmärrän, että maksua pitää periä - vaikka aikaa ei kuluisi potilaan kanssa paljoa, harvoin seuraavaa aikaa taitaa voida aikaistaa. Hinnoittelut mietitään siis kai 20 tai 30 minuutin yksiköissä ja laskutetaan sen mukaan, vaikka aikaa kuluisi vähemmän.

  Hammaslääkärikunnasta.
  Mitä noita opiskelukavereita on tullut katsottua, niin kaipa sinne aika samanlaiset syyt ajavat kuin lääkikseen. Hampaiden tulehduksista voi kuitenkin levitä jos jonkinmoista ongelmaa muuhun elimistöön, ientulehdukset ja karies voivat olla syynä esim. poskiontelotulehduskierteeseen tai sydänlihastulehdukseen. Suun terveys vaikuttaa siis ihan koko kropan terveyteen ja joskus toista ihmistä on välttämätöntä satuttaa tämän oman edun nimissä.

  Jonkun verran hammaspuolen opiskelijoilta löytyy enemmän perusduunariajattelua - työ ja opiskelu on poikkeuksetta käsityöpainotteisempaa kuin jotkut lääketieteen muut osa-alueet, hammaslääkärin ei tarvitse päivystää, eikä ko. ammatissa joudu olemaan se, joka toimillaan pelastaa jonkun kuolemalta. Kahdeksan tunnin päivistä on siis hammaslääkärinä helpompi pitää kiinni kuin peruslääkärinä.

  Aika yllättävänkin tavallista porukkaa.

  -nti Täti

  VastaaPoista
 4. mulla on aina sattunut tosi kiva tuuri hammaslääkärien kanssa, niin yksityiset kuin kunnalliset mukaanlukien (ja kokemusta on sillä pari vuotta sitten mulla oli muutaman kuukauden jakso, jolloin kävin juurihoidossa, paikkauttamassa reikiä + revityttämässä viisaudenhampaita lähes viikoittain, eräänäkin päivänä kolme kertaa - eri lääkäreillä tosin). olin lapsena tosi hammaslääkärikammoinen, mutta jotenkin sen jännittämisen unohtaa, kun todella ammattitaitoinen lähes kuusikymppinen pappa viheltelee suuta tutkiessa ja kyselee siinä samalla kuulumisia :)

  täällä saksassa mun hammaslääkäri taas on mun ikäinen, todella kohtelias nuori mies, joka on aivan mahtava!!!

  harmi vaan, että kallista se silti on. mutta mieluummin sitä maksan yli tuhat euroa, kun olen ollut hoitoon tyytyväinen.

  kivuliaista hoidoista huolimatta mun hammaslääkärikammo on kadonnut - kiitos ihanien lääkärien :)

  VastaaPoista
 5. No on! :D Minäkin muistan ne kamalat renkaat hampaan ympärille ja muutenkin se haju kun astuit hammaslääkäriin... puistattaa edelleen!

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen usein nähnyt unia, joissa mulla tippuilee hampaat suusta. Karmaisevaa, onneksi noita ei ole ollut nyt vähään aikaan.

  VastaaPoista
 7. Hyvä että hammas-asia tuli kuntoon! Mäkin tiedän, että monet inhoavat ja jopa pelkäävät hammaslääkäriä. Itsekkään en siitä erityisesti pidä, mutta mulle se on kyllä käynti lääkärillä siinä missä muutkin ja jos esim. pitäisi valita gynen ja hammaslääkärin väliltä niin menisin mieluummin jälkimmäiselle:). Ja Emilin kummitäti on hammaslääkäri, viihtyy työssään ja ymmärrän häntä ihan hyvin:) Niin me olemme erilaisia....:)

  VastaaPoista
 8. Mulla oli ennen hammaslääkärikammo, mutta ei enää. Ihana yksityinen hammaslääkäri sai kammon pois, mutta en kyllä muille mene ellei ole pakko. Nyt oli reilu puoli vuotta lomalla ja tietty piti käydä sijaisella, joka oli aika kovakourainen. Onneksi ensi viikolla oma lääkäri palaa ja mulle on heti varattu aika:)
  Mieluusti maksan noin 100 euroa käynniltä, kun saan hyvää ja hellävaraista hoitoa.

  VastaaPoista
 9. Minulla on ainainen ientulehdus, joka ei koskaan tunnu hetkeksikään paranevan, vaikka päällään seisoisi ja jatkuvasti kerääntyvää hammaskiveä - siihen lisäksi omistin joskus raudat jotka eivät vaan pysyneet suussa ja kiinnikkeitä sai olla laittamassa uudestaan melkein joka viikko. Joten joo, ymmärrän tunteen oikein hyvin. -__- Hammaslääkäri on masentava paikka, koska siellä edi koskaan kuule hyviä uutisia. Ja siellä aina sattuu, vaikka mitä tekisi.

  VastaaPoista