lauantai 11. heinäkuuta 2009

Nimistä

Olen tässä taas saanut osallistua kivoihin nimenpyörittely/keksimis sessioihin. :)

Itselle ei ole jälkikasvua tulossa mutta tuttavapiiristä löytyy useampi mahakas joiden kanssa on hauska vatvoa nimijuttuja.

Mimosoja on kastettu 2000-2008 yli kuusi sataa.Sitä ennen kovin vähän.Nyt niitä on jo 1174 ja oma nimipäivä saadaan muistaakseni 2011 kalenteriin. :)

Yllättäen hannoja on kastettu 1980-99 eniten.
Hannoja onkin paljon!

Pihassamme on 5 about samanikäisen taaperon äitiä ja meistä 3 on hannoja. :D

Väestörekkari kertoo että 2000 vuoden jälkeen on kastettu melkein 2000 hannaa mutten ole törmännyt yhteenkään minihannaan!

Sen sijaan suosittuja suosikkinimiä kuten onnia,adaa,ellaa ja emmaa löytyy omasta kaveripiiristä.
Lisäksi monta oliveria ja casperia.

Mitkähän nimet seuraavaksi nousevat suosituiksi?

Viimeksihän ne taisivat olla c nimet,micot ja nicot.Sitä ennen wanhat nimet hilmat ja ainot jos oikein muistan?

Puistossa juuri yksi äiti kertoi että suvusta löytyy tyttö jonka toiset nimet ovat :Helle Angel.
Itse tiedän yhden My Angelin.

Joskus nimipalstoilta olen bongannut lotus nimisen lapsen joka jäi mieleen erikoisena ja veikeänä.

Huomenna voi uusimpia nimitrendejä tutkia hesarista jossa kuulemma on joskus tapana laittaa lapsen nimi ilmoitukseen loppukaneetit:karvaveli tai karvasisko!

En ollut koskaan tälläistä kuullut ja hetki meni että tajusin että koiraa ja kissaa sillä tarkoitettiin. :D

Mietin vain kuinka hauskan ilmoituksen olisi saanut esim robinin syntymän aikaan:

Syntynyt poika Robin Mio Mihari
14.7.2001
Onnelliset äiti ja isi ja isosisko Cemilja +
Pupuveli yoda,Karvasisko jätkä,käärmeveli gunnar,liskoveli pentti,
Rottaveljet kermit ja mulk, marsuveli hannibal,
sekä kalasiskot ja veljet.

p.s. entäs jos omistaa karvattoman koiran? Onko se sitten posliiniveli?! :DT: hanna j /pikku hanna/naapurin laitimmainen hanna

13 kommenttia:

 1. Nää karvasiskot ja -veljet on kyllä jotain aivan käsittämätöntä ; ) Jotain rajaa, vaikka meidän kissasta tykkäänkin, niin ei se sentään Telman sisko ole.
  Nimenantopolitiikka on tosiaan muuttunut aika radikaalisti viimeisen 30 vuoden aikana. Ennen samoja nimiä annettiin koko ikäluokalle, nykyään suosituimmatkaan nimet eivät ole huippusuosittuja, vaan pyritään yksilöllisyyteen.

  VastaaPoista
 2. toimiikos tää kommentointi vai ei? :D

  VastaaPoista
 3. Ainakin puolelle ikäluokasta! Luokallani on aina ollut 2-5 Kirsiä, ja jokatoisella toisena nimenä Marja! Minä sentään olen Anneli.
  Käyn myös joskus nimiä tutkailemassa. Omilla lapsilla sekä suosikkinimiä että harvinaisia, yksi lapsista on aino syntymävuonnaan nimensä saanut, nimi on kuitenkin tavanomainen.
  7 lapsesta on 5llä nimi jonka on saanut myös vastakkainen sukupuoli. Huvittavin on mies nimeltä Mimmi!!!
  Ihmettelin minäkin kerran syntyneitä palstan HAUveliä, hetki meni ennenkuin ymmärsin koiraksi.

  VastaaPoista
 4. Minua on aina kiinnostaneet nimet. Omilla lapsilla on sitä harvinaisempaa, sekä yleisempää. Hanna tietää sukunimemme ja se sitten ei olekaan ihan tavallinen vaikka onkin todella suomalainen. Se rajoitti aika paljonkin nimenantoa, vaikka mitä herkullisempia yhdistelmiä siitä olisikin saatu :D
  Tänään oli muuten uutisissa uusi tangokuninkaallinen, etunimeltään Amadeus. Ei lienee ihan tavallinen nimi Suomessa.

  VastaaPoista
 5. Itse olen aika nimi-nipo... Pidän joistain vanhoista suomalaisista nimistä ja ulkomaisista nimistä, maltillisesti. Perheessäni on monia eri kansalaisuuksia joten olen aina ollut ulkomaisten nimien keskellä, itselläni on myös suhteellisen monikansallinen nimi.

  Miehen kanssa olemme käyneet aikamoista vääntöä lasten nimistä, pitää olla selkeät, ei liian lyhyet, ei liian suomalaiset, ei liian perinteiset, ei liian oudot -argh -ihme että on edes 2 lasta saatu nimettyä :D

  Meillä kaikilla on periaatteessa ihan perusnimet, ei kuitenkaan siitä yleisemmästä päästä.

  Itse tunnen ainakin 4 Hannaa, muutamia Sannoja ja kaikki ovat naimisissa Mikojen kanssa :D Eipä se nimi ketään pahenna, oman lapsen kanssa saa sitten ainakin toteuttaa sitä omaa intuitiota ja väistellä traumojaan ;)

  Ps. meidän tytöllä on aivan selkeä tytön nimi ja silti väestörekisteri tuntee yhen sen nimisen pojan o.O

  VastaaPoista
 6. Piti tulla kurkkaamaan kun tuo nimiasia on kohta ajankohtainen meilläkin. Mahdolliseen lehti-ilmoitukseen voisin vielä sen Karvaveljen lisäksi jakaa lehden mukana jokaiselle lukijalle muutaman kissan karvan, josko se auttaisi tässä ikuisessa taistelussa karvoja vastaan!

  VastaaPoista
 7. Täällä toinen aikakautensa harvinaisuus. Koskaan en ollut ainoa nimeni edustaja luokallani, parhaimmillaan meitä oli kuusi Ninaa, yhdellä iillä.

  Nykyisin ainoat Ninat tuttavapiirissä ovat niitä lapsuudenaikaisia ystäviä, edes työpaikalla ei ole yhtään kaimaa vaikka vaikka organisaatiossa on yli 300 hlöä. Mihin lie kaikki kadonneet? Vaihtaneet nimensä?

  Mun puhelimen osoitekirjasta löytyy aika monta saria, minnaa, merjaa ja heidiä. Puhumattakaan mikoista ja yhdeksästä Tommista;)


  :D Posliiniveli

  VastaaPoista
 8. Mä tunnen muutaman pikku-Hannan, monta aikuista Hannaa, monta aikuista Niinaa, mutta eniten Lauroja ja Annoja. FB:ssä mulla taitaa olla 10 Anna-nimistä kaveria.

  Oma nimeni oli 80-luvulla tosi suosittu, monta vuotta top kympissäkin. Oman ikäisiäni kaimoja mulla ei kuitenkaan tuttavapiirissä ole ollenkaan.

  Meidän lapsilla on kaikilla suht selkeät ja lyhyet, ei-perussuomalaiset, mut kuitenkin suomalaistenkin erittäin helposti äänettävät nimet. Kaikkien nimet löytyy ruotsinkielisestä nimipäiväkalenterista. Kahden vanhimman (tytöt on nyt 6 v. ja kohta 8 v.) nimet on nyt Suomessakin jo aika suosittuja, vaikka eivät sitä silloin 6 ja 8 vuotta sitten olleet. Saa nähdä tuleeko kahden nuorimmankin nimistä muotinimiä. Toivottavasti ei, mutta luultavasti tulee, toinen oli viime vuonna Ruotsissa top kympissä.

  VastaaPoista
 9. Nina voitti tämän erän, meidän luokalla ei ollut kuin 4 Ninaa josta pari taisi olla kahdella i:llä :)

  Kerroin miehelleni tuosta karvavelijutusta ja hän osui ytimeen, meidän todella olisi pitänyt laitta esikoisemme ilmoitukseen "sängynaluskaverisi pölypallo" myös toivottamaan onnea uudesta nimestä.

  VastaaPoista
 10. Meijjän lapsilla on suht vanhahkot nimet. En ole kuullut kuin pari kertaa jotain muuta nuorta tyttöä kutsuttavan samalla nimellä kuin meijjän tyttöä,mutta pojan nimi taas sitte olikin viimevuoden suosituin nimi. Ja todella luulimme ettei niitä ollut kuin muutama kastettu :o no ensinnäkin kaimallani on poikamme kaima poikanaan :D Oma nimeni oli melko suosittu 80-luvun puoles välis. Ja lähipiirissäni onkin kolme saman nimistä ja melkein saman ikäistä. Pari kaveriani ja mieheni sisko. Ja kyllä,olen naimisissa vieläpä sen Mikan kanssa :D
  Terv: Onnin äitööö

  VastaaPoista
 11. Niin ja sen verran piti vielä sanoa noista lasten nimistä,niin jollain lailla meillä päin on aina ollut tapana antaa jonku vanhemman sukulaisen esim: mummun tai papan, tai isän tai äidin nimi lapselle. Kuten myös miehelläni,veljilläni,siskoillani jne..on lapsillammekin "perityt" nimet. Ja molemmilla lapsilla on kolme nimeä.
  Terv: Onnin äitööö

  VastaaPoista
 12. Hannapa täälläkin ja opintaipaleella on tovereiksi osunut lukuisia Lauraksi, Anniksi ja Annaksi nimettyjä ihmisiä. Voi että kun olisin halunnut olla Paula tai Roosa. (no en kyllä enää haluaisi!)

  Toistaiseksi aika rajatun lähipiirin lisääntymisesimerkistön pohjalta sanoisin äiteen joskus toteaman säännön pitävän varsin hyvin paikkansa: lapsille annetaan juuri kuolleiden mummo-ja vaarisukupolvien nimiä. Kukaan ei halua lapselleen samaa nimeä kuin kaikilla pihan pirpanoilla, vielä vähemmän keski-ikäisten ihmisten nimiä. Mummonimetkin voivat olla aika kynnyksen takana.

  Kun vanhemmat eivät tunne enää ketään jonkun nimistä henkilöä, ei nimi ole myöskään leimautunut tietyn(laisen) ihmisen nimeksi. Silloin nimi tuntuu uudelta ja raikkaalta ja sen voi antaa omalle lapselleen.

  Omatkin mieltymykseni noudattelevat aika hyvin tätä sääntöä, mutta toki nimi määräytyy lopulta kantajansa mukaan.
  Lempparinimiä on jo paljon mietitty (miksi se on niin paljon helpompaa tytönnimien kanssa?). Kun olisi vaan vielä se lapsikin, edes tuloillaan. :j

  -nti Täti

  VastaaPoista