tiistai 18. elokuuta 2009

Atopiaa sittenkin

Meidän mimoskilla on sittenkin isänsä atooppinen iho.

Nyt syksyn saapuessa tuli ihan yhtäkkiä ihan kunnollinen atooppinen ihottuma kankkuihin ja etureisiin,sormien väliin ja massuun. :(

Nihkeää.

Onneksi vielä toistaiseksi ollaan selvitty ihan perusrasvoilla ja ihottuma on paranemaan päin.
Näinköhän on että tuon isimiehen geeneistä tulee mimolle vielä allergioitakin?
Toivotaan että ei kuitenkaan ja että ihokin on nyt vaan ärtynyt liiallisista vesi ja mutakakkuleikeistä.

Ratkaisin muuten vk-asu ongelmankin.
Huutelin eilen tuusikselle että josko hänen kaappinsa uumenista löytyisi huuton menevistä mimollekkin jotain ja pienen penkomisen jälkeen löytyihän sieltä.
Meille tulee nyt sitten tiketin sellainen plain rain -whatevööö kaksiosainen punainen asu 86cm.
En tiedä niitä hienoja termejä. :)
Sanoinkin eilen tuusikselle että kun minut on määrätty huolehtimaan jaden hengellisestä kasvatuksesta niin tuusis voi sitten hoitaa mimon välikausikasvatukset. :)

Seuraavaksi on sitten talvikenkien vuoro.... :D

15 kommenttia:

 1. No voi kurjaa. Meidän muksuilla osalla on ollut lievästi atooppinen iho, mutta ei mitään pahaa.

  Tuommonen vaihtokauppa kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 2. No hyvä kun asu löytyi!
  Voitko ottaa kuvaa teidän ihottumasta?
  Meinaan meidän Panttonille on tullut selkä ja käsivarret täyteen sellaisia punaisia kuivia alueita.
  Oli pienempänä pepussa mut sanoivat et johtuu vaipoista...mut nyt niitä sit muualla kuin pepussa. =(

  VastaaPoista
 3. anrinko: meillä se on tuollaisia kuivia länttejä välillä ja nyt se on semmoista pientä ja punaista näppylää tiheissä alueissa. :/
  otan sulle kuvan huomenna!

  VastaaPoista
 4. Se on plain rain with fleece, vaan onkohan väri lipstick red? :D

  VastaaPoista
 5. Moips! Meillä Karpaasilla on atooppinen iho, minulla itselläni kämmenissä ja sormien välissä talvisaikaan kuivaa myös..meidän isimiehellä on ihan karsee atopia! Esikoisen iho on täydellinen! Karpaasilla alkas oireileen n.3kk ikäsenä ku oli pelkällä tissimaidolla, polvitaipeet..lapaluiden kohdilla, nilkat..ihan sellaset verestävät punaset röhelmäihottumat oli ja tuomio lekurissa että atopia. Mitään yhteyttä ruoka-aineisiin meillä ei ole havaittu vielä ainakaan. Ekan kesän iho oli hyvä sitten kunnes viime syksynä tuli uudelleen..sitte saatiin paremmat mömmöt eli Lipolan, sitä ennen oli käytössä Ceralan, joka ei tehonnut. Talven oli taas hyvä ja taas keväällä tuli oireita ja viikon kuurin vedettii kortisonia pahimpiin kohtiin..kesä taas on ollu tosi hyvä ja pärjätty Ceralanilla. Nyt on alkanu öisin raapiin itteänsä ja alkaa kuivalta taas näyttään joten tehokkaampi rasvaus Lipolanilla aamuin illoin on alotettu. Peppu pojalla on ollu aina hyvä, että sillä alueella sitä ei oo ollu..ne on noi taipeet ja sitten nyt niska ja alaselkä..masussa joskus ollu läikkiä kans. Isällään on käsivarsissa ja säärissä.

  VastaaPoista
 6. Dont worry!!!
  Itse olen atooppinen, tosi pahasti allerginen kaikelle mahdolliselle (siitepölyt, ruoka-aineallergioita, eläinallergioita, kosmetiikka - ja hajusteallergioita yms...) ja vielä tosi paha astma, ilman lääkitystä en pärjää päivääkään, edes talvella kiitos kissaihmisten ja rouvien tuolla liikenteessä joilla on suuri sisäinen tarve suihkuttaa hiuslakkaa ja hajuvettä joka aamu.

  Ja yllätys, yllätys, kaikki kolme lastani ovat terveitä kuin pukit! Ei yhtään mitään! Jippii :)

  VastaaPoista
 7. -J- on oikeuksissaan: Ticket to Heaven plain rain (tai vanha rain drop) wth fleece ja värinä lipstick red, lisukkeeksi saat pikku stikkarin beige-punaraidallisen pipon jossa nalle, tosin sie voit myyvä sen =)

  atopiakin on pahaa, meillä kaikilla on ollut ekasta talvesta pari vuotta, Jade on ainoa allerginen ollut, ja toivotaa ettei allegioita teille tule!

  VastaaPoista
 8. Voihan venäjä, ettei vaan meilläkin olisi tuota. Miehellä on todettu joskus atooppinen iho, mutta hän itse kokee sen vain kuivaksi ihoksi, eikä varsinaiseksi atopiaksi. Vauvalla on nilkat ihan karheat ja punaiset ja niiden ihopoimut menee helposti lähes vereslihalle. Olen laittanut niihin bebantenia vai mitä se rasva on ja ne on aina päivän paremmat. Nyt myös ranteiden "poimut" alkaa oireilemaan ja niitä olen rasvaillut ja selässä, olkapäissä ja reisissä on sellaisia karheita mun sormenpään kokoisia ympyröitä. Täytynee huomenna tarkastaa neuvolan tädiltä tilannetta, että meneekö ns. normaalin piikkiin.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vielä tuusis. :)
  Onko teillä sitten helpottanut nuo ihottumat kun muksut on kasvaneet?

  VastaaPoista
 10. anelma: meillä oli viime talvena just tuommosta kolikko-ihottumaa että oli länttejä.nyt on ihan semmoista pientä selvästi pistemäistä ihottumaa,punaista. :/
  tänään just katsoin että sormien väleissä toisessa kädessä esim. :(

  VastaaPoista
 11. Eemulilla on kanssa atooppinen iho. Vauvana äityi hurjaksi kestovaipoista, ja levisi pitkin selkiä ja massua. Vaihdettiin tavisvaipat, helpotti vähän, mutta rasvata sai koko viime talven. Nyt kesällä on ollut suht hyvä. Vaan kyllä se sieltä puhkeaa, kankkuihin ja jalkoihin on ilmestynyt tosi laajoja nyppyläisiä läsejä, jotka siitä lähtee karheutuun talvea kohti.
  Toivottavasti Mimolla asettuu pian, me vielä ootellaan rasvausrumban aloittamista.

  VastaaPoista
 12. Meillä ei ole kellään pojista ollut koskaan mitään iho-ongelmia, joten niistä en ossaa mitään sanoa. Mutta toivottavasti pysyy suht kurissa, ettei ihan pahaksi äidy.

  Hyvä juttu että sait välikauden kuntoon, Tuusikseen voi luottaa aina! ;)

  VastaaPoista
 13. Täältä ilmottautuu 4 atoopikkoa. Ehkä oletkin huomannut lasten valokuvissa rosoiset ja punottavat posket. Harmillinen vaiva mutta kyllä sen kanssa pystyy elämään :)

  Meillä on kyllä välikausiasut mutta hyvin syvällä kaapissa ;)

  VastaaPoista
 14. Toi atooppinen iho on inhottava! Itse olen siitä kärsinyt etenkin lapsena. Iho oli ihan hiton kuiva ja meni verille. Ja kroppa oli täys "molluskoja", isoja patteja, joita piti käydä terveyskeskuksessa poistattamassa. Oli kipeitä! Nykyään iho edelleen tosi kuiva ja oireilee etenkin talvella. Näpyistä olen sinnikkäällä rasvaamisella päässyt lähes eroon. Toivottavasti teidän tytöllä ei mene pahaksi!

  VastaaPoista
 15. Nöpöllä ei ollut iho kunnossa edes kesällä. Hikoilu ja lika pahensi sitä. Nyt sitten ihan kamalana, kun illmat kylmeni, mut ostin just Liplania ja Ceralania, harmi ettei niistä saa kelakorvausta..=/ Muista rasvoista meinaan saa, mut ei oo niin tehokkaita.

  VastaaPoista