lauantai 15. elokuuta 2009

Ruokaa!


Pitkästä aikaa. :D

Meillä mimo elää syömättömyyskautta.
Päivän ravintosuosituksista ei piittailla ja hengissä pitimiksi saattaa riittää vaikka pari suolakalaa.
Tämä tietysti syö äidin hermoja.
Neidiltä onkin karsittu nyt kaikki välipalat ja murut joita ruokien välissä nautitaan.Jopa naapurin veetiä on kielletty jakamasta mimolle sosiaalinäkkäriä pihalla.

Meillä syödään aamupalaa n, 9,00
Ruokaa n,12,00
Välipalaa n, 15.00
Iltaruokaa n,18,00
ja Iltapalaa n, 20,30

Jos jollain ruualla naamaan ei mene kuin yksi haukku niin mitään kikkailuja ei tule vaan seuraavaan ruokaan on odotettava.Esikoisen kanssa väänsin ja käänsin kuukausia kun ajattelin että lapsen on ihan pakko syödä.Teinkin sitten useampaa ruokaa samalle aterialle samoin laihoin tuloksin.
Vanha sanonta että kukaan ei kuole lihapatojen ääreen pätee vaikka välillä kuulen itseni sanovan yksivuotiaalle: sinä et oo syöny tänään mitään! luuletko sinä että tuolla yhdellä haukulla elää kokopäivän! et jaksa sitten leikkiä ja olet illalla vihainen! ihan turhaa laittaa edes sulle mitään ruokaa! kohta näivetyt ja sitten käy huonosti!

Onneksi on niitä parempiakin päiviä ja tämäkin "vaihe" vaan kärsitään.

Tänään oli sellainen hyvä syömä ja sen kunniaksi laitankin pitkästä aikaa reseptiä!!

Häränsilmä eli bulsai :)


Paketti jauhelihaa
1 Sipuli
1 Porkkana
Ketsuppia
2dl Kermaa
Mausteita
1 kpl kananmunia per syöjä

Laita uuni kuumenemaan 200`c

Pilko sipuli pannulle tirisemään ja heitä perään jauheliha.

Raasta pienimmällä mahdollisella porkkana ja laita paistinpannulle lihan ja sipulin kanssa.

Mausta suolalla,pippurilla,yrteillä,paprikajauheella tms mielen mukaan.

Truuttaa sekaan 4 truuttia ketsuppia. (jos syömässä on vain aikuisia voi tämän vaihtaa tomaattimurskaan tms.)

Kaada jatkoksi kahden desin kermatönikkä.

Sekoittele hetki ja kaada leveään uunivuokaan.

Laita kastike uuniin n.20min.

Keitä sillä aikaa spagetti tai perunat.

Ota kastike uunista ja tee siihen haarukalla kolot kananmunille.

Riko jokaiseen koloon yksi muna per syöjä.
Keltuaisen voi rikkoa tai jättää kokonaiseksi mielen mukaan.

Ripottele munien päälle hiukan suolaa.

Laita koko komeus takaisin uuniin ja anna paistua n.10min tai kunnes munat ovat kypsiä.


Ja sitten vaan syömään. :)

10 kommenttia:

  1. Niin tuttua tuo syömättömyyskausi. Meillä on se nyt keskimmäisellä pojalla (4,5v.). Tuntui tulevan sille vähän myöhässä ;-) Tytöillä ollut kyllä tuossa 2v. paikkeilla. Tai no, esikoinen on aina ollut nirso, mutta nykyään sentään syökin jo jotain. Kiitos tuosta ruokavinkistä. Pitääpi kokeilla, kuulostaa sen verran maukkaalta :-)

    VastaaPoista
  2. Meillä tuo syömättömyyskausi myös nyt. Ei uppois mikään, et hyvä jos joka aterialla ees se yks kaks lusikkaa menee. Mä tietty itte ihan kauhuissani, mut nyt yritetää pysyy erossa tempuista sun muista kikoista ettei tulis vaan tavaks.
    Hermoja koettelee ittellä, ku hädissää, et millä toinen elää, mut kait tuo sitte menee ohi?! Meneehän? :D Menee menee... kait :D

    VastaaPoista
  3. inkuli: näin just. :/ no mehän odotettiinkin samoissa niin nää vaiheetkin menee kai samoissa. :D

    VastaaPoista
  4. Uuh, meillä sama meno. kun tuli niitä isoja hampaita kuukausi sitten väheni syöminen. Mut nyt se jäänyt miehellä päälle. Ei syö kuin kylmää ruokaa, eli ns. välipalaa. Mitään normaalia kotiruokaa EI SYÖ. Sylkee pihalle. =(
    Meillä tarkoitus ensi viikolla aloittaa maitopullon vähentäminen ja välipalojen anto. pakko vaan sillä muuten tuosta miehestä tulee hankala tapaus tuon syömisen suhteen.

    VastaaPoista
  5. Meillä eläis pelkällä maidolla ja leivällä jos ite saisi valita.

    VastaaPoista
  6. Meillä sama juttu. Välillä lapset syövät kuin hevoset ja välillä ei sitten mitään. Nuo "välillä ei mitään" -kaudet tuntuvat vain niin pitkiltä.

    Meillä on vielä se harmi, että molemmat ovat liian laihoja. Jos he olisivat normaalipainoisia, niin en olisi yhtään huolissani. Aiemmin pysyimme hyvin tuossa, että aterioiden välillä ei syödä mitään. Sitten neuvolassa alettiin miettiä lasten painoja ja yritin antaa ruokaa aterioiden välissä, että saisin painon ylös. Muistan miten neuvolassa joskus kysyttiin, saavatko lapset riittävästi ruokaa. Sanoin että saavat, kun vanhempi oli syönyt juuri aamullakin valtavan annoksen puuroa. Lapsi näet pitää puurosta. Asia valitettavasti kääntyikin niin päin, että lapsi oli ehkä jäänyt edellisenä iltana nälkäiseksi ja söi muka sen takia. Kun itku kurkussa kerroin miehelle, hän lohdutti, että kun lapsilta joka ilta jää iltapalaa syömättä, niin ei heidän voi olla nälkä. Hyvin harvoin käy niin, että kaiken tarjotun söisivät millään aterialla.

    VastaaPoista
  7. Meillä taas Telma on nyt tosissaan päässyt ruoan makuun, varsinkin koti sellaisen, ja mitä enemmän saa ja osaa syödä itse niin sen parempi :)

    Yhdessä vaiheessa syömingit meni tosi hankalaksi kun neiti halusi milloin mitäkin härpäkettä siihen samalla tutkittavaksi ja kun oli 2 sec katsellut niin heitti menemään ja seuraavaa peliin... Todettiin sitten miehen kanssa että nyt saa riittää, pari ruokailua meni vonkuessa tavaritsien perään, mutta totesi kai sitten että ei auta :D ja nyt syödään niin älyttömän kauniisti ilman mitään extratemppuja että en olis ikinä uskonut!

    VastaaPoista
  8. Meillä on vaan pientä nirsoilua Emilillä havaittavissa, mutta yleensä uppoo ihan mikä vaan ja miten paljon vaan. En tajua missä sillä tulisi raja vastaan, kun nyt on minun aina tehtävä stoppi. ;D
    Mutta kokemuksesta tiedän, että tosiaan jossain vaiheessa tuo kausi tulee tai sanoisinko ajoittain. Ainakin meillä näin joka pojan kohdalla.

    VastaaPoista
  9. Meillä taitaa poikien kanssa olla päinvastainen ongelma...nehän syö kuin pienet apinat;). Mä olen jotenkin aina ajatellut että kyllä lapsi syö jos sen on nälkä, mutta...kuulostaapa kurjalle:/!

    Mulla on ongelma...olen viikonloppuna päivittänyt blogia, näkyy kun menee itse suoraan sivuille mutta ei sitten näy missään muualla. Onko hajua missä ongelma?

    VastaaPoista
  10. Kiitos ruokavinkistä.
    Tuli tehtyä ohjeen mukaan ja hyvin upposi ruokailijoihin. (paitsi lapseeni, mutta hän ei syö mitään uutta eikä mielellään mitään "märkääkään", joten häntä ei lasketa.)

    VastaaPoista