maanantai 17. elokuuta 2009

Välikausiperkele!

Kertokaa nyt immeiset minkä kokoisia haalareita olette ostaneet teidän 80-90cm nakkiposkille (ja muille taaperoille) ???

Voiko luottaa siihen että ranteiden ja nilkkojen resorit kasaa edes osan haalarista jos on iso!?

Hilfe!!? :D

8 kommenttia:

 1. Riippuu mitä merkkiä olet ostamassa? ;) Siis tuo koko, kun niissä on niin eri mittasuhteita.
  Emilille (88cm) menee edelleen 80cm Ticket, mutta 86cm on jemmassa. Reimatecistä ja Jonathanista menisi vielä syksyn 86cm.

  Paljos Mimo on suunnilleen pitkä?

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Riippuu niin kovin minkä merkkistä olet ostamassa? Ticketitkään ei enää ihan niin reiluja ole kuin ennen. Reimatecistä suunnilleen sama koko, mitä normivaatteista. Ne on kyllä vähän reiluja, mutta niissä ainakin resorit kasaa osan hihoista ja lahkeista jos on reilu. Joanthaneista ei ole kokemusta kuin yksistä välikausihousuista (haalarimallisista) ja ne oli aika kinttanaa kokoa mielestäni. Haalarina en sitten tiedä...

  Ei muuta kun Mimo mukaan ja putiikkin niin on varmasti mielenkiintoinen reissu kun sovitat sille siellä pukua toisen perään :D

  VastaaPoista
 3. Ei hajuakaan, mutta jaan talvivaatteiden osalta otsikkosi! Vihaan ulokovaatteiden ostamista, kun ne ovat aina kalliita ja silti koot ja mitoitukset ihan mitä sattuu.

  Mutta minä olen muistaakseni aina ostanut samaa kokoa tai numeroa pienemmän kuin pitäisi. Vaikka lapsi miten kurottelisi kätensä kohti taivasta niin yleensä haalarit ovat aina liian isot. Nytkin 99 - 100 cm lapsella 98 kokoiset henkselihousut ovat niin pitkät, etten saa henkseleillä edes niitä hilattua ylös. Siis vaikka etu- ja takakappale liki kohtaavat toisensa vain lukko välissä, niin silti laahaavat maata. 92 cm vk-haalari näytti vielä hyvältä, vaikka tuossa olisi 98 cm haalarikin jo hankittuna. Olen kyllä näkemysteni kanssa täysin yksin.

  VastaaPoista
 4. Meidän Emilille hommailin ReimaTecin kokoa 92cm. Yhdestä Lassien 2-osasesta menee 86cm päälle. Jonathanista on sopiva 92cm. Ei siis yhtään liian iso.

  Niin, Emil on 87cm pitkä :oD

  VastaaPoista
 5. Meidän tasan 80cm pitkälle likalle menee 74cm ticketin kaksiosainen, 80cm reimatec ja 12kk ver de terre. 80cm ticketti on vielä liian iso -varsinkin haalarimallinen, samoin 18kk ver de terren haalari.

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä helpointa (vaikka hieman tuskaista) on ottaa lapsi mukaan kauppaan ja sovittaa... eihän sitä nyt tarvi yleensä kuin paria pukua sovittaa. Meillä ostettiin viime syksynä n. 80-senttiselle lapselle Reimatecin 86 välikausipuku, lahkeiden ja hihojen resorit pitivät tosi hyvin ylimääräiset pois käsien ja kenkien päältä. Sama haalari kävi sitten keväänkin.

  Talvella meillä oli Jonathanin 86 toppahaalari, mutta jossain toisessa merkissä 86-koko oli taas lahkeista sopiva mutta selkä-mitta oli liian nafti (ei pystynyt menemään kyykkyyn). Eli eri valmistajilla haalarin eri osien mittasuhteet voi vaihdella paljonkin, siksi minusta oli helpointa suorittaa sovitus kaupassa asiantuntevan myyjän avustuksella... (Jesper Juniorissa asioitiin)

  - Tiitiäinen

  VastaaPoista
 7. Meillä Mimon ikäisellä on 80cm tämän vuoden TIcket-haalari, Reimatec-housut ja Name It-takki (86cm) ja niissäkin vielä hyvin tilaa välikerrokselle. Talveksi on sitten 86cm odottamassa, on vielä aikasta iso - mun mielestä, en tykkää karmeasta kasvunvarasta. Tyttö on varmaan 85cm pitkä ja 11 kiloa. Jos haluat puvun menevän ens keväänä, niin 86 voi olla sittenkin sopiva tai sitten 92. Mutta nyt syksyyn se 80-86 valmistajasta sekä tietysti mallista riippuen.

  VastaaPoista
 8. NYT mä luen tän kun oon jo laittanut tilaukset laulamaan! ARGH!!!!

  VastaaPoista