perjantai 6. marraskuuta 2009

Ompelupähkäilyjä

Kohta iskee epävarmuus.

Kaikki tarvittavat puitteet alkaa olla ja jostain revitään sitä aikaakin tekemiseen.
Ajatuksia ja ideoita pitää käydä yölläkin kirjoittamassa paperille tai joskus kahden aikaan vaikka suristellakkin vähän siipan pyöritellessä silmiä.

Mutta,

Mitä minä voin kenellekkään tarjota kun velourit lindexillä maksaa 12e kolme kappaletta tai maxomorrassa trikoopaidat alle kympin?
Ne on kuitenkin tehty koneella ja jälki on varmasti siistiä ja kestävää, useimmiten.
Viime kesänä korjasin itse useamman zaran vaatteen vielä laput kiinni ja tulee mieleen muutamakin mimon vaate jossa saumat on viturallaan mutta ei sen niin väliä jos hintakaan ei ole kova...

Kuka on minun potentiaalinen ostajani ja miten minun trikooni muka eroavat kaupan usemman kerran vuodessa vaihtuvasta mallistosta?

En osaa hinnoitella itseäni, mutten halua ilmaiseksikaan tehdä.
Kuitenkin aika jonka käytän ompelemiseen on poissa mimolta niin jotakin siitä pitää saada?

Tällä hetkellä tuntuu isosti siltä että käsityö on synonyymi pelkästään huonoille sanoille.

Pitäisi olla kovasti rahaa laittaa kankaisiin etukäteen ja kovin moni tietää paljonko se kodinhoidontuki on... :/

Minä kuitenki tykkään tästä!
Tykkään tehdä ja pistää juttujani muillekkin kiertoon.
On ollut äärimmäisen ihanaa nähdä omia lakkeja blogilapsien päässä.

Meinaan saada tämän toimimaan vaikka päälläni seisten.
Ehkä voin pyytää 0.50c lisää jos teen työni varpaillani?

38 kommenttia:

 1. Sinähän saat Y-tunnuksen myötä tehdä alvittomia ostoksia tukuissa sun muissa; materiaali halpenee ja sitä lienee helpommin saatavilla, tosin erät samalla mahdollisesti suurenevat.

  Jos yrittäjänä meinaa ompeluhommaa tehdä, niin jäljen on oltava ensiluokkaista. Yrittäjiä on, jokainen väkertää jotakin, kuka omaksi ilokseen, kuka sivutoimisesti tiskin alta, kuka mitenkin. Kaikkea ei saa Lindexiltä eikä mistäsenytoli tilaamalla; ei edes niitä veetun veluureita oikeissa koossa. Kun olen kuukauden päivät metsästänyt yhtiä saakelin 116-senttisiä velour-tai collaripöksyjä missä tahansa muussa kuin pinkissä värissä, olisin tässä vaiheessa valmis maksamaan aika paljon enempi kuin tusinan verran euroja kipaleelta, jos joku postaisi pökät lähipostiin ja sillä hyvä.

  Varmasti se ero on ideat. Kaikkea ei ole vielä keksitty, ja sen mitä on, voi keksiä uudelleen; tietysti paremmin :) Tsempit!

  VastaaPoista
 2. Kyllä se lähtee sujumaan, ihan varmasti!Ite oon ainakin valmis maksamaan vähän enemmän uniikista tuotteesta. Parempi se kuin riistoyhtiölle maksetut rahat, missa joku onneton lapsityöntekijä saa sentin/tunti. Tosin kyllä niitä vaatteita ihmiset ostaa, vaikken minä ostaisikaan. ja ostanhan minäkin, ainakin ne perusvaatteet. Jotenkin itellekkin tulee parempi mieli jos edes jollakin lailla voisi jotain vaikuttaa. Tiedän myöskin, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen, oikealle ihmiselle, eikä jollekkin ökyrikkalle toimitusjohtajalle.

  Näin minä voisin ainakin hyvin maksaa:

  trikoopipot 10 e
  paksummat pipot n. 15-20 e
  velourit 15 e
  velourkokopuku 25 e
  trikoopaidat 15-20 e
  mekot 20 e

  Tietysti vaikuttais materiaalit ja muut extrat ja se kuinka kova työ niissä on. Nää nyt oli tällaisia mun mielessä olevia esimerkkejä. Ite en kuitenkaan raaski ostaa esim 40-50 euron arvoista kokopukua edes miltään tunnetummalta merkiltä.

  VastaaPoista
 3. ihan kaikkea ihan kaikille ei varmasti kannata lähteä edes tekemään. keskity niihin, missä olet hyvä ja jotka ovat sinun näköisiäsi, ehkä jopa omalla tavallaan uniikkeja. miksi lähtisit kilpailemaan ketjun kanssa, jossa hinnat on saatu syystä tai toisesta poljettua kuluttajan kannalta sopiviksi? tosiasia kuitenkin lienee, että ne jotka haluavat lindexin velourit (ja saavat niistä vielä kierrättämällä omansa takaisin) eivät ole valmiita maksamaan vastaavista (ei ehkä ihan yhtä hyvän jälleenmyyntiarvon omaavista) enemmän.

  tsemppiä yrittäjälle! pidä yrityksesi oman näköisenäsi!

  VastaaPoista
 4. kiitos sini tuosta listasta!

  Itse olen pähkäillyt juuri jotain tuohon suuntaan!

  ja -J- hyvä kun muistutit että sillä y:llä on jotain oikeaakin hyötyä! :)

  VastaaPoista
 5. poikien äiti: just tuokin on niin kamalan vaikeaa!
  pitää jotenkin osata editoida että mitä sitä tekee.

  VastaaPoista
 6. mitäs jos surauttelet basic juttuja tilauksesta? jos joku tarvitsee velourit juuri tietyssä koossa (ja värissä) on varmaan niistä valmis maksamaan. mutta sitä yhtä varten ei varmaan kannata ostaa koko pakkaa ja surautella varastoa täyteen (siihen sitoutuu aikaa, rahaa ja tilaa), jos kuitenkin joudut loput myymään -50%:lla kun ovat riittävän kauan varastossa notkuneet.

  VastaaPoista
 7. Minulle tuli myös mieleen että vaatekaupoissa kuten lindexillä ja h&m:llä yms on hirvittävästi aina samaa vaatetta myynnissä. Ja itse ainakin tunnistan lindexin vaatteet hyvin. Niitä on niin paljon kaikilla ja ne on niin suosittuja. Itse tykkään käyttää lapsilla vähän vähemmän suosittuja vaatteita. Itsetehdyt ois parhaita mutta ei ole aikaa siihen hommaan edes ryhtyä. Kyllä minäkin olisin valmis maksamaan laadukkaasta työstä enemmän kuin lindexin yms. vaatteista. Vastustan muutenkin sellasta vaatehysteriaa.. monesti lindexille juostaan kilpaa jotta ehtii saada sitä mitä haluaa.. suositut vaatteet loppuvat pian.. Tästä aiheesta voisi jatkaa vaikka kuinka.. mutta kyllä minä uskon että henkilöt jotka arvostavat vähän uniikimpia vaatteita olisivat valmiita maksamaan hieman enemmän kun normikaupan vaatteista. Lycka till.

  VastaaPoista
 8. poikien äiti: olen ajatellut että noin 5-6 vaatetta,tunika,leggarit,paita,housut tms tilauksesta. :)
  teen mallit ja sitten tilauksesta.

  VastaaPoista
 9. kuullostaa ihan järkevältä! varaat vain riittävän toimitusajan, niin luulisi olevan hyvä strategia.

  VastaaPoista
 10. Oon metsästäny POJALLE legginssin tyyppisiä kapeampia trikoohousuja eikä missään oo kokoja tai pojalle sopivia värejä,etenkään mitään kuosillista tai mitään mikä ei näyttäis ihan kalsareilta.Dunsilta löytyy pari väriä ja tilasin just keltaiset hintaan 15e,niin basic ku voi olla,tuskin kuluu kangasta paljoa,ei oo kummoset viimeistelyt..15e tuntu himpun paljolta niistä mut vielä kipurajoissa,laadusta en tosin tiiä mitään,ei ole kokemusta.Mut tuohon hintaan varmasti jäis vastaavissa jo voittoakin,ei ajallisesti varmaan näppärältä ja oikeet vehkeet omistavalta veis kauaa..

  VastaaPoista
 11. Minä olen tänä syksynä pähkäillyt tosi paljon isompien tyttöjen vaatteiden kohdalla että mistä saan ihan perusvaatetta. Ekaluokkalainen tarvitsee 128 cm vaatteita ja kolmasluokkalainen vielä suurempia. Ekaluokkalainen ei voi sietää matalia vyötäröitä housuissa, joten Lindexin ja KappAhlin koululaisten mallit eivät käy. Vanhin on taas pyöreä, joten mallit eivät hänellekään käy.
  Maksoin mansikoita ja vähän mustikoitakin esim. Katvigin veluurihousuista, koska malli oli hyvä. Nyt tilasin saumurin monen vuoden haaveen jälkeen ja teen housut itse. Tein itse kaavat jotka varmasti istuu tytöille eikä esim. tarvitse aamuisin katsella ekaluokkalaisen kiukuttelua kun housut tuntuvat pahalle. Olen siinä onnellisessa asemassa että osaan ommella itse ja kun olen nyt kotonakin niin on aikaakin. Mutta sitten kun tämä luxus (eli aika)loppuu niin olen pulassa.

  Minä voin maksaa hyvistä ja meidän tytöille sopivista veluurihousuista 25 euroa, laadukkaista paidoista 25 euroa myös, mekkoja meillä ei käytetä. Minulle tulee vielä parempi mieli, jos vaatteet ovat luomua :)
  Minä siis kaipaan noiden isompien lastenvaatteita. Vauvakoossa vaatteiden tarjonta on niin suurta ettei ihmiset ole niistä valmiita maksamaan, poikkeuksena tietyt must värit, joita ei kaupasta saa.

  VastaaPoista
 12. Ehdotan, että otat erikoisharkintaan poikien vaatteet. Tytöille on paljon kaikkea kivaa, joten tyttöjen vaatteiden kohdalla on vaikea kilpailla ketjujen kanssa. Pojille valikoima on huomattavasti pienempi varsinkin värien suhteen.

  Itse kaipailen meidän pienelle miehelle vähän vastaavia pöksyjä kuin tyttöjen leggingsit. Ne eivät kuitenkaan saisi näyttää kalsareilta. Usein siis pojille on tarjolla vain paksusta neuloksesta tehtyjä rentoja housuja, mutta tytöille trikoisiakin. Siis trikoohousut säädettävällä vyötäröllä (säädettävä kuminauha tms. sopii oikein hyvin) ja joku leikkaus lahkeessa tms. niin että housu ei näytä pyjaman housulta.

  Luulen myös että 92 cm ylöspäin lapsekkaat kuviot voisivat myydä ihan hyvin. Monastihan valitetaan, että kaikki kivat vaatteet loppuvat juuri 92 cm:iin.

  Laiskana ihmisenä ostaisin mielellään yhteensopivan ylä- ja alaosan.

  VastaaPoista
 13. Kyllä minäkin olen ehdottomasti valmis maksamaan siististä ja huolellisesta käsintehdystä enemmän kun esim. Lindexin vaatteista.
  Etenkin kun vaatteissa on jotain jujua ja väriä, koska pojille vaatekauppojen tarjonta on vähän liiankin suppeaa värimaailmaltaan.
  Lisäksi heti kun mennää yli 122cm vaatteisiin, niin et meinaa löytää kivaa sitten millään.
  Minä en ainakaan halua pukea 5,5v kovinkaan synkistellen ja outoihin printteihin. ;)

  Velourhousuja ei taas saa turkoosina, vaaleamman vihreenä ja keltaisina oikein mistään. Sellaisia meillä ainakin kaivataan.

  Ei kun vaan siis Hanna tsemppiä!, sinulla on niin kivoja ja persoonallisia juttuja että taatusti on menekkiä. :o)

  VastaaPoista
 14. Joo ehdottomasti näitä isompien poikien vaatteita. Ilman örkkejä. Eikä oranssiakaan, tai ruskeeta ;) No ei vais. Niille vaan on melkoisella varmuudella ottajia. Poikien tarjonta on ihan ahterista, tulee vaan paha mieli jos normikaupasta meinaa ostaa.

  VastaaPoista
 15. En tiedä, minkälaista myyntimäärää tavoittelet, mutta uskon, että ihan varmasti tilauksia tulee sen verran, että saatat joutua miettimään, kuinka paljon ehdit tekemään Mimon hoidon yhteydessä :)

  Sanon samaa kuin monet muutkin, että poikien vaatteissa löytyy ihan varmasti markkinoita. Toki laadun pitää olla ok ja vaatteissa pitää olla joku juttu. Itse en ainakaan ostaisi harmaita veloureita 25€ hintaan vaan hakisin ne sitten sieltä Lindexiltä. Värit, kuviot, taskut tai mitä sitten ikinä keksitkään.

  Itselläni on tapana ostella käsintehtyä, kun oman maun mukaista sattuu vastaan. Ne ovat vaatekaapissa "mausteena" ja usein niitä suosituimpia vaatteita. Minäkään en oleta saavani niitä ketjumarkethintaan.

  Tälläkin hetkellä haen turhaan:
  -kankaista liiviä, joka kävisi juhlaan, mutta ei saa olla tummansininen eikä kiiltävä eikä lapsellisesti koristeltu
  -vaalean sinisiä vakosamettihousuja
  -kaulusbodya pojalle koossa 80cm (jos joudun ostamaan Burberryn niin kalliiksi tulee...)

  VastaaPoista
 16. Tsemppiä!!!
  Uskon että pärjäät, oikeasti. =) Sulla oma vahva tyyli.
  Mietin ihan samaa...tuo uskonpuute omaan tekemiseen iskee aina.
  Siksi mä en ole saanut 5vuoteen tehtyä asialle mitään...

  VastaaPoista
 17. Meinasin juuri tulla ehdottamaan että poikien vaatetta mutta Jasupo ehti ensin! Eli tosiaan tytölle on lindexit yms. pullollaan ja itsekin ostan tytölleni henkkamaukkaa ja lindexiä.
  Jos keskityt tunika- ja mekkolinjalle, ei varmasti mene kaupaksi, lindexillä on velourtunikoita tosiaan 12-15e/kpl.

  Eilen metsästin koko päivän taas tuloksetta meidän pojille veluureja. Tytölle löysin taas vaikka mitä mutta pojille ei mitään kivaa, varsinkaan isommalle!

  Edes PoPista ei löydy koossa 104c mitään kivaa pojalle, pienemmissä koissa ehkä joskus jotain.

  Itse olisin valmis maksamaan frotee- tai velourpaidasta tai -bodystä 25-30e/kpl, samoin housuista!

  Joko ottaisit niistä velourlegginseistä pojille tilausta vastaan :)

  VastaaPoista
 18. Vähän samaa mieltä kuin jo vastanneet: Meille kaivataan pojalle housuja, sellaisia, joisa on kivoja kuvioita (esim. ne sun siilit olisi ihan hitti - joko kohta pääset tekemään?). Malli on ihan sama, kunhan mahtuu jalkaan =)

  Meillä olen ostanut IdaT:n leveitä veloureja (alesta) - hinta on niissä aika korkea normina (30 e). Nehän on tosi leveitä, eivät sovi laiheliinille. No, meidän poju ei ole...
  Toinen vaihtoehto on Lindexin trikoot, ne, joissa levenee lahkeet alaspäin. Hanna, saisitko jotain siltä väliltä? Ja kuvioilla tai ehkä ilmankin. Eikä mitään Lindexin veloureitakaan. Sulla on nyt kova homma, kun sä voit keksiä sellaisen vuosisadan poikien housumallin! johon me kaikki rakastutaan. Me luotetaan suhun!

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä sulla on tosi kivoja kankaita (esim. ne omenakankaat Ruotsista) että niistä tehdyistä vaatteista voi maksaa mielellään enemmän kuin Lindex-vaatteista.

  Kuten myös edellä kerrotaan niin pojille on valikoimat huonot ja niitä poikien vaatteita mäkin kaipailen! Eikä tarvi olla pelkästään poikien vaan unisex käy meille! Kunhan ei ole liikaa tunikoita joita ei oikein pojalle voi laittaa... =D

  Ja Lauran ehdotus velourlegginseistä on mainio! Meidän poikakaan kun ei ole mikään isokokonen ja tykkään istuvista housuista kuitenkin.

  VastaaPoista
 20. Ei itse ommellun tarvitsekaan olla Lindexin hintaista! Itse ainakin arvostan sitä, että käsityö tehdään Suomessa ja kankaat ja vaatteet ovat uniikkeja. Lindex ei tarjoa mitään noista.

  Itse ompelemalla valttina on se, että asiakas saa itse valita vaikka värin tai kankaan, toivoa jotain sellaista mitä ei mistään kaupasta saa. Kyllä sellaisesta ollaan valmiita maksamaan :)

  Oletko jutellut muiden blogistien kanssa, jotka tekevät lastenvaatteita myyntiin? Ainakin Petra Pim pam -blogista tekee mm. velourhousuja myyntiin ja vaikka hinta ei ole Lindexin luokkaa, niin housuilla on kova kysyntä koska ne ovat värikkäitä ja erilaisia mitä mistään saa! Ei se hinta kaikille ole se ratkaiseva asia, vaan se, että saa mieleisiään vaatteita helposti :)

  Tsemppiä, anna mennä vain! Haaveita pitää toteuttaa :)

  VastaaPoista
 21. hinnoittelusta vielä. kannattaa varmaan benchmarkata vastaaviin, ei niin kaupallisiin merkkeihin, esim. hannen tekosia, tirsokas ja mitä näitä nyt onkaan, jotka (minun tieteääkseni) eivät vielä paini samassa kehässä metsolan, punaisen norsun tai muiden vastaavien kanssa ettei käy niin, että hinnoittelet itsesi ulos. vaikka moni olisi nyt valmis maksamaan "hunajaa" ei se välttämättä kerro sitä, että kaikki tekevät tilauksia säännöllisesti. itse ainakin ajattelen niin, että on eri asia maksaa merkistä kuin "nousevasta tähdestä". pahoittelen, että sanon tämän näin suoraan, mutta uskon, etten ole ainoa joka näin ajattelee. eri asia on sitten, kun olet saanut jalansijaa ja tunnettavuutta.

  VastaaPoista
 22. poikien äiti: ei kun juuri nimenomaan pitää sanoa suoraan!
  En ota mitenkään itseeni vaan hyvänä neuvona!

  Sinäkin kun kuitenkin lukeudut silmissäni lastenvaatteiden heavyuseriksi niin osaat paremmin kuin hyvin kertoa juuri tälläisiä asoita.:D

  VastaaPoista
 23. Musta tuntuu, et vaatekaappiin mahtuu monenhintaista ja näköistä. On ihanaa, että uniikisti saa juuri omalle lapselle tehtyjä ja sitten on niitä tusinahousuja. Niissä ei kuitenkaan ole aplikointeja, erikoisuuksia tai muuta, vaan ne on ihan perusjuttuja. Ihan sama kuin itselleni ostan espritin t-paitoja sitten Your Facen jakkupuvun siihen päälle ja jalkaa kalliit kengät.

  Oltiin reissussa kun UNQin pipot valmistui ja mies meinasi pyörtyä, kun kolmen pipon lasku oli yhdeksänkymppiä. Kuitenkin ne oli tehty juuri sopivassa koossa tytön asuihin ja niistä saa niin paljon kehuja, että ei tunnu missään.

  Sunkin aiemmin tekemistä pipoista muistan sen ihanan Liljan ja monta muuta ihanuutta. Sulla on loistava mielikuvitus ja keksit koko ajan uutta. Se on paras keino säilyä mukana bisneksessä, jossa on mukana myös matkijoita, jotka pöllii hyvät ideat. Eli ei muuta kuin into piukkaan ja koneet laulamaan. Ostajia varmasti riittää. Ja mikäs sen parempaa taantuman tappamista kuin tukea suomalaista uniikkia käsityötä. Mä en ainakaan osaisi kiinaksi tilata halumiani kokonaisuuksia;)

  VastaaPoista
 24. Käyppä katsomassa hannentekosia, siellä mielestäni hyvä hinta!
  Ja huomaa kyllä; jonotusaika n.3vk

  VastaaPoista
 25. Eihän käsintehty ikinä ole kaupan veroista! Ei sitä voi rahalla mitata.

  Itse ompelin eilen, opiskelen koko ajan ja ikinä en onnistu. Ompelin eilen tunnin paitaa ja kun lopetin niin se oli taas mitä sattuu. :( Itkuhan siinä pääsi, niin paljon ideoita ja väriyhdistelmiä ja kankaita ja suunnitelmia päässä, että höyryä tulee korvista. Ole iloinen siitä, että sinulla on taito toteuttaa ne suunnitelmat. :) Toisilla kun niistä tulee vain roskiin menevää suttua.

  VastaaPoista
 26. Minäkin kannatan ajatusta pojille suunnatuista vaatteista! Tai unisex-vaatteista. Vaaleaa vihreää, oranssia.

  VastaaPoista
 27. Hei.
  Halusin vain ehdottaa etta kannattaako valttamatta, nain aluksi ainakaan, alkaa tekemaan mitaan perus trikoopaitoja? Sulla on tosi kivoja asusteideoita, joihin ei suhteessa vaatteisiin, mene niin paljon materiaalia.
  Mina en Suomesta asti alkaisi tilaamaan siis paitoja ja housuja, mutta tosi mielellaan tilaisin kahdelle tytolleni jotain vastaavaa minka viime talvena ompelit Mimolle Marimekon Jaakarhu-kankaasta, hupullisen liivin, semmoset takkina olis aivan ihanat! Tai jotkut yksinkertaset mutta ihanasta kankaasta tehdyt mekot, olis myoskin kivat.
  Toki sinun markkinat on Suomessa, etta tuskin ulkomaan markkinoita noin etupaassa ajattelet :) Mutta ajattelin oman mielipiteeni kertoa.
  T. Ulkomaan-Mamma

  VastaaPoista
 28. Hinnoitteluapua oletkin saanut hyvin. Muista pitää tasalaatuisuuudesta kiinni ja käyttää hyviä, kestäviä kankaita. Mikään ei vihastuta enempää kuin kivan vaatteen nyppyyntyminen tai haalistuminen pesussa heti alkumetreillä.

  Tuo ilman alvia ostaminen ei muuten ihan pidä paikkaansa. Eli ALV pitää kyllä maksaa, mutta saat sen vähennyksenä voitoista. Eli esim. jos maksat materiaaleissa alvia 10 euroa ja laskutat asiakkailta alveja 15 euroa, joudut tilittämään verottajalle vain 5 euroa laskuttamistasi alveista. Mutta koska materiaalihankinnat todennäköissti ajoittuvat eri kohtaan kuin laskutus asiakkailta, joudut edelleen etupainotteisesti laittamaan rahaa kiinni myös alvien osalta.

  VastaaPoista
 29. Uskon kyllä, että sulla on sauma tuossa lastenvaatemarkkinoilla :D Itse maksaisin myös kivoista, isompien tyttöjen (110 - 140cm) housuista, joissa ei ole liian matala vyötärö (meidän tytöille ei kertakaikkiaan käy ne housut, joita saa isompien (yli 122cm) tyttöjen puolelta) max 21e...Paidoista ehkä kuitenkin vain max 18e, mutta olenkin aika nuuka likka :D

  Velourista olisi ihana sellaisia IdaT ja Katvig-tyyppisiä mekkoja, jollain kivalla kuvalla, tai vaan rohkeissa väreissä,myös siis isommille tytöille..

  Ja hatut on AINA ihan pop!

  Jotain, mitä tuli mieleen :)

  VastaaPoista
 30. Yhteenvetona / omana näkemyksenäni:

  -uniikkivaate on aina arvokkaampi kuin tusinatuote, kaupan valikoimiin nähden etujasi ovat
  --erikoiset kankaat, esim. ne ulkomailta ostetut
  --omat mallit, koot tms. käytettvyyttä lisäävä kekseliäisyys
  --oma ote tekemiseen, sinun tyylisi
  --ompelun eettisyys, lopun hikipaja-asteen määrittävät ostamasi kankaiden alkuperä

  -sinulla on hyvä keskusteluyhteys tilaajiin, jolloin voit keskittyä tilkitsemään tuotoksillasi kauppojen tarjonta-aukkoja (esim. ne poikien leggarit, välikoot)

  Hinnoittelussa ei siis kannata lähteä vertaamaan itseään ketjukauppoihin, vaan muihin bloggaaja- / sivutoimiompelijoihin.

  Materiaalimaksujen, verojen, lähetyskustannusten ym. sivukulujen lisäksi sinun täytyy tosiaan saada käyttämällesi ajalle hinta. Paljonko sait tuntipalkkaa työpaikassasi ennen Mimoa? Laske tunneillesi arvo sen mukaan. Jos tuotteiden hinnat pomppaavat sen vuoksi pilviin, lähde hakemaan hintojen laskua ensisijaisesti tekemistesi lisäarvon (eettisyys, kekseliäisyys suhteessa käytettyyn aikaan) ja rutinoitumisen (vähemmän käytettyä aikaa mutta silti korkeaa laatua) kautta.

  Näkisin ompelu-urasi lähtökohdaksi sen, että sinulla olisi merkittävästi hintoja muuttamatta mahdollisuus halutessasi ryhtyä elättämään itsesi täysipäiväisellä ompelulla. Ei tietenkään tiedä, ottaako yritys tuulta alleen vai pysyykö kannattamattomana harrastuksena, mutta mahdollisuus ammattilaisuuteen kannattaa pitää auki.

  Parhainta onnea yritykselle!
  -nti Täti

  VastaaPoista
 31. Oma tilanteeni on se, että en löydä enää Lindexiltä tms. mitään kivoja veloureja ym., koska tarvitsemme koko 134cm. Metsolan joustofroteehousut on sopivat ja ihanat, ja maksavat 29e... Eli olen tosi onnellinen, jos saan lapselle mieluisat ja laadukkaasta kankaasta housut edes vähän halvemmalla. Me&i:n housujakin meillä on (25e), mutta kuminauha vyötäröllä on joka pesun jälkeen rullalla ja kuminauhan säätönappi painaa lapsen selkää. Myöskin kivasta kankaasta tehtyjä paitoja voisin ostaa. Vauvalle haluaisin ostaa merinovillaisen kypärämyssyn, onko sinulla niitä työn alla (etkös värjännyt niitä tässä joku aika sitten?)

  VastaaPoista
 32. Hei! Tuohon alv-kommenttiin haluaisin vielä kirjanpitäjänä lisätä, että kaikki y-tunnuksen omaavat eivät ole alv-velvollisia. Alv-velvollisuuden liikevaihtoraja on 8500 eur tilikaudelta. Alle 8500 euron liikevaihdosta ei siis tarvitse tilittää alvia,mutta silloin ei myöskään ostoista voi alvia vähentää.

  Vaatteista sen verran että itselläni on 4 ja 5-vuotiaat tytöt ja haluaisin heille erityylisiä fleecehattuja talveksi esim.pupunkorvilla, dinoharjalla yms.Asumme pienellä paikkakunnalla, joten käytän muutenkin paljon nettikauppoja lastenvaatehankinnoissa ja mielelläni ostaisin pieneltäkin toimijalta.

  t.Susanna

  VastaaPoista
 33. Meilläkin siirrytään juuri poikien vaatteissa kokoon 128 cm-134 cm, mikä tarkoittaa sitä että kivat kuosit ja värit ovat kadonneet poikien valikoimista. Minä mielelläni ostaisin turkooseja, limenvihreitä, vihreitä ja ruskeita velourhousuja. Nyt on käytössä Lindexit velourit 122 cm, mutta ne jää pieneksi juuri, yhyys :-( Meillä kapea poika, joten nuo Lindexin velourit ovat olleet juuri passelit ja pysyneet ylhäällä vyötäröltäkin.

  Eli värikkäitä poikien vaatteita yli 122 cm ,siinä mun ehdotus.

  T: Äiti Klaukkalasta

  VastaaPoista
 34. Moi!
  Olen lukenut blogiasi päivittäin helmikuusta asti mutta vasta nyt uskaltaudun kommentoimaan:)

  Minäkin liputan poikien ja unisex vaatteiden puolesta, täällä olisi yksi potentiaalinen ostaja!
  Omaan 1-vuotiaan äijänpätkän ja tuskailen samaa kuin muut poikien äidit: Värikkäät ja ihanan lapselliset vaatteet ovat kiven alla.

  Toivotan onnea yrityksen alkutaipaleelle!! Olen varma että hyvä siitä tulee, luomuksesi ovat niin huippuja!

  T.Saana

  VastaaPoista
 35. Kommentoin, kun aihe itseäni läheltä liippaa, vaikka ihan satunnainen lukija olenkin :) Marjuli tuolla jo mut mainitsikin, mä siis teen tilauksesta housuja ja kokoja saa siihen saakka kun haluaa ja kahdella eri mallilla. Toistaiseksi olen pysytellyt vain housuissa (ja muutamissa hatuissa), mutta kysyntää muullekin on ja mä oon todellakin tällä käytettävällä ajalla hukkua tilauksiin eli mun täytyy tehdä se päätös y-tunnuksesta ja lasten osittaiseen hoitoon viennistä, vaihto-ehtona tälle on toinen ääripää. Eli kysyntää kyllä on :) Kun vaan löytäisin itsestäni sen uskalluksen lähteä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 36. Sellaisista maksaisin muuten ihan mitä vaan mitä on ne vaatteet RuttuNuttu-blogissa, mistään ei saa Myyrä tms. vaatteita niin ne menisi kuumille kiville :)

  En tajua miksei ole Myyrä-vaatemallistoa, kai se nyt myisi paremmin kuin joku ikivanha Bamse tai Muumit, blaah.....
  Ja Barbapapa on myös pop :)

  VastaaPoista
 37. Painiskelen itse samojen asioiden kanssa kuin sinä. Olen ollut pienyrittäjä jo 1,5v, mutta tänä syksynä kysyntä vilkastui huomattavassa määrin. Nyt on ihan käsittämättömän huono omatunto lasten puolesta, kun olen liikaan kiinni työasioissa ja usein on pakko laittaa se dvd pyörimään ja hokea "kohta, odota vähän". Osa-aika hoitoakin jo harkitsin, mutta sitten meni jo vähän idea tästä hoitovapaalla lasten kanssa olemisesta. :(

  Melkoista tasapainoilua, kun ihan pienessä mittakaavassa tekeminen ei ole niin kannattavaa...

  Ralla

  VastaaPoista
 38. Itse en vaatealasa ymmärrä yhtään mitään, mutta neljän lapsen äitinä (ja yrittäjänä) myös painotan sitä että hinnoittele itsesi oikein! Alihinnoittelulla saat toki lisää asiakkaita mutta ajat itsesi syvään suohon. Laskelmoi itsellesi tarkasti "lukujärjestys" ompeluun ja yrityksen muihin asiointeihin ja pidä siitä kiinni- muutoin huomaat hyvinkin pien olevasi kiinni pelkästään työssäsi 24/7 ilman tietoakaan yöunista tai ajasta lasten kanssa. Nimimerkillä kantapään kautta oppinut :)
  Verkostoidu muiden yrittäjien kanssa - alasta riippumatta, ja tee vain sellaisia töitä mistä oikeasti nautit.

  Tsemppiä toiminnan alkuun, kyllä se siitä lähtee! ;)

  -Johanna-

  VastaaPoista