keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Vettä

Kohta alkaa olla ajankohtaista luvata jotain tulevalle vuodelle 2010.

Tietysti tulen tekemään lupauksia kuten - laihdutan,liikun ja siivoan enemmän, mutta joudun pakottamaan itseni lupaamaan seuraavaa:

JUO ENEMMÄN VUONNA 2010!!

Nyt ei sitten ole kyse viinanjuonnista. :D

Olen tosi huono juomaan.

Juon pahimmassa tapauksessa noin desin päivässä.
Joskus en sitäkään.

Kaikki tietää mitä kukille tapahtuu jos ne ei saa vettä...
Minulla on myös jatkuvasti ihan nuuppa olo mutta juominen on hankalaa.
Koska kuitenkaan en halua vaan kerätä nesteitä ja paisua kuin muumimamma koko lopun elämäni jolloin kuolen nelikymppisenä siihen että koko elimistöni vetää itsensä lukkoon kaikesta suolasta tms mitä kitusiini lappaan joudun aloittamaan juomisen opettelun.

Inhoan juoda vettä.

Vesi on pahaa.
Se maistuu mukille tai koiran läähätykselle niinkuin naapurikin sanoo.
Vedestä jää kurkkuun inhottava tunne ja sitä pitää juoda jääkylmänä jos edes juo.
Jääpalat maistuu pakastimelle.

Jenkeissä pidimme aina lasia jääkaapissa mutta meillä niin pieni jääkaappi ettei sinne mahdu minkään pikkueukon juomalasia.

Pullosta juominen on ihan ok kunhan ei kadota ja unohda puolikkaita pulloja pitkin asuntoa...
Pullovesikin alkaa maistua hetkessä muoville.

Tuoremehuissa ja tiivisteissä on kamalasti sokeria ja jos litkin päivät pitkät purkkimehuja ihan huvikseni tulee se ajan kanssa kalliiksi.
Minulla tosi harvoin on jano joten janojuomaksi en juo mitään.

Limppari jota voisinkin juoda heivataan automaattisesti tästä projektista.
Tarkoitushan on opetella nimenomaan ensisijaisesti juomaan vettä.

Vedestä tulee paisunut olo.
Kaikki ne vesipokerimuistot on vielä tiukasti mielessä.
Jos juo liikaa alkaa vesi tuntua kurkussa.

Jos joskus sitten vaikka siideriä erehtyy juomaan niin seuraavana päivänä elimistöni on ihan hämillään.
Tuli paljon nestettä! jes!
Mutta vääränlaista ja krapulahan siitä tulee...

Sitruunan laittaminen veteen ei auta.
En huijaa itseäni,se on vettä silti.
Kurkunpala on vielä kamalampi!
Vesi maistuu ihan vastaleikatulle nurmikolle!

Raskausaikoina koitan aina juoda kamalasti.
Silloin maistuu vissyt ja muut ihan kohtuullisesti kun takaraivossa on tieto siitä kenen hyväksi neste on menossa.
Mimon odotusaikana minulla oli aivan älytön pakkomielle juoda vettä suihkuttamalla sitä sumutepullosta suuhun!!!
Jotkut olis vaan juoneet mukista...

Viimeisin yritykseni oli aikuisten maustetut vedet. Ihan hirveitä ja niistäkin jää kurkkuun kummallinen tunne.
Pahin erehdys kuitenkin oli novellen mansikkavesi lapsille.
Vettä lapsille.
Lapsivettä!

Kiitos ja hei,mielummin kuivun kuin pala korallia...


25 kommenttia:

  1. Hassua, kun postasit aiheesta juuri nyt, kun minä olen yrittänyt kaikin tavoin juoda vettä enemmän kuin sen minun normaalin desin päivässä. Olen siis myös tosi huono juomaan vettä...en muista/kerkeä tai halua. En tiedä mistä se johtuu. Mahaan tulee sellainen kamala hölskyvä olo jos juo paljon vettä. Ja jos on johonkin lähdössä niin ei voi juoda kun sitten pitää käydä pissillä jokä välissä!! Mutta kuitenkin tiedän että elimistöni tykkäisi kovasti jos joisi edes hieman enemmän. Laitoin jääkaappiin kannullisen vettä ja joka kerta kun oven avaan, niin otan lasillisen...vettä tulee siis suunnilleen jo korvista ulos!! Mutta tällä tavalla olen saanut hoidettua jo kovasti rohtuneet huulet (joihin ei minkäänlaiset rasvat auta) taas terveeksi. :)

    Nyt sitten ei kun vettä juomaan!! Jospa tämä hölskyvä olotilakin vähän normalisoituis kun elimistö ymmärttää että vettä tulee nykyään vähän useammin kuin kerran päivässä sen desin verran.

    Ihana mimo tuolla alemmassa postauksessa!! Tuollaisen huipun pehmo otuksen tahtoisin meillekkin!!!

    VastaaPoista
  2. sifia: joo ja siis mulla on aina krooninen pissatulehdus! josko auttais siihenkin. :D

    VastaaPoista
  3. Minä inhoan vettä, enkä sitä juo edes desiä päivässä..kesällä voin juoda janoon ihan jääkylmää vettä..muuten en juo vettä koskaan :)

    VastaaPoista
  4. Täälläkin yksi saman lupauksen tehnyt!
    Vaikka vesi ei ole hyvää niin sen juominen kannattaa! Moni vaiva katosi, kun jaksoin pidemmän ajan juoda sen 1,5 litraa/päivä. Jatkuva vessassa rampaaminen alkoi tympiä, joten palasin entiseen 2-3dl vettä päivässä.
    Nyt päätin ottaa itseäni niskasta ja täyttää kolme 0,5 litran muovipulloa joka aamu ja saada ne iltaan mennessä juotua. Aika tuskaa, mutta mitäpä sitä ei tekisi hyvän olon puolesta...
    Tsemppiä siis sinullekkin lupauksen pitämiseksi! =)

    VastaaPoista
  5. Minulla ei mene myöskään alas raanavesi, siis suoraan raanasta. Meillä on kaksi kannua jatkuvasti vettä jääkaapista, juon siis vain tosi kylmää vettä. Muuten jää juomatta..
    Ja liian vähän myönnän juovani minäkin.

    VastaaPoista
  6. Ja mun mielestä vesi on ihan parasta! Juon sitä varmaan ihan liikaakin päivän mittaan, mutta on se vaan niiiiin hyvää!

    VastaaPoista
  7. Mulla on juomapullo jääkaapissa josta tulee usein juotua ihan vahingossa. Juon vettä myös ruoan kanssa kun ei limut oikein maistu ja mehua ei viitti koko ajan juoda.

    Kyllä se siitä sullakin lähtee kun vaan saa itsensä totuteltua juomaan!

    Sifia jo mainitsi että haluaisi pehmo-otuksen, mäkin komppaan! Pehmo-oliot Sewin' Gumiin myyntiin! =D

    VastaaPoista
  8. agatha/sifia: pitääpä harkita!
    Nyt on niin iso kiire tuon kadonneen paketin takia että heti kun sen selvitän lupaan katsella pehmoja!! :D

    VastaaPoista
  9. Soda Streamilla opin vettä juomaan
    kun sellasen sain :)
    Vesipulloja on sitten aina jääkaapissa,
    ei muuta ku poreet pulloon.

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoinen postaus! Ja hyvin kirjoitettu. En ole ennen kuullutkaan, että vesi maistuisi pahalta :) Mikään ei voita lasillista jääkylmää vettä! Mä siis todella juon paljon vettä. Toivottavasti löydät jonkun keinon lisätä juomista, että saat lupauksen pidettyä :)

    VastaaPoista
  11. Ja se on kamalaa ku sit alkaa yhtäkkii juomaa paljon ni pitää kokoaika juosta vessaan ! Ärsyttävää !

    VastaaPoista
  12. minusta kans on kummallista että vesi ois jotenkin pahaa :) mutta sen olen huomannut että veden maku vaihtuu paikkakunnittain!? siis joissakin paikoissa vesi on todella pahaa kun taas toisissa se on niin hyvää! :) meillä on onneksi täällä pohjoisessa ihanaa vettä,verraten esim veteen jota Vihtissä asuessani jouduin juomaan ;) sitä ei vain saattanut juoda!

    tsemppiä yritykseen!! :)

    -TiiA-

    VastaaPoista
  13. Ennen join paljon vettä huoneenlämpöinen oli parasta, aamua ei voinut aloittaa ilman vettä sängyn vieressä oli aina muki, töissä kulki mukana 1,5 l pullo, sitten iski vuosi 2007 ja marraskuun loppu jollon tänne kulmille iski The Vesikriisi, sen jälkeen en ole pystynyt juomaan vettä, kaupan pullotettua nippa nappa, koitan kovasti opetella mutta se karmeus mitä kesti monta kuukautta, se pelko ja ahdistus ei katoa, nykyään hyvä jos mukillisen kykenen juomaan päivässä, olossa sen huomaa.

    VastaaPoista
  14. Uusi lukija täällä moi! Ihana blogi sinulla!

    Mullekin maistui ennen vesi tosi huonosti, mutta kävi sitten vähän hullusti tuossa kesällä. Sain jonkun ihme tajuttomuuskohtauksen meidän kadulla. Siinä olikin naapureilla katsomista kun paikalle tuli paloauto, kaksi ambulanssia ja mediheli. Yö sairaalassa nesteytyksessä ja kauhea määrä jatkotutkimuksia. Mitään vikaa ei löytynyt, eli syynä oli nestehukka + matala verensokeri. Tuon jälkeen olen sitten opetellut juomaan vettä ja nyt se menee jo rutiinilla. Aamulla heti herätessä kolme lasillista, pitkin päivää aina keittiön ohi mennessä lasillinen + tietty ruoka-aikaan useampi lasi ja lähemmäs litra nukkumaan mennessä. Imetän vielä poitsua, joten määrät on aika isoja (ja imuttelee niin paljon yöllä, että ei tarvitse edes tuon litran jälkeen käydä vessassa yöaikaan). Nyt vesi maistuu jo ihan hyvältä!

    VastaaPoista
  15. Mä tykkään vedestä :)

    Mulla on myös kotona Soda Streamer jolla tulee kuplavettä, ja siitä vasta tykkäänkin.

    Välillä vesi vaan kyllästyttää. Silloin olen laittanut vesikannuun mintunlehtiä, se iänikuinen sitruunavesi vasta kyllästyttääkin. Sit toi mustaherukka-aromi oli hyvää myös.

    VastaaPoista
  16. Olo kyllä on selvästi parempi kun muistaa juoda riittävästi. Aamulla yritän kurmaista puoli litraa vettä ja perään toisen mokoman kahvia. Joutuu muutaman kerran tiristämään ennen kuin uskaltautuu taittamaan puolentoistatunnin työmatkaa :D

    Mulla on vesipullo koulussa ja muualla matkassa, täyttelen sitä sitten päivän mittaan. Illalla juon vielä puolen litran mukin ennen kuin nukahdan, on yöpöydällä siis hollilla. Aamulla nousoo virkeästi ylös kun rakko huuteloo armoa! XD

    Muista nottei liikaakaan ole hyvä juoda, mänöö munuaiset sekaisin, ja jonnekin aivojen nestetasapainoonkin se liika vesi vaikuttaa. Pari litraa päivässä. Glug glug vaan!

    VastaaPoista
  17. Mä juon kans liian vähän vettä.
    Otan tämän haasteen kanssa vastaan. =)
    Tarviikin laittaa "äidin vesikannu" tuonne keittiöön. Ja voisihan se siihen lasikynällä vaikka skriivatakin. =) Jos tulis se 1,5l sit vihdoinkin juotua.

    VastaaPoista
  18. Minulekkaan ei maistu vesi ja juon myös tosi vähän.Pitäis opetella juomaan enemmän,mutta vesi on PAHAA.Sitä ei pysty paljoa juoda jääkylmänä,eikä jääkaappi valmistakaan :D

    VastaaPoista
  19. Mä olen jo luovuttanut. Kun ei se vesi mene alas, niin ei sitten. Jääkylmä on pahinta, huoneenlämpöinen menettelee jotenkuten, mutta ei tyhjään mahaan.
    Mä juon teetä, varmaan litran päivässä. Saanee toistaiseksi riittää.

    VastaaPoista
  20. Mietin eilen illalla, että runsas (veden) juominen on munkin uuden vuoden lupaus. Mä kyllä noin periaatteessa tykkään vedestä, mutta jotenkin unohdan juoda. Illalla juon onneks paljon vihreää teetä. Meneekö sulle ees perusvissyt?

    VastaaPoista
  21. Täällä yksi veden ystävä. Varsinkin nyt raskaana ollessa himoitsen duunipaikan automaatin vettä. Nam. Ja kylmää kraanavettä, nam. Ja jääkaapissa on kannu. Nam. Ruoan kanssa juon noin 4 dl vettä. Vielä pari vuotta sitten join tosi huonosti vettä, mutta siihen on kasvanut kiinni, että on pakko saada. Mitäköhän koukuttavaa ne meidän veteen lisää:)

    VastaaPoista
  22. Otsikosta aattelin et oot varmaa ton kappaleen tänne linkittänyt :)

    VastaaPoista
  23. yhtä kahvi tai teekupillista kohden tarttee sit juoda pari lasia vettä - sen normaalin lisäksi!

    mä tykkään vedestä, mutta kotona ollessa tulee juotua huonosti, töissä ollessa sitä meni helpommin, kun oli aina kannu vieressä. jotenkin kotona ei vaan osaa käyttää kannua...

    kokeile rose's lime, sillä saa aika kivan maun veteen.

    poikien äiti

    VastaaPoista
  24. Soda Stream on munkin vastaus, kuplia maun mukaan ja pullo viereen, kun hillut netissä;)

    VastaaPoista
  25. Tehäänkö joku kimppahaaste kun on niin paljon huonoja vedenjuojia... :D Mä voisin liittyä messiin!! Kaikista yrjöttävintä on sellanen pöydällä kannussa yön seissyt jota esim. äitini vetää pari kannullista päivittäin. On kyllä (varsinkin itse :D) sitä mieltä et se on sen 51-vuotiaan lähes rypyttömän ihon salaisuus. Itsehän pohdin et oonko mä jo rypyillä kun anopiltakin oon saanu silmänympärysvoiteita sun muita lahjaksi :D apua.

    Mulla menee sitruunavesi ihan ok, nyt ei muuten mee varmaan enää jääpalojenkaan kera kun sanoit et maistuu ihan jääkaapilta. NIIN MUUTEN MAISTUU :D:D yök.

    Mut se on hei totta et jos on krooninen pissatulehdus niin vedenjuonti helpottaa. Ja karpalomehua!! tai karpaloita. Mun lemppari on se Vitalin karpalo-rypälemehu, ja sitä juon edelleenkin noin niinkun virtsatietulehduksen ennaltaehkäisysyistä (enkä suinkaan siksi et on niin sikahyvää .. ) :D

    VastaaPoista