keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Avatar

Järjestän itselleni nyt hankaluuksia kertomalla että minusta Avatar ei ollut päätä räjäyttävä mahtava fantastinen kokemus tai vuosikymmenien ykkösraina.

Se oli ihan kiva.
Quite nice.

Huikeasta visuaalisuudesta ja tietokonegrafiikasta käy kiittäminen että elokuva saa minulta ihan jees-pisteitä.
Olihan se,reilut kaksi ja puoli tuntia 3d kakkulat päässä tuijotellen uskomattomia värejä ja liikkeitä.Hienoa ja varmasti uraa uurtavaa toimintaa sitten klonkun mutta sitten ne miinukset.

Juoni oli todella ennalta arvattava.Minua se tökkii koska kuitenkin elokuviin menen tarinan takia.
Haluan yllättyä nokkelasta juonesta ja dialogista.

(Ainoastaan johnny depp on puhdas poikkeus että menen katsomaan mitä vaan nevö höörd kukkuakin koska luotan näyttelijän omiin arvostelukykyihin jo valmiiksi. :D )

Spoilaamatta juonta sen enempiä oli kyseessä niin peruskauraa höystettynä moraalisella opetuksella,rakkaudella,sodalla,kunnioituksella jaadi jaadi jaa...

Joitain tietysti ei haittaa että koko tarinan arvaa ensimmäisen 5 minuutin aikana kokonaan ja käänteitä vain odottaa tapahtuviksi.

Toinen minua häiritsevä asia oli kauhean tyhjät hahmot.
Ihmishahmot olivat pelkkiä kuoria joihin samaistuminen oli hankalaa ja josta syystä jäi elokuva ikään kuin kaukaiseksi,kylmäksi.

Minä uskon täysin sinistin möllien lentelevän taivaalla liskoilla tms mutta minusta Avatar oli vain leffa muiden joukossa.
Ehkä olen vaan lukenut parempia scifi-sota-rakkaus-kirjoja kuin tämä.

Kuitenkin suosittelen avataria visuaalisuuden puolesta.
Hulppeaahan se oli.

Enkä epäile ollenkaan etteikö tämä niitä niin mainetta ja arvostusta kuin james "titanic" cameronin kultaista viljaa.

Ketoosidiettini alkumetrit kostautuivat minulle leffassa ja jouduin pakosta poistumaan leffasta vessaan noin 30min ennen loppua.
Ei harmita yhtään.
Kysyin vaan siipalta tärkeimmän asian määritelläkseni pätkän lopullisen kohtalon:
-Ei kai ne saaneet lapsia? (päähenkilö ja na'vi heimolainen tyttö)

Vastausta en kerro mutta se määritti leffasta ihan ok-filkan loppujen lopuksi.

Onneksi tänä vuonna edessä on vielä Burtonin Alice in wonderland ja Terry Gilliamin Dr Parnassus. :)

No niin,tulkaa kivittämään.

5 kommenttia:

 1. Niin, juoni on aika Pocahontas. Visuaalisesti kuitenkin huikea. Harmi vain, että visuaalisuus kokeen pahan inflaation DVD:llä.
  -S

  VastaaPoista
 2. Ei kivitetä! Mä olen ollut jo tuosta kuultuani että evvk. Lajityypin elokuvat eivät ole minua varten :)

  VastaaPoista
 3. Mä haluaisin nähdä tuon, mutta vain sen 3D-homman takia (kun en ole vielä yhtään 3D-leffaa nähnyt...), kriitikot eivät ole tainneet tykätä mutta mun fantasia-fani työkaverini kehui! Näyttää kuvissa aika kehnosti tehdyltä.

  Johnny Depp = NAM! =D

  VastaaPoista
 4. Mies oli ihan samaa mieltä elokuvasta kuin sinä, ei se minustakaan mikään kaikkien aikojen huippu leffa ollut, mutta kuten sanoit, ihan kiva. :)

  VastaaPoista
 5. Voih, meillä mies haluaa lähteä tuota katsomaan ja lupasin jo. Itse en kauhesti arvosta sellaisia ennalta arvattavia perustarinoita. Mutta joo lohduttavaa, että ei kuitenkaan ollut ihan järkyttävän huono. Mutta saahan nähdä minhin suuntaan oma mielipide muodostuu. Pahoin pelkään.

  VastaaPoista