sunnuntai 31. tammikuuta 2010

iltavillit

Meillä eletään jonkinlaista uni-uhmaa.

Lähestyvän toisen ikävuoden kunniaksi nukkumaan meneminen saavuttaa yhä vaan uusia ulottuvuuksia.

Hetken mimo tyytyi jo iltasatuun ja unen toivotuksiin, mutta konstit ne on monet sanoi kissa kun lintupönttöön isompaa oviaukkoa sahas...

Eilen illalla ajattelimme siipan kanssa ottaa sitä oikein kunnon laatuaikaa katsomalla leffaa mutta mimonaattori vetikin yhteen asti kestävän "ison kiukun" jonka aikana potkittiin,reuhkattiin,heiteltiin kamaa ja raavittiin,rämpyteltiin valoja ja raivottiin antaumuksella.
kun uhkailin jäähypenkillä keksi neiti sitten että se on poispääsyn avain ja alkoi karjua haluavansa jäähylle.
Pääsin itse jopa siihen pisteeseen että kannoin jäähypallin tytön sänkyyn jossa se ei tietystikkään kelvannut.
Sitten istuin vartin vaklokatkaisijan edessä estääkseni rämpytyksen jne...
Loppujen lopuksi kaveri rauhoittui ja suostui jopa meidän sängyn kautta omaansa.

Tänä iltana on ollut luvassa: -laita peitto päälle! (joka potkitaan sitten sekunnissa pois)
-Laita latesukka!!! (joka revitään sitten heti pois)
-Tuo mulle kukkapeitto! -Ei! Pandapeittooooooo!!!!

Mimon kiljuminen provosoi sitten yläkerran maj-britin koiria joille mummi huutaa: jävla hundar! ja sitten mimo alkaa pelottaa ja kaikilla on kivaa...


Että nää on ihania nää laps'perheen "vaiheet".



P.S. Olen pitänyt mahdollisuutena kommentoida blogiini rekisteröitymättä koska haluan antaa mahdollisuuden rupatella niillekkin joilla ei ole muuten tarvetta rekisteröityä bloggerissa.

Kuitenkin nyt puolentoista vuoden jälkeen olen alkanut ilmeisimmin ärsyttää jotakuta.

Minulle ei ole mitään väliä jos kyttäilet kirjoitusvirheitäni tms mutta se että vertaat kuvasäde kilpailua (samaa kamaa kuin vauvalehtien omat kuvat jne.) jossa haettiin veikeää ilmettä siihen että pakotan lapseni missikisoihin alkaa minusta olla loukkaavaa.
Toivonkin että ymmärrät ettei tätäkään blogia ole pakko lukea jos vitutuskäyrä alkaa siitä nousemaan.
En näe miksi olisit kateellinen kotihoidon tuella elävälle,kaiken vapaa-aikansa töitä paiskivalle pullealle kotiäidille jolla on ollut viimeisen vuoden aikana useita keskenmenoja ja jne...
Miksi siis jaksat närppiä blogissani?
Olisi mukavaa jos muiden nimettömänä kirjoittavien takia veisit ajatuksesi vaikka av palstoille ettei tarvitse siirtyä kommentointiin vain kirjautuneille.
Kiitos.

25 kommenttia:

  1. Ihan pakko oli käydä vilkaisemassa anonyymin kommentit. Että jotkut jaksaa :D hankkisivat elämän.
    Ihana kuva Mimosta.
    Kyllä se känkkis menee ohi :) Äitinä sitä vaan toivoo että kiitos tänä iltana. Meillä on toiminut aika hyvin se neuvo, että takaisin sänkyyn, ei sanaakaan ipanalle, ja toistetaan noin 150 kertaa illassa. Lopulta jompikumpi hyytyy ja ipana ehkä nukahtaa :)

    VastaaPoista
  2. Voi huokaus minkälaisia idiootteja sitä maailmassa onkaan!!! Enkä nyt todellakaan tarkoita sinua vaan tuota anonyymia kommentoijaa....

    Kyllä ne illat joskus rauhoittuu...ei tosin taida paljoa lohduttaa ;)

    VastaaPoista
  3. Enkä mä nyt tosiaan hirveän vakavasti suhtaudu näihin mutta tänään ei vaan maistu nyt yhtään...

    VastaaPoista
  4. Meillä ollaan nyt taas siinä vaiheessa, että on koko vuosi simahdettu nukkumaan ja ihan kiltisti. Nyt kun tämän kirjoitan johonkin, niin alkaa tietysti taas huomenna sama meno. Ei kyllä helpota kenenkään iltoja, koska en tiedä yhtään, mitä mukamas tekisin eri tavalla kuin silloin joskus ennen joulua kun meillä oli hieman vaikeaa nukkumaanmeno.


    Kyllä sä oot tosi pahis tuon kuvan laiton suhteen. Iikkis!

    VastaaPoista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Juupa! Siis ihan niin. Ihminen istuu lukemassa toisen elämästä kommentoidakseen, että se on jotenkin noloa tai epäkiinnostavaa.Kuullostaako kyseinen henkilö näin fiksummalta vai ehkä....

    Hanna.Tätä blogia lukiessa olen alkanut arvostaa sinua kovasti. Vierasta ihmistä. Ja tiedätkö vielä mitä? Saan buustausta omalle kotiäitiydelleni, kun joku kirjoittaa niistä tavallisista arjen asioista isoina, murheista pieninä ja saavutuksistaan mahdollisina.
    - Jenni

    VastaaPoista
  7. Taitaa anonyymillä olla ''hieman'' tylsää omassa elämässä..joillekin tekis hyvää pään tutkituttaminen!

    Ihana tietää et muillakin tapellaan nukkumaan mennessä, meilläkin!
    Poika ravaa vessassa ainakin n. 10 kertaa, kun on aina mukamas hätä. Ja kaikki lelu-ukkelit täytyy tarkistaa ja roudata viereen. Valot on kans jees, niitä voi laitella päälle ja sammutella. Ja paras on, et jos ei nukuta niin aina voi vähän laulaa luritella ajan kuluks. Ei siinä mitään, mutku volyymi on sitä sorttia, että sisko viereisessä huoneessa herää taatusti. Oi voi, kai se siitä..:)

    VastaaPoista
  8. jenni: juuri nämä ovat ne syyt miksi blogia pidän.
    Minulla on tarve kirjoittaa joten miksi en kirjoittaisi siitä millaista tämä elämä nyt on?


    Tarleena: minullakin on statcounter jos haluan ip-osoitteita metsästää,mutta kiitos silti. :)

    VastaaPoista
  9. Ääähhh... täällä yksi anonyymi, jolla ei ole tarvetta (siis ei osaa...) kirjautua, kun satunnaisesti kommentoi (toivoen, ettei koskaan kellekään tahtomattaan yksioikoisesti laput silmillä vahingossa sano jotain nurinpäin tulkattavaa). Tyytyy kyllä kiltisti vain lukemaan ihanasti kirjoitettuja tekstejäsi, jos päädyt kommentointien rajaamiseen. Sanojensa takana pitäisi aina voida seistä eikä piiloutua anonyymiyteen...

    Asiasta tuhanteen... meillä on nukkuminen aina vaihdellut ikävaiheiden mukaan. Yleensä sellainen 1½-2v on ollut varsin villiä ja levotonta nukahtamista. Sitten jossain vaiheessa (n. 2-4v) nähdään hurjasti äänekkäitä unia. Esikoisella oli lisäksi tuossa vaiheessa yöllisiä kauhukohtauksia. Nykyisin (siis jo kolmen vuoden ajan) viereeni vaeltaa vaihteleva kokoonpano sätkiviä ja potkivia lämpöpattereita... Vaikka rutiinit on samat, niin jostain syystä vain toisina aikoina pikkuihmiset tekevät kaiken kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti... Kyllä ne kuulemma sitten murrosikäisinä nukkuvat... =)


    Katri

    VastaaPoista
  10. Tsemppiä iltoihin, täälläkään poika (vajaa 3v) "ei jaksa nukkua". Äiti jaksaisi, mutta kun sitä omaakin aikaa (vaikka täällä koneella roikkuen) tarvitsee...

    T. Anonyymi blogiton taaperon äiti

    VastaaPoista
  11. Pakko kommentoida näin anonyyminä :) Nyt tulee ehkä niin tyhmä kysymys että kadun tätä hetken päästä...
    Voiko olla jotenkin rekisteröitynyt tms lukija ilman että bloggaisi itse? Itsellä ei aika eikä kyvyt riitä bloggaamiseen mutta blogien lukemiseen kyllä. Kohteliasta tietysti olis jotenkin "esittäytyä" lukijankn kun itsellä tunne että ollaan ihan tuttuja:)

    p.s Mimon kuva on ihqu!

    t.mamirani

    VastaaPoista
  12. Ihme porukkaa riittää, ovat ottaneet oikein asiakseen ilkeilyn.. Elämässä ei varmaan ole muuta sisältöä? ;)

    Ihana se kuva Mimosta!, tsemppiä myös noihin iltatemppuihin.

    VastaaPoista
  13. mamirani ja taaperon äiti:
    Kirjautua voi tosiaan ihan vaan vaikka nimimerkilläkin eikä tarvitse omaa blogia. :)

    VastaaPoista
  14. Jee, mä osasin! Mamirani on nyt marjo.75.

    VastaaPoista
  15. äh, tosi tylsää.

    Kyllä näitä nettihäiriköitä löytyy. Olen ikäväkseni joutunut seuraamaan sivusta yli vuoden ajan jatkunutta häirintää netissä joka ulottunut jo muihinkin viestimiin. Niin sairaita kuin muuten vaan elämäänsä kyllästyneitä ihmisiä, joilla ei ole muuta tekemistä kuin häiriköidä toisia/ilkeillä tuntuu ikävä kyllä riittävän.

    Mutta ajattele mien ylpeä oot, kun Mimo isona vie samalla tahtotasolla jonkun ison proggiksen läpi;) joo joo, tiedän et nyt ei oo ihan helppoo näistä tahtotaisteluista sitä voiton ja ylpeyden tunnetta hakea.. jos yhtään lohduttaa niin jotain samansuuntasta toimintaa meilläkin toisinaan järjestyy erään pikkuneidin toimesta..

    VastaaPoista
  16. Hyvä Hanna,

    Olen tuo anonyymi joka kirjoitti kommentin Mimon kuvan lähettämisestäsi "missikisoihin". Olen pahoillani, koska viesti ilmeisesti oikeasti loukkasi. Anteeksi siis. Myönnän, että viestini oli jokseenkin alatyylinen, mutta väitteet häiriköinnistä ja rikollisuudesta ovat kyllä aika paksuja ja suorastaan naiiveja. Ihan AIDOSTI olen usein miettinyt, millaiset ihmiset ilmoittavat lapsensa erilaisiin päivänsädekilpailuihin. Musta se on hullua, enkä tosiaan ole koskaan tuntenut ketään, jonka muksun nassu olisi jossain naamaskabassa virnistellyt.

    Seurailen blogiasi ahkerasti. Olen itsekin paksu kotiäiti, joten kateus ainakaan sinua kohtaan ei vaivaa. Muutaman tylyn kommentin olen joskus antanut; kaksi muistan heti kättelyssä. Toinen koski dietti -sanan oikeinkirjoitusta ja toinen putiikkisi logoa, josta kyselit mielipiteitä. Toki kommenttini olisin voinut jättää kirjoittamatta, mutta jos levität elämäsi koko kansan nähtäville blogissa, olet varmasti myös varautunut siihen että saat myös muita kuin kivakivanaminami-kommentteja.

    Jos olet saanut vittuilua osaksesi runsaamminkin kuin noiden kolmen kommentin verran, niin sitten meitä "häiriköitä" on muitakin kuin minä.

    Mainittakoon nyt vielä sekin, että ns. kivoja kommenttejakin olen blogiisi kirjoittanut huomattavasti kolmea kertaa useammin.

    terveisin,
    Petra Kirkkonummelta

    VastaaPoista
  17. petra : olen ihan hämmentynyt että näin paljastit itsesi.
    Todella rohkeasti tehty.

    Tietystikkin olen varautunut siihen että voin jotain ärsyttää eikä kaikilla mene aina asiat yksiin.
    olen oikeasti ollut jopa ihmeissäni siitä että en ole aiemmin saanut ikävämpiä kommentteja vaikka muut ovat saaneetkin.

    Lähinnä olen ihmetellyt sitä että miksi tarttua esim sanojen oikeinkirjoitukseen jos selvästikkin tekstini ei ole ihan hepreaa? siitä ei tule minulle kuin huono mieli.En korjailisi kirjoitusvirheitä itseni takia vaan juuri teitä lukijoita varten.
    Siksi tulee helposti sellainen olo että kunhan on pakko saada närpittyä että toiselle tulee huono fiilis.
    Se taas minusta on kurjaa koska asioita voi esittää kivemmallakin tavalla.

    Tuosta missikisajutusta: eihän siinnä mitään pahaa ole että ihmettelet millaiset tyypit noihin kuvia lähettävät?
    Ilmaisussahan se piikki piilee.
    Tuolla kommentilla luot minusta sellaista kuvaa että en piittaa lapsestani vaan tungen häntä kuva ja mallikisoihin ilman lapsen suostumusta ja välittämistä maineen tms kiilto silmissä.
    Varsinkin kun lisäsit linkin vielä tuosta missivideosta.

    Minusta idea oli hauska kun nimenomaan etsittiin hauskaa ilmettä tms.
    Mielestäni mimosa on kovin ilmeikäs enkä näe miten ikinä voisin rinnastaa tuota meikkattuihin lapsimisseihin tms...

    Logon kommentti oli minusta ihan asiallinen.mielipidettähän nimenomaan kysyttiin eikä se ole aina kaikilla sama saati ruusuja ja kukkasia.

    on hyvin ymmärrettävää että usein minusta voi tulla vaikka minkälainen kuva kirjoituksieni perusteella ja ystäväni ovat joskus kritisoineet siitä että kirjoitan mielummin huonoista kuin hyvistä asioista.
    Saatan siis natista ja valittaa ja hyvistä päivistä en paljon virka.
    Sellainen olen luonteeltani eikä se tarkoita että en arvosta tai ole onnellinen kun lapsi on iloinen ja ihana.


    Kiitos että "ilmiannoit" itsesi.
    Ymmärsin kyllä pointisi tuon kisajutun kanssa.
    Minulta voi myös aina kysyä asioita!
    Koska koko elämäni on tässä levällään olen myös itse tässä.Sellaisena kuin olen.

    Minulle ei ainakaan jää tästä nyt huonoja fiiliksiä ja toivon että jatkossa ehkä joskus kommentoit taas jotain mukavaa.



    Tarleena: julkaisin vahingossa mailiosoitteesi hetkeksi! anteeksi! :(

    VastaaPoista
  18. Rohkea anonyymi kun "paljasti" itsensä! Ja selitti mitä ajoi takaa!

    Päivänsäde kisasta tarina: tunnen erään miehen jonka äiti lähetti kuvan Apu-lehden (tai jonkun sellaisen) Päivänsäde-kilpailuun. Kuvassa oli tietenkin tuo mies pikkupoikana. Kuva lähetettiin takaisin ilman että sai edes osallistua kisaan! =D Tuo mies on siis aviomieheni...

    VastaaPoista
  19. Tsemppiä Hanna! Kyllä se Mimon nukkumaanmeno jossain vaiheen helpottaa. On sitä meilläkin käyty erinäisiä tahtojen taisteluita. Kaikenlaisia vaiheita, mitä ei ehkä uskalla ihan edes ajatellakaan :D

    Ihan sieluni silmin voin kuvitella sinut istumassa valonkatkaisijan edessä ja Mimon jäähypallinsa kanssa sängyssään :D Anteeksi, mutta näin "paremmalle puolelle" päässeenä hihityttää tuommoinen mielikuva :D Kyllä tulee sekin ilta vielä kun saatte istua miekkosen kanssa kaksitaan sohvalla leffaa katsellen ja Mimo käy nätisti nukkumaan omaan sänkyynsä :) Tsemppiä siihen asti!

    VastaaPoista
  20. Ei haittaa, ja mukavaa kun asiat selviää!! Iloista päivänjatkoa kaikille!!!

    VastaaPoista
  21. Täytyy vielä sanoa kun Petra meinasi että hänen kirjoittelua häiriköinniksi ja rikolliseksi toiminnaksi väitetty. Niin itse puhuin ainakin tästä sivusta seuraamastani tapauksesta. Ihan näin yleisesti vaan meinasin että netissä liikkuu jos jonkun sortin väkeä ihan häiriöksi asti.

    VastaaPoista
  22. Piu. Jaksamisia noihin nimettömät ry:n kommentoihin sekä mimon unittamiseen. Meillä käytiin myös samainen vaihe, sovittiin ne tietyt, mitä saa/tehään ja mihin ei suostuta. Meillä saa käydä vessassa, siinä kaikki. Viedään sänkyyn peitellään, silitän muutaman kerran tukkaa ja lähden pois. Olemme käyneet kaikki temput, mutta tämä tuntuu toimivan parhaiten. Ja mitä tulee valojen rämpyttämiseen, niin minä kieritin hehkulamppua aina sen verta, ettei se enää pala. :) Siihempä loppuu se rämpyttely!

    VastaaPoista
  23. Hanna, olet päivien piristysruiske, kirjoitat kipeistä ja vaikeistakin asioista, mutta silti aina niin positiivisesti. Kirjoitusvirheillä ei ole väliä, tekstistä saa luettua aina kaiken. Oikein mukavaa helmikuun alkua!!!!


    PS:känkkäränkän kanssa takuttu eilen illalla nukkumisesta. Huoh, ei siis lopu vielä kolmivuotiaanakaan...

    VastaaPoista
  24. Hihityttävää luetavaa, joka tuottaa hyvää mieltä - paitsi kummalliset arvostelut. Kukaanhan näillä sivuilla ei ole vielä tähän mennessä kirjoittanut kieliopillisesti puhdasta tekstä eikä erityisen kultivoitunuttakaan. Mutta miksi olisikaan! Ja miksi kärtytä tisen kirjoituksista!
    Sivujasi on hauska lukea, ne ovat päivän piristys samoin kuin isyystestikin toisaalla.
    Mimosta ja teistä vanhemmista on lukiessani tullut lähes lähimpiä ystäviäni. Jatkakaa samalla tavalla narisijoista välitämättä.
    Haluan olla lukijana vielä pitkään - pitkään!
    Iloa ja tsemppiä elämännne!
    Nimimerkillä "omat jo känkkäränkästä yli kasvaneet"

    VastaaPoista
  25. On naurettavaa vaatia kielen ja kieliopin täydellistä hallitsemista, kun vielä ylioppilaskirjoituksiin mennessäkään ei äidinkieltä opeteta tarpeeksi. Lienee muistettava sekin, että blogistit eivät ole äidinkielen ammattilaisia, vaan tavallisia kielen käyttäjiä. Blogitkaan eivät ole opinnäytteitä, vaan kirjoittelua ja ajatusten purkamista. Se, ken vaatii blogeissa täydellistä kielen hallintaa, voi samalla vaatia myös kaiken kielellisen materiaalin (kuten kirjallisuus, lehdistö,radio,televisio, laulujen sanoitukset ja muun epätäydellisen materiaali) lopettamista.
    Blogeissa sisältö on tärkein ja tämä blogi elää ajassa ja on mielenkiintoinen.
    Tervehtien
    Kielen ammattilainen, joka myös tekee virheitä

    VastaaPoista