perjantai 29. tammikuuta 2010

Paskiaispullia





Ajattelin ilahduttaa mimoa leipomalla laskiaispullia.

Unelmissani tämä menisi niin että esittelisin nyt kauniita pyöreitä pullia sisälmyksineen mutta paskat!

En osaa leipoa pullia!

En tiedä missä menee vikaan!!

Osaan tehdä pitsapohjan ja sämpylätkin sujuu mutta miten ihmeessä pullataikinani ei KOSKAAN kohoa!!!!??

Tulimme miipan kanssa kaupasta kuuden jälkeen ja ruuanlaiton ohessa tein pullataikinan.
Puolen tunnin jälkeen totesin että taikina ei kohoa ja heitin sen pois.

Söimme ja teimme uuden taikinan samasta maitojauhepaketin ohjeesta.

Puolen tunnin päästä totean että taikina ei nouse ja heitän sen mäkeen.

Vaihdamme taktiikkaa ja etsimme uuden ohjeen.
Riipaisemme taikinan kasaan ja lähdemme leikkimään.

Huomaan että kello on puoli yhdeksän ja alamme painella ruiskuun.
Käyn katsomassa taikinaa ja se on kohonnut!
Perqules! Lapseni saa sittenkin iltapalaksi ravitsevia pullia!
Äkkiä suihkusta sitten ponkaisen leipaisemaan pullukat uuniin
(kaihtimet tajuan vetää kiinni!) sillä aikaa kun mimo pesee apsideisiä ja mikuvikua.
lapsi suihkusta ja kermavaahtoa kehiin.
Jesh!
Istumme yhdeksän jälkeen napsimassa paskiaispullia naamariin.
-Tofi hyfää puwwaa ja hivvooo! -sanoo mimo ja tehtävä on suoritettu.







Mutta miksi!
Oi,miksi!
En osaa paistaa pullia!!!!

13 kommenttia:

  1. Minun pullista tulee aina golfpalloja, olen jo luopunut yrittämästä..

    Hyvin olet onnistunut :)

    VastaaPoista
  2. Minun pullista tulee jättiläiselle sopivia :D Taikina kohoaa ja kohoaa. Pullat uunissa kohoavat ja kohoavat!! Voi kun haluaisin laskiaispullia, mutta pitäisi olla karppaus versiollisia :( Höh!!

    VastaaPoista
  3. Onhan nesteet just eikä melkein lämpöstä, ei liian kylmää eikä liian kuumaa. Kananmunat on parhaita huoneenlämpöisinä. Ei siinä muu voi mennä pieleen, hhhmmm.. vedoton kohoamispaikka.

    Anyway herkulta näyttää :)

    VastaaPoista
  4. Meillä on jo luovutettu ja vieraat saavat aina niin maukkaita Kotiuunin pakastepullia, maistuvat hyville. :)

    VastaaPoista
  5. Mä en ole edes ikinä yrittänyt, ihan oikeesti :/

    VastaaPoista
  6. Mie tein eilen niin hyviä pullia Unton kanssa et se ykäs koko yön,liekö mätti taikinaa kui paljon miun huomaamatta vai oikeako pöpö muttei muille oo vielä tullu.Mut pullat oli hyviä,jotain siis osaan vaikken ehkä huolehtia lapseni hyvinvoinnista.

    VastaaPoista
  7. En osaa minäkään! Eikä asiaa auta yhtään, että siksoni tekee TÄYDELLISTÄ pullaa.
    Mutta vinkkinä, kaupasta saa semmosia raakapakasteita joista tulee maailaman parhaat paskiaispullat ja ihan kuin kotonaleivotut! Niistä mä tein :D

    VastaaPoista
  8. Mä en osaa myöskään :D Paitsi korvapuusteja, jostain syystä. Vois kyllä koittaa laskiaispullia tänä vuonna! Sen verran vaan tosta kohoamisesta et mies kun tekee leipää niin käyttää aina oikeaa hiivaa, eli ei kuivaversiota. On kuulemma paljon taatumpi kohoamistulos...

    VastaaPoista
  9. Paras ohje jonka tiedän on löytynyt Rainbow 2 kilon vehnäjauhopaketin kylestä.
    Se taika on yleensä sopivan lämpöisessä maidossa/nesteessä. Liian kuuma tappaa hiivan = ei nouse,liian kylmä ei saa hiivaa eloon = ei nouse. Kun neste tuntuu käteen,ööö,ei viileältä eikä lämpimältä,se on sopivaa. Paras paikka kohottaa taikina,on mikro. Luukkua kun ei tarvihe aukoo,nähdäkseen onko taikina kohonnut.

    Vauhtivekaroiden äiti: Ja tuo golfpallopulla,siinä on vaan liikaa jauhoa =) Mummoni neuvoi,että pullasta tulee hyvää kun taikina tuntuu mahamakkaralta. Multa ainakin se löytyy,joten eikun vaan masua hieromaan,niin pullakin onnistuu =)

    VastaaPoista
  10. Käytitkö kuivahiivaa vai tuorehiivaa?!
    Onpas käynyt pariin otteeseen myös niin että kuivahiiva on pettänyt, eikä ole toiminut oikein..
    (ammatiltani olen leipuri ja tuhansia litroja pullia leiponut, joten ei ihan tuulesta temmattu juttu)
    Tuo nesteen lämpötila on kaikista oleellisin sille kohoamiselle, myöskin sokeri edistää hiivan toimintaa.

    (ps. hienot lasit olet löytänyt :))

    VastaaPoista
  11. Mulla tulee pullista (samoin kuin sämpylistä) aina lättäniä näkkileivän palasia :o) Mutta kaupan pakastealtaasta saa ihania Pirkkapullia, niitä mä sitten yleensä leivon..

    VastaaPoista
  12. Mulla on tota samaa kohoamisongelmaa,tai sit jos taikina sattuuki kohoaan niin pullat läsähtää uunissa..tästä johtuen meillä harvoin onkaan itse tehtyjä pullia.:(

    VastaaPoista
  13. sani: mä olen yrittänyt kaikkeni! :D
    on ihan tuuria että joskus onnistuu.
    sekä tuore hiivalla että kuivalla. :(

    kerran tosin tein jollain tikkupullan ohjeella jonka ei kuulunukkaan kohota ja kiroilin. :D

    VastaaPoista