sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Ice ice baby

Sillä aikaa kun mimo kailottaa: en halua pandapeittoooo!!! en halua näitä sukkii! tahdon latesukat! En halua mennä nukkumaaan!

Istun toisella kankulla blogin ääreen.

Olemme täällä juhlistelleen minun ja esikon synttäreitä ja tänään aamusta kävi ystäväni kolmen lapsensa kanssa, koska meille oli vielä illemmalla luvassa äiti-lapsi seuraa kävimme mimon kanssa jäähdyttelemässä nuppia luistelun merkeissä.

Tänään on satanut suht tiuhaan lunta ja luistelukenttä oli peittynyt pienehköön lumikerrokseen.
Päätimme ettei se meitä haittaa kun lumi oli vain kevyttä irtoversiota ja luistimet terävät.

Meillä on nyt mimolle kahdetkin pienet luikkarit.Toiset sain naapurista ja toiset olin puutteessa huudellut huudosta.
Onneksi näin, sillä pienemmät menevät nyt mainiosti villasukankin kanssa.

Oma luistelutaitoni ei ole ihan entisellään...
Velipojan lätkän vuoksi on luisteltu pienestä asti innolla ja luistelu oli niitä harvoja liikuntalajeja joista koulussakin tykkäsin.
Joskus ala-aste iässä nauhoitin telkkarista suoraan rec+play menetelmällä c-kasetille musiikin klassikkopiirretty Lumiukosta ja luistelin sen tahtiin kuvitellen olevani jotenkin lahjakas.:D
(eikä siis se walking in the air vaan lähinnä muu osuus musiikista.)

Tänään olo oli kuin bambilla.
En tiennyt miten jalkapötkylää laitetaan toisen eteen ja olisi vielä pitänyt kannatella mimoa!

Itseasiassa mimo suoriutui yllättävän hyvin luistimilla käpyttelystä ja neitiä pystyi joka toisesta kädestä taluttamalla hiukan luisteluttamaan.
Muuten koitin löytää sisäistä jääprinsessaani ja kuljettelin mimoa kainaloista pitkin jäätä.
Onneksi olimme ainoat paikalla. :D
Sinnikäskin yleensä helposti hermostuva neiti oli ja vielä kun minä otin jo luistimet pois neiti halusi käydä kierroksen.
Molemmille jäi hyvä fiilis tästä urheilulajista ja loppuhuipennukseksi kaivettiin kassista lämmintä mehua ja pullaa.
Suosittelen muillekkin kokeilemaan!

Marita: en kuitenkaan muista lähettää sinulle viestiä: mentäisiinkö kuitenkin uimaan sinne missä viimeksikin oltiin kun mimo niin kovasti odottaa isoa mannakko ja kalaa jotka sylkee vettä? :)

7 kommenttia:

 1. Hihhii, hyvä Mimo! Meillä sama meininki, käyty pari kertaa ja hienosti sujuu taaperokärrin kanssa tai ihan itse... Vähän liukua vain lisää = liukua ylipäänsä :) TÄssä äiti entisenä taitoluistelijana ja valmentajana herättelee toiveita omasta pikku tähdestään ja itsestään palaamassa takaisin jäähallien ihaniin tunnelmiin ;))) Eikös olekin ihanaa, että lapsen myötä saa tehdä kaikkea hauskaa ja kivaa!

  VastaaPoista
 2. Tehän olette sporttisia!

  Mä harrastin lapsena vaikka mitä. Myös taitoluistelua. Viimeksi olen ollut luistimilla about 25v ja kaverit yllytti, että näytä jotain. Valssihyppyni päätyi heti ulkokaarelta takaraivolle ja tuli lääkärikeikka. Olen ajatellut, että isi voisi opettaa pojat luistelemaan :)

  Mennään vaan samaan paikkaan kuin viimeksi, koska teidän uimahallin lastenallas on varattu 17-19. Sit sitä seuraavan kerran voitais mennä joko Malmille tai Mäkelänrinteeseen.

  VastaaPoista
 3. Kiva tietää, että luistelu sujuu. Ehkä meidänkin pikku-ukko voisi olla kypsä kokeilemaan. Hiihto ainakin sujuu jo aika mallikkaasti, tasaisella.

  VastaaPoista
 4. Siis miten te kaikki saatte lapset luistelemaan. Me kokeiltiin, aika laihoin tuloksin. Likka kävee kyllä pukkarissa ja ulkona matolla luistimilla, jäällä ei suostu edes seisomaan :(

  Tämä siitä huolimatta että selkeästi harmittaa vietävästi kun isoveli ja isi skriidaa pitkin jäätä.

  Kiva nähdä että toisilla sujuunoin hienosti, ehkä meilläkin sitten joskus =D

  VastaaPoista
 5. Siis WAU! Meidän Automies kokeili viime talvena ekan kerran ja jäi vissiin traumoja kun tänä talvena ei halua edes asiasta puhuttavan. Hän kokeili tuota hommaa varmaan 10s ja huusi hädissään että luistimet pois ja HETI. Ei siis yritystä tänä vuonna...ehkä ensi vuonna?

  VastaaPoista
 6. Hienostihan teillä on sujunut! =)

  Meillä poitsu treenaa vielä täysin tuettuna, eilen käytiin viimeks ja alkoi kyllä jo suhteellisen hienosti sujumaan.

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka hienosti teillä sujuu luistelu! Mä en oo vielä uskaltautunut tuon lapsen kanssa jäälle, vaikka joulupukki hienot hokkarit toikin :D Nyt tässä keväällä on pakko ottaa ohjelmistoon ettei käy vaan niin nolosti, että luistimet jää pieneks, ennen ku jäälle ehitään :D

  Niin ja suuret onnittelut näin hieman jälkijunassa!

  VastaaPoista