keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Missäs kuosissa sitä ollaan?

Päässäni pyörii iso ratas.

Jny design tekee nyt omista kankaistaan myyntiin vaatteita ja mjukakin alkaa ottaa enemmän kuosejaan vaatteiden valmistukseen.
Itse näen ettei ole mitään järkeä lähteä kilpailemaan tehdastuotantoisen vaatteen kanssa kun minun kustannukseni ovat kuitenkin suuremmat verrattuna heidän.
Ajankäyttönikin ompeluhommissa on aivan toista maata.

Nyt mietinnässä on sitten oman kankaan teettäminen.
Olisi ihan oma kangas mitä muualta ei saisi!
Sitä voisi myydä maailmalle kankaana ja vaatteina.
Joku on varmaan arvannutkin että pimpamilla ja sewarilla on yhteistyö kehitteillä.
Näin saisi vielä lisää variaatioita myyntiin.

Mutta mikä olisi se niin nasta juttu että sen painaminen olisi sen arvoista?
Olisiko se värikät kuosi?
Musta-valkoinen?
Trikoo?
Frotee?
Velour?

Kamalaa olisi jos kallis kangas jäisi sitten käsiin pyörimään.
Säästökippo kangasrahoille on jo isketty hyllyn nurkkaan.
Olisiko tässä nyt saumaa jollekkin uudelle!

Leikkikää hetki suunnittelijaa!
Mikä olisi teidän unelmakankaanne?

33 kommenttia:

 1. Ääni FROTEElle :) Väri onkin sitten vaikeamapi..
  T. mami75

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Miusta siun idea on upea!

  Oma unelmakankaani lapsille olisi sellainen, että siinä olisi
  a)rauhallinen, yksivärinen pohja.
  b) kuvioita (itse olen ajatellut mustaa), joita korostavat värikkäät yksityiskohdat.
  (Oma ajatukseni on tosin todella aarrekidmäistä. Mutta mielestäni he ovat onnistuneet kuosissaan todella hyvin! Käy tytöille ja pojille.)

  Trikoohan olisi hyvä alku. Sitten jos kansa innostuu, niin voi vaikka kokeilla velouria ja froteeta? En taida tietää ketään, joka ei lapsillaan edes jotain trikoovaatetta pitäisi.

  Mutta väriä! Ehdottomasti :) Myös pojille, ettei aina vaan ois sinistä! :D

  Onnea suunnitteluun:)

  VastaaPoista
 3. Frotee tai trikoo, laadukkaalle kankaalle joku huippukiva ajaton kuosi.. Siihen se helppous sitten loppuikin. Joku hyvä suunnittelemaan ja äänestys pystyyn kuosista.. Ideana oma kuosi on kyllä tosi hyvä!

  VastaaPoista
 4. Mä tykkäisin joustofroteesta tai sitten trikoosta (itse en tykkään velourista paitamatskuna housuissa ihana). Ja mä nyt oon varmaan sitten about ainoa, mutta mä kaipaan kivaa laadukasta collegekangasta. Käyn tasaisin väliajoin surkuttelemassa Eurokankaan valikoimaa. Tykkäisin tehdä itse collegepaitoja, kun kaupoistakaan ei saa sopivaa.

  Meillä ei kovin retrokuosit pojille kelpaa. Mä pitäisin ruudusta, joka muodostuu eri sävyisistä raidoista, joku tyylitelty eläin kelpaisi paremmin kuin hyvin (tyyliltään lähempänä sitä Marimekon Savanni kuosia kuin vaikka Myllymuksujen eläinkuoseja. Meille kävisi myös kuosit, joissa on tyyliteltyjä lehtiä, miksei vaikka marjojakin.

  Väreistä: vihreä, turkoosi, lila, peruspunainen, mikset beige ja vaaleansininenkin.

  Sitten olisi mun mielestä kaikki kohdallaan kun kuosi olisi sellainen, että siitä voi ommella koko perheelle. Sitä kaipaan myös, että kuosiin olisi helppo yhdistää yksiväristä. Tykkäisin paidoista niin, että hihat ovat yksiväristä.

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea!
  Trikoo on varmasti monipuolisin käyttää. Toisena vaihtoehtona frotee.
  Väriä, (joku sekä pojalle että tytölle käyvä kuosi/väri ois kiva).
  Luulen että kankaille vois olla isompaakin kysyntää (riippuen tietysti pysyykö metrihinta kohtuudessa, minulla kun ei tietoa mitä lie tuollaisen kankaan teettäminen maksaaa), sillä ei täällä suomenpuolel oikein noit kivoja lastenkankaita ole tarjolla ja itse ainakin olen arka esim. ruotsista tilaan...
  Anskun ehdottama äänestys kuosista antais varmasti osviittaa.

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Vaakaraitaa, raidat n. 2,5 cm. Väreinä lime, mango ja turkoosi (tummahkoina versioina). Tai väreinä punainen, oranssi ja vihreä (lämpimiä, hedelmäisiä sävyjä). Trikoota tai froteeta.

  Anke

  VastaaPoista
 7. Wau, mitä suunnitelmia! Kuulostaa hyvälle. Frotee olis ihana, miksei velour tai trikookin :)

  Mä tykkäisin jostain selkeästä. Esim tykkään siitä turkoosista asuntovaunu kankaasta, siinä on selkeä pohjaväri ja kuvat tulee nätisti ja selkeästi esille. Enempi sen tyylinen on mieleeen kuin esim. maatilakangas.

  VastaaPoista
 8. Kannatan mutte näin aamutuimaan saa aivoja raksuttamaan enempää kankaan tai kuosin suhteen...

  VastaaPoista
 9. Materiaaliksi ehdottomasti frotee! Niitä ei ole vielä liiaksi tarjolla! Itse en haluaisi mitään liian räväkkää ja räikeää. Tämä on tietysti makuasia... Mutta jotain melko simppeliä, esim. pilvi tai sydän, yhdessä tyttö- ja yhdessä poikavärissä. Anteeksi että jaottelen näin törkeästi sukupuolien mukaan, mutta tämä nyt vaan on havaittu käteväksi, esim. me&i...

  VastaaPoista
 10. Froteeta ehdottomasti :) Joku unisex kuvio ja väri :)

  VastaaPoista
 11. Jep,äänet froteelle tahi trikoolle.
  Aika kivahan se olis se sun logon kuva myös kankaassa. Väri onkin sit jo toinen juttu.

  VastaaPoista
 12. Trikoota mäkin kannatan alkuun. Ei liian erikoista kuosia, vaan joku parissa kolmessa värissä pidättäytyvä. Ajatuksissa sellainen sopivan hillitty kuosi joka uppoo meihin tylsiksiinkin, mutta myös värikkäämmän/kirjavamman ystäviin. Eli joko kuosi tai värit yksinkertaisina. Kuulostaa helpolta mutta... mutta luulen että sen tietää kun näkee. Ei kun suunnittelu pystyyn, tsemppiä matkaan!

  VastaaPoista
 13. Oi! Se olisikin upeeta! Tietysti kiinnostaa myös se, että tulisiko sitä ihan kankaanakin myyntiin? Omaan käyttöön. Toisaalta, saattashan yrityksetkin kiinnostua? Mutta oisko se sitten taas omasta myynnistä pois teillä. Mutta siis aivan upeeta olisi jos tulisi kankaana myyntiin, ite kun tulee vähän nihkeesti ostettua valmista vaattetta nykysin, etenkään uutena :-D Juups, mutta miulta ääni sekä froteelle, että trikoolle. Onkohan frotee kalliimpi painattaa? Onko siinä herkemmin mahdollisuus, että ei onnistu? Trikoo olisi toisaalta myös kesää kohden varmaan kovemmin kysytty? Ja tosiaan jos kuosi olisi semmoinen, keväinen ja kesäinen, mikä kävisi niin tytölle kuin pojalle, niin sehän olisi mahtavaa! Voisi tehdä mekkoja ja paitoja! Miuhun iskee eläinaiheet kyllä täysillä! Ja nuo maisema-systeemit, joku metsä- tai kesä- tms.-maisema missä ois just eläimiä tai sitten pieniä lapsia?

  VastaaPoista
 14. Froteeta! Itse olen nyt puolen Suomen kanssa hurahtanut musta-valkoiseen joten sitä.

  Mites jos Hanna sinun logo painettaisi valkoiselle froteelle?

  VastaaPoista
 15. frotee taikka trikoo ja jokin retrokuosi ja väritys on in :)

  VastaaPoista
 16. Ekologinen kangas? Ekopuuvillaa. Trendikästä ja kysyntää piisaisi, eikä sitä ainakaan joka myyjältä saa.

  VastaaPoista
 17. Nyt vaan pikkukiiski suunnittelemaan kangas teille! Hyvä idea...itsekin haluaisin oma kuosin jos olisi aikaa ;)

  Musta kiinnostaa myös, värikkäillä yksityiskohdilla!

  VastaaPoista
 18. Minulta ääni mustavalkoiselle. Trikoo tai frotee, mutta laadukas ennenkaikkea.

  VastaaPoista
 19. Ehdottomasti sellainen että siinä on joku sun oma juttu, noita retrokankaita tyyliin maisemat eläimet on nyt niin paljon.
  Graafinen ?

  VastaaPoista
 20. Joustofrotee, laadukas, paksu ja pehmeä. Sellainen, mitä ennen vanhaan oli. Tai pehmeä ja joustava trikoo, jossa värit pysyvät.

  Kuosina esim. pikkikiisken suunnitelmia ;)

  VastaaPoista
 21. Muhun iskis semmonen Nanoou-tyylinen, graafista selkeää kuviota. Mielellään tietty mustaa, harmaata jne... =)

  VastaaPoista
 22. Kauniita, kuviollisia pojille sopivia trikoita on vaikea löytää, joten niitä toivoisin kovasti. :)

  VastaaPoista
 23. Frotee tai velour. Trikoota on jo parilla eurolla kaupat pullollaan.

  VastaaPoista
 24. Ihana idea! Trikoo ja joustofrotee ovat mielestäni parhaimpia lasten vaatteisiin. Kuosina joku ennennäkemätön unisex-kuosi, värikäs tietysti. Itse tilasin juuri Spoonflower-nimisestä firmasta paria itse suunnittelemaani kangasta. Siellä painattaminen maksaa n.22 euroa/yard, kun tilasin 2 yardia yhteensä (halusin pysyä tullin rajoissa). Itse tilasin kankaani ekologisena interlock-trikoona. Ihan vinkkinä tämä, jos haluaa pieniä määriä kokeilla itse suunnittelemaansa kangasta.

  VastaaPoista
 25. Kannattaisin froteeta, trikoota on jo niin suuret valikoimat kun vertaa froteehen. Ja kesää ajatellen jos frotee on sen paksuista ja laatuista kuin esim. myllymuksujen norsu ja apina froteet niin ei mielestäni ole liian lämpöinen kesäkeleilläkään :) Jokin yksinkertainen selkeä kuvio, hieman retromainen muttei liikaa, eläin kankaita on niin paljon että esim. lapsiaihe ois aika kivaa vaihtelua tai sitten ihan vain ilman kuvaakin jotain kivaa kuviointia väreillä leikitellen. Unisex väri ehdottomasti ja mielellään väriä! ( ei musta/valkoista )
  Mullakin kiinnostaisi tietää onko kangasta tulossa sit ihan kankaanakin myyntiin?:)

  VastaaPoista
 26. Frotee ilman muuta! Joku simppeli pieni kuvio (vaikka Mimon piirtämä) ja reippaat unisex värit.

  VastaaPoista
 27. Venymätön, vanumaton, haalistumaton ja 60 asteen pesun kestävä trikoo. Muulla ei niin väliä.

  VastaaPoista
 28. Mä antaisin ääneni trikoolle. Froteeta en missään nimessä ostaisi itse. Väri varmaanki joku värikäs..värikkäät ku sopii lapsille niin hyvin :)

  Loistava idea !

  VastaaPoista
 29. Kiva idea! :)

  ÄÄni menee tälle: Valkopohjainen trikoo jossa mustia selkeitä kuvioita. Graafinen. Lapsenmielinen mutta tyylikäs kuvio.

  VastaaPoista
 30. Kevättä kohden kun mennään niin jokin vaalea trikookangas ois ihana. Sellanen josta vois tehdä vilposia paitoja :) Itse en pidä mustista vaatteista lapsilla, siksi mielummin jokin muu väri. Ja koska itselläni on sekä tyttö että poika olis ihanaa että olisi molemmille omat kankaat :) Ei siis paljoa pyydetty.

  VastaaPoista
 31. muistutuksena sitten, että kannattaa todella laskea kannattaako taloudellisesti. Kangasta joudut kuitenkin teettämään hirveät määrät (monta kymmentä/sataa metriä) Ja jos kankaan metrihinta on yksistään jo hirmuinen, + suunnittelun + työn hinta = ostaako kukaan 200e maksavaa paitaa kolmevuotiaalleen?

  Ja ihan bisneslaskelmia.. Meinaatko seuraavan 5 vuotta ommella sitä yhtä ja samaa kangasta? Mahtuuko se mihinkään säilöön kotonasi?

  VastaaPoista
 32. Laadukas trikoo!Froteekin ehkä mutta noinkohan se myy muutaman vuoden päästä enää vaikka nyt onkin muodissa..Paljon yksityiskohtia kankaassa,lapsekkaita kuvioita ja paljon värejä tai sitten ihan äärilaitaa kaksiväristä,vaikka sitten musta-valkoista ja jotain graafista kuviota..

  VastaaPoista
 33. Trikoo tai frotee.

  Rauhallinen, selkeä, samalla silti pirtsakka ja värikäs. Jollain tapaa retrohtava.

  Lapsekas.

  Kangas, joka ei näytä selkeästi joltain "tietyltä" (jotkut sopii vain paitaan, alusvaatteisiin jne).

  VastaaPoista