sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Televisiosta

Kuka myöntää käyttävänsä telkkaria arjen helpottajana!?

Kuka uskaltaa tunnustaa ja haluaa laittaa otsansa ruutua vasten "bad mamma"-leimaa varten?

Meillä mimolle oikein nauhoitetaan kerran viikossa pikku prinsessa!
Jos ei muisteta katsoa saatetaan katsoa monta jaksoa peräkkäin.

Meillä pyörii fröbelin palikat myös usein kun neiti haluaa tanssia.

Pikkukakkonen saatetaan avata jos äiti ei halua yli-innokasta kokkia sorkkimaan kuumia ruokia.

Mimo myös saattaa pyytää lupaa katsella suosikkiaan Tartu mikkiin jos muuten legot tms jo puuduttaa.

Kipeänä ollessa voidaan ottaa telkku aseeksi riehuntaa vastaan.

Minusta telkun ei tarvitse olla tekemisen korvike mutta sitä voi annostella sopivissa määrin helpottamaan omaa arkeaan. :)

Itsekkin huomaan pistäväni mieleen ohjelmia jotka saattaisivat kiinnostaa mimoa.
Huomenna nauhoitan puoli viisi alkavan Totoron ihan vaan mimolle koska se on ihana.
Myös huomenna aamupäivästä tuleva ToyStory saattaa päätyä nauhalle koska mimo ei pääse niin helposti käsiksi isompien lasten isoon leffakokoelmaan.


Naapurini Totoro

Minun parhaat telkkarimuistot sijoittuvat la iltoihin kun sai saunan jälkeen katsella kymppitonnia ja kuumaa piiriä sen mitä ehti ennen nukkumaanmenoa. :D
Silloin kun ei vielä ymmärtänyt pulttiboissien tms huumoria mutta hahmot olivat hassun näköisiä.

Tälläinen tuli vaan mieleen kun sub junior näkyy pääsiäisen ajan ilmaiseksi. :D

Tulkaa tunnustamaan tv-syntinne pääsiäisen kunniaksi!

28 kommenttia:

 1. Aina pitää tunnustaa kun vaan siihen tarjoutuu mahdollisuus =D Eli tunnustan myös käyttäväni tv:tä ihan vaan huomionvangitsijana, vaikka beibi on vasta 9 kk (paha paha äiti) eikä taatusti ymmärrä mitään. Ihan mahdottomuss olisi esim. iltaisin laittaa ruokaa, kun mies on reissuhommissa ja yksin on selvittävä.

  P.S. Meillä asuu myös Totoro! Koska se on niiiiin ihana :)

  VastaaPoista
 2. mizumi: meidän robinilla on myös Totoropehmo. :D
  nykyisin se on sopiva jalkapallo!

  VastaaPoista
 3. Tunnustan! =D
  Mä ihan surin kun poika ei jaksanut katsoa telkkua, nyt kiinnostaa ja äiti saa välillä hengähdyshetken kun poika kattoo Pikku Kakkosta... En edes häpeä tunnustaa että telkku on kyllä joskus mahtava keksintö! ;D

  Miltä kanavalta tuo Totoro tulee ja onko suomenkielinen? Aivan ihana elokuva mutta meillä on koneella vain japaninkielinen versio englantilaisilla teksteillä jota on turha pojalle vielä näyttää! =)

  VastaaPoista
 4. agatha: töttörö tulee kakkoselta noin 16.35 (tarkasta vielä telkku.comista!) ja on suomeksi! :)
  meilläkin on koneella japsiversio joka ei kovasti mimoa lämmitä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tiedosta, laitoin sen jo heti tallennukseen ettei unohdu! =)

  VastaaPoista
 6. Heeii täytyykin laittaa totoro nauhalle:) ihania on!

  Telma kattoo edelleen sitä titi-nallea... Sanoo titi, titi kun haluaa ohjelman :D Kyllä pikku kakkostakin vilkuilee mut ei jaksa vielä oikein keskittyä. Kaikista musajutuista tykkää, tanssii mukana. Fröbelit toimis varmaan meilläkin. Mut kyl toi Korpelan Riitta taitaa olla Telman sydämessä toisena heti äitin jälkeen ja iskä tulee sit hyvänä kolmosena :D hehheh.

  Me ollaan yleensä aika paljon menossa arkisin niin ehkä ½h-45min katsoo Titiä /pv jos laitan ruokaa / on jotain kotihommia tai vaikka haluan vaan juoda kahvit rauhassa. Ei hän kyllä vielä jaksa yleensä keskittyä noin pitkää aikaa kerrallaan mut toisinaan jaksaa jos on vaikka rusinarasia kourassa :)

  Ja muumit on nyt kova juttu myös, meillähän on kaikki ne 108 tjtn jaksoa mitä sitä sarjaa on tehty. Mut tätä katsotaan mielellään vaan siskojen kainalossa, ei oikein yksikseen.. En tiä mikä siinäkin on.

  VastaaPoista
 7. Tunnustan. Tallelta löytyy Pikku Prinsessaa, Pasia ja Kieloa, Maikkia ja Pelottavaa Pontsoa ja mitä vielä... :oO

  Meillä neiti 2 vee on oppinut myös käyttämään äitin läppäria ja pelaa sillä Pikku Kakkosen pelejä. Erityisesti muistipelit ja palapelit ja kaikki Hertan pelit ovat pop. Tämä on ollut meillä avustamassa pottailun tylsyyttä. Nykyisin neiti itse pyytää potalle...

  *slap on the wrist* Bad Momma.

  Mutta hei, miten muuten mä pystyisin ruokkimaan pikkusiskoa??

  VastaaPoista
 8. Nyt täytyy tunnustaa ihan toista. Meillä ei ole ollu varmaan viiteen vuoteen tv:tä ja puoltoista vuotias neiti on jäänyt paitsi piirretyistä (mutta myös huonoista ohjelmista). Tarjolla on kyllä ollut dvd:tä tietokoneen kautta, mutta neitipä ei ole kiinnostunut yhtään. Vielä ei ole tullut tilannetta, jolloin tv:tä kaipaisin. Tehään miltei kaikkia kotitöitäkin yhessä ja se on ollut neitistä tosi kivaa. Millonkohan neitin mieli muuttuu?

  VastaaPoista
 9. En tunnusta, koska olen superylihyvä-äiti tässä mammojen kilpailumaailmassa.

  On paljon kehittävämpää, että lapset pyörivät aina jaloissa, kun teen ruokaa, surffailen netissä, pyykkään ja varsinkin silloin, kun korjaan kokeita. Ei televisiota eikä videoita. Ei ei ei.

  Ai niin, kiitos tosi paljon kun kerroit, että junior näkyy. Nyt tiedän, mitä meillä tehdään loppupääsiäinen.

  Siis heti sen jälkeen, kun superylihyväisi tulee kotiin lenkiltä, johon lähti kun jäkätin tarpeeksi. Että pääsin nörtteilemään ihan rauhassa...

  VastaaPoista
 10. Kyllähän minä voin sen leiman ottaa ilomielin otsikkoon =) =)

  Isommat kahtoo joka aamu Aten huoneessa Pikku Kakkosen. Jep, meillä on telkkari myös lasten huoneessa.
  Pienten poikien päikkäreiden aikaan isommat kahtoo DVD:ltä jonkun lasten elokuvan. Kotiteatterisysteemi löytyy myöskin lastenhuoneesta.
  Lisäksi joka ilta lapset kahtoo Pikku Kakkosen.
  Lisäksi meillä katotaan joka perjantai-ilta porukalla Nelosen Hauskat Kotivideot.

  Meillä toki leikitään, askarrellaan ja piirretään paljon. Televisio ei ole lapsenvahti, eikä sitä katsota silloin kun iskee tekemisen puute. Hyvä lisä arkeen se kyllä on. Telkkari ja kotiteatterisysteemit on sellasia joista en luopuisi mistään hinnasta.

  VastaaPoista
 11. Mä voin tunnustaa. Meillä isommat pojat katsovat lähes joka päivä televisiota. Ja meillä näkyy Juniorikin. Ja meillä on hirveästi leffoja.

  Lapset katsoo Pikku Kinon lähes joka arkipäivä. Ja jos olemme illalla vaan kotona, katsotaan vielä joku muukin ohjelma. Viikonloppuisin he katsovat aamulla telkkua ennenkuin lähdetään ulos.
  Esikoinen etenkin rakastaa elokuvia.

  Töllötinohjelmien aikana saa mukavasti laitettua ruokaa tai selattua vähän päivän lehteä. Katson ansainneeni hiukan rauhaa, vaikka lapsettomana ajattelin, että minä en todellakaan ole se vanhempi, joka parkkaa lapsensa television ääreen.

  VastaaPoista
 12. En kyllä koe olevani yhtään sen parempi äiti, vaikken telkkaria lapsenhoidossa käytäkään. Syystä että sitä ei meillä ole. ;) Mutta alkoi naurattaa tuo Kymppitonni, sitä kun tuli itsekin pienenä katseltua. :D Ja Speden spelit, se oli myös yksi suosikeista! :D

  VastaaPoista
 13. Tottavie minäkin tunnustan:) Muumeja on tallenneltu ja niitä kyllä silloin tällöin käytetään kiperissä tilanteissa... Ja kyllä lapset melkein päivittäin katsovat myös Pikku Kakkosen:)

  Meillä vaan tuo 4-vuotias poika tahtoo jäädä koukkuun telkkariin..., iso itku pääsee aina kun ohjelma loppuu. Sen vuoksi pitää aika rankalla kädellä rajoittaa telkun katsomista. Ja myös etukäteen vannottaa, että "jos nyt katsotaan yksi muumi-jakso, niin sitten EI itketä kun se loppuu, lisää ei tule."

  VastaaPoista
 14. Täällä Pingu ja Tuomas veturi on takuuvarmat arjen helpottajat. Molempia löytyykin meiltä monta dvd:tä ja jaksot kestävät sen n. 5minuuttia, mikä on tuollaiselle yksivuotiaalle juuri sopivan mittainen annos päivittäin. Joas katsoo ohjelmat aina läppärin pieneltä ruudulta ja itse telkkaria katsellaan ainostaan Joaksen ollessa nukkumassa, eikä se ole koskaan taustahälynä.

  VastaaPoista
 15. Mä tunnustan !
  Meillä on nauhalla monta Seikkailija Dora ja Unelmatarha -jaksoa :D Ja Unelmatarha dvd:kin löytyy. Neidillä ei ole ikää edes 1v vielä :P
  Mutta tosiaan..helpottaa kummasti ! Saa tiskikoneen tyhjennettyä tai aamupalan syötyä rauhassa.

  VastaaPoista
 16. Täällä juuri titinalle raikaa :)

  VastaaPoista
 17. Meillä näkyy aina subjunior, tunnustan että laitan tv:n aamuisin päälle, että saan rauhassa koomata hetken kahvia juoden:D

  Kipeänä ollessaan lapset saa katsoa tv:tä, mutta muuten katselu jääkin aika paljolti tuohon aamuun:)

  VastaaPoista
 18. Meillä nuo lapsoset ovat tosi hyviä leikkimään, ihan näin vielä "vanhanakin". Vanhin on 9v. Heillä on kyllä aina ollut oikeus välillä keskeyttää leikkinsä ja löhöillä sohvalla tv.tä katsellen. Sopiva keskeytys niin leikitkin sujuu paremmin. Ja saahan sieltä telkkarista vinkkejä niihin leikkeihin. esim turtlesäijien taistelut yms. Nykyisin lapset tosin itse yhä useammin valitsevat rentoutuskeinokseen lukemisen oman huoneen rauhassa.
  Mielestäni tv on siis hyvä asia sopivina annoksina. Ei kukaan koko ajan jaksa touhuta.
  -elly-

  VastaaPoista
 19. Meillä ei Eevi piittää lastenohjelmista. Yrittänyt olen siis käyttää hyväkseni tätäkin keinoa, mutta ei onnaa :) Joksus saattaa seurata pari minuuttia jotain ohjelmaa, mutta kärsivällisyys meidän neidillä ei oo ihan parhaimmasta päästä. Toki telkan edessä pitää pomppia silloin kun äiti haluaisi jotain joksus katsoa. Taitaa olla ainut sarja mitä ite tulee katottua nykyään niin "helppo elämä". Niin ja tietty kylmäverisesti sinun uusinnat!

  VastaaPoista
 20. Meil on kohtuullisen tiukka linja nykyisin.Kipeenä ollessa maataan kyllä sohvalla ja katsotaa Muumeja ja Postimies Patea puutumiseen asti mut arkisin oikeastaan vaan pikkukakkosta eikä sitäkään päivittäin.Aamuisin on telkkari kiinni,oon vaan huomannu että leikit ja päivä alkaa paljon paremmin jollei istu nenä kiinni ruudussa.Viikonloppuisin saa aamulla katsoa pikkukakkosta jos tilanne (äitin meikkaushetki/ruoanlaitto/blogien luku) sitä vaatii tai sitten saa illemmalla katsoa jotain dvd:ltä jos itse älyää vaatia.Oltiin vatsataudin jälkeen pakkoraon edessä kun koukuttui telkkariin niin pahasti mut nyt ei enää muista juurikaan edes vaatia ohjelmia.Innoissaan kyl katsoo kun tilaisuuden saa.Ja kyllä,helpotan omaa arkeani tv:llä,sattuu pikkukakkonen sopivasti ruoanlaittoaikaan eikä tuo koskaan kieltäydy jos tarjoaa Muumeja siksi aikaa et saa jotain tehtyä tai hengähdettyä kitinältä.Saa nähdä kun toinen syntyy,onko dvd pyörimäs joka imetyshetkellä et selviydytään..

  VastaaPoista
 21. Ihme, ettei täällä ole kisutappelua aiheesta vastaan ja puolesta :)) Hyvä niin! Meillä katsotaan melkein joka päivä Pikkukakkosen eka puolisko (PIkkukino?) tai sit saman verran Kaapoa, Muumia, Chuggintonia, NallePuhia tai Oliviaa, Timppaa. Toki jos pyytää heti hoidosta tullessa, niin saatan laittaa ja kölliä itse vieressä :) Mutta puoli tuntia on varmaan aika keskiverto arkisin, mitä neiti tuijottaa. Kun hoksasi Kaapon viime kesänä/keväänä, niin silloin alkoi keskittymään siihen. Viikonloppuisin on "tarjottu"=valikoitu juuri NallePuh, Chugginton, LateLammas, mitä saa aamusta katsoa ja ne nauhoitetaan boksille. Veljeni tuijotti joka aamu muumeja tms. TikuTakua sekä muutenkin katsonut aika paljon telkkua elämässään ja ihan tervejärkinen insinööriopiskelija se on :))) Mutta valikointi on meillä iso juttu katsomisessa - aikuiset valitsee mitä saa itsekseen katsoa. Ikää siis 2v1kk ja tyttö. Kipeenä olo koukuttaa helposti; viikko keuhkokuumessa vaati vieroitusta ohjelmista ;)

  VastaaPoista
 22. Meillä katsellaan telkkaa aamuisin ja usein, jos Dansku pyytää itse saada katsoa joko Chuggintonia tai Palomies Samia. Juniori näkyy meilläkin ja sieltä Palomies Sami sekä Dora ovat suosikkeja..tosin keskittyy parhaiten vain Palomies Samiin tai Chuggingtoniin!

  VastaaPoista
 23. Saa katsoa televisiota sekä olla tietokoneella että pelata Nintendoa.
  Sopivassa määrin niin ettei ne vie kuitenkaan aikaa normaalilta leikiltä tai ulkoilulta.

  VastaaPoista
 24. Meillä ennen katsottiin lähinnä musiikkiohjelmia (TV:stä/boxista Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri, missä laulatti koululuokkia tai DVD:nä Fröbelin Palikoita), mutta pian 2v täytettyään alkoi muukin kiinnostaa. Nyt 3v juuri täyttävä katsoo aamuisin mitä sattuu kakkoselta tulemaan ennenkuin lähdetään hoitoon (näin äiti saa laitatutua työkuntoon rauhassa) ja iltaisin joskus äidin ehdotuksesta katsotaan Pikkukakkosta, mutta itsekin osaa laittaa DVD:n koneeseen (kanavien viritys vaatii joskus apua) tai pyytää tallennettuja ohjelmia; suosikkeja Lauri Kilpa-auto, Tuomas Veturi, Kaapo ja Muumit! Ja kuten joku kirjoitti, meilläkin saattaa itku tulla, kun äiti ilmoittaa, että nyt on katsottu se yksi mikä sovittiin ja nyt loppui! (ja paha äiti jatkaa: toisinaan toki katsotaan enemmän kuin yksi!)

  T. Yksin arkea pyörittäessä TV on valitettavasti joskus helppo apu :(

  VastaaPoista
 25. Meillä saa isompi katsoa lähes päivittäin videolta yhden tai kaksi jaksoa Muumeja sillä aikaa kun pienempi menee päiväunille. Se on takuuvarma tapa pitää 2,5v hetken hiljaa ja paikoillaan niin että pienen on helpompi nukahtaa ja äiti saa rauhallisen kahvihetkensä. Mä en kyllä edes koe tuosta mitään huono äiti -oloa, se on mielestäni hyvä rauhoittumishetki ja toisaalta lapsi kuulee sitten suomenkieltä muiltakin kuin vanhemmiltaan (asutaan englanninkielisessä maassa).

  Kotityöt sen sijaan koitan tehdä lasten kanssa, varsinkin isompi tykkää niin kovasti tiskikoneen tyhjentämisestä, pyykkäämisestä ja ruoan laitosta että on suorastaan loukkaantunut jos ei saa auttaa. Mitenhän tuon innon saisi pysymään?!

  Totoro on kyllä ihana. :)

  Adeleide

  VastaaPoista
 26. Minä tunnustan! Aamulla lapset nousee aikasemminkin kuin minä. Pukevat itse päälle ja menevät katsomaan telkkaria. Isä laittaa aamiaiset kehiin ja mä nousen sit kohmeisena.
  La-aamuisin saa kölliä pidempään, KIITOS mahtavien ohjelmien.
  Kipeänä en tiedä parempaa viihdykettä kuin leffat ja kirjat.
  Meillä ei PikkuKakkoset ym oikein iske. Japanilaiset leffat, Batman, Ben10, Disneyn klassikot ym on IN. Pienin jaksaa katsoa Muumeja, muut eivät.
  En koe huono-omaatuntoa telkun katsomisesta. Kun niin paljon muutakin tehdään. =)

  VastaaPoista
 27. Tämä äiti ei edes häpeä tunnustaa :D
  Esikoululaisen kanssa dvd:t ovat elinehto, lapsi kun rentoutuu niiden avulla. Niin mahdottomalta kuin se kuulostaakin.

  VastaaPoista
 28. Myönnän meillä katotaan telkkaria ehkä vähän liikaaki.
  Joka päivä Pikkukakkonen aamuin illoin ja dvd pyörii myös. Voin muuten suositella musiikki dvd:istä seuraavaa
  Tohtori Orffin dvd on meillä iha ykkönen kun sattuu olemaan kirjastosta vapaana. Pyry tanssii ihan innolla musiikin mukana :)

  VastaaPoista