tiistai 8. kesäkuuta 2010

Jotain vaan
Eilen oli vielä näin lämmintä.


Tänään on yllättävän kylmä ja tuulee kovaa ja sai kiskoa tikettiä fleecen kanssa päälle kun käytiin korkkaamassa kesän ekat puistoruokailut.

Minä olen pukenut lapsiani 10 vuotta ja en vieläkään osaa kuljettaa mukana:
-vaihtohousuja
-lapasia/sormikkaita

Tulisi nyt se kunnon kesä niin voisi mennä t-paidassa ja housuissa ja mukaan ehkä muistuisi kevyt huppari!

Kalakeitto upposi sen verran hyvin lapsoseen että pitää myös miettiä minkälainen vati olisi kätevin puistosyömiseen.
Lautanen on ihan ok jos kyseessä on lapsi joka syö aina kaiken mutta jos paikalla ei ole kompostia tai mahdollisuutta huuhdella kulhoa on sen roudaaminen takaisin kotiin inhaa puuhaa.
Taivun siis kannellisen kupin puoleen ja otan hyviä vinkkejä ja käyttökokemuksia vastaan!

14 kommenttia:

 1. Tupperwaren tiiviillä kannella olevat kipot on hyviä :)

  VastaaPoista
 2. Me onnistutaan käymään kerran tai kaksi kesässä puistosopalla ja käytössä on Ikean pakastusrasiat :)

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40149669

  VastaaPoista
 3. Heipä hei,

  meillä on tuollaisia tilanteita varten ostettu TupperWarelta kannelliset lautaset, ne on ainakin meillä toimineet keittojen ja kiisselien kanssa. Siellä on isompia ja pienempiä vaihtoetoja.

  Ja minulla itsellä ei ole mitään tekemistä TupperWaren kansssa, eli en yritä myydä :)

  Heidi

  VastaaPoista
 4. Mä tulin siihen tulokseen, että meillä pitää olla kulho lapsille, että ne saa tarpeeksi ison annoksen :D Ja kompostina toimin ihan minä itse, syön loput (jos niitä jää). Mutta kansi pitäisi olla, eihän niitä lautasia heti pääse pesemään ja kalakeitto haisee -- kalalle?

  VastaaPoista
 5. tupperwaren sateliit ne on hyviä. kaverilla on aina lapsensa eväät moisessa myös keitot :)

  VastaaPoista
 6. Sä olet siellä puistoruokailussa mukana sitä varten, että tyhjennät sen lautasen omaan mahaan. Ja jokaisen annoksen kohdalla muistat vuolaasti kehua, että onpas hyvää. Näin mulle on faktana kerrottu

  VastaaPoista
 7. Hei, me oltiinkin siinä teidän vieressä ruokapiirissä :) Kannatan ehdottomasti jotain kannellista astiaa, vaikka sitten pakastusrasia, vaikka onkin vähän epäesteettinen. Viime kesänä oli pienet tupperin kannelliset purkit, mutta niihin mahtui niin vähän soppaa, että nyt yritän miettiä jotain isompaa ratkaisua. Siihen asti mennään satunnaisilla purnukoilla :D Ja hedelmäpussiin kotimatkan ajaksi... (ja sitten viikonloppuna yökkien availee niitä pussukoita...)

  -Jenni

  VastaaPoista
 8. Täällä ilmoitautuu vielä yksi sellainen joka on pukenut lapsia jo reilu 14v eikä vieläkään osaa ottaa mukaan kaikkea tarpeellista... Puistoruokailuista ei oo heng. koht. kokemusta, mutta omilla piknikeillä käytössä Mari A-n vaihtoehto .. äiti toimi tarpeen vaatiessa kompostina :)

  VastaaPoista
 9. Ottakaa saman tien 10 litran muoviämpäri niin äitikin saa kunnon lounaan.

  Anteeksi tyly sävy, mutta ihan oikeasti: se safka ei oo tarkoitettu mammoille vaan lapsille. Just tollaiset ahmatti-äidit ovat yksi syy siihen, että joissakin kunnissa puistoruokailuista on luovuttu. Joten pientä harkintaa please.

  VastaaPoista
 10. anonyymi: meillä on menty periaattella: jos puistosedät ja tädit sanovat että aikuinen saa ottaa (jos ruokaa on liikaa tms) niin sitten saa syödä. :D
  aika tarkkana tuolla ollaan että se on lapsen ruoka. itse olen mallikansalainen tietysti kun en oikein tuosta mausteettomasta tykkää.Joskus kyllä tulee lapioitua ne viimeiset omaan naamaan että saa kupin tyhjäksi.

  Jenni: just noin mullekkin käy että se jää jonnekkin kärryn koriin pyörimään ja ihmettelen sitten parin päivän päästä että mikä haisee... :D

  VastaaPoista
 11. Perhepäivähoitajilla näkee usein noita nalle-pakastinrasioita, varmaankin käytännöllisiä koska yleensä käytännön ihmisiä ovat.

  Hätätapauksessa naapurin lapset ovat syöneet meidän vesimukeista, kun nälkä on yhtäkkiä iskenyt, hyvin se on niinkin mennyt.

  Itse olen huomannut parhaaksi muotonsa vuoksi syvät kulhomaiset lautaset (hyvä lapsen itsekin kantaa+ mahtuu enemmän ruokaa). Tarjoustalossa on useana vuonna ollut hyvä malli tyyliin vaal.pun prinsessa reunkoristella tai vaal.sininen Puh-sellaisilla, vähän vaihdellen.
  Siihen kulhoon kun saisi vielä kannen niin täydellistä olisi ;). Kannellisessa kannattaa huomioida, että on niin iso, että sen sisälle mahtuu ainakin lusikka/haarukka, niin ne ei sotke laukussa. Itse olen tunkenut sen melkein täydellisen kulhoni lusikoineen ja mukeineen käytettyyn hedelmäpussiin johon tiukka solmu ja kassiin.

  Vinkkinä, mulla on yleensä aina mukana lusikan lisäksi pikkuhaarukka kun niistä pöperöistä ei aina lista perusteella tiedä miten en olisi parasta syödä.

  (Lisäksi mulla on aina kesäisin puistoillessa mukana kaksi lasten uimapukua, mutta se on sitten jo aivan toinen tarina ;)...)

  Niin, ja tosiaan sääntöihin kuuluu, että mielummin äiti syö ylimääräiset kuin heittää possuämpäriin.

  Hauskoja puistoiluja,
  - Johe

  VastaaPoista
 12. Meillä on käytössä aina Orthexin muovilautaset 8ne sellaset ihan perusperus). Ja ruokailun jälkeen lapset pesee ne lautaset puiston tiskauspisteessä ja sen jälkeen ne laitetaan muovikassiin ja kotona vielä tiskikoneeseen. En ole koskaan oikein ymmärtänyt mihin sitä kantta tarvitsisi? eihän sitä ruokaa kuitenkaan voi kotiin enää tuoda. Tänä vuonna yhdeksäs puistoruokailukesä, ollaan oltu joka kesä tähän asti lasten kanssa kesä- ja heinäkuut kokonaan lomalla, tänä vuonna ekaa kertaa aloitetaan loma vasta juhannuksena joten ei olla vielä korkattu tänä kesän lounaita, mut pian pian! Ihanaa!

  VastaaPoista
 13. johe: mullakin on aina pieni haarukka! esim keitto voi olla yllättävän isopalaista niinkuin tänään.se on hyvä olla ihan vaan varmuudeksi. :)

  kannellisen minäkin meinaan ostaa.
  Viimevuonna mimolla oli niin pieni lasten lautanen kannella että siihen ei juurikaan mahtunut mitään ja nyt nälkäkin on isompi.
  Tietysti kun olis oikein oikein fiksu ottaisi vaikka pieneen matkasuihkepulloon astianpesuainevettä... sillä suihkauttaisi ja pyyhkisi niin ei haisi kalat kassissa!
  Toiset äidit kyllä varmaan nauraisivat sitten. :D

  VastaaPoista
 14. hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

  VastaaPoista