keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Sun kolmonen ois niinkun mun ykkönen?


Eilen laittelin blogiin nimipohdintaa.
Ihania ehdotuksia tuli monta!
pari ihan uuttakin!

Kuitenkin tartutaan vielä asiaan johon moni jo kommentoikin:

Voiko sisaren etunimeksi laittaa jo olemassa olevan lapsosen kolmannen nimen??

Siis eihän siihen mitään kieltoja ole olemassa mutta onko se ihan gay?

Ja kyse ei nyt ole Cempun Anastasiasta vaan Miimon kolmannesta elikkäs Alisasta. :)

Tämä väittelyhän menee niin että lapsien isä sanoo että Alisa on ainoa vaihtoehto johon hän lähtee täysin huraa huudoin mukaan.

Minä sanon että ompas mälsää ottaa toiselta se kolmas nimi ja sitten voidaan vaan sanoa pikkusiskolle että sait nyt yhen siskolta kun omaa ei löytynyt...

Kuitenkin,minäkin pidän Alisasta hurjasti!

Tässä on nyt sellaiset Like ja Dislike nappulat leikisti. :D
Asiaa saa tulla puimaan joka kantilta!


Tähän loppuun vielä ihania syys-mimoja taas liuta kun en osannut päättää mikä kuva on kivoin!


(lakista vastaa meidän puiston ihana neuloja-Anne.)

44 kommenttia:

 1. Mun mielestä voi hyvinkin antaa toisen lapsen kolmannen nimen, tai vaikka muutta ihan hieman eli laittaa Aliisa. Jos meille tulis toinen poika, hän olisi luultavasti Emil/Eemil ja Danskun toinen nimi on Eemi..eli silti laittaisimme sen mistä pidämme.

  VastaaPoista
 2. Voi laittaa! :) Mimosa ja Alisa sopisivat hyvin yhteen tuon viimeisen tavunsa ansiosta. :)

  VastaaPoista
 3. Heips, minusta ihan hyvin voisi käyttää isosiskon kolmatta nimeä, voisi olla isosiskokin mielissään :) Ja Alisa on aivan ihana nimi (kun meiltäkin löytyy yksi Alisa :))
  Upea lakki!

  Kati

  VastaaPoista
 4. Munkin mielestä voi laittaa. Jos kerran nimi on mieleinen. Toiset ja kolmannet nimet eivät kuitenkaan ole jokapäiväisessä käytössä.

  Meidän poika on muuten kanssa Eemi, vähän huvitti tuo aiempi postaus, kun olen juuri pohtinut, että poika-raukka tulee englanninkielisissä maissa olemaan Amy oli Eimi.

  VastaaPoista
 5. Totta kai voi! Minusta olisi päinvastoin kiva ajatus, että siskoksilla olisi heidät yhdistävä nimi. Onhan sekin ihan yleinen tapa, että lapsi saa täsmälleen saman nimen kuin jompikumpi vanhempi. Siitä en itse perusta, mutta ei se ole niin ihmeellistä lainkaan, jos teidän tyttösillä on joku nimi sama :)

  VastaaPoista
 6. Ihana hattu!

  Ja edelleen samaa mieltä; Voi laittaa! Olisikin kiva yhdistävä juttu tyttösille.

  VastaaPoista
 7. Tietty voi, mutta itse en laittais, kun nyt rehellistä mielipidettä kysyt :) Minusta se nimi on jo annettu Mimolle, se on hänen oma nimi, ei sitä voi uudestaan antaa... Siis ihana nimi tuo Alisa ja sopisi tosiaan hyvin Mimosan siskolle, mutta ei samaa molemmille lapsille mun mielestä.

  Hih, jos päädytte Alisaan niin sitten hänen kolmas nimensä voisi olla tasapuolisuuden nimissä Mimosa :)

  VastaaPoista
 8. Mites ois vaikka Alissa? Ei olisi ihan sama...

  VastaaPoista
 9. Voi laittaa! Ja tosiaan jos tuntuu ettei viitsi laittaa ihan samaa, niin sitten Aliisa?

  VastaaPoista
 10. Me annettiin myös Lennille toiseksi nimeksi se, joka oli meidän toinen lempparinimi pojalle. En kyllä vois kuvitella antavani sitä toiselle lapselle enää etunimeksi, vaikkakaan en kummastelisi jos joku niin tekisi :)

  VastaaPoista
 11. Jos me vielä toinen tyttö saadaan, tulee hänestä varmaankin Ida. Varmuuden vuoksi se kuitenkin laitettiin Ilonan toiseksi nimeksi, ettei ainakaan jää käyttämättä hyvä nimi :D

  VastaaPoista
 12. Kiva nimi. Voihan sitä kirjoitusasua hiukan muuntaa. Esim. vastaava nimi Jenkeissä on Alyssa, olisiko Alysa hassu? Suomeksi sanottaisiin samalla lailla kuin Alisakin.
  Mutta voihan se nimi olla samakin. =)

  VastaaPoista
 13. Mielestäni nimen voi antaa! Varsinkin kun siskolla on kolme nimeä mistä lainata. Eihän me kuitenkaan niitä muita nimiä käytetä arkielämässä.

  VastaaPoista
 14. Mä en kyl ehkä osais antaa samaa nimeä, mut sit taas, jos ei olis vaihtoehtoja. Mun mielestä maailma on pullollaan ihania nimiä ja sen puolesta voisin tehdä jonkun parikymmentä lasta, jotta saisin kaikki mieluisimmat käyttöön ;D.

  VastaaPoista
 15. Dislike. Laita mieluummin vaikka Alina.

  VastaaPoista
 16. Like!

  Voisi olla Mimollekin ylpeyden aihe!

  VastaaPoista
 17. Mä en ymmärtäny tota kohtaa "vai onko se ihan gay?" Miten niin sama nimi voisi olla gay? Vai oliko vaan kirjoitusvirhe?
  Alisa on kaunis nimi. Ja tuo Alina muuten myös!

  VastaaPoista
 18. Minusta voisi kyllä hyvinkin laittaa.

  VastaaPoista
 19. Kyllä voi laittaa, ja kun kerran molemmat vanhemmat vielä tykkää samasta nimestä! Ja sittenhän sen lopullisesti näkee, kun vauva syntyy. Itse olen ollut omien viiden lapseni kassa sitä mieltä, että jokainen on ollut ihan jonkun tietyn nimen näköinen heti alusta alkaen...

  VastaaPoista
 20. Alisa on hyvä nimi, saahan sitä useammin käyttää. Meillä Telman toiseksi nimeksi annettiin sen kummitädin etunimi, koska ei päästy muista nimistä sopuun.

  VastaaPoista
 21. Musta on hassua, kun tunnen sisaret Anna ja Johanna, jolloin toisen nimi on "vain osa toisesta". Mutta jokainen tavallaan. Itse en ehkä kovin ihastunut ole ajatukseen toisen nimen lainaamisesta, mutta aika harvoin niitä muita kuin ekaa nimeä missään käytetään. Voisiko olla Alisia?

  Jos päädytte ihan muuhun, tässä muutama vaihtoehto:
  Aurora, Sikuriina, Seli(i)na

  VastaaPoista
 22. Alisa käy vallan mainiosti vauvan nimeksi. Voittehan laittaa hänen komanneksi nimeksi Mimosa! Siis ihan aikuisteen oikeesti asia on ihan ok. Harvoinpa on paikkaa missä se kolmas nimi vilahtaisi.

  VastaaPoista
 23. Jos meille tulisi kolmas poika, hänelle tulisi nimeksi esikoisen toinen nimi. Eli mielestäni voi laittaa! Kummityttöni etunimi on sama kuin hänen isosiskonsa kolmas nimi. Mielestäni se on söpöä, yhdistävää sisarusten välillä.
  t. Hannele

  VastaaPoista
 24. Mie en varmaan laittaisi mutta en näe kyllä mitään estettä miksei niin voisi tehdä :D Näitä toisia ja kolmansia nimiähän ei juuri missään tarvita tai käytetä. Meillä on lapsilla aikas tylsät toiset nimet, sopivat vaan hyvin etunimeen niin sillä periaatteella laitettu joten en kyllä ikinä voisi kuvitella että joku niistä olisi meidän lapsen kutsumanimi. Manullahan ei edes ole toista nimeä kun itse etunimi on kaksiosainen ja mie oon kokenut toiset nimet ihan turhina. Tyttöjen ja vauvan toiset nimet ovat -na päätteiset ja 3 tai 4 tavuiset (ne oli ainoat kriteerit toiselle nimelle :D)

  VastaaPoista
 25. Aika jännä, en ole koskaan tällaisesta kuullut. Mutta, miksipä ei! :) Alisa sopisi oikein hyvin.

  Ehkä joskus tulevaisuudessa tämä sama nimi voitaisiin nähdä Mimosan ja Alisan mahdollisilla tyttärillä? Toisena nimenä tai muokattuna. Kuka tietää :)

  VastaaPoista
 26. Mieheni on veljeksistä vanhin ja hänellä on kolme nimeä. Kolmas veli sitten oli saanut etunimekseen mieheni toisen nimen. Kieltämättä mietin, että taisi vanhemmilla loppua mielikuvitus ja pitikö ne kaikki kivat nimet sitten antaa jo ensimmäiselle lapselle :D

  Muttamutta. Alisa on niin kaunis nimi, että se kannattaa kierrättää :)

  Mietin myös, voisiko Alisa olla Aliisa tai Alissa. Minulla kyllä menisi varmaan kieli solmuun.. Aliisa ja Mimoosa. Tai Alissa ja Mimossa.

  Alisa. Like.

  VastaaPoista
 27. Vastarannankiiski täällä, minusta ei olis kiva juttu ollenkaan sama nimi vaikkakin ekana nimenä. Mites Alissa kahdella ässällä? Tunnen yhden sellaisen ja nimi on tosi kaunis. Jos Numppunen olis ollut tyttö, hänen kolmas nimi olis ollut Elissa. Sekin on minusta ihana.

  Ei oo helppoo mutta onhan sulla vielä aikaa :D

  VastaaPoista
 28. Ehdottomasti like! Minusta yhdistävä nimi on erittäin kaunis asia.

  Itse suunnittelen että jos joskus tyttölapsen saisin, niin saisi toiseksi nimeksi mun oman etunimen (siksi että mun omat vanhemmat on sen rakkaudella valinnut ja toisekseen on kaunis nimi ja haluan sen "jatkuvan suvussa"). Ensimmäinen nimi tulisi sitten miehen puolen suvusta. Tykkään nimissä perinteistä, isän puolelta suvussa on kulkenut pidempään yksi nimi esikoispojalle (veljelläni se on 1. nimenä, isälläni 2. nimenä jne).

  VastaaPoista
 29. Ei huono! Laittakaa Alisa Saga Mimosa, ei niitä toisia nimiä missään kuitenkaan käytetä tai ei ainakaan näytetä. ;)

  Alisa on parempi kuin Alissa, josta mulle tulee mieleen, että on Ali, jossa on jotakin.

  VastaaPoista
 30. Like! Siis ei siihen juuri kukaan edes kiinnittäisi huomiota.

  Mut laitoit tuossa toisessa postauksessa, et tykkäätte ei niin perinteisistä nimistä (kuten sisaruksillakin) Alisa menee kyllä minusta tosi perinteiseen linjaan. Tiedän monta mummo Alisaa ja päiväkodissa työskennellessäni törmäsin useaan saman nimiseen lapseen. Ei se toki nimeä sen huonommaksi tee :)

  ja sitten on pakko laittaa vielä muutama ehdotus. Melissa, Milana, Minodora, Minette

  VastaaPoista
 31. anonyymi: joo siis saga ja alisahan mitä mimolla on toisina niminä on varsinkin perinteisiä!
  Tarkoitan ehkä enemmänkin etten innostu juurikaan oman ikäpolveni nimistä saati sitten kovin yleisistä. :)
  Esikoisen toinen nimi on Ada ja nyt 10 vuotta myöhemmin en antaisi suin surminkaan nimeä joka melkein joka toisella on. :)
  silloin se oli vielä uniikkia!

  Toinen anonyymi: Että joku asia on "gay" on vaan ilmaisu. :)
  Sillä ei ole ainakaan minun tekstissäni mitään tekemistä seksuaalisuuden kanssa.
  Ei olisi vaikka olisin kirjoittanut että saman nimen antaminen on "homojen hommaa" . :)

  VastaaPoista
 32. Mä en laittaisi samaa nimeä sisarukselle, vaikkei toista kolmatta nimeä käytetäkään missään, se kuitenkin on sen henkilön virallinen nimi.
  Mut jokainen tietty tekee miten ite haluaa :)

  En myöskään ottaisi sellaista nimeä lapselle jonka joku muu on ehdottanut/keksinyt.
  Omalle lapselle oma keksimä nimi.

  VastaaPoista
 33. Ei minusta ollenkaan huono homma (tietenkin pitää varautua siihen, että lapset siitä toisilleen motkottaa, muta mistä eivät motkottaisi...). Monessa suvussahan on nimiä jotka esiintyvät lähes koko suvulla jossain muodossa tai paikassa. Ehdottomasti kirjoittisin nimen kuitenkin samanlailla molempien lasten nimissä, muuten menisi liian monimutkaiseksi.

  Mä rakastan näitä nimijuttuja <3. Ja kun lueskelin noita sinun nimisuosikkejasi mieleen tuli yhdistelmä, Alisa Aimi Odessa, eikö rimmaisi hienosti Mimosa Saga Alisan kanssa ;).

  - Johe

  VastaaPoista
 34. Ninnu: En minäkään. :)
  hyviä ideoita kuuntelen korvat pitkällä ja poimin puistoista ja teksteistä ja pyörittelen kyllä,mutta olisi outoa laittaa vaikka kolminiminen rimpsu jonka joku muu olisi meille keksinyt.

  VastaaPoista
 35. Tottakai voi laittaa jos haluatte. Mutta en laittaisi itse. Sen verran kommenttia nimistä tulee lapsilta itseltään kun kouluikää lähestytään.Jokainen meidän neideistä haluaa olla ainakin unique, mielummin mahdollisimman erilainen kuin se sisko. Yleistä on antaa sama nimi kaikille lapsille kolmanneksi tai toiseksi nimeksi. Tuo teidän homma on vähän erikoisempaa.

  Alisa on todella yleinen nimi nyt 7-9-vuotiailla. Neitien kaveripiirissä oikein monta samalla luokalla.
  Alissa sointuu musta kauniisti.

  Ota sit varalle se, että lapsi ei ole lainkaan Alisa vaan jotain ihan muuta ja sun nimikehitelmät menee kaikki uusiksi =)

  70-luvullahan oli tapana antaa niiden normi kahden lapsen nimeksi nimiä, joissa oli vain yhden kirjaimen heitto. Järjenköyhyyttä, ne kaikki tapaukset tunki meidän sukuun...
  sari kari jari mari
  vesa esa
  miko niko
  tiina liina
  raimo aimo
  aila maila

  VastaaPoista
 36. Yleisyydestä vielä.
  Tilastoja Suomesta;

  Alisa 6094
  Ada 3514
  Mimosa1217
  Alissa 324
  Mimo alle 10

  Mimo on muuten kertakaikkisen ihana nimi. Me like.

  VastaaPoista
 37. aaaaaaaa!!! Mä halun kanssa tuollaisen pipon. Näin kerran markkinoilla keskisuomessa tuollaisen ja tyhmänä en ostanut. Kaduttaa vieläkin. Meille siis myös samanlainen!! :)

  Ja iso LIKE nimi asiaan. Ehdottomasti voi!

  VastaaPoista
 38. Ehdottomasti voi laittaa Mimon toisen/kolmannen nimen tulokkaalle. Mimosa ja Alisa kuulostaa loistavalta. Molemmat todella kauniita nimiä!

  VastaaPoista
 39. Mäpä kommentoin myös :)

  En laittaisi ensimmäisen lapsen kolmatta nimeä toisen lapsen etunimeksi. Joku täällä sanoikin, että lapset haluavat olla erilaisia kuin sisaruksensa, ainakin jossakin ikävaiheessa. Ja näin aikuisenakin kyllä musta olisi tympeää, jos mulla olisi sama nimi kuin siskolla olis toisena nimenä. Ja ihmettelisin edelleen vanhempieni mielikuvituksen puutetta ;) Itseasiassa olin pitkään tympääntynyt nimeeni sen takia, että etunimi on yhden kirjaimen muutos mummini nimestä ja toinen nimi on mummoni nimi. Nyt osaan jopa arvostaa hieman tavallisuudesta poikkeavaa etunimeäni.

  Yhtä hoopolta, ellei jopa hoopommalta, kuulostaa Alisa nimen väänteleminen (Alyssa, Aliisa, Alissa, Alina taas on esimerkiksi ihan eri nimi)). Siitähän paistaa ties kuinka kauas, että olisi haluttu laittaa sama nimi...

  Mutta jokainen toki tekee niin kuin itse haluaa :)

  VastaaPoista
 40. Tunnen erään, jonka lapsilla on samat toiset nimet ja etunimissä on vain kirjaimen ero. Ei kovasti mielikuvitusta tällä naisella.

  VastaaPoista
 41. Meidän pikku neiti on Alisa :)

  VastaaPoista
 42. Mieleeni tuli nimet Keiju ja Linnea. Mimolle kävisi tuo Keiju nimi on niin keijukaisen näköinen. Onnea odotukselle ja hyvää syksyn jatkoa teille kaikille.

  VastaaPoista