maanantai 11. lokakuuta 2010

Päällimmäisenä mielessä

Sain maistaa viime yönä taas vauva-arkea kun Mimolla oli:
-poski kipeä
-käsi kipeä
-Jano
-Haluan katsoa yle areenasta videoita!
-Haluan suklaavanukasta!
-Missä se suklaavanukas on!? Onko se syöty jo!?
-Näin pahaa unta!
-En saa unta
-Haluan tehdä lumienkeleitä
-Pusu ja hali!

Ja kaikki muut mahdolliset ja mahdottomat syyt joilla kaveri kikkaili ja riehui yhteen asti yöllä huolimatta siitä että otin hänet kaksi kertaa viereen nukkumaan.
Kuitenkin omasta sängystää pitävä neiti halusi unen rajalla takaisin sinne vaan aloittaakseen 15min päästä koko shown uudestaan...

Voin sanoa että en meinaa taipua tälläiseen tällä fysiikalla.
En ole luotu tällä hetkellä nousemaan 15min välein istualtani tai makuultani saatikka ronttaamaan 12 kiloista unimetsien murjaania pitkin makkareita.
On myös ihan käsittämättömän vaikeaa selvittää keskellä yötä karjuvalta kaverilta mikä oikeasti on hätänä kun syyksi riitti mm.se että olin ojentanut neidille vessassa paperia kun hän kerta osaa itsekkin sitä ottaa!!

Muutenkin mahainen olo alkaa täällä vaatia rauhoittumista.
Enää ei ihan niin vaan istuta tuntitolkulla lattialla leikkimässä legoilla kun sen jälkeen et meinaa päästä ylös ja häntäluu on viikon tunnoton.
Koko etuseinän kokoinen istukkani ei myöskään tue vauvan liikkeiden määrää kovin ihanasti vaan kaverin liikkuessa koko istukka heiluu ja aiheuttaa homer simpsonmaisia efektejä jotka eivät tunnu sisäelimissä kovin mukavilta.
Ei ole ikinä ollut niin ahdas olo mahaosastolla kuin nyt vaikka maha on pienempi kuin esim mimon odotuksessa ja painoa tullut 3 kiloa.
Odotan siis toisaalta innolla että saan jatkaa yövalvomisia niin että voin valvotun pätkän jälkeen nukahtaa vaikka tiskipöydälle mahalleni.
Nukahtelussa olen kuitenkin melkein narkoleptistä tasoa!

Joka odotuksessa minulla on ollut joku ihan tajuton mielihalu.
Ei mitään hernekeittoa ja lakuja mutta isompien lasten odotuksessa pakkomielteenäni olivat jääpalat.
Muistan kuinka silloin annankadulle tuli ensimmäinen subway josta kävin välillä hakemassa pelkää jäämurksaa mukiin.
Jääpalalaareja piti myös olla tuplasti koska kävin syömässä jääriitteet palojen päältä ennenkun ehtivät jäätyä.Öisin vierailin myös narskuttamassa paloja.
Vuosia myöhemmin luin jostain neuvolan aulassa lojuneesta aviisista että jääpalojen himo kertoo raudan puutteesta.Olipas yllättävää!

Mimosan kanssa omistin superhajuaistin ja koska työskentelin silloin saippuakaupassa kävin joka päivä pakonomaisesti läpi tietyt tuoksut.
Osasta tuli niin pahat pakko-oireet että ostin niitä kotiin ja imppailin päivittäin.
Superlooni on myös toinen josta tiedän aina että odotan tyttöä!
Jo Cempan odotuksessa haistelin superlonista lelupalikkaa ja sama on jatkunut mimon ja tämän kaverin kanssa.
Kiitokset vaan Minnalle joka toi vauvansängyn ja superlonisen patjan!
Ruokiin liittyvät himot ovat onneksi olleet suht inhimillisiä.
Mimon kanssa vissyjä ja kuplavesiä kului litratolkulla.Mitä enemmän kuplia sen parempi!
Kaikkein parhaaksi totesin Lidlin Saskian pikkupullot joissa oli paljon kuplia ja sen verran vissyä että kuplat myös kestivät koko juomisen ajan.
Kaveriksi vissylle kiskoin pussitolkulla Eucaliptus-pastilleja!
Siis usemman pussin päivässä ja pureskelemalla tietysti...

Kuplaveden himo on läsnä myös tässä odotuksessa.
Ei se miltä se maistuu vaan se miltä se tuntuu suussa!
Joskus mimon odotuksessa join mm.Samariinia ihan vaan sen takia että juuri kun tabletti on liuennut poreita on paljon!
Minuahan ei närästänyt kertaakaan...
Työpaikalla myös todella vakavasti harkitsin laittavani jalkakylpyporetabletteja suuhun.

Tällä kertaa ratkaisin vissyn lipittämisen ongelman lainaamalla Kepposten perheen Sodastreamin!
Loppuu se pullojen kantelu ja se että kun kuplat ovat kadonneet muutamassa tunnissa niin kukas sitä litkua sitten enää juo?
Tiedän myös että vissyt saavat jäädä suunnilleen samantien kun kaveri on pihalla joten kustannustehokkuus taas tässä huipussaan. :)
Useampi pullo on jo tehty kuplavettä ja olen oppinut jo senkin ettei kannata kiskaista pulloa heti hapotuken jälkeen koneesta koska cola esanssi kuohuu.
Makea cokis on se mitä haluat siivoilla viereisistä seinistä...
Kaikkein idiootein mieltymys tuli vielä tässä lopuksi mieleen!

Mimon odotuksessa koin pakottavaa tarvetta suihkuttaa suuhuni suihkepullolla vettä!
Onneksi vähemmän huomiota herättäen tällä kertaa vaan pumppailen vesipulloon kuplia toivoen ettei kymmenen painallusta ole liikaa räjäyttämään koko pulloa taivaan tuuliin. :DPiti itseasiassa kysellä shampoodlen kuteista hiukan mutta teen sen sitten ensi kerralla! :D

11 kommenttia:

 1. Mun himot taisivat olla kaikki siellä syömä- ja juomapuolella :D
  Mm. yhdessä raskaudessa maksa oli himoittavaa herkkua. Ihan missä muodossa vaan. Toisella kertaa taas piti saada jatkuvasti tomaattia ja fetaa, ihan kilotolkulla. Salmiakkia ja appelsiiniakin on tullut himoittua :)

  VastaaPoista
 2. voi vitsi, hauskoja mielitekoja sulla! :D Minua on ihan harmittanut, että mulla ei ollut mitään mielitekoja. Kerrassaan mitään :(

  VastaaPoista
 3. Ootko huomannu et toi sodastream cola sisältää aspartaamia :(

  VastaaPoista
 4. ankkis: joo ja huomasin että sisältää myös vaikka mitä kakkaa! :D vettä vaan!

  VastaaPoista
 5. Ooooi, kuplavettä! Minäkin litkin kuopuksen odotusajan erilaisia kuplivia vesiä ihan määrättömästi, millään muulla ei lähtenyt jano. Parasta oli Lidlin omenanmakuinen. Sama himo jatkui vielä imetysajan reilut puoli vuotta, mutta nyt jo alkaa kuplatonkin vesi maistua.
  Haaveilin tuosta masiinasta ja pohdin, että tulisikohan sillä hyvää sitruunavissyä jos laittaisi kuplia sitruunamehulla maustettuun veteen...

  VastaaPoista
 6. anonyymi: mäpäs kokeilen ja kerron sitten!!
  ainakin jos kuplavettä kuluu niin tämä on tosi mainio ja maksaa hetkessä itsensä takaisin!

  VastaaPoista
 7. Mulla on aina raskaana ollessa ollut himo oikein kitkerän karvaaseen appelsiinimehuun.

  Sitruunamehu on kuplavedessä ok, enemmän makua tulee limestä. Sellainen limen muotoinen pullo. Se Funlightin harmaa greippi oli ihan ykkönen. Todella laimea Ekströmin ihan mikä tahansa marjamehu on kanssa aika jees. Ja yllättävän hyvä on myös vähän mustaviinimarjamehua.

  VastaaPoista
 8. Kannattaa olla huomioimatta sitä ei toivottua -käytöstä. Ei se lapsi sitä äitin hyppyyttämistä lopeta, jos vähänkään huomaa että se toimii. :)

  T: Roopen äiti

  VastaaPoista
 9. Munki 2,5v poika simputtaa mua joka ilta -,,- Huoh..Aina sama virsi...tyynyjä pitää vaihtaa,sitte taas takas (äitin tyyny ei ollukkaa ni hyvä),sitte tulee nälkä tai jano tai molemmat,sitte pitää käydä kokeilemassa omaa petiä -> juuei kelpaa ja takas äitin viekkuun..siitä sitte lähetää ettiin että missä se kaivuri/pikkuauto/lego-ukko/ihan mikä vaan on ku se on pakko saada unileluks viereen,sitte halutaan kuunnella spotifysta tietyt lastenlaulut jne jne ...nii ja usein lopuks vielä pitää käydä keräämässä kaikki pehmolelut samaan sänkyyn,hyvä että ite mahutaan nukkumaan sen jälkeen :D Silloin tällöin äitille määrätään tietyt tuutulaulut laulettavaks ja jos erehtyy väärää kipaletta alottaan ni tulee heti tyly kommentti pikku-aatulta että "EI KELPAA!" On tää nii lepposta,noh pitää koittaa pitää _vähä_ enemmän kuria vastedes ettei menis iha höpöks tää touhu..:D Terv. eräs anonyymi simputuksen uhri :)

  VastaaPoista
 10. Hauskoja mielihaluja. :)

  Tuli vaan mieleen tuosta SodaStreamista, että ethän vain laita kolaesanssia veteen ennen hapottamista? Se kuuluu lurauttaa sinne pulloon vasta sitten happojen jälkeen, muuten kyllä tosiaan kuohuu yli... Ja silloin happoveteen lisätessäkin esanssi pitää kaataa tosi varovasti pullon "reunaa" pitkin, ettei käy hullusti. :)

  t. anonyymi-Anna

  VastaaPoista