tiistai 28. joulukuuta 2010

Vaippakaavaa etsimässä

Kyselisin että eihän kellään sattuisi olemaan hyvää Nalle Nöttösien/Nalle Vaippojen tyyppistä kaavaa?

Kaava saisi mielellään olla nb/s kokoa ja siinnä olisi kiva olla ne vuotosuojaröyhelöt!
Tarvitsisin myös ehkä jonkinlaisen selostuksen mitä sinne laittaa imuiksi. :D

Jos joltain löytyy tätä tai joku muu hyväksi havaittu kaava niin minulle voi laittaa mailia: hannajuutilainen@gmail.com

Kiitos :)

6 kommenttia:

 1. Mulla ainakin taitaa olla joku pikku Nöttösen kaava jos et vielä oo saanu?

  VastaaPoista
 2. kestovaippainfon sivuilla on ainakin ennen ollut sellainen mummut-niminen kaava. Onkohan peräti sama ihminen kehitellyt kuin nuo nalle-vaipatkin? Ompeluohjeetkin sieltä on löytyneet. mummut-kaavasta olen tykännyt koossa nb ja s, isommat koot ei meillä sitten enää toimineet. Parhaat pikkuvaipat mun mielestä tulee kun tekee koko vaipan joustofroteesta, tulee pitävä ja pehmeä paketti. Näpsyllä kiinni ja kuoret päälle.

  VastaaPoista
 3. Uusimmassa Ottobressa oli joku vaippakaava, kokemusta käytöstä ei kylläkään itsellä ole.

  VastaaPoista
 4. Kestovaippainfon sivuilla mummut on juuri tuo nöttönen. Kannattaa muutenkin tutustua Kestovaippainfo.fi
  Hyvä vaippakirpputori esim.

  VastaaPoista
 5. Kestovaippainfolta löytyy keskustelut ja linkit aiheesta, ja joustefroteesta tosiaan saa parhaat vaipat ihan pikkuisille :).

  -M

  VastaaPoista
 6. Meillä toimii parhaiten juuri nuo joustofroteesta ommellut vaipat ja siivekkeet sen verta pitkiksi ja leveiksi, että ne saa näpsyllä hyvin kiinni. Reidet saa tiukattua tuollaisella mallissa niin ettei tuu ohivuotoja. Juurikin leikkelin neljä vaippaa joustofroteesta, kaavana käytin nöttös-kaavaa jonka oon sähköpostin välityksellä saanut jostain kestovaippainfon keskustelun kautta.

  Mummut-kaava on eri entä nöttönen kaava. Nöttösen kaava mitoiltaan pienenmpi. Meillä ainakin vielä nb-mummut kaava on ihan liian iso.

  Meillä vaipanvaihtoväli on päivällä sen kolmisen tuntia ja silloin pidetään imse-vimsen flanellivaippoja pienellä joustofroteelisäimulla. Yövaipat on juurikin nuita joustofroteevaippoja ja niissä imuina yleensä joustofroteeta bambulisällä ja uloimmaisena hahtuvaimu. Meillä vaihdetaan tällähetkellä vaippaa yöllä 1-2 kertaa kun kakat tulee vain yöaikaan.

  Minä ompelen nuo vaipat siten, että laitan päällikankaan ja pyllyä vasten tulevan kankaan väliin yleensä joustofroteesta yhden tukikerroksen ja sitten jätän täyttöaukon vaippaan ja käytän erillisiä imuja joillaa saan näin ollen ladattua vaippaa juuri tarvittavan määrän imuja. Tuossa Nalle-vaipassa imuthan on ilmeisesti kiinteenä sisällä. Voin laittaa sulle nöttösen kaavan s-postiin jos haluat, mutta jos sulla on tuo nallevaippa niin piirrä ihmeessä siitä kaava ;)

  VastaaPoista