keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Selittelyä

Piilossa usein kysellään ratkaisustani pitää lapsia mukanani työpäivän aikana.

Usein kommentit ovat -Huh,miten jaksat kaiken tämän?-tyylisiä ja joitain kehujakin olen saanut ratkaisustani.
Haukutkin on hoidettu.

Ratkaisuni on oikeastaan aika helppo:

Työpäiväni on 8h josta Mimosa on ensimmäiset 3h ulkona puistossa hoitajan ja ystävän kanssa ja Myy nukkuu ensimmäiset kaksi.

Isä pääsee töistä Piilolle n.14.30 jonka jälkeen minulla on hetken kaksi käsiparia lisää ennen kuin enimmistö perheestä suuntaa kotiin.

Mimosalle jää liikkeessä oloaikaa n.2-3h ja myylle hetki enemmän.


Minusta se vastaa vaikka perhekahvilassa tai puistossa sisällä oleilua samanlaisine asiakkaineen ja äänimaailmoineen.

Asiakaskunta kuitenkin on lapsilähtöistä ja kaikki fasiliteetit sun muut ovat käytössä ja jääkaappi täynnä välipalaa.

Suurin syy ratkaisuuni myös on että Myy elelee pääsääntöisesti rintamaidolla kieltäytyen systemaattisesti pulloista ja mukeista.
Kiinteiden nauttimiset ajoitimme sitten siihen aikaan kun isä kattaa lapsille iltaruoan.

Pahoittelen jos joku on kokenut Piilossa asioidessaan toisarvoisuutta hoitaessani lapsiani samalla.
Heidät kuitenkin pistän etusijalle. (jos nyt kyseessä ei ole joku typerä kiukuttelu.)

Pahoittelen myös että sosiaalinen elämäni tapahtuu nykyisin usein myös Piilon tiloissa ajanpuutteen vuoksi jos joku kokee sen epäammattimaiseksi.

26 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan loistavalta ratkaisulta :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä ratkaisulta! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun lapset saa olla oman äitin kanssa - missä sitten ovatkin!!! <3

  VastaaPoista
 4. Parempi kai se noin on, että ovat äidin kanssa mitä, että pitäisi viedä Myyn ikäinen lapsi jo ventovieraalle hoitoon. Eihän tuon ikäinen ymmärrä, että ootteko töissä vai kotona :) Tsemppia vaan sulle! :)

  VastaaPoista
 5. Kuinka moni lapsi tietää, mitä äiti tekee töissä? Tai isi? He ehkä ovat käyneet työpaikalla, mutta ei heillä ole oikeasti hajua asiasta. Minusta on hienoa, että lapset näkevät pienestä asti miten niitä töitä tehdään! Ja saavat olla mukana, Mimo osaa varmasti jo auttaa pienissä jutuissa :)

  Tämä on lapsille ehdottomasti rikkaus!! Ole ylpeä ratkaisustasi.

  VastaaPoista
 6. minusta sinun ei tarvitse edes selitellä. siis että etelämpänä euroopassahan tällaiset järjestelyt että lapset on mukana töissä on aika yleistä. suomessa lapset on eristetty päiväkotiin tms. kyllä mäkin olen kuljettanut lapsia töissä silloin tällöin ja piilossa se onnistuu kuitenkin päivittäin.

  minusta piilon konsepti kaikkine tekijöineen on mahtava.

  tsemiä vaan työpäiviin!!

  VastaaPoista
 7. Juuh, ei mitenkään haittaa jos lastentarvikekirppiksellä on myös myyjällä lapset mukana - loistavasti näyttää yhdistelmä toimivan! Haukkuja tässä yhteiskunnassa saa - teki sitten mitä vaan, niin aina joku on suu vaahdossa sanomassa, että teit VÄÄRIN - ei siis kannata piitata muista, vaan tehdä kuten itsestä tuntuu hyvälle (jooh, loistava ohje - vielä kun itekin oppis tota noudattamaan...)

  VastaaPoista
 8. Minusta loistavaa esimerkkiä lasten ja työn yhdistämisestä, ja ihan kateellisena ajattelen päivittäistä aikuisseuraa...
  Jos jotakin häiritsee niin menköön muualle!

  VastaaPoista
 9. Hienosti oot asiat hoitanu ja nostan kyllä sinulle hattua! Ja niinku jo mainittukin, niin lapsille järjestely on toden näköisesti rikkaus..ehdottomasti tuun taas käymään kun sinne päin olen tulollaan...
  T: pikkupikkuriikki

  VastaaPoista
 10. Just hyvä, kun voit pitää lapset töissä mukana.:) Itsekin mielelläni teikisin jo vähän töitä välillä, mutta en halua vielä laittaa lapsia hoitoon. Siksipä olen vakavasti harkinnut ottaa meille hoitolapsen syksyllä, kun tilaa on uudessa kodissa enemmän.:)

  Pitäisi tulla taas käymään piilossa. Kuopus nakkasi sen sun tekemän ihanan lippapiponsa kadulle ja kun puolen tunnin kuluttua tultiin samaa reittiä takaisin, oli joku jo ehtinyt viedä pipon.:(

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä täältäkin ja turhaan selittelet. 2v tyttöni jo odottaa, koska pääsee taas Mimon kanssa leikkimään, vaikka vain kerran Mimo ollut paikalla :-D

  VastaaPoista
 12. Mä olen kerran ollut työhaastattelussa pojan kanssa (silloin kun poika nukkui kaiket ajat vaunuissaan). Ihme kyllä, sain työpaikan. Se oli mun extremein kokemus lapset mukana työssä -elämästäni.

  Luin av:lta yhtä ketjua, ja siinähän on kunnianloukkauksen ainekset kasassa, kun se kohdistuu elinkeinon harjoittamiseen. En ihan ymmärrä ko. palstan ja lehden, joka ylläpitää palstaa, toimintatapoja. Voisi jotenkin olla esimerkkinä siinä, että naiset (ja äidit) pitäisivät yhtä, eikä tuollaisessa selän takana haukkumisessa ykkösinä. Ei tajuu ei.

  VastaaPoista
 13. Monta hyvää kommenttia on jo sanottu, tsemppiä sinulle. Varmasti paras mahdollinen ratkaisu juuri teidän perheelle. <3

  VastaaPoista
 14. Hei,

  Itse arvostan suuresti päätöstäsi. Pidän itsekin lastenkirppistä ja ainut miinus on se, ettei näe tarpeeksi lapsia. Nyt olen kuitenkin äitiyslomalla ja nauttinut täysin siemauksin kotona olemisesta lasteni kanssa. (lähes vuoden olin töissä).

  Tyttöni 3.v tykkää kovasti olla mukanani joskus, leikkipaikalla on kavereita ja saa äitin kanssa järkkillä vaatteita.

  Tuskin kellekkään haittaa siitä, että lapsesi on mukana. Luulisi että arvostavat vain rohkeuttasi. Hienosti yhdistetty työ+ lastenhoito.

  Yrittäminen vie todella voimia, mutta auttaa jos tekee mielekästä työtä:) Itse rakastan (voiko nuin sanoa):) lastenvaatteita ja näinollen voiko kuvitella parempaa työpaikkaa:)

  Tsemppiä kovasti!!

  -Maria

  VastaaPoista
 15. Tsemppiä ratkaisuusi! Hienosti olet suunnitellut työkuviot ja lapset saavat olla mukana! Ei tarvi pienten vielä päiväkodissa olla.

  Heidi

  VastaaPoista
 16. Minusta just mahtavaa, että lapset saavat olla mukana kokemassa ja näkemässä. Paljon onnea uusimmasta babysta eli bisneksestä ja menestystä!
  - Kaisa

  VastaaPoista
 17. Hieno ratkasu ja upeeta, että pystytte noin tekemään, kaikille osapuolille sopivalla tavalla :) Ja jos olisin lähempänä ja asioisin näin tietysti Piilossa :), niin pitäisin tuota symppiksenä ratkaisuna silloinkin.

  VastaaPoista
 18. Tsemit Hanna sulle! Olen lukenut monesti, törmännyt kerran, käynyt piilossa ja kaivannu usein. Sinä rohkea nainen annat minulle voimaa. Kiitos, että jaat oman näköisen elämäsi kanssamme. Kiitos sanoista ja kuvista, tsempistä ja tunnelmista.

  VastaaPoista
 19. Minä en henkilökohtaisesti ymmärrä tätä nykyistä yhteiskuntaa jossa lapset laitetaan säilytykseen päivähoitoon, pois aikuisten arjen tieltä. Minulla kulkevat lapseni 2 ja 4 mukana arjessani (tosin yleensä käytännön pakostakin) lähes kaikkialla. Tietysti on paikkoja joihin lapsia ei voi yksinkertaisesti viedä, mutta useimpiin voi.
  Minusta töihin mukaan ottaminen on ihan luonnollista. Itse toivoisin kovasti, että työni olisi sellainen, jossa lapset voisivat seurata mukana, näin ei kuitenkaan ole, teen osa-aikatötä vaihtelevin työajoin(, vuorottelemme miehen kanssa tövuoroja, jompi kumpi on lasten kanssa.)
  Olan ollut lasteni kanssa kyseiseen työhön työhaastattelussa, työsopimuksen allekirjoitustilanteessa, lapseni seuraavat mukana lääkäri, labra ym. käynneillä (toki koitan kertoa mitä siellä tapahtuu), asiat hoidetaan yhdessä. En näe tätä mitenkään poikkeavana tapana, ystäväni kylläkin. Toki joskus toivon, että saisin mennä joskus johonkin yksinkin, mutta en koe tätä mitenkään omituisena järjestelynä.
  Pointtini oli, että älä välitä natisijoista, minusta on vain hienoa, ette ole vienyt vielä pieniä lapsiasi vieraille kokopäivähoitoon, vaan pidät lapsesi luonasi.

  VastaaPoista
 20. Mahtava ratkaisu! Lapset saa viettää äitinsä kanssa aikaa runsaasti ja tuskinpa kokevat olevansa töissä.

  Itsekin olen nyt hoitovapaalla ollessa käynyt työhaastatteluissa yhdessä tyttösen kanssa, tosin keikkaluontoisiin (en halua palata töihin, vaan keikkailen hoitovapaalla hiukan rahatilannetta helpottaakseni, tyttösen nauttiessa isiajasta) työhommiin en ole tyttöä voinut mukaan ottaa työn luonteen vuoksi (hoitotyö).

  VastaaPoista
 21. Minusta on hienoa että joku jaksaa pienten lasten kanssa ruveta kirppistä pitämään! Kun onhan niissä lapsissa kuitenkin oma hommansa, mutta hienosti teillä näytti sielä sujuvan kun viikonloppuna kävästiin Piilossa. :)
  Tottakai lapset ovat aina etusijalla, eivätkä asiakkaat. Ole ylpeä itsestäsi ja työstäsi! :)
  Hyvää juhannusta sinulle sekä perheellesi!

  -pm-

  VastaaPoista
 22. Voi kun voisinkin yhtä helposti yhdistää tulevaisuudessa työn ja lapset.

  Eikun vaan lippukorkeelle!!!!

  VastaaPoista
 23. Tuohan kuulostaa oikein toimivalta järjestelyltä. Lastenhoito on sellainen asia, joka on aina jonkun mielestä väärin, oli sitten järjestely mikä tahansa :)

  VastaaPoista
 24. Löysin vasta nyt blogisi, sen kerran kun Piilossa kävin niin lapset eivät olleet mukana, mutta mikäs sen parempaa kuin yhdistää työ ja lapset! Oon vieläkin niin tyytyväinen, kun silloin sain niin paljon hyviä kankaita 'takahuoneesta'! :D

  VastaaPoista