maanantai 19. syyskuuta 2011

Ella ja Aleksi Yllätyssynttärit -Check!

Kävimme katsomassa Mimosan kanssa Ella ja Aleksi Yllätyssynttärit elokuvan.

Olimme odottaneet leffaa kovasti ja katselleet traileria ja kun se tuli ensi-iltaan viime viikolla aloin katsella sopivaa päivää leffailuun tiukasta aikataulustani.

Tänään sitten pääsimme hartaasti odotettuun pätkään.

Tykkäämme kovasti musiikista ja fanitamme myös elokuvan piirrostyylillä tehtyä yöjuna Rovaniemelle musiikkivideota joten tiesimme mitä luultavimmin saisimme ja odotukset olivat lähinnä: tuttuja biisejä ja mukavaa hömppää.

Mm.hesarissa oli annettu elokuvasta aika tiukkaa palautetta.
Lässytystä,retroilua ja valistusta soo-soo sormella.

Me näimme mukavasti animoidun (okeij paikoittain hiukan halvahkosti ehkä...) pätkän joka koostui oikeastaan pienistä musiikkivideoista joista nivoutui yhtenäinen kevyt tarina.Juuri passeli pienelle ymmärrettäväksi.

Valistus ei pompannut silmille minulle ja kaikki bändin musiikkia kuunnelleet tietävät jo että se valistus piilee siellä lyriikoissa sellaisena sopivana annoksena josta lapselle tarttuu mitä tarttuu.Olkoon se sitten vaikka että kuutteja ei saa nuijia.

Mietimme onko luonnosta valistaminen jonkinlainen mörkö joillekkin?
Kalahtaako jollain omaan nilkkaan kierrätyksen tai roskien roskiin viemisen puute kun heti siitä ollaan ahdistumassa ja kutsumassa tyrkyttämiseksi?

Elokuvan muita teemoja oli mm.ystävyys ja toisten auttaminen ja huomioon ottaminen.

Kiitosta annan siitä että elokuvassa puhuttiin verrattain hitaasti.
Moni pieni kansalainen missaa usean pointin ihan päivittäisen pikkukakkosen kanssa kun ohjelmien puhe on pitkää ja nopeaa.
Tässä pääsääntöisesti kuulimme todella mitä sanottiin ja sitä kautta pikkukaveri istui mielellään tarinaa seuraamassa.

Tanssiksikin pistimme muutaman kerran. :D

Elokuvassa oli hassuja juttuja ja se eteni nopeasti.
Sing-a-long oli kivasti kuvitettu.

Miinusta jos pitää antaa annan siitä etteivät Ellan ja Aleksin ääninä olleet lapset,vaikka näyttelijät hyvin vetivätkin roolinsa.

Toiveenani olisi ollut myös edes yksi hidas kappale.

Mimosta kolme kivointa asiaa olivat: No ne yllätyssynttärit! McKoppakuoriainen! Lenni lokinpoika,kun se opetteli lentämään ja huusi : uudestaan!

Suosittelen pätkää ensimmäiseksi leffailuksi tai toiseksikin.
Kunhan ei ole minkään korkeakulttuurin puutteessa on tässä oikein kiva pläjäys myös aikuisille piilotettuja vitsejä.

Tässä muutama kuva siitä kuinka paljon saattoi jännittää se odottelu. :)
P.S. Leffassa nähtiin lapista kaupunkiin lentänyt Hely-pöllö.Mimon kanssa lähetämme terkkuja isomummi helylle sinne lappiin! :D

4 kommenttia:

 1. Meilläkin voisi aika olla kypsä ekalle leffakäynnille ja tuo voisi olla ihan hyvä aloitus. Itselläni tulee tosin Ellan ja Aleksin rallatukset korvista ulos, kun se on tällä hetkellä ainoa toimiva lastenlevy autossa ja sitä on "hieman" kuunneltu. Lisäksi nuo sanoitukset jää väkisin päähän pyörimään...

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, en olisi ilman tätä vinkkiä ajatellutkaan vieväni Pinjaa vielä elokuviin, mutta uskoisin hänenkin hyvin jaksavan tuon elokuvan kokonaan. Pinjalla olis nimpparitkin sopivasti ensi kuussa, joten tästä saisi unohtumattoman nimpparipäivänkin kun pääsisi ensimmäistä kertaa elokuviin. :)

  VastaaPoista
 3. Olen miettinyt uskallanko lähteä vajaa 3vuotiaan kanssa leffaan katsomaan tätä. Kotona neiti jaksaa katsoa leffoja melko hyvin. EHkä ladataan mamman puhelimeen Rallatukset ja valmistaudutaan leffaan. :) Kiitos omasta arviostasi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! En ollutkaan huomannut, että tämä on tullut jo teattereihin!

  VastaaPoista