Piilossa töitä paiskiessani törmään toisiinkin yrittäjiin.
Usein keksimme yhdessä jotain kivaa.
Pienten on pidettävä yhtä!
Middag.fi on yksi tälläinen.
Mikä se sitten on?
Middag on yritys joka toimittaa ruokakasseja aineksineen ja resepteineen ovellesi, jotta arjen kokkailuun,shoppailuun ja ravitsevien aterioiden suunnitteluun ei kuluisi niin paljon perheen yhdessäoloaikaa.
Middag hankkii niin paljon kuin mahdollista raaka-aineet lähiympäristön viljelijöiltä ja tuottajilta ja tärkeää on myös lisäaineettomuus ja luomukin on avainsana.
Pyrkimyksenä on ainakin 70% luomuisa kassi joka kerta.
5 päivän kassi maksaa 90e tutustumistarjouksena.
Lisää hinnoista ja tilaamisesta voit vilkaista Middagin omilta sivuilta!
Keskitytään hetki siihen miten se sitten toimii!
Teimme Middagin Mariellan kanssa vaihtarin.
Hän otti minulta pöydän lastenvaatteille ja minä ostin meille kahden päivän spessun kokeilukassin.
Paperikassista tulee tosi hyvä tuoksu!
Kaadellaan lasten kanssa innosta soikeana tuotteita pöydälle.
Kananmunia, munakoiso, sitruuna, karitsan jauhelihaa, kanafileitä, luomuriisiä, sipulia, valkosipulia jne ja iso läjä pieniä numeroituja maustepusseja joista ihana tuoksu tulee!
Mukana tuleva vihkonen kertoo mitä kassissa on ja mitä muutamia perusaineita kuten maitoa tarvitset omasta kaapista.
Siitä löytyy selkeät reseptit miten ruoka valmistetaan.
Lukaisen ensimmäisen läpi sillä aikaa kun pienempi on haukannut ison palasen valkosipulia ja irvistää komeasti.
Vinkkinä antaisin että reseptin luku kannattaa!
Vaikka ohjeet on laitettu todella helposti ymmärrettäviksi niihin tarvitaan pientä reseptinlukutaitoa.
Kaikkeen on merkitty arvioitu valmistusaika.
Jos kohdassa 1. lukee että keitä tomaatit kaltattaviksi ja kohdassa 14. että keitä riisi niin yllättäen valmistusaika venyy yli annetun. Kannattaa siis vilkaista resepti ja yhdistää vaiheita niin että riisin voi keittää vaikka tomsujen jälkeen samoilla lämmöillä ja ruoka (ainakin minulla) oli pöydässä määräajassa!
Ensimmäinen ruoka minkä testasimme oli nimeltään Bobotie.
Siihen kuuluivat karitsan jauheliha ja ne maustepussit.
Numeroidut pussit tuli ruokaan reseptissä kerrottuina aikoina ja ensimmäinen ajatukseni oli ettei meidän lapset syö tätä palaakaan!
Jätin aluksi mausteista noin puolet pusseihinsa kunnes aloin maistella.
Mausteina oli kanelia ja kurkumaa tms...Kaadoin pussien loputkin sekaan!
Ruoka oli mahtavan makuinen pataruokatyyppinen setti ja kaveriksi keltaista mausteriisiä.
Ruoka ei ollut tulista vaan todella maukasta. Mimosa erotti sieltä sitruunan maun ja kanelin!
Toisena ruokana teimme kanaa ja kik-herne ratatouillea.
Sekin maistui kaikille vaikka kieltämättä mietin siitäkin meidän pyödässä harvemmin vierailevaa kik-hernettä ajatellen että näinköhän jää lapsilta ratatoillet.
Harmitti kun Arto ei ehtinyt kokeilla kokkaamista! Olisin halunnut kuulla hänenkin mielipiteensä ruoan valmistuksesta Middagin ohjeiden mukaan.
Minusta kaikki oli helppoa! Ei tarvinnut miettiä mitä tehdään ja mihin upotetaan ne tärkeät kasvikset ja onko taas samaa ruokaa kun viime torstaina!
Ainoastaan kaipaisin ehkä vaikka kerran kuussa hiukan iisimpää menua justiinsa perheille joissa lapset ovat pieniä ja ennakkoluulot suuria.
Selailemalla viikkojen tarjontaa olen kyllä löytänyt mieluisia viikkoja!
Minusta tässä on jotain! Sellaista arjen luxusta!
Uusimmassa Perhe-lehdessä oli myös pieni artikkeli aiheesta!
(valitettavasti en sitä pysty nyt skannaamaan kun annoin sen Midiksen porukoille. :D )
Middag on mukana Piilon 1v juhlinnassa!
Kuullostaa erittäin houkuttelevalta(ja koukuttavalta:)! Taitaapi toimia vaan siellä pääkaupunkiseudulla?
VastaaPoista