torstai 5. maaliskuuta 2009

Isi + Mimo = ?

Äiti sitten todellakin lähti Viroon hyläten isipapan ja Mimon kahden kesken. Jäin kyllä luottavaisin mielin odottelemaan yhteistä päiväämme - ovathan edelliset vastaavat menneet hyvin ja Mimo harvemmin vinkuu tyhjää kun olemme kahdestaan. Poikkeus vahvistaa säännön, vai miten se oli.

Tänään isi on sitten saanut kokea sellaisen päivän mitä äiti kestää joka päivä. Mimorulla pyörii jaloissa ja kitisee eikä viihdy itsekseen juuri ollenkaan. Isi sai unohtaa suuret suunnitelmansa, että pystyisi siivoamaan yhteisen kioskimme äidin ollessa rilluttelemassa ulkomailla.

Jotta päivä ei varmasti olisi ollut minkään suhteen liian helppo, oli Mimottaja päättänyt kadottaa tasapainoaistinsa kokonaan täksi päiväksi. Neiti on kyntänyt maata turvallaan tänään enemmän kuin koko viikolla yhteensä. Eikä ilo suinkaan lopu tähän. Jokaisen pierun mukana on vaippaan eksynyt myös löysähkö varsi. Eli pyllypyykillä ollaan vietetty iso osa päivää. Onneksi vesi sentään kuuluu vuokraan.

Vähäinen luppoaika mikä miniakan viihdyttämiseltä, pyllyn pesulta ja pipin pois puhaltelemiselta jäi käytettiin kahden safkan kokkaamiseen. Lounaaksi tarjoiltiin isin erikoisuus eli jauhelihamakaronimössöä. Päivällinen olikin sitten mamman kaivaman resepti.

ISIN IISI RIISI

(4 annosta)
Ainekset:

1 1/2 dl Pirkka pitkäjyväistä riisiä
4 dl vettä
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 ps (200 g) Pirkka-herneitä (pakaste)
n. 150 g Pirkka-keittokinkkua
3 kananmunaa
1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja (pakaste)
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuutioi sipuli ja kuullota öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin herneet ja suikaloitu kinkku. Vatkaa kevyesti haarukalla kananmunien rakenne rikki ja kaada paistokasariin. Sekoita, kunnes kananmunat alkavat hyytyä.
3. Lisää riisi. Lisää lopuksi katkaravut. Kuumenna. Mausta mustapippurilla ja halutessa suolalla.

Yllättävää kyllä ruoka onnistui, vaikka olikin noin monimutkainen. Oli jopa aika hyvää. Mutta arvatenkin minimimmi sylki kaiken ulos. Ei maistunut isin iisit riisit.

Nyt on velvollisuudet hoidettu (bloggaamisen suhteen) ja voimme alkaa valmistautua iltapuuhiin. Jos edes iltapuuro maistuisi.

P.S. Vaikka tekstistä saa helposti sen kuvan, että koko päivä on mennyt isin mielestä päin peräsuolta ei asia suinkaan niin ole. Kaikin puolin mukava päivä. Ei ihan yhtä helppo kuin normaalisti on ollut, mutta ei silti yhtään sen huonompi.

7 kommenttia:

 1. Nii-in..välillä se kotiäidin helppo arki yllättää isät ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla miehenkin näkökulmasta päivän kulkua. Pitäis minunkin ottaa ja lähteä jonnekkin ja laittaa mies hoitamaan neitiä päiväks niin huomais mimmosiia kaikki mun päivät ovat.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän Isinkin pitää saada maistianen Mipatsun känkkäränkkää :) jokos se mamma kotiutui?

  VastaaPoista
 4. Hyvä että isikin sai maistaa todellisuutta;)

  VastaaPoista
 5. Hauska kirjoitus isän näkökulmasta, myös täällä pitäisi tehdä sama liike. Meidän isipappa kun vaan sinkoaa muksujen kanssa aina mummolaan hoidettavaksi, kun äiti lähtee reisssuun. Mimon isällä on selvästi asenne kohdallaan :)

  VastaaPoista
 6. Kivasti kirjoitettu!

  Meillä mies on joka lauantain yksin neljän pojan viikarin kanssa ja huomaa että ei ihan samalla sykkeellä ehdi kotitöitä lasten hoidon ohella tekemään kuin äiti. ;)
  Toisaalta en sitä odotakaan, se on sitä isin ja poikien laatuaikaa se. :)

  VastaaPoista
 7. Hauska lukea isin näkökulmasta kyllä<: Jokaiselle miehelle tekisi varmaankin ihan hyvää viettää vähän sellainen "huonompikin" päivä kotona lapsen kanssa. Osaa taas arvostaa sitä emoakin paremmin! Ja toisinpäin; emo arvostaa isiä kun jaksaa noin hyvin, ja ruoatkin on tehty eikä pahemmin edes valita vaan tyynesti toteaa että näitäkin päiviä on joskus, eivätkä ole sen huonompia. :)

  VastaaPoista