keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Vielä yksi postaus. :D
Kukaan ei varmaan edes lue näitä kun tätä tahtia suollan päivän kulkua. :D

Mutta nyt olen vinkkihakusilla.

Päätin tänään opetella nättiä rypytystä hihoihin mutta minulla ei ole hajuakaan miten se oikeasti tehdään.

Tee-se-itse hommailulla tikkasin siis tavan kuminauhaa pätkän venyttäen hihan sivuun.Näyttää ulkoa hauskalta ja sisälläkään ei tunnu olevan kova tuo kuminauha.
Onko tähän hommaan joku oikeampi niksi?

Tuossa näkyy hihassa tuo ryppy. :)

10 kommenttia:

 1. Tietääkseni noin se tapahtuu :) Saattaa olla, että kalliina lisävarusteena saa ompelukoneeseen laitteen joka rypyttää, sekä kuminauhan kanssa että ilman. Muistaakseni sellaisia on ainakin teollisuuskoneissa.

  VastaaPoista
 2. Just niin se kuuluukin tehdä. :) Tai tavallisen kuminauhan sijaan voi käyttää myös sellasta läpinäkyvää ehkä silikonista kuminauhaa, ainakin jossain valmisvaatteissa olen niitä nähnyt. En tosin tiedä, mistä sellaista saa...

  Hieno huppari! :)

  VastaaPoista
 3. anna: siitä kumilangasta olen kuullut myös.Pitänee sitä mennä ostamaan seuraavaksi!

  VastaaPoista
 4. Hyvin sä olet itse ideoinut rypyttämisen. Tosiaan tavallisen kuminauhan sijasta voisi käyttää silikonikuminauhaa. Luulisin, että sitä saa myös Eurokankaasta.

  VastaaPoista
 5. Noin kuminauhalla rypytys syntyy helposti.

  Rypytyksen voi kuitenkin tehdä myös ilman tähän tapaan: ompele harvalla tikillä kaksi (tai kolme) vierekkäistä suoraa rypytettävään kohtaan, solmi langat suorien toisesta päästä ja toisesta päästä vedä nurjan puolen langoilla kangas rypylle. Ei tosin tule niin kestävä kuin kuminauhalla varsinkaan tuohon kohtaan missä tuo rypytys on.

  Ompelisiko ompelukone sellaista ohutta pyöreää kumilankaa?

  VastaaPoista
 6. Tosi kivannäköinen huppari. Hurjaa vauhtia ompelet uutta :) Itse en saa aikaiseksi edes ottaa ompelukonetta esille saati sitten tutustua anopin antamaan saumuriin.

  VastaaPoista
 7. Heippa vaan, on myös semmoista aivan ohutta kuminauhaa jota voi käyttää puolassa ja sitten se rypyttää samalla kun ompelee...En vaan yhtään muista koneen säätöjä? Tätä kumpparia on siis monesti esim paidan hihansuissa jos on tehty röyhelöä =)

  Terkuin ompeleva kaima =)

  VastaaPoista
 8. Hyvalta nayttaa, noin tulisi kivat capri legginsitkin.

  VastaaPoista
 9. Olisin tuon rypytyksen ommellut myös noin kuminauhalla.

  Jos kumilankaa haluaa käyttää vaikka hihansuussa, kuten anonyymi kirjoitti, niin minä olen käsin kieputtanut langan puolalle ja samalla venyttänyt sitä. Piston pituus on ollut pitkähkö, mutta en muista muita säätöjä. Itse olen käyttänyt kumilankaa vain nukenvaatteissa.

  VastaaPoista
 10. Yksinkertaisin tapa tehdä tuollaisia rypytyksiä on tosiaan alalangaksi puolattavalla ohuella kuminauhalla. Se ei ole mitään läpinäkyvää, vaan ihan tavallista valkoista kuminauhaa, mutta ohutta. Sitä myy kaikki kaupat, jotka yleensäkin myy vähänkään laajemmin ompelutarviketta, mm. Eurokangas.

  Kuminauha täytyy tosiaan puolata käsin kuten Jasupo mainitsikin. Jos puolaa koneella, kuminauha menee liian kireälle. Käsin siis vain kevyesti venyttää.

  VastaaPoista