lauantai 11. huhtikuuta 2009

Sairastamisen rakenne
Kotona sairaan lapsen kanssa olemisen kuusi vaihetta:

Kieltäminen: Ei meidän Riikka ole kipeä,Se on aamu/päiväuni,riehulämmin! Ei meidän perheessä ole ollut mitään tauteja pitkään aikaan! Ei nyt ehdi sairastaa kun pitää jo olla menossa! Miksi tuo lapsi huutaa taas,ei se ainakaan kipeä ole...

Hyväksyminen: Okeij,Ristolla on nyt sitten kuumetta/rokko/nuha/rutto/vtt/astma/allergia.
Kyllähän sitä pitää välillä sairastaakkin.Otan töistä vapaata ja ota sinä nyt tästä lääkettä ja katso videoita.Ollaan oltukkin niin onnekkaita että ei ole mitään vielä tänä vuonna ollutkaan.Parempi tämäkin kun korvatulehduskierre. No nyt ei ainakaan tarvitse siivota kun sairastetaan vaan rauhassa.

Kaupankäynti:Jos sinä siivoat Ilonan yrjöt niin minä pesen tiskit? Jos vaihdat Eskon vaipan niin minä käyn kaupasta maitoa? Jos et nyt tule auttamaan niin minä en ikinä enää laita ruokaa kotona! Miksi en voi ottaa tätä tautia itselleni?

Viha:Argh,olen ollut nyt viikon sisällä hilpan kanssa ja kohta lähtee järki! Miksi minun lapsellani on taaaas joku flunssa! Mihin keleeseen lapsen olisi tarkoitus purkaa energiaa kotona! Kukaan ei voi tullakkaan meille! Aikuiskontakteja!! Miksi mä edes annan tätä lääkettä kun syljet kaiken rinnuksille!?

Syyttäminen: Ihan varmasti tää on tarttunut siltä naapurin/tarhan/perhekerhon muksulta jolla on aina räkä poskella ja sen vanhemmat tuo sen silti leikkimään.Varmasti tää on tullut siksi kun käsidesi loppui enkä ehtinyt ostaa uutta. Ei oltais varmasti saatu tätä jos ulkona ei olis niin kummallinen kevätsää. Ihan varmasti oltais terveenä jos sulla ei olis niin huonot geenit!!

Toivo: Noooh,onneksi kukaan ei vielä ole sairastanut flunssaa koko elämää. Varmaan kohta jo helpottaa. Ulkonakin on kaunis ilma. Varmaan jo huomenna on terveempi päivä. :)

3 kommenttia:

 1. Hihii.. hyvää tekstiä... meillä nuorimmainen kuumeisessa flunssassa ja vasta viime viikolla selvittiin vatsataudista.. sitä ennen oltiin flunssassa niin kuin myös sitä ennen.. meidän perhe on sairastellu vähän väliä koko alku vuoden.. sais jo loppua.. höh..

  VastaaPoista
 2. Niin totta!Meillä oli juuri muutama viikko sitten vauvarokko ja sitä ennen flunssaa ja nyt kaikki lapset ovat olleet _koko_viikon kuumeessa ja yskässä.Vielä en ole toivo-vaiheessa*huoh*

  t.Pikkupäästäinen

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat Mimosta. Terkkuja sairaalasta!

  VastaaPoista