torstai 27. elokuuta 2009

Espoo Cinessä


Kävin tänään nauttimassa elokuvataiteita espoossa.

Tällä kertaa en jotenkin kerinnyt perehtyä tarjontaan kunnolla mutta ystäväni oli poiminut meille kaksikin pätkää katsastettavaksi.

Toinen oli ranskalainen 99 vuoden Les Amants Criminels.Griminal lovers.
Jota mainostettiin lauseilla:

Hannun ja Kertun tuttu tarina saa murhaavia, jopa makaabereita käänteitä tarinassa, jossa koulutoverinsa tappaneet rakastavaiset pakenevat metsän synkkään siimekseen. Vaan mitä on mielessä mustanpuhuvalla mökin ukolla, joka kaappaa nuoret vangeikseen?

Espoo Cinén luottonimiin lukeutuvan ranskalaisohjaajan julman kauniissa intohimotutkielmassa on perverssiä charmia ja hykerryttävää banaalia huumoria. Loppuun asti yllätyksellistä fantasiatrilleriä väkevöittää seksuaalisen vaaran huumaava tuoksu.

Elokuva oli taattua cine kamaa.

Olemme nimittäin joka vuosi lähes poikkeuksetta onnistuneet valitsemaan elokuvia joissa on paljon erinäistä seksiä ja surullinen loppu.

Ilmeisimmin pätkä yritti olla sadunomainen mutta todella pimeässä kuvatussa leffassa ei tuntunut olevan välillä näkyvissä kuin näyttelijöiden silmämunat ja tunnelma muutenkin oli hiukan outo.


Laitoimme sitten toivomme toiseen pätkään myös ranskalaiseen Welcome-leffaan josta kerrotaan näin:

Irakin kurdi Bilal, 17, on matkannut kuukausia nähdäkseen Lontooseen muuttaneen rakkaansa. Matka tyssää tarkoin vartioituun kanaaliin. Kaivattu Englanti näkyy Calais'n rannalta ja rakkauden riivaama teini päättää uida yli. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo eivät kosketa muukalaista eivätkä aina ranskalaisiakaan: laittoman siirtolaisen kanssa kaveeraaminen on rikos, minkä saa tuta poikaa treenaava uimaope. Bilalin intohimo tarttuu ja tuo elämää apaattiseen yksineläjään. Palkittu elokuva on liput liehuen humanismin asialla; komeaa draamaa ilman saarnaa.


Elokuva olikin juuri sitä mitä tekstissä luvataan.
Oikein hyvä pätkä mutta olisin silti kaivannu yhden onnellisen lopun.

Cineä on vielä jäljellä! Sinne hop hop!

Illaksi olisi vielä voinut jäädä homokuoro out'n loudin kanssa terassille laulamaan Mamma Mia! singalongia mutta minä painelin kotiin.
Huomenna joudun nimittäin hakemaan voittamani 50e lahjakortin kuntosalille. :D
Viimeksi valtterissa käydessäni täytin lapuskan ja tänään soitettiin voitosta.
Läpyskä ei voisi ehkä väärempään osoitteeseen mennä mutta pakkohan se on poijes hakia.


3 kommenttia:

 1. Voi, tääkin olis halunnut Espoo Cineen. Mimsukalla on aivan ihana mekko! Teitkö itse? Ehdittekö viikonloppuna treffeille?

  VastaaPoista
 2. mimsiksellä on minymon mekko.tommonen denim pussimekko. :D
  86 on vielä hiukan iso...

  la on velipojan häät mutta su ehdittäis vaikka mihin!

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloinen mekko ja suloinen sisältö! =) Söpöliini

  VastaaPoista