keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Liv:n dokkarista

-Seksielämää ei ole
-Sosiaalista elämää ei ole
-Olet tylsistynyt
-Väsynyt
-Stressaantunut
-Kotisi on pilalla
-Samoin vartalosi
-Tunnet olevasi epäonnistunut
-Joudut kestämään nöyryytystä julkisilla paikoilla
-Identiteettisi katoaa

Tunnistitko itsesi?

Olet siis äiti.

Valitettavasti nämä kauniit mielipiteet eivät ole omiani vaan kyseessä on Liv:n nettitelkkarin : Vanhemmuus pilasi elämäni dokkari.

Ehdin katsoa noin 15 min tunnin dokkarista ennen kuin netti tilttasi.

Ensimmäinen ajatus joka heräsi : en itse haluaisi olla kenenkään heistä lapsi!

Toiseksi : miksi pitää hankkia 4 lasta jos tuntee ettei ole lapsi ihminen...

Ja suurin ihmetykseni on miksi asiat pitää sanoa lapsien kuullen!?
Alussa äiti osoittaa lasta ja sanoo: Sinä pilasit elämäni.just sinä.

Vaikka kyseessä olisikin dokkaria varten tehty pätkä niin ei tule kiva fiilis.

Käsitin että kyseessä on kotiäitejä jotka valittavat siitä kuinka huutavat ja möykkäävät muksut pilasivat elämän eikä enää pääse jumppaan kavereiden kanssa.

Mieleen tulee yllättävä ehdotus: menisitkö töihin?
On myös uraäitejä,joillekkin se sopii paremmin.
Olisitko lapsillesi mukavampi jos yhteinen aikanne olisi vähäisempi?

Kaikkia vituttaa välillä olla äiti.
Varsinkin jonkunlaisen uhmaveijarin kanssa.

Se on selvä.

Mutta miksi se heitä jurppii minun pitää ottaa selville katsomalla dokkari loppuun...

Onko joku katsonut tämän?

Jos ei niin Ruutu.fi on paikka.


Edit: yllättäen minulle alkaa tulla sellainen olo että vika on vanhemmissa itsessään... :D

11 kommenttia:

 1. Katsoin ja olen samaa mieltä kanssasi. Lapsissa ei ollut vikaa, olivat normaaleja ja suloisia. Dokkariin oli provosoivasti valittu pätkät, joissa lapset kitisevät, sotkevat ja ovat hankalia.

  Mutta suretti katsoa, miten vanhemmat heitä kohtelivat, eivät olleet yhtään samalla aaltopituudella, eivät ymmärtäneet lapsiaan ollenkaan. Näyttivät aliarvioivan lapsia ja puhuivat sävyyn että "ei ne ymmärrä puhetta eikä mistään mitään". Vaikka lapset on kyllä älykkäitä ja ymmärtävät paljon enemmän kuin varsinkin NUO vanhemmat tajuavat, eli jos joku siinä ei mitään ymmärrä, niin se vanhempi.

  Lapsi/et näyttivät kitisevän lähinnä tylsyydestä ja huomioinnin puutteesta, mihin vanhempi vastasi huutamalla päin naamaa että mitä siinä taas vingut ole hiljaa, mikä puolestaan pelotti lasta ja sai tämän itkemään. Ja vieläkään vanhempi ei ottanut lasta syliin ja lohduttanut, vaan hermostui siihen ja täysin asiattomasti sätti lasta. :(
  Myöskään lapsen onnistumista ei noteerattu mitenkään ja sitten ilakoinnista toruttiin ja käskettiin olemaan jo ihmisiksi.
  Ei todella ois kivaa olla noiden vanhempien lapsi, ja säälitti kyllä lapsiraukat. Kauheaa, että he eivät näyttäneet olevan milläänlailla kiinnostuneita omista lapsistaan, lasten tekemisistä tai ajatuksista. Itsellä lapsi 1v3kk, joka ei vielä puhu, mutta elekieli on niin selvää, että ei niitä sanoja tarvitakkaan, kyllä ne ajatukset ja oivallukset sieltä läpi tulee. En voisi milloinkaan tehdä lapselleni sitä, että antaisin hänen ymmärtää olevansa vaivaksi ja haitaksi (mitä hän ei minulle ole) ja samalla ignoorata tuollalailla, pitää tyhmänä ja olla välittämättä toisen viestityksestä. Järkyttää ajatellakin, miten hylätyiltä noiden dokkarin ihmisten lapsista mahtaa tuntua, kun vanhemmat kohtelevat noin.
  Asennevamma vanhemmilla tuossa. Kuka voi edes luulla, että joku sinkkuelämä tms. voi jatkua lapsen tultua elämään, tai että mikään ei muutu ja lapsi on joku asuste tai koriste?!

  VastaaPoista
 2. Mä katsoin toissapäinä netistä - ja olin ihmetyksen vallassa ihan loppuminuuteille asti. Eniten ihmetytti se neljän äiti: onko niitä tosiaan pakko pykätä jonossa, jos fiilikset on tuollaiset? Myös se kissan ja koiran makuuhuoneessa nukuttaja oli aika kylmä tyyppi. Onneksi loppu oli vähän inhimillisempi ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkistä. Pitää käydä kattomassa jossain välissä.

  VastaaPoista
 4. valitettavasti katsoin, onneksi en kokonaan. Mielestäni huippu oli se _ämmä_ (mielestäni hän ei ansaitse nimeä äiti) joka vasta odotti esikoistaan, jolla oli kissoja ja koiria. Vauva ei mahdu heidän huoneeseen koska koirat ja kissat nukkuvat siellä! ym ym bulshit. HEI HALOO, oliskohan kannattanut tehdä a?

  VastaaPoista
 5. Katsoin pätkiä eikä pahemmin yllättänyt. Päiväkodin tätinä on jo nähnyt kaikenlaista. Vika on kyllä vanhemmissa itsessään, niin makaa kuin petaa.

  VastaaPoista
 6. Minäkin katsoin ja kyllä puistatti. Järkyttävää ja tuli niin paha mieli, että ihan itkuksi meni niiden lasten puolesta :'( Todella surullista, että joku voi ajatella noin omista lapsistaan, että ne ei ymmärrä mitään jne...

  Tuo esikoistaan odottava äiti onneksi sitten vauvan syntymän jälkeen tajusi ja ymmärsi enemmän kuin mitä raskausaikanaan päästeli suustaan. Mietinkin siinä, että odotas vaan kun vauva syntyy niin muuttuu nuo sinunkin typerät puheet ja ajatukset :)

  Minä myös äimistelin tätä neljän äitiä :O Miten kummassa joku tunkee jatkuvalla syötöllä lapsia maailmaan, jos ne vaan pilaa hänen elämänsä :O Ei mene minun jakeluun.

  Kyllä asennemuutosta näille vanhemmille tarvitsisi ja rutkasti. Toivottavasti tuo ohjelma on jotain ammattilaista herättänyt ja näille vanhemmille järjestetään apua omien ongelmien setvimiseen ja asenteen muutokseen. Kyllä se vika ihan näiden vanhempien päänupissa oli, ei suinkaan lapsissa!

  Ihan tulee vihaiseksi jo tätä kirjoittaessa ja uudellen noita vanhempia miettiessä, että lienee lopetettava tähän :)

  VastaaPoista
 7. Mä katoin ja ihan järkyttävä dokkari kyllä!! Miksi niitä lapsia pitää tehdä, jos ne sitten pilaavat elämän. Kamalaa kun se yksikin pariskunta hoki koko ajan, että jos voisi, niin peruisi koko lapsen saannin. Ja lapsi oli kuitenkin jo niin iso, että aivan taatusti ymmärsi kaiken! Ne kun ei vaan tajunnu, että lapsi muuttaa elämää. Ajatuksena heillä oli, että lapsi elää heidän menojensa mukaan ja yllätys oli suuri kun heidän pitikin muokata menonsa lapsen mukaan. Käsittämätöntä!! Miten ihmiset ei tajua tän enempää???!!!

  Ja ei lapsi pilaa vartaloa tai sen kummemmin parisuhdettakaan. Näidenkin asioiden laita on ihan itsestä kiinni. Mutta kyllä varmana on parisuhde pilalla, jos vaan kaiken aikaa valitetaan ja ruikutetaan. Mutta se ei ole lasten vika! Kropankin saa taas kuntoon, jos vaan haluaa. Ihan samanlaista siitä ei saa, mutta se on pientä.

  Mä en vaan tajua tollasia ihmisiä! Suru tuli niiden lasten puolesta. Reppanat :(

  VastaaPoista
 8. Mäkin katsoin. Ja kauhistuin kyllä, mullakin pisti ekaksi silmään se että jonkun 5-vuotiaan lapsen kuullen sanotaan ääneen kun hän istuu sylissä että

  'kyllä minä toivon vieläkin etten olisi koskaan tehnytkään lasta'.

  O.O siis millä helevetin logiikalla tollanen on oikeutettua. Tottakai kaikilla äideillä on joskus rankkaa tai piilorankkaa, rankkaa kuitenkin, mut siis. HALOO.

  Tottakai niitä lapsia on pakko se 4 olla eihän sitä muuten oo äiti eikä mikään. Ja kukaan niistä lapsista siinä dokumentissa ei ollu lähelläkään näitä Jo Frostin koulutettavia muksuja käytökseltään. Sitäpaitsi käytösongelmat on ainakin yhtä paljon kasvattajan ja ympäristön syytä kuin temperamentin.Ei oo mikään ihme että lapset kiukuttelee jos äiti on hermoraunio ja viestittää koko olemuksellaan että voi kun voisin heivata sut lastenkodin ovelle.

  Karmeeta... Tuli vaan tosi paha mieli. Ne oli oikein laittanu yhdistyksen pystyyn siellä Britanniassa. Se oli joku "Bad mothers" juttu. Viestinä varmaan; on ookoo vihata omaa lasta ja toivoa ettei häntä olisikaan.

  WTF.

  VastaaPoista
 9. lensku: joo eikös se ole just joku badmothersclub...

  Minusta ei ole okeij sanoa lapsen kuullen että ei me sua haluttu että sää pilasit meiän elämän.

  Onhan vanhemmuus rankkaa ja joskus oikean tosissaan ketuttaa mutta nää onkin vissiin sellaisia ihmisiä jotka "tekee niinkuin itsestä tuntuu".että on luonnotonta hukata omat tarpeensa lapsen takia.
  Eihän nääkään ihmiset varmaan ole tuntemattomille epäkohteliaita? miksi sitten pitää olla omille lapsille? :/

  VastaaPoista
 10. No huh, kuulostaapa rankalta! Pitääkin katsoa tuo dokkari.

  VastaaPoista
 11. Mä aloitin katsomaan sitä, mutta en jaksanut loppuun saakka, ihme sensaatiohakuista sontaagia. Mutta yhdyn tietysti ylläoleviin mielipiteisiin.
  Mutta jos joku tulisi meille kuvaa maan ja taitavasti leikkaisi niin kyllä mustakin varmaan saisi kylmän oloisen ämmän :D

  VastaaPoista