perjantai 18. kesäkuuta 2010

Pis is it
Mietin silloin kun mimon kuivaksi opettaminen alkoi olla ajankohtaista miten hoitaisin asian?
Koska olemme liikkuvaa sorttia mietin pitkään onko väärin opettaa ja vaatia lasta kertomaan pissahädästä jos sitten kuitenkaan ei ole mahdollisuutta päästä tarpeilleen?
Aina kun ei tiedä missä vessa on tai ole sopivaa kolikkoa sen avaamiseen.
Usein myös kiire on tilanteen kohdatessa melkoinen.

Aluksi pissa oli tulossa juuri sillä sekunnilla kun siitä mainittiin.
Nykyisin pidätyskykyä jo on huomattavasti enemmän.

Koska en kuitenkaan halunnut pyytää mimoa laittamaan vaippaa enää päälle kun siitä oltiin kotioloissa jo luovuttu aloin käyttää neitiä varmuus-pissalla reissun varrella aina noin tunnin välein.
Se on ollut meillä toimivaa!


On todella harvoin ihan oikeasti sellainen paikka että pissalle ei voi mitenkään päästä.
Kerran sellainen oli rautatieaseman metrotunnelissa minuuttia ennen metron tuloa.
Kauhealla tsempillä pidättelimme siilitielle asti jossa muistin että uloskäynti vie heti suunnilleen nurmikon ääreen ja eikun pisut mäkeen ja takaisin kotimatkaa taittamaan.
Ihan hetken kyllä harkitsin että pissatan lapsen metriksen roskapönttöön kun ketään ei ollut paikalla. :D

Julkisella paikalla pissaamisesta on olemassa lakipykälä.
Se on rangaistava teko.

Meillä puskapissataan paljon.
Tietysti asiaa hankaloittaa että asuinympäristömme on suht urbaania betoniviidakkoa ja oikeanlaisen puskan löytäminen voi viedä hetken.
Ei ole siis ihan niin helppoa vaan antaa pyllyjen viuhua siisteyskasvatuksen nimeen.
Mainittakoon vielä tyttöjen pissattaminen erikseen.Pojan voi suht huomaamattomasti lähettää itse asialle jo aika pienestä.

Tänään valitsimme ehkä ei niin piiloisen pusikon kalasataman läheltä mutta hätä ei lue lakia.

Itse ajattelen niin että pisuttaminen on hyväksyttävää siellä minne pissattaisit koirasikin.
Ei leikkipaikoille,puistoihin,jalkakäytäville,kenenkään rapun eteen,pihoille jne...
Paikkaan jossa todennäköisesti kukaan ei astu päälle tai laita mehustettua ruohoa suuhunsa.
Myöskin tietysti muistaen sen että julkisella paikalla mahdollisimman vähäinen genitaalien vilkuttelu on ihan suotavaa...

Kun teimme tallinnan matkan näimme siellä enemmän yleisiä vessoja kuin paikallisia nähtävyyksiä.
Eikä haitannut yhtään.
Muistan niinä hetkinä ne kakka-aromivaippojen riemut ja niiden vaippapakettejen raahamiset lähimarketeista.
Lukaisin kuitenkin vielä sitä lakia:

"Virtsaaminen ja ulostaminen yleisellä paikalla siten, että siitä aiheutuu häiriötä yleiselle järjestykselle tai vaaraa terveydelle, on kielletty. "


Juuri näin.
Pippeli on siis syytä osoittaa alas pissimistarkoituksissa sen sijaan että heiluttelisi sitä ympäriinsä kuin sadettajaa puiston nurkalla. :)

Pysyköön siis vast'edeskin pöksymme kuivina ja lähialueidemme pusikot lannoitettuina!

Pis pis piii!!

9 kommenttia:

 1. Luulisi kuitenki ihmisten vähemmän paheksuvan puskassa kyykkivää pikkutyttöä kuin samaa tyttöä istumassa metrossa pissalammikossa :D
  Hienoa kuivaksiopettelua, meillä opetellaan pottailua kohtuuhyvällä menestyksellä.. se tuli vähän vahingossa, ei edes ollut tarkoitus mutta kun päiväkodissakin pissattavat ;)

  VastaaPoista
 2. heh, niinpä just. meillä kun esikoinen oppi puskapissaamisen riemun ja alkoi suoriutumaan siitä itse, kohdattiin hauskojakin tilanteita. parhaimpana esimerkkinä serkun rippujuhlat ja kirkon pihan ainoa vaahtera. toru siinä nyt lasta, kun kuitenkin juoksi puunjuurelle =D mutta joo, aavistelen, että kesälomareissujen narisija olen minä, joka vaatii sen vessan, enkä suoriudu pikkupysähdyksellä, kuten muu perhe.

  VastaaPoista
 3. poikien äiti: heh! :D teillä se onkin tosiaan niin että äiti hienohelma pitää viedä huoltsikan vessaan. :)
  olen tosin itsekkin nyt kun pissattaa ihan kokoajan miettinyt kaiken maailman lepikoita... :D

  mustikoita ja puolukoita: no sanos muuta! ja äidissähän se vika on varmasti jos lapsi on märkä...
  Itse en ainakaan vielä ole saanut itsestäni irti lausetta: pissaa vaan,vaihdetaan sitten kotona.
  Se kun yleensä tarkoittaa sitten jopa kenkien pesua ja on noloa lapselle.
  Vakkarilause onkin: ai mitä! ai nytkö? ootas vähän!! ja sitten mennään. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä ei vielä suostuta puskapissaamaan kun poika haluaa KAIKKI housut pois kun pissataan :D

  VastaaPoista
 5. Haruspuistossa ei sit saa pissata sivupuskiinkaan. Yllärinä tuli mulle,kun puistontädit tuli sanomaan. Hirveelle kuulemma haisis jos kaikki lapset kävis. No ei sinne tietty koiratkaan saa, mutta tommosen pienen tytön pissa kentän laidalla miltään haise :D

  VastaaPoista
 6. Ihmeesti sitä pidätyskykyä on tullut. Meillä pampula on jotenkin ujopissainen, eikä vielä koskaan ole saanut tehdyksi yhteenkään pusikkoon mitään. Ylpeänä kyllä ilmoittaa aina puistokavereille, että Hei, me mennään äitin kanssa puskapissalle, mutta ei sieltä sitten kuitenkaan mitään ikinä tule. :) Joka kerta ollaan kuitenkin keretty kotiin saakka, vaikka jalkasin ollaankin liikkeellä.

  VastaaPoista
 7. Me raahattiin pottaa mukana ;-) Ihmiset kyllä katsoivat jonkun verran, mutta kun sopivaa paikkaa ei aina löydy.

  VastaaPoista
 8. Hahaa, tämä oli hyvä! Myös meillä harrastetaan puskapissejä - viimeksi eilen Prisman parkkipaikan reunalla :-) Pitkälle ei vain ehdi jos lapsi ilmoittaa hädästä. Toistaiseksi kukaan ei ole asiasta huomauttanu ja voi jos huomauttaa niin voi kyllä kuulla muutaman sanan itsekin, mutta pitääkö ihmisten tuijottaa jos 2-vuotias on pissillä housut kintuissa!?! Ei se nyt sentään mikään nähtävyys ole.

  Liinulotta

  VastaaPoista
 9. Sillon kun vaipattomuus oli meidän tytöllä uusi asia, pissatin kyllä tyttöä ihan missä tahansa - jotenkin ajattelin että se pikkutytön pissa siellä puskassa ei häiritse yhtään sen enempää kuin ne kaikki koirien pissatkaan. Kaupungilla / junassa meillä oli vaunun tavarakorissa mukana pieni potta, pari kertaa jouduin tytön "hätäpissattamaan" siihen kesken junareissun (junassa ei siis ole vessaa) -potta lattialle, tyttö pissalle, pissan imeytys talouspaperimyttyyn ja märkä mytty solmitussa muovipussissa roskiin. Vähemmän se siellä suljetussa pussissa roskiksessa haisi kuin jos olisi antanut pissata housuunsa...

  Kyllä nyt jälkikäteen olen tajunnut miten ihanan helppoa on nyt kun tyttö on ollut jo vuoden ilman vaippaa ja pidätyskyky sitä myötä kasvanut. Eipä tarvitse enää säntäillä pikavauhtia puskaan vaan voi luvata että käydään seuraavassa vastaantulevassa vessassa. Mutta jotta elämä ei kävisi liian helpoksi niin kohta onkin pikkuveljen aika aloittaa pottatreenit, huoh.

  Sarita

  VastaaPoista