keskiviikko 18. elokuuta 2010

.......

Meillä täällä sairastelu jatkuu.

Kävimme miimon kanssa lääkärissä tapaamassa Igor-setää ja katsottuaan korvaan (ei mitään muuta!!) hän sanoi mahdollisesti suomeksi että silmätippoja ja korvatippoja olke hjyve.

Igor ei kertonut miten silmätippoja laitetaan alle kolmevuotiaalle.

Voit kokeilla seuraavia:

Suostuttelu: Camoon nyt,laitetaas nyt,oot oikein reipas tyttö kun tulet niin laitetaan tästä!

Tuomio: ei tehoa. Yhden kerran jälkeen lapsi tietää kuinka ikävää tippojen tiputtaminen on ja huutaminen alkaa jo pullon nähdessä.


Kiristys: Nyt jos et tule niin lääkäri-setä suuttuu sulle kovasti!. Ikinä ei voi päästä enää ulos jos ei silmät parane!

Tuomio: nokkela kakara kertoo sinulle ettei haluakkaan ulos tai että lääkärille voidaan mennä sanomaan että se on inhottavaa.

Pakottaminen: Otetaan lapsi perinteiseen painiotteeseen ja koitetaan yhdellä kädellä pitää silmää auki ja toisella estää lapsen käsiä hutkimasta purkkia nurkkaan.

Tuomio: Ei muuten toimi. Jos yhtään on sydäntä yrittäminen loppuu parin-kolmen :äitiiii mua saatttuuuuuu,päääästääääääää irtiiiiiiii,Äiti kiltttiiiiiiiiiiiiiii.......


Kokeilematta on vielä hyökätä tippojen kanssa yöllä.

Tai sitten vaan voi ostaa käärmeen ja alkaa pujottaa sitä siihen pyssyyn.

Vinkiksi lääkefirmoille: Voitte säästää purkin prosyyristä tilaa ottamalla pois lauseen: Ei lasten ulottuville.
Kukaan lapsi ei halua tulla tippojen ulottuville ilman mainintaakaan! Trust me!

17 kommenttia:

 1. Hah! I know!!

  Meidän Lauralle vaan annettiin sekä tipat, että rasva!!! Try that! Onneksi saatiin silmätulehdus ohi vaikkei ehkä aina ihan sääntöjen mukaan mennyt homma.

  Tsemii!

  VastaaPoista
 2. Istu hajareisin lattialle jalat haarallaan ja mimo siihen väliin, pää sinuun päin. silleen saa helpoiten. Ja joka kerran jälkeen palkkio.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, toivottavasti pikkumimmin silmiin saa edes sen verran tippoja että silmät paranee! =) Voin vaan kuvitella millaista on laittaa tippoja ton ikäselle, sormet ristissä olen ettei tarvi meillä laittaa ikinä... Isommalla sällillä oli vuosi sitten (ikää silloin 8v.) silmätulehdus ja sillekin tippojen laitto tuntui mahdottomalta!

  VastaaPoista
 4. Voi ei, Igor-setä teki myös Miilan 1,5 v tarkastuksen, Miila parkui koko reissun niin että mitään ei kukaan kuullut, kurkkasi korvaan ja kysyi että käveleekö, puhuuko, kiitos hei... Auttaako lahjominen, meillä varmaan toimisi että saa keksin kun on laitettu tipat tms. Tosin meidän lapset on ihan hirmuisia pullahiiriä, tekevät mitä vain keksistä :D

  Jenni

  VastaaPoista
 5. been there, done that.
  Mä siis inhoon niin itekin tota helv... silmätippahommaa.
  Meillä on ollu se aina siis molemmilla ihan tuskaa ja pakottaen ne joutuu aina antaa.
  Tuotekehittelyn paikka ehdottomasti!!!

  VastaaPoista
 6. Pakko varmaan tosiaan laittaa väkisin ja lahjoa perään : (

  VastaaPoista
 7. Tippojen laittaminen lapselle ei todellakaan ole mikään helppo homma. Olen itse silmäklinikalla töissä ja mitään kikkaa siihen ei oikein löydy. Jos lapsi ei ole yhteistyökykyinen tuossa suhteessa niin olen se paha täti ja itketän lasta toisensa perään :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin valitettavasti joudutaan harrastamaan tuota väkisin laittoa. Pikkujannu sohvalle pötkölleen, itse pikkunjannun päälle hajareisin, sen verran voi joutu varaamaan painoa, että kädet lukittautuu minun jalkojani vasten. Yhdellä kädellä silmäluomet erilleen ja tippa sinne. Välillä on pitänyt muksun pää kiilata vielä sohvan kulmaan. Ja sitten saa suklaata palkinnoksi. Mutta ihan hirveetä hommaahan tuo laittaminen on, siksi yleensä nakitan miehen siihen.

  Vähän samanlaisella taktiikalla meillä on jouduttu syöttämään myös perus penisilliiniliuosta.

  Voin kyllä pitelemään teidän Mimoa ja laitetaan tipat. Voit sitten kysyä, että otatko suosiolla vai soitetaanko Maritalle :)

  Mä en kestä, että kohta alkaa pöpöaika taas :(

  Paranemista.

  VastaaPoista
 9. Täällä poikkeava 2v8kk neiti:) Kun näkee tippapullon menee selälleen makaamaan, avaa suun ja rutistaa silmät kiinni. Äiti saa raottaa silmiä ja neiti muistaa aina kehua "mää tosi peipas".

  Stella ja äiti

  VastaaPoista
 10. Meillä tehtiin monesti just pari vuotiaalla. Alkuun meni väkisin, yleensä niin, että mies piteli ja mä laitoin tipat. Yksin onnistu just tolla hajareisin tekniikalla. Meillä oli niin usein päiväkodin alotuksen jälkeen silmätulehdus, että Julia sitten tottui siihen ja totesi itsekin olevan helpompaa kun antaa suosiolla laittaa.

  Kauhulla ootan mikä sairastelukierre pojalla alkaa pk:n alotuksen jälkeen..

  VastaaPoista
 11. Meillä myös tehtiin noin kuin marita kirjoitti. Meillä ainakin alkoi sujua paremmin sitten loppu viikolla (viikon kuuri vai kolmekin taisi olla) tai toisinsanoen lapsi siihen jo alistui että ne on laitettava, paikoilleen oli silti puristettava koska vaistomaisesti pistää vastaan kun silmiin jotain yritetään työntää, mutta ei tarvinnut enää aluksi juosta kiinni =P

  VastaaPoista
 12. Meillä on pitänyt lapselle laittaa usean kuukauden ajan tippoja tässä joku vuosi taaksepäin. Ja se oli ihan kamalaa!!! Väkisin, ei muu auttanut :(

  VastaaPoista
 13. Väkisin se on vaan laitettava, vaikka kuinka kurjalta tuntuukin :/. Ja oih, tiedän niin hyvin kuinka simppeliä on yksin niitä laittaa. Niissä hetkissä aina toivois että olis se toinen vanhempi arjessa mukana.

  VastaaPoista
 14. Ihan kamalaa! Jostain luin, ihan jonkun ammattilaisen neuvon, että jos ei millään meinaa onnistua se silmän auki pitäminen, niin lapsi makuulle ja tippoja silmän "päälle" ja sisäkulmaan, kyllä siitä räpytellessä jotain silmäänkin asti päätyy.

  Tietty tehokaan ei silloin ole paras mahdollinen.

  VastaaPoista
 15. "Anonyymi kirjoitti...

  Istu hajareisin lattialle jalat haarallaan ja mimo siihen väliin, pää sinuun päin. silleen saa helpoiten. Ja joka kerran jälkeen palkkio.

  Tsemppiä!"

  Hihii, sielunisilmillä nään kuinka ähiset ha puhiset ja yrität mahasi takaa jopa nähdäkin jotain.
  Ite en moista huvia ole vielä päässyt kokeilemaan. Tsemppiä yritykseen! :)

  VastaaPoista
 16. hei,

  meillekin antoi lastenlääkäri tuon jonkun jo mainitseman neuvon, että tipan voi ihan hyvin tipauttaa silmäkulmaan silmän ollessa kiinni ja sitten räpytellä lierut silmään. Näin tehden meillä on onnistuttu ihan hyvin.

  VastaaPoista
 17. Äh, toi on kamalaa. Meilläkin oli molemmilla keväällä silmätulehdus, ja sellainen älytön antibiootti-tippa, jota piti laittaa ensimmäisinä päivinä tosi monta kertaa päivässä. Ei ollut kivaa, ei. Väkisinhän ne oli laitettava. :(
  Tsemppiä!

  VastaaPoista