lauantai 28. elokuuta 2010

Pelittää
Se alkoi Telman Maisa-lotosta.

Innostus pelaamiseen.

Minulla on lapsi joka jaksaa tunti tolkulla pelata lautapelejä kun aikuinen vaan jaksaisi kiinnostua saman määrän aiheesta.

Puuha-Pete,lumikki ja Notre Damen kellonsoittaja lotto kaikki kirppislöytöinä.
Lapsonen rakastaa mutta lottoilu tulee koko muulla perheellä jo korvista.
Tänään uutena hankintana tuollainen hopphopp peli jossa ikärajana 4v.
Ajattelin aluksi jääkö kaappiin liian hankalana mutta olikin ihan piis of keik!
Sitä olemme nyt sitten vääntäneet koko päivän kun kuume palasikin eilen kuvioihin ja koitamme keksiä mistä se saapui muuten tervettä kaveria kaivelemaan.

Itse rakastan myös lautapelejä ja peli-illat ovat ihan parhaita.
Olen myös ihan anaalinen pelien vartija enkä halua antaa mimolle pelejä leikkeihin mukaan kun niistä puuttuu sitten pelatessa kaikki krusiaalit osat.

Otetaankin nyt vastaan vinkkejä hyvistä lasten peleistä!

Muistipeli on ehkä liian vaikea vielä ja hankintalistalla on jo se eläinjuttu jossa niitä pinotaan päällekkäin!

Suositelkaa teidän perheen parhaat pelit. :)

18 kommenttia:

 1. Itse tykkäsin pelata alle kouluikäisten kanssa muuttuvaa labyrinttia, itslläkin säilyi mielenkiinto sen kanssa. Klassikko on tietysti Afrikan tähti ja muistipelit. Muistipelejä voi pelata jo tosi pienen kanssa, ovat yllättävän hyviä niissä, ja ei tarvitse ottaa kaikkia kortteja käyttöön aluksi.

  Ja tietenkin Kimble on mukava, aika pienet oppii sen myös nopeasti.

  VastaaPoista
 2. Ihan pienet on meillä pelanneet Quips:a ja Hedelmätarhaa. Hedelmätarhasta on matkaversio, joka on varmaankin ihan yhtä kiva kuin isokin ja huomattavasti halvempi.

  Tällä hetkellä pelataan eniten Värimurkkuja, Lasten Unoa, Chocoa, Lasten Carcassonnea, Kaninloikkaa, Giggle Wiggle:ä ja Puujunapeliä. Satunnaisesti pelaamme Geometrix:ä, mutta se ei ihan hirveästi innosta. Pari kertaa olemme palanneet Coco Crazy:ä yksinkertaistetuilla säännöillä ja siitä nuo ovat tykänneet.

  Toinen (nuorempi) tykkää Fiksu karhu oppii laskemaan -pelistä ja vanhempi Castle Logix -pelistä. Meillä on myös Castle Logix:n vanhemmille tarkoitettu versio Camelot Jr, mutta sitä ei ole vielä paljoa pelattu. Nämä ovat sellaisia yksinpelattavia rakennuspelejä.

  Muistipelejä, Lottoja ja Bingoa pelataan joskus, mutta ne eivät jaksa niin kiinnostaa. Hyllyssä on vielä joitain muitakin, mutta niitä emme ole vielä pelanneet, kun noissa muissakin on riittämiin.

  Jos noista pitäisi jotain suositella, niin Värimurkut olisi sellainen. Siis peli, jota ehkä aikuinenkin jaksaa pelata ja menisi varmaan Mimolle ihan hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Pelit kiinnostaa myös täällä 2,5-vuotiasta. Meillä pelataan jo muistipelejäkin, joten jos kiinnistusta vain löytyy niin eikun kokeilemaan. Piltin sivuilta löytyy ihana tee-se-itse -muistipeli!
  http://pilttiaulis.kynamies.fi/s/f/editor/Pilttipiiri_muistipeli.pdf

  Lotot on meilläkin suosiossa, mutta kaikkein parhaammat pelit ovat Jukka Bingo Onnenpyörä -peli, Kanin Loikka ja Pomppivat Kanit.

  Itse yritän suosia mahdollisuuksien mukaan puisia pelejä. Ne on kestäviä!

  Mukavia pelihetkiä!

  Liinulotta

  VastaaPoista
 4. choco meilläkin oli mutta Robin heitti sen noppa-osan parvekkeelta ja se hajosi. :(

  myös kimble löytyy jostain kunhan ettisin!

  VastaaPoista
 5. Quips, colorama, etanapeli tempo ja dominot on olleet meillä suosikki ensipelejä.

  Muistipelejä ollaan pelattu aika nuoresta, aluksi pienemmällä parimäärällä.

  Kanin loikka on muksujen suosikki, itse en niinkään jaksaisi sitä pelata.

  On meillä ollut jotain ihan nuorille tarkoitettuja lautapelejäkin ollut, ei vaan tule nimet mieleen enää kun on jo annettu liian lällyinä eteenpäin :)

  Mukavia pelihetkiä! Pelaaminen onkin kivaa yhteistä tekemistä!

  VastaaPoista
 6. Meillä on vasta lotto ja muistipeli ja kuumetta tosiaan täälläkin!

  VastaaPoista
 7. Se pinottava eläinpeli oli meille hienoinen pettymys! Ne liukkaat elukat kun tuppaa ihan itekseen tippumaan toistensa päältä. Meillä ikisuosikki on suklaapeli.

  VastaaPoista
 8. Telepatiaa! Juuri tänään ajattelin postata peleistä, kun tytön kanssa pitkästä aikaa pelattiin. Postaan ehkä sit huomenna!

  Meillä on satunalle-kotikutsuilta ostettuja pelejä aika monta. Pelataan väri- muoto- tai numeronopalla. Tosi kivoja, simppeleitä ja kestävää paksua pahvia.

  Ehkä nistä huomenna... Myös muistipelit on meillä pop.

  VastaaPoista
 9. Meidän suosikit on pitkään jo ollut eläinpyramidi, kanin loikka ja choco. Sopii varmasti myös kolmen kiepsukoilla olevalle :).

  VastaaPoista
 10. Sillainen kalapeli joka toimii pattereilla. Painetaan nappia ja sitten se alusta missä on kaloja lähtee pyörimään ja ne kalat pitää onkia. Tota meillä pelataan kun ollaan mammalla ja pappalla. Kotona ei ole muita pelejä vielä kuin palapelejä.

  VastaaPoista
 11. Choco on tosi hyva. Toinen yksinkertainen on Djecon Bingo. Muistipelit hyvia myos.

  VastaaPoista
 12. Hei!
  Muistipeliä aloittelimme jo parivuotiaana, kannattaa tosin ottaa peli, jossa pieni määrä kortteja (ensin oli Nalle Puh muistipeli kahdeksalla kortilla).
  yst.terv. lukijasi

  VastaaPoista
 13. Hedelmätarha ja Picnic oli meidän ensipelit. Tacticin. Tykättiin kovasti.
  Lasten Uno meni aika nuoresta korttipelinä matkoilla, Possupelit ja Etanaralli lautapeleistä. Poika tykkäsi tuosta Chocosta, tyttö meillä ei koskaan.
  Nyttemmin vähän vaativammat pelit jo käytössä mm. Sudoku, Master Mind (80-luvun versio kirppikseltä) ja pyramido. Meillä ei tykätä Afrikan tähdestä. Tai ainakaan äiti ei tykkää.
  Ja molemmat pelaavat yksin pelattavia taktiikka pelejä. Casle Logic JR oli ensimmäinen.

  VastaaPoista
 14. itse ostin 2v4kk tytölle toissapäivänä juuri sen pelin missä on niitä kirppuja jotka hyppii. päivän harjoittelun jälkeen tyttö osaa pompauttaa kirppuja jo oikein mainiosti. Ja jaksaahan noita itsekin hyppyyttää :)
  niin ja hinta oli huimat 5 euroa :D
  Ennestään meillä oli sellainen nalle-muistipeli. osaa kyllä tyttökin sitä pelata. Ei pidetä kaikkia kortteja kerrallaan pelissä mukana. no ja palapelejä tietysti myös. muumi palapelejä taitaa olla meillä kaksi ja yksi on joku muu.

  Kivoja pelivinkkejä oli meillein näissä kommenteissa :)

  Mira

  VastaaPoista
 15. Kaninloikka on ollut meillä ylitse muiden.

  VastaaPoista
 16. Älähän aliarvioi Mimoa - pesee sut ihan pian mennen tullen muistipelissä:).
  Oletteko testanneet Piikkisiiliä? Ja sitten ehkä ihan pikkuisen vanhempana lasten Monipoli - on meillä ihan suosikki!

  VastaaPoista
 17. huippuja peli-ideoita tuli tosi paljon!!
  osasin heti jo bongata lelukaupassa muutamia. :)

  VastaaPoista
 18. Meillä pelataan lottoa, muistipeliä ja maatilapeliä (http://www.kakkosenrealisointi.fi/images/mullinm1_1003_8a5.jpg)

  Choco on anoppilassa ja hauska peli sekin. Haluttaisiin vaan omaksi. Kimble, afrikan tähti ja muuttuva labyrintti löytyy myös, mutta odottavat vähän kasvua.

  Itsellä ei ollut samanikäisiä sisaruksia ja vähän sain pelata, kun ei ollut pelikamuja. Nyt on ihan mukavaa jo kun saimi rupeaa osaamaan säännöt ja peli sujuu jo hyvin. Äitikin tykkää :)

  VastaaPoista