maanantai 9. elokuuta 2010

Toppatuntemusta!

Kun muutimme tänne uuteen asuntoon meni vahingossa roskiin kassi joka sisälsi ainakin minun kosmetiikkani,koruni,pidennykseni,kuukupit,hajuvedet tms.
Arton vaatteita joitakin.
Nyt näyttää myös siltä että kassi saattoi sisältää mimon talvi/välikausivaatteet.

Hiukan korpeaa.

Nyt koitan keksiä neidille vaatetusta mutta en ilmeisimmin vaan osaa!
Koitin etsiä muista blogeista niitä hyviä mitta/vertailujuttuja mutta en meinannut löytää mitään. :/

Katsoin kaupassa popin toppahaalaria.
98 kokoinen oli älyttömän iso!
Onko siis niin että popin haalarit ovat isoja vai onko kyseessä vain tämä talvimalli?
Haalari oli myös tosi painavan tuntuinen! On vissiin sitten lämmin...

Tiketti on ainakin yhtä kokoa liian iso! Vai oliko peräti kahta?

Mites Molo? Reimat?

Teen klassiset James Potkukelkat ja alan huutaa apuva toivoen että joku tuo pussin eväitä ja kertoo minkä kokoisilla haalareilla ja merkeillä varustitte/varustatte nämä noin 94-> alle metriset parivuotiaat makkarat!!??

25 kommenttia:

  1. Mä liputan kovasti Jonathanin puolesta, muistaakseni (en nyt kyllä yhtään oo varma!!!) classic oli hentosemmille ja tähti "makkaroille";) Mun tyttö on hintelä, täyttää kohta 2v ja viime talvi meni 86 koko. Ei tästä kyl varmaa paljo apua ollu. Suosittelen kotimyynti-iltaa, hemmetin helppoa ja mukavaa, voi sovittaa siinä samalla lapsosille vaatetta leikin lomassa, eikä tartte hikihatussa juosta kauppoja! Ja jonathanin rukkaset, jopa talvirukkaset kestää vesilammikossa sukellukset.

    VastaaPoista
  2. meinaaja: meillä meni kassissa mm. oranssi tähti cordura jonathan-haalari.. :( oli muistaakseni 92 ja voi olla että olisi jo nafti. eli niissä vissiin koot pitää aika hyvin paikkansa!
    Tommonen kotimyyntijuttu oliskin hyvä!

    VastaaPoista
  3. Meillä oli esikoisella viime talvena Ida T liila siilihaalari kokoa 98, mielestäni vastasi kokoaan eli oli tavallaan niukkaa mitoitusta. Tinja täytti maaliskuussa 3, ja oli 3 v neuvolassa n. 97 cm pitkä. Haalarissa ei ollut mitään valittamista, ihan vesilätäkössä istumista ei kestä, mutta kyllä kuitenkin kosteuden pitää. Ja kuosi oli aivan ihana!

    -Jenni

    VastaaPoista
  4. T2H:n 92cm välikausisetti (sopiva silloin) ja talvipuku (reilu silloin) oli käytössä viime vuonna ja vaikka ovat reiluhkoa mitoitusta niin ei kyllä mene enää,poika on n. 95cm nyt ja käyttää 98cm tai joissain jo isompaakin kokoa ja nyt on talveksi 98cm puku odottamassa ja saman koon välikausisetti tulossa.Välikausiasu (plain rain with fleece) vaikutti mitoitukseltaan talvipukua pienemmältä viime vuoden kokemusten perusteella.Otin kuitenkin saman koon,saa nähdä sopiiko.98cm talvipuvun malli on muistaakseni baggie tough ja niska-haaramitta on 58cm,kainalo-hihansuu 33cm,haara-lahje 35cm.Tiedä sitten onko noiden eri mallien mitoissa eroja talvipuvuissa mutta jos tuosta jotain osviittaa saat.Suolaisen hintaisiahan nuo on mutta tosi hyvät ja helpot oli käytössä.Talvipukuja oli vain se yksi käytössä koko talven eikä siihen tullut pilkkuakaan,ihan uudenveroinen edelleen ja menee kai sitten siskolleen kiertoon jos vielä sillon kelpuutan värin kun olis sopiva..

    VastaaPoista
  5. Mie kans Jonathania hehkutan. Vuosien kokemuksella, minustakin classic hoikalle ja tähti ja cordura sitten sellaiselle " keskipaksulle (? )" lapselle.
    En tiedä mikä koko noissa Popissa sitten pitäis paikkansa, ku meillä 74 cm windfleecehaalari ja 80 cm vk haalari on samankokoiset. Tuo 80 lähtee Jaskalta ( n. 80 cm ja 10 kg ) nyt kiertoon ja tilalle tulee pikkasen isompi ( juu, on isompi ) Ticketin vk-haalari 74 cm.
    Eikös noissa Ticketeissä ole nyt talvihaalarien myötä koko jo pienempi eli vastais paremmin oikeaa kokoa, näin olen ymmärtänyt. Ainakin Keltaisen ketun ja Kuperkeikan sivuilta näkee kokoa mitoissa ja jos ei näe niin molemmista olen sähköpostilla nopeasti mittoja saanut.

    VastaaPoista
  6. Unohtui mainita että sekä välikausi- että talvipuku pitivät vettä tosi hyvin.Välikausipuku testattu lätäkössä mahallaan,talvipuku kosteassa nollakelin hangessa eikä tullut kosteus läpi.

    VastaaPoista
  7. Eipä taida minusta olla tähäänkään apuja :)
    Popin ruudullisen haalarin ostin just kuopukselle vaikka mitoitus hiukan ihmetytti. 104 cm oli muuten hyvä, mutta hihat 10cm liian lyhyet ja poika on tasan 100cm pitkä!!! no sitten kokeiltiin 110cm haalaria ja se otettiin vaikka punttia on ehkä aavistus liikaa. Minä kyllä luokittelin sen välikausiasuksi vaikka fleecevuori oli aika paksu. Todennäköisesti käytetäänkin ilman vuorta.

    VastaaPoista
  8. Meillä kamppaillaan saman asijan kanssa,Mistähän mahtaa löyty välikausi/talvihaalari,mimo on muutamaa päivää vanhempi kun meijän pikku-ukko ja samoissa mitoissa varmaan mennään myös,meillä tuota pituuta riittää vaikka muille jakaa mutta painoa ei.

    VastaaPoista
  9. Meillä voit sovittaa toppaa: 92cm Reimatec/Ticket, 98cm Jonathan/Remu, jos kaivat esille ja pakkaat pois :)

    Mua ainakin jo hiukan kaduttaa, että ostin Juupelille Ticketin baggien. Se on nimittäin ihan järkyttävä säkki laihan pojan päällä. Minä kyllä tykkään, että haalarissa saa olla se vyötärökiristys eikä lantioleveyteen tarvitse mahtua kahta lasta. Mutta voi olla, että oon näiden aatteiden kanssa ihan vähemmistöä ;)

    Annika tais kerätä viime talvena Lastenvaateralliin toppahaalarien sen vuotiset mitoitusinfot.

    VastaaPoista
  10. Voi ei mikä "muuttotappio"!! Multa kyllä menisi aika pitkä aika ennen kun pääsisin v...tutuksesta yli jos tuollaisen sisällön omaava pussukka muutossa häviäisi.
    Haalarin koko asioissa en sitten osaakkaan auttaa. Meidän 9.v:n popin viime vuotinen talvitakki oli myös mielettömän raskas, ihan säälitti hentoinen lapsi, kun sitä joutui pitämään.Ei kyllä tainnut lapsi itse huomata asiasta valittaa ;) Veljensä H&M takki taas oli "kevyt kuin unelma"
    -elly-

    VastaaPoista
  11. Meidän neitokainen se mahtaa olla samankokoinen kuin Mimo. Ticketin Baggie Tough (2009 vuoden mallia) hankittiin meille viime keväänä koossa 92 cm ja oli silloin tosi reilu, mutta pystyi pitämään loppukevään. Nyt se on sopiva tälle talvelle. Ticketin välikausihaalarista (2008) meillä on käytössä vielä koko 80 cm, jota muuten käytettiin jo 1-vuotiaanakin :-) Viime talvena hankin samanmoisen haalarin kokoa 92 cm ja se on vielä aaaaaiivan liian suuri. Muistan lukeneeni, että vanhemmat Ticketit olisivat suurempaa kokoa kuin nykyiset mallit.
    Liinulotta

    VastaaPoista
  12. popissa mun mielestä rohkeasti neuvovat ottamaan kokoa seuraavan. niissä tosiaan hihat on aika lyhyet, toisaalta kiristysmahdollisuudet ovat loistavat. popin talvihaalari on tosi lämmin, mutta myös hengittävä.

    meillä kuopus on aikalailla tuon 94cm. talveksi odottaa 98 haalarit (H&M, Mini a Ture), jotka toistaiseksi vaikuttavat reiluilta. toisaalta meinaan ottaa hänelle 104 popin välikausihaalarin käyttöön, onnistuu kiristysten ansiosta.

    melkeimpä minkä merkin myyjä vain kehoittaa ottamaan huomattavasti reilumman talvihaalarin kuin mitä moni ostaisi. kai ne tietää, että lopputalvesta se pienempi olis jo liian pieni :o)

    VastaaPoista
  13. sillä 98cm haalarilla ajattelin oman 94cm vaatettaa, pakkaset voi tulla vasta tammikuussa jolloin se varmasti on sopiva :D varuiksi on säästössä myös 104cm, jos jokin spurtin saa.

    VastaaPoista
  14. Suosittelen Moloa, se oli meillä ainakin ihan huippu. Kokona teillä varmaan saisi olla 98 tai 104(kannattaa käydä kokeilemassa jos mahd.) Meillä oli 80cm Danskulla 80cm haalari viime talvena ja meni päälle ihan talven loppuun. Nyt varastossa koko 92cm, pituutta nyt n. 85cm, eli menee taas meille koko talven.

    VastaaPoista
  15. Mahtaa harmittaa :(
    Meillä on talveen reilu 9-senttiselle 92 ticket baggie reflex irrotettavalla vuorella, viime talvi mentiin loppuun asti koolla 80. Malli on aika kapea, saattaisi sopia teille siis tosi hyvin. Huutiksessa noita on aika paljon ja kun viime talvi oli niin hyvä niin ovat tod näk hyvässä kunnossa. Myös ticketin nettikaupasta kannattaa katsoa, en tiedä onko niillä vielä niitä 2. laadun haaalareita, moni on sanonut että mitään huomautettavaa niissä ei ollut.
    Popin haalarista meillä oli viime talvena 86 samaan aikaan ticketin 80 kanssa ja olivat suht samankokoisia.

    VastaaPoista
  16. Meillä ollaan samalla linjalla Annin kanssa, eli 92cm ticketti odottaa kaapissa. Mutta vinkkinä siis että viime vuoden karvareunaiset (hupussa) ticketit on n. kokoa isompaa ja aiemmat karvattomat n. vieläkin isompaa. Myös minymosta meillä on tykätty. Hyvä hinta-laatusuhde, hintaa muistaakseni 89e. Uusi mallisto ei ole vielä tullut, mutta se pitäisi ihan näinä päivinä tulla.

    VastaaPoista
  17. Meikä taas suosittelee talveksi MINYMOa.
    Meijän tyypit on kans pieniä siroja, sekä poika että tyttö ja kyseisen merkin vaatteet/koot on sopinut oikein hyvin.
    Hinta-laatu suhde hyvä, tämän vuotisista raitamallit viehättää, mutta kirjavakuosiset ei.
    Pöpö tulee käyttämään alkutalven ainakin vielä viimevuotista noppatakkiaan, Ellulle löysin huuto.netistä vuotisen takin edullisesti.
    Housut oon aina ostanu Reimateccinä, kevyet ja kapeemman malliset.
    Välikautena meillä menee Popin takit ja reimatecin housut. Niillä ei kastu ja fleecen kanssa pärjää pitkälle alkutalveen.
    :)

    VastaaPoista
  18. Voi harmitus, tärkeät tarpeelliset tavarat päätyivät nyt ihan väärään suuntaan :(. Meillä neitinen on Mimoa sen pari viikkoa nuorempi, mutta kooltaa varmaan aika lähelle (95cm ja 14 kg, arviot). Sovitin äskettäin Reimatecin 92 cm vyötärökiristeistä mallia - menee ilman villaa alkutalven. 92cm vauvamalli - saattaa villatkin mahtua, mutta aion hankkia kuitenkin isomman jossain vaiheessa, jotta mahtuisi sitä villaakin alle. 98 varmaan Reimalta on hyvä ja 104 Popilta, 92 riittäisi varmaan riittäisi meille Tiketiltä, koska 92 vk-Uffo on reilu.

    VastaaPoista
  19. http://heffalumppi.blogspot.com/2010/07/vertailussa-pop-ticket-jonathan-ja.html Tässä mun tuorein vertailu :) Kuvat puhukoot puolestaan.

    VastaaPoista
  20. Heips! Meidän poika myös kai aikalailla Mimon ikäinen (11/07). Ja hällä tuoreet mitat 93cm ja 13,5kg. Syksyksi on viime keväänä ostettu tiketin uffo, pitäis mennä hyvinkin koko syksyn. Sekä Minymon 98cm takki ja housut (hieman reilut).
    Talveksi on tulossa tiketin othello huutiksesta kokoa 98cm. Ei ole vielä saapunut että ei olla päästy kokeilemaan.... Toivon että on sopiva :/
    Myyjän pojalla ollut viime talvena joka oli 1v 9kk!! Ja meitin pätkä on siis vuotta vanhempi tällä hetkellä. En kyllä voi millään uskoa että olisi ainakaan liian pieni tuo koko....

    VastaaPoista
  21. Teille on kyllä käynyt huonosti! =(

    Mä en osaa muuta sanoa kuin että Molossa mua neuvo lukija ottamaan koon 104 koska on sen verran pientä mitoitusta, tänään haen haalarin postista joten jää nähtäväksi oliko neuvo hyvä... Toivottavasti on sopiva haalari talveen!

    En tiedä auttoiko mut ainakin tiedät että muillakin on samoja ongelmia! ;D

    VastaaPoista
  22. Voi kun teillä kävi huonosti :( Mua ketuttais varmaa niin paljon että olisi suuttunut monta viikkoa :D Suosittelen minymoa tai cupcakea jos hempeästä tykkää :) Reimatec haalarit on mielestäni hyviä välikausimallina :)

    VastaaPoista
  23. Mä kehoitan tarkistamaan Minymon valikoiman, voisi löytyä teille sopivat värit, mallin uskoisin sopivat rimpula-Mimolle :) ja hinta-laatusuhdekin on kohdallaan.

    VastaaPoista
  24. Molot oli viime vuonna ja Ticketin baby baggie... Molot oli megarimahtavia! Molo oli ykköshaalari esim. koti- tarha- ja vaikka luistelu taikka pulkkamäkioloissa. Tickettiä käytettiin kauppareissuilla. Tosi hyvin piti kosteuden Molo! Kakkoshaalarina oli Land&Lake. Hienosti piti lätäkössäuinnin! Moloa saa nyt esim. Babybshopista, Land&Lakea ellokselta ja Tickettiä Ticketiltä :)

    VastaaPoista