perjantai 29. lokakuuta 2010

...

Haluaisin auton.

Ihan pikkaisen vaan.
Sellaisen joka ei vaatisi mitään huoltoa tai laittoa joka kuljettaisi pieniä matkoja paikasta toiseen silloin kun minä haluan.
Sellaisen jota ei tarvitsisi tankata tai koskaan imuroida sisältä.
Sellaisen jonka kyydissä lapset viihtyisi ja jonka takakonttiin mahtuisi ostoksia.
Semmoinen olisi kiva jolla pääsisi kavereiden luokse nyt kun ei jaksa enää kävellä metroasemalta toiselle pitkiä matkoja.

Todellisuus on kuitenkin se että asun 5min päässä metroasemasta ja raskautta on jäljellä kuukauden päivät...
En ihan oikeasti tee autolla mitään paitsi satunnaisesti joskus ajelisin johonkin pidemmälle kylään.
Se ei maksa vaivaa.

Mutta saahan sitä haaveilla.
Saihan se Alladinkin sieltä lampun kylkiäisinä lentävän maton.

4 kommenttia:

 1. Myönnän, että kesäautosta tulee myös helposti syksyauto ja talviauto... eli siihen helppouteen jää koukkuun.

  VastaaPoista
 2. Me perittiin juuri muutama viikko sitten B:n mummin 18 vuotta vanha pikkuauto. Kolme ovea ja ahtaat sisäsätilat, hei ilmaiselle autolle ei sanota ei! Tuon kanssa ei myöskään harmita se, että lapsi potkii penkit kuraiseksi, vaikka vanhuudesta huolimatta ihan siisti ja toimiva auto onkin. Omakustanteisena ei oltaisi varmaan vielä ainakaan viiteen vuoteen ostetettu autoa, koska B:n periaate on se, että se auto pitää maksaa käteisellä eikä pankin rahoilla.

  Olen sitä mieltä, ettei kaupungissa asuessa tarvitse autoa (ja ei multa löydy edes korttiakaan), mutta on tuo silti kätevä, kun nyt voi tehdä retkiä sellaisiinkin paikkoihin, minne kestäisi julkisilla todella kauan, mutta autolla taas ajaa parissa kymmenessä minuutissa. Tai tehdä ostokset kerran viikossa sen sijaan, että ramppaa lähikaupassa parikin kertaa päivässä. Helppoa, mutta kyllä me silti (vielä) kävellään kaikki alle 5km matkat, jos ei tarvitse kantaa juuri noita ostoksia.

  Tähän asti me ollaan vuokrattu autoja n.4-5 kertaa/vuosi ja niistä summista on kertynyt suurin piirtein saman verran kuin mitä vuosittaiseen autovakuutukseen menee. Joaksellakin on ollut oma turvaistuin jo puolitoista vuotta eli sitäkään ei tarvinnut ostaa nyt erikseen.

  VastaaPoista
 3. Tollanen auto oliskin kiva,aina se vaan tankatessa kirpasee ja lupaan hiljaa itsekseni käyttää enemmän eli käyttää ylipäätään bussia mutta ei tuu lähdettyä ollenkaan jollei oo autoa,nopeesti siihen tottuu,helppouteen.Eikä meillä oo ollu auto kuin reilun vuoden.

  Ps. ne toppapöksyt lähti tänään VIHDOIN postiin..Sori kun kesti näin kauan,en oo kovin aikaansaavaa sorttia ja Liisa on sairastellu vauvarokon niin ollaan oltu neljän seinän sisässä useempi päivä.Toivottavasti ehtii vielä muutamat koleat ulkoilut lämmittää ennen kuin jakaudut :)

  VastaaPoista
 4. Autoilu on ihan best!!
  Kallista se on, mutta niin on dösäliputkin. Ja ah sitä helpoutta, kun pakkaa vaan kaikki miljoonakiloa painavat ostokset auton takakonttiin, luukku kiini ja that's it! Ei tartte kantaa hiki otsassa kasseja ja venytellä käsivarsia.
  Puhumattakaan siitä kun pääsee vaikka iki-ihanaan Ikeaan tai iltaisin kaverin luota pois just silloin kun itse halua, eikä ole sidottu johonkin julkisen liikenteen aikatauluihin.
  Ihanaa vapautta ja helpoutta!!

  VastaaPoista