perjantai 3. joulukuuta 2010

Ne puistokuvat...

Tänään tuli postissa puistossa otetut kuvat.
Tulipahan huomattua mitä tapahtuu kun kuvia otetaan kolme joista raameihin pitää saada kolme...

Palautukseen menevät:

Kummallinen kuva joka ei tässä edes näytä niin kamalalta.
Otsa tosi suuri ja naama pieni kun naama alaviistossa ja älyttömästi tilaa pään yläpuolella niin että naama on hassusti ihan kuvan alareunassa.Tästä kuvasta missä mimolla on -täällä haisee pahalle-ilme oli tehty tarrakuvat.
Palautukseen.Tämän säästin ja tilasin siitä uuden tarrakuva-arkin vaikka tässäkin kuva on ihan killissä ja käsi jää typerästä kuvan ulkopuolelle vaikka tilaa olisi...


Onhan se tietysti minun lapseni tuon näköinen ei sitä kuvilla kaunistella mutta jos tuntuu että itse otan parempia niin kai silloin saa palauttaa?

41 kommenttia:

 1. Ilman muuta saa palauttaa :) Ihana tyttönen kuvissa näkyy <3

  VastaaPoista
 2. Hups, eipä ole ollut kovin tasokas kuvaaja. Eka kuva on kyllä kaikista kamalin...eikä siihen oli suurin syypää ihananainen Mimosa.

  VastaaPoista
 3. saana: eikös olekkin!

  Hassua jotenkin että voi sanoa että kuva on kauhea vaikka kuvassa on oma lapsi. :D
  Mutta en usko että vaikka olisi tomppa cruise jos pää on länässä ja kuvasuhteet pielessä niin olisi sen parempi. :D

  VastaaPoista
 4. Meillä oli koulukuvatkin rajattu ihan miten sattuu, ärsyttää tuommoinen.

  VastaaPoista
 5. Onpa huonoa jälkeä tehty, ehdottomasti tuollaiset kuvat minäkin palauttaisin. Söpö Mimo silti joka kuvassa ♥

  VastaaPoista
 6. Anteeksi vaan, mutta hitsi miten huonoja kuvia, eikä syynä ole suinkaan lapsesi, joka on hurmaava, vaan ihmettelen, kuinka noin taitamaton valokuvaaja voi osua edes tuollaisiin tehtäviin???? Saanko udella, että mikä firma on kuvien takana?
  Minusta tuo viimeinen on ihan rimanalitus, kun lapsi kuitenkin istuu tuolilla, eikä silti ole onnistuttu saamaan sitä kuvaan mahtumaan, uskomatonta :D

  VastaaPoista
 7. Et ole kamala! Nuohan on ensinnäkin todella tökerösti rajattu.

  Kamalaa on se, että äiti vie lapsensa uudelleen valokuvaamoon kuvattavaksi kun lapsi oli niin kamalan näköinen päiväkodissa otetuissa kuvissa!!

  Olin poikani yksivuotiskuvassa ja eräs äiti tuli valokuvaamon n.5v tyttärensä kanssa. Ensin hän haukkui tiskillä tyttärensä kuullen kuinka kamalia kuvat olivat olleet, eikä niitä kehtaisi kehyksiin laittaa. Valokuvaaja yritti kysellä mikä niissä oli ollut vikana ja oliko kuvaaja jotenkin mokaillut. No ei ollut, kuvat itsessään olivat olleet hyviä, mutta kuvattavana ollut lapsi oli ollut kuvissa ruma ja nyt haluttiin sitten uudet otokset.

  Minua säälitti pikkuinen tyttö aivsn kamalasti kun hän seisoi siinä äitinsä vieressä ja kuunteli kuinka kamalalta hän oli näyttänyt!! Teki mieli sanoa tuolle kamalalle naiselle muutama valittu sananen, mutta olin kuitenkin hiljaa. Koko päivän oli asiasta jotenkin paha mieli ja kuvittelin kuinka pahalta tuosta tytöstä mahtoikaan tuntua kun oma äiti puhui noin rumasti.

  VastaaPoista
 8. Saa palauttaa, on kyllä ollut huono "ammatti"kuvaaja!

  VastaaPoista
 9. kuvat tulivat ainakin kuva-ahdin kuoressa eli sanoisin että heidän palkollisensa!

  Itseäni huojentaa että muutkin näkee että kuvissa on oikeasti ihan ammatillisesti vikaa!

  VastaaPoista
 10. Mulla on ollut ihan samanlaisia kokemuksia. Ymmärrän, että lapsen ilme voi olla ihan mitä sattuu ja siihen ei voi kuvaaja kauheasti vaikuttaa. Jos on "täällä haisee pahalle" -olo, niin sille ei välttämättä voi mitään. MUTTA... on se kumma, että ei ammattikuvaajat pysty rajaamaan tuolilla istuvaa lasta kunnolla kuvaan. Meillä on kuvat ollut samanlaisia nyt kaksi vuotta. Eri kaupunki ja firma tosin kyseessä. Useat vanhemmat on valittaneet niistä kuvista päiväkotiin ja ensi vuodeksi on luvattu hankkia eri yritys. Kannattaa sinunkin antaa palautetta sinne puistoon, etteivät käytä enää ko. firmaa.

  VastaaPoista
 11. Rajaus on kyllä ihan päin kuukkaa!!! Ihan oikeasti... Mikä tuo käsikin on?!?!??!?!

  Reklamoinnin paikka. :(

  VastaaPoista
 12. No kyllä oli oudosti rajattu...Taitava kuvaava näkee samantien kuvaa ottaessa, että onnistuuko vaiko ei ja tarvittessa ottaa uuden. Saa todella palauttaa.

  VastaaPoista
 13. Suloinen on Mimo. Mutta täytyy minunkin jatkaa, että on kyllä todella tökerö kuvaaja ollut asialla. Tuosta jättäisin jo pientä palautetta. Kyllähän nyt tavallinen amatöörikuvaajakin osuu paremmin kuvattavaan kohteeseen.

  VastaaPoista
 14. Maria: ihan totta että jos lapsen ilme on vaikka irvistys niin se on sitten otettava se miltä laps haluaa näyttää. :D

  Mutta hassua ettei tosiaan voi ottaa vaikka neljää kuvaa niin olis muutama vaihtari. ei varmaan digiaikaan filmi ainakaan maksa!

  VastaaPoista
 15. Totta kai saat ja pitääkin palauttaa!

  Mekin palautettiin esikoisen tän vuoden koulukuva, olivat valinneet otoksen, jossa lapsella on silmät puoliksi kiinni.

  Liitin palautukseen viestin, johon ei edes vaivauduttu vastaamaan.

  VastaaPoista
 16. Toka kuva on jotenkin kovin suloinen. Mutta ehdottomasti palautukseen, jos et ole tyytyväinen! Meillä on vielä 1v. kuva ottamatta. Ajateltiin ihan itse ottaa.

  VastaaPoista
 17. Totta tosiaan, otat itse päivittäin parempia kuvia tytöstäsi. Meillä ensimmäinen kerhokuvakokemus on viime vuodelta Nalle-kuvasta (vai mikähän n-kuva se oli), jolloin mahtava kuvaaja sai sekä 1- että 4-vuotiaasta toinen toistaan parempia kuvia. Siis vauvaikäisestä ja uhmaikäisestä! Kyllä näissä eroja on!

  VastaaPoista
 18. joo, kuva-ahti on ottanut susikuvat... Toi eka on ihan järkky, Mimo näyttää kummalta kääpiöltä :)

  VastaaPoista
 19. Ihme kuvaaja kyllä :D alin kuva on kyllä Mimon puolesta onnistunut, rajaus vaan on viturallaan.

  VastaaPoista
 20. Meillä tuli tänään myös postissa kahden pienimmän päiväkotikuvta, joita olin odottanut..pettymys oli aika iso. Ihmeellisiä ilmeitä kuviin valittu, lapset ei yhtään itsensä näköisiä. Niin kiva kuin olisi ollut saada uudet kuvat raameihin, en maksa kuvaamon hintaa kuvista jotka ei näytä edes mun lapsilta.

  VastaaPoista
 21. Noitten palauttaminen on ihan kansalaisvelvollisuus. Itse pistin myös eskarilaisen kökkö koulukuvista yli puolet takas, vaikka hinnoittelu oli rakennettu niin että hintaero oli ihan nimellinen. Totesin vaan, että pitämällä kuvat olisin viestinyt olevani tyytyväinen.Juu ei.

  VastaaPoista
 22. Meillä oli myös päiväkodilla kuva-ahti kuvaamassa ja varmaan puolet vanhemmista valitti kuvien laadusta. Ihan käsittämätöntä että voi olla töissä tuon tasoisia kuvaajia!

  VastaaPoista
 23. Kamalia kuvia, ja tuossa ekassa on ihan selvästi joku optinen vääristymä, ei sellaista saisi lähettää eteenpäin.
  Viimeinen kuva on kyllä ihan kiva, jos rajaukseen ei kiinitä huomiota.
  Me ollaan kanssa 1-3 vuotis kuvat otettu leikkipuiston kuvaajalla (sattuu kuvaus suunnilleen synttäreiden aikana).
  Parempia kuvia hakea saattaa. Neiti on aika arka, mutta kuvissa hymyilee ja hohottaa vapautuneesti. Kuvaaja oli aivan ihana nainen joka välillä kutitteli tyttöstä varpaasta ja välillä lennätteli jotain lelua, ja yllätys yllätys kuvausfirma oli sama Kuva-Ahti.
  Myöhemmin kun kuvaus on siirtynyt kerhoon (1 kuva, Nalle kuva) ja päiväkotin (2 kuvaa, Seppälän koulukuvaus) olen oikeein kaiannut tätä kuvaajaa, ei nekään kuvat kamalia olleet, mutta niistä puuttui se jokin.
  Eli taitaa olla niin kovin tuurista ja kuvaajasta kiinni.
  Mutta palautukseen vaan ja palautteen kanssa.

  - Johe

  VastaaPoista
 24. Miten teidän suloisesta Mimosta on saatukin tuommoisia kuvia... :( Siis todellakin jo teknisesti noin kökköjä. Onneksi olet ilmeisesti itse kuvannut häntä paljon - varmaan kaikki itse ottamasi kuvat pesevät nuo mennen tullen!
  - Tiitiäinen

  VastaaPoista
 25. Pojalla oli kerhossa ihan Seppälän koulukuvaamo ja täytyy sanoa että tuli huonoimmat kuvat ikinä.
  Palautettiin kaikki kuvat, ainoastaan ryhmäkuva otettiin.

  Aiemmin on tullut hyviä kuvia kun asialla on ollut studiokuvaaja valokuvausliikkeestä.

  VastaaPoista
 26. Miten noin söpöstä tytöstä saakin tollasen kuvan ku toi eka. :D Anteeksi!!! :D

  Hassua, eikö niillä oo digikamerat nykyään että näkevät jos on ihan pössö ilme!??

  Miehen sisko otti tänään kyllä niin karseen kuvan meidän pojasta, voi että ollaan sille naurettu..ihan karsee ilme!!! :D

  VastaaPoista
 27. Mikäs firma tommosia ottaa? Meillä perhepäivähoidossa kävivät kans puistossa kuvattavana, Suomen Koulukuvaus, ja oli niin törkeän ala-arvoiset kuvat, että palautin ja lähetin palautetta aika rankalla kädellä. Ihan käsittämätöntä... :P

  VastaaPoista
 28. Valitettavan usein puisto/pk-jakoulukuvat ovat nykyisin tragikomediaa. Hyvä istäväni sai juuri kuvat tytöstään, tai puolikkaasta sillä liku puolet päästä oli rajattu pois. Niin ikään toisella ystävälläni on sisaruskuva jossa pojalla on räkäpallo suussa ja tytöltä puuttuu toinen jalka sekä toinen käsi.

  En tiedä onko koko homma mennyt täysin vanhempien aliarvioimiseksi ja rahastukseksi kun tuntuu että kuka tahansa voi tulla ottamaan kuvat digillä ja sitten kootaan massiivinen kuvapaketti joka on täynnä diipadaapaa ja itse kuva on joko rajattu päin &/%&%&/% tai sitten lapsen ilme on juuri se ensimmäinen "mut työnnettiin tähän ja sanottiin paikka".
  Valitettavaa.

  VastaaPoista
 29. Meille on myös tällä viikolla tipahtanut päiväkodin kuvat kotiin. Ja ihan surkeita! Rajaukset ovat aina olleet vähän kehnon puoleisia, mutta nyt sekin oli viety huippuunsa. Ilmeet ovat kerta kaikkiaan käsittämättömiä! Ja siis kuvaajalla, joka koko ajan näkee lopputuloksen läppäriltään. Jopa tuosta meidän keskimmäisestä, jota kuvausjärjestelyfirma himoitsee listoilleen, on saatu aivan järkyttävät kuvat. Palautukseen lähtee meilläkin. Ja vielä on epäselvää, että pystyykö niitä erikseen tilattuja kaverikuvia palauttamaan, kun niissä ei ollut palautuskuorta lainkaan. Ja meillä kuvasi myös Suomen koulukuvaus, joka on aiempina vuosina yltänyt sentään sellaiseen 7-8 tasoon.

  VastaaPoista
 30. kyllä on kuvien onnistuminen kiinni kuvaajan ammattitaidosta tänä vuonna lähti pojan hoitokuvat vaihtoon, oneksi edellisessä hoitpaikassa oli kuvaus keväällä ja sieltä on upeat kuvat, Nykyisessä paikassa jo kun kuulin mikä firma kuvaa tiesin että sutta ja sekundaa tulee....

  Ne rajaukset ne rajaukset...... esim meillä on kuvamagneetit viideltä vuodelta ja ne on rajattu niin että lapsikin näkyy eli otettu läheltä tää tän vuotinen halusi ilmeisesti että meille jää muisto katosta ja taustasta koska kuva on otettu äärettömän kaukaa lasta näkyy kuvassa ehkä 1/3 ja loput taustaa...

  VastaaPoista
 31. Söpö Tyttö!

  Olen ollut töissä lasten kuvausyrityksessä, joten silmä on jokseenkin harjaantunut näitä katselemaan. Olen kyllä sitä mieltä että kuvakulma on ollut outo ja vääristää oikeasti. Ehdottomasti laitat palautukseen ne joista et pidä, se on ihan normaali käytäntö ja yleistä.

  VastaaPoista
 32. Taitaa olla kyseessä sama kuvaaja joka vuodesta toiseen käy aina siellä kuvaamassa?! Näin muistaisin?! ja tosiaan ei minustakaan ole kiva tollaset kuvat missä käsi jää kuvan reunan ulkopuolelle..

  VastaaPoista
 33. Niin se on totta että näissä kuvaajissa on paljon eroja se on nähty tässä vuosien varella mutta mimolla on ihana paita päällä.
  Muuten ajatelin kysäistä tässä samalla asiaa kun olit viimevuonna sielä lastenmessuilla niin mitä kautta varasit sen pöydän ja kuinkapaljon aikaisemmin kun ajatelin että jos vaikka kokeilisin lähteä myymään sinne?

  VastaaPoista
 34. Tää on kyllä niin kumma juttu, nämä kerho yms. kuvat siis. Meillä oman lapsen päiväkotikuvat on "posliini-ihoja" eli melkein puhkipalaneita - onneksi ilme on lapsen näköinen. Työn puolesta kuvat myös ihan surkeita, värit metsässä, kuvat sameita ja kaikkea muuta kivaa... EN voi käsittää, miten ammattilaiset??? voi saada niin huonoa jälkeä aikaan. Meidän kuvien takana ollut Kuvaverkko ja Frendikuva. Ja kuvien hinta on myös se, mikä jurppii. Ihan törkeitä ne lisätilaushinnat esimerkiksi 10x15 kuvilla, jotain 9 euroa...

  VastaaPoista
 35. Unohtuipa sanoa, että Mimon mekko on ihanan mallinen. Tykkään mallista, koska se on pitkäikäinen.

  VastaaPoista
 36. Huh tuo eka kuva on hurja! Näyttää siltä kun olis kuvattu jollain oudolla linssillä.
  Miten voikaan olla tuota tasoa kuvaaja?
  Meillä oli tänä vuonna taas kerran niin surkea kuvaaja pojan tarhassa. pidin silti sisaruskuvan, vaikka olen ottanut useita huomattavasti parempia kuvia itse. Automies näyttää vähän "vajaalta" siinä kuvassa ja Pantton siltä kun olis ollut ryyppäämässä edellisenä yönä. Huoh...
  Heidän kuvansa otettiin just silleen et paikka, katsokaa tänne. Ja "hyvä tuli". Tiesin jo tuolloin että sutta tulee...

  VastaaPoista
 37. Täytyy kyllä sanoa ettei ole kovin onnistuneita otoksia. Mimo on todella nätti pieni tyttö ihanalla hymyllä ja siitä ei näy yhtään noissa kuvissa! Pupumekko oli muutes loistovalinta.

  VastaaPoista
 38. Pakko kyllä ihmetellä, että ei ole kuvaajalla tosiaan ollut yhtään homma hallussa... Toi ensimmäinen kuva varsinkin ei kyllä ole yhtään teidän tyttösen näköinen ainakaan niiden satojen (?) kuvien perusteella mitä täältä blogista on tullut nähtyä.

  VastaaPoista
 39. Tuo eka kuva on kyllä jo aika koominen, siis Mimo on luonnossa varmaan huomattavasti kivemman näköinen, miten siitä on saatukaan tuollainen ufo kuva?!?!?

  Miten kuvaaja on edes kehdannut valita tuollaiset kuvat?? Tämän päivän digitekniikalla luulis nyt että saa räpsittyä sen verran paljon kuvia että niistä voi sitten kehittää oikeasti ne mitkä on onnistuneet.

  VastaaPoista
 40. VOISITKO ENSIN TARKISTAA KUVAAMON NIMEN JOKA KUVAT ON OTTANUT JA RAJANNUT, SE EI OLE SUOMEN KOULUKUVAUS .JOTEN VOISITKO OIKAISTA ASIAA SIVUILLASI JA POISTAA VIRHEELLISEN TIEDON

  VastaaPoista
 41. anonyymi: en ole missään maininnut että kuvien takana on suomen koulukuvaus.
  kommenteistani käy ilmi että Kuva Ahti on ne ottanut.

  VastaaPoista