tiistai 11. tammikuuta 2011

Vaipattaa
Ajattelin taas päivitellä meidän tätä kestovaippa aloittelua jos jotain semmoinen kiinnostais vaikka. :)

Meillä tosiaan on hyvin tyytyväinen,meteliä kestävä ja rauhallinen vauva.
Myy ei öisinkään herää itkemään nälkäänsä vaan napostelun äänet alkaa kantautua kopasta ja sekaan saatetaan heittää pari kimakkaa Hyy-huutoa jos ei äiti ala heräilemään suht rivakasti.

Myy on ainoastaa tyytymätön ja itkuinen kun vaippa on märkä.

Kertisvaippojen kanssa koskaan en ole huomannut kolmen lapsen kohdalla että lapsi itkisi märkää vaippaa.
Tosin en ole ikinä antanut vaipan paisua isoksi roikkuvaksi painoksi vaan vaipanvaihtotahti on ollut sellainen normaali eikä -yhdellä pärjää puoli päivää-meininki.
Kestojen vaihtotahti on tietysti meilläkin lyhyempi...

Vielä en ole valmis sanomaan että muksu ei tykkää kestoista tai tuotan tahallani kurjuutta skidille vaan oletan etten ole vielä asian ytimessä.
Pitää vielä harjoittaa kokeilua ja oikeanlaisten imujen tms exploorausta.

On olemassa varmasti tyytyväisiäkin kestolapsia. :D

Meille ehdottomasti parhaita vaippoja ovat Nalle vaipat.
Meidän Myy on noin 3500/4000g ja reilut 52cm pitkä.
Hänelle käyvät NB (newborn) ja S koon Nalle Nöttöset jotka ovat nuo froteiset tarralliset tai tarrattomat sisävaipat ja niiden kanssa vaippakuoret/villapöksyt.
Hyvin käyvät myös jo Nallen taskuvaipat ja NIO AIO versiot NB ja S koossa.

Itse olen todennut että tuo röyhelöinen malli on tosi hyvä pitämään kamat vaipan sisällä ja rimpsu muotoutuu kivasti lapsen reiden ympärille.
Toinen mistä tykkään on vaipan hiukan pidempi malli että vaipan reunan saa kivasti lapsen alaselässä luonnollisesti kaareutuvaan kohtaan eikä siihen häntäluun päälle niinkuin monessa vaipassa.

NB koot menevät tällä hetkellä istuvuudeltaan mainiosti mutta yhtään ei S kokoiset falskaa ja näissä sanoisin olevan suht pitkä käyttöikä kun ainakin valmistajan mukaan 6 kiloa kaveria pitäisi vaippaan mahtua.
Meillä kun on ollut hoikkia ja kapeareisisiä,pitkäselkäisiä lapsia veikkaan että vaippa on vielä pitkäikäisempi jos vaan jaksaa enää niin isolla sisävaippoja pitää.

En ole huomannut että kestot haisivat tai että peseminen olisi hankalaa.
Sen olen huomannut että vauvankakka värjää aika tehokkaasti!
Onneksi on naapurin sappisaippua. :D
Sekin on todettu että jos tiedät jo valmiiksi kestoilevasi voit suoraan ostaa 62-68 vaatteita. 56 ei vaan mahdu vaipan kanssa varsinkin jos on pitkä selkä!

Sen olen huomannut myös että en ole ihan vaippa-orientoitunut vielä!
Olen kaksi kertaa unohtanut vaipat kotiin kun olen lähtenyt Myyn kanssa talosta!
Jotenkin kuvittelen että se käy pissalla ihan itse...

Kestoilusta on ollut se hyöty että nykyisin osaan taitella harson vaipaksi!
Niillä ollaan sitten pelastuttu kyläreissuilla.

Että tämmöinen asia tänään. :D

S-kokoinen taskunalle.Kasa NB-S kokoisia tarrallisia ja tarrattomia Nalle Nöttösiä.S-kokoinen toimii kätsysti ilman näpsyjä näin taitettuna!Otan mielelläni vinkkejä vastaan mitkä ovat olleet hoikkien lasten parhaat taskuvaipat näin seuraavaa kokoa funtsien!

21 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut kuivaliinaalaittaa vaipan ja pepun väliin?
  Varmaan näille on joku oma nimiki :D Eli sellainen kangas joka siirtää kosteuden iholta vaippaan ja ei tule niin nopsaa sitä märän tunnetta. Taskuvaipoissa on yleensä sisämateriaalina mut saatavina myös erillisinä esim. coolmaxista tehtyjä. (sellanen imuntyylinen lipare).

  VastaaPoista
 2. kuivaliinaa kokeiltu ja hiukan parempi tulos sillä!
  sain viimeksi hyvän vinkin just sitä testailla.
  Nyt tilasin vaippamaskuja ja siihen tilasin tenceliä jota kokeilen vaipan sisäpinnalle ja varmaan teen jotain lisäimuja.sen pitäisi olla kanssa hyvä siirtämään kosteutta.

  VastaaPoista
 3. Meillä on kanssa tuollanen hoikka vauva ja nua nallet on lemppareita ja tuntuvat menevän pitkään.
  Oletko käyttänyt kuivaliinaa? Siis vaikka coolmax tai fleece pyllyä vasten. Meillä vaihdetaan päivisin vaippaa tiuhaan niin ei välttis tarvi olla kuivaliinapinta mutta yövaippoihin olen panostanut jotta ei yöllä pissin takia tarviis vaippaa vaihdella.
  Esim Fuzzi Bunz taskuvaippa on yksi luottovaipoistamme. Siinä on fleece pyllyä vasten ja sisään mahtuu hyvin imua ja ohivuotoja sattuu todella harvoin.
  Mutta meidän ehdottomat lemppari taskuvaipat ovat Made By Riina-merkkisiä, Riinan sisävaipatkin ovat loistavia. En vaan tiedä näiden saatavuudesta, oisko näitä just nalle kaupasa ja fanttisella taitaa olla sisäyövaippoja. Sitten on nämä vuotosuojalliset ihanuudet, niin kun hahtuvahullun helmi-taskuvaippa.
  Äkkiä tuli nyt mieleen tällästa :)

  VastaaPoista
 4. Hupimaan yhden koon vaippa. Kaverin poika on hoikka ja sille sopii. Tosin sopii kyl isommallekki joka ei oo niin hoikka X) suosittelen ainaki yhen kokeilua ja sama vaippa menee sit melkeen koko loppu vaippa iän. Meilä jäi pieneksi ku Pyry oli 15kilonen

  VastaaPoista
 5. Lisään vielä että tua tencel on ihanaa.
  Ja mikrokuitu on nopea imu, sitä ei saa vaan laittaa suoraan kosketukseen ihon kanssa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos postauksestasi, minua ehdottomasti kiinnostaa :) Lisää vain vaippa-juttuja kehiin!! Minä kestoilin jonkun aikaa kuopuksen kanssa. Sitten minulla paloi hermo, kun aina itkeskeli ja vaippaa sai olla vaihtamassa koko ajan (minulla ei siis ollu tkärsivällisyyttä, kun esikoinen oli vasta reilun vuoden). Mutta jälkikäteen ajatellen, niin olisi pitänyt vain jatkaa ja jatkaa.. Minunkaan mielestä pesujen kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Päinvastoin... Meillä oli käytössä myös Ruskovillan silkkivaippoja ja ne pitivät minusrta hyvin kosteuden poissa, samoin kuin kaikki hampusta tai bambusta tehdyt...Riisipaperista en pitänyt, sillä se oli mielestäni aika karhea. tsemppiä! ja kerro sitten heti kun löydät jonkun hyvän materiaalin :)

  VastaaPoista
 7. Kannattaa ostaa esim. kestovaippakaupasta mikrofleeceä ja muutamalla pistolla ommella siitä sellainen lipare vaipan imun päälle niin, että lipare on peppua vasten. Mikrofleece päästää pissin läpi ja tuntuu kuivalta ihoa vasten. Ompelin itse ihan käsin NB ja S koon vaippoihin, kun käytettiin noita 08-vuoden äp:n kestoja.

  Meidän tirpunen oli 4kk ikäisenä tasan 5kg ja siitä tahti 1-vuotispäivään oli vajaa kilo kuukaudessa, joten rimppakintun vaipattamisesta on kokemusta :) Meillä meni Fuzzi Bunzien M-koko tooosi pitkään, yli puoli vuotta, niitä suosittelen. Kestovaippakaupan omakin vaippamalli näyttää kuvien perusteella hyvältä, kokemusta ei niistä kyllä ole kun siirryttiin 1v1kk ikäisenä harkkahousuihin ja siitä parin kuukauden päästä päiväkuivaksi, öisin ollaan aina käytetty kertsiä. Nyt 1v10kk on myös yökuiva.

  VastaaPoista
 8. Kuivaliina pyllyä vasten. Surautat vaikka itse coolmaxista. Mannamaan taskuvaipat on korkeita ja sopivat hoikalle.

  VastaaPoista
 9. Kommenteistasi päätellen olet kelpo kestoilija ainesta ja huomiosi ovat päteviä. Tsemppiä!

  Meillä kirppu (ikää kaksi ja painoa 10 kg) kestoili pienenä taskuvaipoilla tai sisävaippa-villahousu-yhdistelmällä. Merkkikokeilu maksoi, mutta helpotusta saatiin suosimalla kierrätystä.

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä kestoiluun! Minä olen kestoillut kolmen lapsen kanssa ja kaikkien mahdollisten vaippojen kanssa, ja nuorimmainen itki ensin kun vaippa oli märkä...tai luulin, että itki märkää vaippaa, voi olla, että reagoi pissaamiseenkin...mistä näitä pikkuihmisiä aina ymmärtää : D. Mutta vaihe meni nopeasti ohi, kävin vain vaihtamassa tiheämmin vaippaa. Nyt ei ole taas moksiskaan...

  Minä en osaa vaippavinkkejä antaa, kun meillä lapsilla on tuota reittä riittänyt : ). Mukavaa kestoilua!

  VastaaPoista
 11. Meillä on swaddlebees ollut hyvä hoikalle lapselle, myös mannamaan sivukiinnitteinen taskuvaippa/aio on ollut hyvänmallinen. Nettikaavoista wee weka sivukiinnitteinen on myös passeli, kun itse tekee. Tosin en muista, että minkä ikäisellä ollaan ruvettu käyttämään sivukiinnitteisiä, mutta jotenkin ne meillä istuu paljon paremmin ainakin sitten isommalla vauvalla/lapsella... Ehkä sitten, kun vauva ryömii/konttaa/kävelee?

  VastaaPoista
 12. Noista bodeista tuli mieleeni, että onko sulla sellaista pidentäjää, meillä oli pullerolla kestovaippailijalla ihan ehdoton sellainen pienempänä...
  t. Riikka

  VastaaPoista
 13. Seuraavaa kokoa kun mietit niin meillä meni aivan loistavasti Bumgeniuksen yhdenkoon taskuvaippa koko vaippa iän. Ensimmäisen kerran oli päällä kun Venla oli 1viikon ja menee samat vaipat vieläkin. Ei vuoda tai paina : ) Suosittelen kokeilemaan! Voin tuoda vaikka yhden kokeiluun jos nyt joskus ehditään näkemään : ) Mutta pienelle nuo sisävaipat on se paras vaihtoehto. Niissä ei ole mitään "turhaa" painamassa ja villahousut on ihania pikkuisen kestopepun päällä : )

  Me ollaan saatu 56senttisiä ja jopa 50senttisiä vaatteita lahjaksi ja tuskin kauaa menee kun meillä herra saa kyllä kestot päälle heti kotona : )

  VastaaPoista
 14. Niin ja niinkun Riikka tossa ylempänä sanoi niin suosittelen ostamaan Bodynjatkopalan! Se pelastaa monen bodyn!

  VastaaPoista
 15. Ja nimenomaan manymonthsin jatkopala, ne on parhaita, ei repeile, ei ratkeile.

  VastaaPoista
 16. Juu bodyn jatkopala oli ihan huippu, ilman sitä olisi jäänyt bodyt käyttämättä ja meillä pidettiin vaatekappaleista varmaan eniten bodyja.

  VastaaPoista
 17. Meillä Uniljan vaipat sopi parhaiten, Puhi kun oli pitkä mutta ihan rimpula. :) Jatkopalaa suosittelen bodyille myöskin, loistokeksintö. Pala kangasta ja nepparinpuolikkaita. :)

  VastaaPoista
 18. Mä mainostan Myllymuksuja. Niitä meillä on ollut eniten käytössä. Ainakin ihan pienenä muista tuntui tulevan ohi. Nyt vieläkin käytössä koko S-M/5-10 kg. Neiti siis vuoden ja kolme kuukautta.NB kokoiset olivat tosi pieniä,mutta niin oli meidän neitikin.Osakestoillaan tällähetkellä siis myllymuksuilla.

  VastaaPoista
 19. Meidän hoikkiksella parhaiten ovat toimineet Cherry Berryt, Swaddlebeesin sivunepilliset ja Lempi Mainiot. Niin ja meillä taas Fuzzit ja Bumgeniukset ovat lähteneet kiertoon välittömästi.

  VastaaPoista
 20. Kuivaliina on ihan ehdoton ;) Siinä on sama idea kuin kertiksen sisäpinnan kankaassa, kertiksen kangas vain on kertakäyttöistä. Hassua, miten kuivakangas piti sitten ensin keksiä kertakäyttöisenä (tästä tulee aina mieleen kertakäyttöpöytäliina), sitten vasta pelivaatetukseen ja teknisiin vaatteisiin ja vasta sitä kautta vauva iholle... Meillä oli lopuksi kaikissa vaipoissa kauttaalta kuivapintainen materiaali, vaikka lapsi valitti tod. harvoin märkäpintaistakaan tai siis en muista koskaan valittaneen. Lapsissa siis on todella eroja (miehet yleisesti vähemmän tarkkoja noista asioista kuin naiset ;D) ja meillä siis poikia, jotka nukkui vaikka tortut housuissa :DDD Mutta hyvä kesto pääsee kuivapintaisuudeltaan siihen mihin kertiskin, kangas vain on pestävä, ei kertakäyttöinen. Toki imua tarvitaan myös, ettei pinnan alla lillu litimärkää... Tsemppiä kestoiluun, on palkitsevaa ja voi olla itsestä ylpeä jo noin upeasta mielenkiinnosta aiheeseen ja sinnikkyydestä oppia lisää. Ihmiset lukee matikkaakin aika pitkälle verrattuna siihen, miten nopeasti luovuttaa kestoilussa, joka opittuaan tuntuu ihan perusmaalaisjärjeltä...

  VastaaPoista
 21. Meidän rimppakintulle on menny taskuista Bumgeniukset. Ikää nyt 1v2kk:tta ja painoa sellanen reilu 8 kiloa... Tokalla napituksella mennään nyt ja ilmeisesti vielä pitkään...
  Sisävaipoista tykkään kyllä ite enempi, taskari tuntuu kuitenkin hautovan (kuten kertsikin), sisävaipoista ehdoton suosikki on Igu*leen CuddleBuns - tämäkin yhdenkoon

  VastaaPoista