keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pupujen ruokaa





Meidän isi luki Madcookin.

Päräyttävän Madventures-sarjan keittokirjan jossa villien reseptien ja reissulla kerättyjen ruokatarinoiden lisäksi oli paljon ruokatietoutta.

Katselimme Madcookit devarilta.

Tiesittekö että Rintamaito,virtsa ja sperma ovat super-ruokaa?
Minä tiedän nyt.

Jos jollain on tarvetta voin myös pistää eteenpäin kirjassa olevaa spermapannarin ohjetta?! anyone?!:D

En tiedä johtuiko kirjasta vai siitä että olemme Dops kekseihin koukussa
(siis ihan oikeasti! Pakkomielle saada niitä punaisia dopseja! ja menee aina koko paketti... pelkkää rasvaa ja heroiinia? Ne on niin addiktoivia! Enemmän kaloreita kuin pitsassa! Älkää ostako! :D )
mutta meidän isäntä haluaa kokeilla kasvisruokien lisäämistä perheemme päivittäiseen ruokailuun.

Kasvisruoka on mahtia jos sen tekee joku muu kuin minä.
(ja nyt ei lasketa mitään pinaattilettuja tms)
En osaa oikein maustaa ruokia kunnolla tai sitten palettini on vain tottunut pelkkään jauheliha/kana/makarooni-settiin lasten kanssa.
Soijarouheen tekstuuri on sama kuin pesusienellä...

Mutta ehdottomasti haluan opetella hyvin kasvisruokien laittoa!

Jakakaas teidän suosikkilinkit resepteihin ja blogeihin!

11 kommenttia:

  1. (eh, meillä oltiin myös vähän niinkuin koukussa dopseihin mutta se loppui siihen kun lapsi laattasi annoksen mössääntyneitä dopseja mun sänkyyn...)

    VastaaPoista
  2. Siis apua, mitä nuo dopsit on? en oo ennen kuullutkaan...

    VastaaPoista
  3. Purkki tomaattimurskaa, desi-pari punaisia linssejä ja sipulia isoina paloina. Mausta paprikajauholla, yrteillä ja sweet'n'sour-kastikkeella. Lisäkkeeksi riisiä ja kaalikasvisraastetta.

    Soijarouhe kannattaa valmistaa niin, että ekaks kuumentaa tumman soijarouheen pannulla ja sitten lisää rasvaa niin että soija imee sen itseensä. Itse käytän kylmäpuristettua oliiviöljyä ja voita. Sitten maustat, mausteita saa laittaa ihan reippaalla kädellä kun soija itsessään on tosi mautonta.

    Kasvissosekeitot ja sämpylät on helppoja lounasruokia, joukkoon uppoaa mikä vaan! :) Linsseillä kun suurustaa niin tulee protskujakin.

    Marinoitu tofu ja kasvikset grillattuna ovat i-ha-naa... Kunhan maustaa kunnolla!

    Kasvispihvit on lasten herkkua, kaipaavat kyllä mielestäni aina kastikkeen kyytipojaksi. Kasvispullat ja kermakastike on meidän parivuotiaan lempparia.

    VastaaPoista
  4. kasvisruuat on ihania mutta jotenkin tuntuu etten osaa niitä laittaa. Noh, toki jotain kasviskeittoja ja pinaattilettuja mutta aika vähiin se repertuaari jää. Ja sitten mennään taas jauheliha-broisku-linjalla.

    Miten muuten teidän lapset: tykkäävätkö kasvisruuista?

    VastaaPoista
  5. Joo, nuo Dopsit on paholaisen keksintö. Niihin lisätään varmasti jotain addiktoivaa ainetta. Jos oltaisiin Jenkkilässä, haastaisin valmistajan oikeuteen dieettini pilaamisesta :P

    VastaaPoista
  6. Mä en tykkää teidän kasvisruokahömpötyksestä lainkaan. Ilman sitä saisin vihdoinkin sitä kaalilaatikkoa!

    Mulla on muutama kasvisruokasuosikki (kaupan pinaattilettuja/keittoa en laskenut): 1) sienikastike 2) tomaattikeitto 3) gratinoitu kukkakaali 4) tofu-nuudeliwokki

    VastaaPoista
  7. Hej. Tää ei osaa juurikaan kertoa kasvisruuista, meillä mennään vähän että mitä eteen tulee. Minun suosikki reseptisäilöni on tämä blogi: http://tyylisuuntauksia.blogspot.com

    Siellä on niin upeita reseptejä kasvisruuan kavereille, että nam!

    Ja hei. Olen niin niin tykästynyt sun blogiin että blogissani on sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  8. sari-vs: jarnalla onkin paljon niitä! pitääpä muistaa käydä taas vilkuilemassa :)

    VastaaPoista
  9. Mä annoin piutpaut dopslakolle, ja totesin että hei, kerranhan sitä vain eletään. Ja jos saa niin suunnattomasti nautintoa kekseistä, niin minähän syön. Piste.
    Hyvä kasvispöperö: paprikaa, tomaattia ja punasipulia lohkoina uunivuokaan, maustetaan oliiviöljyllä, suolalla, sokerilla, balsamicolla ja valinnaisilla yrteillä (myös chiliä voi laittaa jos diggaa tulisesta). Sorkitaan välillä haarukalla ja otetaan pois uunista kun kypsiä. Soseutetaan noin1/3 kastikkeeksi. Syödään coucousin kanssa. Päälle fetajuustoa reiluina köntteinä ja paljon tuoretta basilikaa.

    VastaaPoista
  10. Ja lainaan mielelläni tuon madcookin jos on teidän oma!

    VastaaPoista
  11. Hipshei! Päädyin blogiisi toisen blogin kautta.

    Onnea hyvästä päätöksestä!
    Suosittelen vilkaisemaan Chocochilin blogia, siellä on erinomaisen herkullisia kasvisreseptejä http://chocochili.net/

    Tykkään myös näistä: http://yrttipurkki.blogspot.com/
    http://keittiojapuutarha.blogspot.com/
    http://kamomillankonditoria.blogspot.com/ (leivontajuttuja, mut ihanan näköisiä!)

    Mä itse en tykkää kasvissosekeitoista jos tarkoituksena ei ole jotenkin keventää. Eihän niillä lähde nälkä kun ei niissä ole juurikaan mitään proteiinia! Soijarouhetta on helppo käyttää jauhelihajuttujen sijaan ja aiemmin mainittu valmistustapa pannulla on hyvä! Soijajuttujen kanssa pitää vain muistaa että maustaa enemmän kuin lihajuttuja, koska ne imee mausteita enemmän. Soijasuikaleet sitten taas "korvaa" hyvin esim. kanasuikaleita, ne pitää ensin keittää, puristella kevyesti turhasta vedestä ja paistaa ja maustaa sitten pannulla. Kannattaa kokeilla myös kotimaista tattaria esim. idätettynä ja hampunsiemeniä vaikka jogurtin joukossa. Kummatkin on täydellisiä proteiininlähteitä! Kvinoa on myös täydellinen proteiinin lähde ja menee vaikka riisin tilalla. Löytyy ainaskin ekokaupoista.
    Jos ette ole kokeillut, niin kannattaa kokeilla myös versottamista (http://vegaanikahvila.blogspot.com/2010/03/omia-tehovihreita.html) esim. parsakaalin versot on TOSI terveellisiä, ja istutusjutut ja kasvunseurailu on hauskaa puuhaa lasten kanssa :)

    VastaaPoista