sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Vinkkiä vailla


Mimosan päiväkoti alkaa 1.8.

Nyt olisin vailla parasta vaatteiden nimikointivinkkiä!

Joskus nimikoin isompien kuteita niillä silitettävillä oman nimisillä lapuilla mutta onko olemassa joku paras ja helpoin ja vaivattomin tapa nimikoida kuteita niin että ne ehkä löytävät pk-ympäristöstä vielä takaisin sinne eksyttyään?

Päteekö joku tietty tussi jokaiseen liukkaaseen lappuun?
Onko paras se niskalappu vai kyljen sivulappu vai kannattaako edelleen tilata lapsen nimellä lätkät?

Hetken jo ajattelin että tilaan sellaisia sivusaumaan ommeltavia -Mimon vaate- lappuja ja ratkon kuiteisiin pienet paikat lapuille.
Sekin olisi minusta helpompi kuin joka kerta erillaisen permanent tussin etsiminen relettä varten.

Mikä on nykyisin validi tapa?! Jeesiä olisin vailla! :)

24 kommenttia:

  1. Popista on saanut ainakin jossain vaiheessa ilmaiseksi merkkauskynän ja se meillä toiminut erittäin hyvin.Sillä on kirjoitettu nimi tai nimikirjaimet pesulappuun tai niskalappuun ja jossain vaatteissa on valmiina ihan nimilaputkin, yleensä pesulapun vieressä.Myös kenkiin olen laittanut nimikirjaimet joko sisäpuolelle tai sitten sisäsyrjään ulkopuolelle.Villasukkiin tai muihin vastaaviin olen ommellut sellaiset tilattavat niminauhat.Toiset käyttävät niihin apteekista ostettavaa ruskeaa heftaa(onkos se laastaria vai teippiä?)Näillä on hyvin pärjätty.Suht helppoa ja nopeaa.Ja itse aloitin urakan niin, että aina kun vaate tuli pesusta niin merkkasin sen tai tarkistin onko merkattu.
    Lila

    VastaaPoista
  2. Heips!

    Itse luotan leukoplastiin ja vedenkestävään tussiin :). Nopea, edullinen ja kestävä eikä jätä vaatteeseen jälkiä. Tussin kanssa saa kyllä olla tarkka, ettei väri leviä pesussa.

    T: Citymami

    VastaaPoista
  3. Aika paljon olen töissä törmännyt kaikkiin noista vaihtoehdoista, jokatapauksessa kannattaa jollakin tavalla merkata, kun on iso ryhmä. Omani menee nyt pphoitajalle ja kanssa mietin, että missä määrin merkkailen, kun siellä on vain muutama lapsi... Mutta, tuli mieleen, että voisi kokeilla tyyliä jolla olen joidenkin nähnyt laittavan kokomerkinnän ompelemiinsa vaatteisiin eli tulostaa siirtopaperiarkin täyteet nimeä, leikkoa ja silitellä paikoilleen. Niskasta olis nimi helppo löytää mutta tämä vaihtoehto ei kutita, on helppo laittaa ja on edullinen vaihtoehto. =) Taidampa itsekkin kokeilla. =)

    VastaaPoista
  4. Meillä oli alkuun käytössä netistä tilatut, Aaken nimellä varustetut nimikointinauhat, jotka laitettiin kiinni "taggiteilla". Innostus laantui kuitenkin jossain vaiheessa ja nyt olen vain kirjoittanut nimen pesulappuun tms. mustekynällä (kun kangastussikin on kadoksissa:) - mustekynä on ihan kätevä, väri nimittäin on sopivan haalistunut siinä vaiheessa, kun vaate jo joutaa kiertoon:) Kangastussi olisi minusta kätevin. Villasukkien ja sukkien osalta päiväkodista ohjeistettiin, että voi laittaa esim. jonkin tietyn värisen langanpätkän sisäpuolelle. terveisin Aake07:n äiti

    VastaaPoista
  5. Kuulakärkikynällä pesuohjelappuun. Kun vielä vahvistat sen kerran, niin se on siinä :)

    VastaaPoista
  6. Joskus ekan mennessä hoitoon jaksoin niitä silitettäviä lappuja. Nykyisin kirjotan vaan siististi pienellä merkkauskynällä pesulappuun/nimelle tarkoitettuun lappuun. Kaikkein helpointa ja nopeinta niin kun vaatetta kuitenkin on jos kaiken nimikoi.

    VastaaPoista
  7. Kuulakärkikynä on paras. Ei tarvitse etsiä, niitä löytyy aina pyörimästä ;D Ja todella on kestänyt, ei ole sotkenut pesuissa ja hiipuu ajanmyötä.

    Nimen olen kirjoittanut niskaan pesulappuun tai kokolappuun. Siitä sen huomaa nopealla vilkaisulla. Sivusaumassa olevaa merkintää on vaivalloisempaa etsiä.

    Sukat, kengät ym ovat sitten hankalampia. Ja Jonathanin rukkaset, joissa vain toisessa rukkasessa on paikka nimelle, murrrrr :D

    Katja

    VastaaPoista
  8. Nimi pesulappuun vaatemerkkaus-tussilla (suomalaisesta ostan). Villasukkiin, lapasiin jne ompelen kanttinauhanpalaset ja kirjoitan nimen niihin samaisella tussilla. Tavallisia sukkia tai alushousuja en nimikoi

    VastaaPoista
  9. Kuulakärkikynä oli ainakin meillä toimivin :) Väri saattoi pesuissa haalistua, mutta sitten vaan vahvisteltiin. Osassa vaatteista on niin liukas se nimikointilappu/pesulappu että tussi vaan levähtää siihen.
    Yhteen aikaan laitoin laastariteippiä johon nimet kirjoitin, ja se toimikin siihen asti kunnes meille tuli kuivausrumpu.... Kuivurin lämpö sulatti liimat teipeistä ja niistä jäi kauheat jäljet pesulappuihin. Mutta juuri esim. villasukkiin tuo on oiva apu!

    VastaaPoista
  10. Meilläkin on Popin merkkauskynä, se on hyvä! Muut normitussit tuppaavat leviämään ikävästi, kuulakärkikynä haalistuu nopsaan pesuissa. Monessa vaatteessa on se name-lappu, tai sitten merkkaan johonkin muuhun vaatteesta löytyvään lappuun. Eri juttu on sitten itseompelemani vaatteet, joissa ei ole lappuja. Mutta ne kyllä löytävät hyvin meille takaisin ilman nimeä :)
    -josefin

    VastaaPoista
  11. Tumma kuulakärkikynä ykkös-suosikki, sillä nimi(kirjaimet) johonkin vaatteessa valmiina olevaan lappuun.

    Permanent-tusseissakin löytyy hyviä, leviämättömiä merkkejä. Kokeilemalla clasun tussit hyviksi havaittu.

    Ruskea laastariteippi tosiaan pysyy, pysyy, pysyy...

    Villasukat ja lapaset nimikointinauhalla, kasa nimikoitavia ja ompelukoneella muutama pisto edestakas.

    Mustiin kokolappuihin olen myös ommellut nimikointinauhan muutamalla ompeleella.

    Uudet vaatteet nimikoin siinä vaiheessa kun poistan hintalapput. Sillointällöin pesun jalkeen tarkistan ja vahvistan haalistuneet nimet.

    Eiköhän teillekin sopiva keino löydy, pääasia että nimikoit :)

    T: tarhantäti Kikka

    VastaaPoista
  12. Kuulakärkikynä toiminut meillä ja hyvin! Villasukat, tumput tms. olen nimikoinut laittamalla palan apteekin ruskeaa teippiä, ja siihen samaisella kuulakärkikynällä nimi. Nuo teipit on jopa pysyneet kahdella käyttäjällä! =)

    Mimma

    VastaaPoista
  13. meillä se po.pin kynä on parhaiten pysynyt. Kannatta vielä päikyssä varmistaa haluaako ne nimikoinnin niin että on pelkkä etunimi vai pitääkö olla myös sukunimi vai riittääkö nimikirjaimet. meillä oli toive et pelkkä etunimi paitsi jos nyt on joku yleinen nimi mitä on monta saman nimistä samasa ryhmässä.

    VastaaPoista
  14. Minä kirjoitan nimen kangaskaupasta ostettuun liimattavaan kangaspaikkaan. Kirjoitan nimiä etukäteen ja leikkaan kapeaksi suikaleeksi, joista sitten tarvittaessa leikkaan yhden nimen vaatteeseen. Kangaspaikka kestää hyvin pesua, vaikka pakkauksessa sanotaan sen kestävän vain 30 C pesun, hyvin on kestänyt myös 60 C. Lähtee myös kohtuu hyvin irti vaatteista, pientä liimajälkeä voi jäädä.

    L

    VastaaPoista
  15. Meillä on toiminut yhdistelmä merkkaustussi - leukoplast Classic Leukotape - nimikointilaput.

    Merkkaustussi: käytetään eniten, ja tätä virkaa toimittaa meillä permanent tussi ohuella kärjellä, ja sen paikka on tarkkaan määritelty hyllynsyrjä ;-)
    Nimikointi tapahtuu ihan vaan siihen NAME-lappuun jota jo kiitettävästi löytyy tosi monen valmistajan vaatteesta, tai sitten johonkin pesulappuun tai muuhun lappuun.

    Leukoplast Classic Leutotape: käytetään esim. kengissä kun niissä ei meinaa aina löytää paikkaa mihin kirjoittaa. Eli nimi teippiin ja teippi kenkään. Myös helppo irrottaa jos haluaa kengät myydä eteenpäin. Valkoisena on mielestäni kivemman näköinen kun ihonvärinen.

    Nimikointilaput: näitä ostin esikoisen aikana hirveät määrät....joo, en koskaan jaksanut kaikkiin vaatteisiin niitä ommella. Mutta esim. villasukkiin, villalapasiin ja tällaisiin hankaliin kohteisiin ihan oiva. Onneks molemmilla lapsillani on sama sukunimi, niin taitan vaan esikoisen etunimen piiloon ja laitan sitten vaan sukunimen näkyviin :-)

    Sitä tässä mietin että en tiedä miten paljon kierrätät vaatteita Mimolta Myylle, mutta ei ehkä kannata nimikoida vaatteita "Mimosa"- nimellä, sillä jos Myy perii vaatteen joudut aloittamaan jutun alusta :-). Eli jos molemmilla neideillä on sama sukunimi, laitat siihen lappuun tai vaateeseen "M.Sukunimi".

    VastaaPoista
  16. kuulakärkikynällä pesulappuun tai vaatteen nimilappuun ja jos vaatteet kiertää seuraavalle niin merkkaan sukunimellä

    VastaaPoista
  17. Popin merkkaustussi vaatteisiin, jossa on lappu ja villasukissa yms. laputtomissa haavateippi (johon teksti merkkaustussilla) oli meillä käytössä.

    Kaikki eivät päiväkodissa sitä sukunimeä tiedä, joten etunimi on henkilökuntaystävällisempi.

    VastaaPoista
  18. Leukoplastilla minäkin olen tuolla ulkona istuskellessa nimikoinut. Sitä suositeltiin, kun sen saa joka villasukkaan ym. sellaiseen, missä ei ole mitään pesulappua mihin kirjoittaa. Kenkiin kans hyvä, niin kun joku jo sanoikin.
    Leukoplast jää tosin myös saksiin tehokkaasti kiinni....=/

    VastaaPoista
  19. Mä olen tilannut jenkeistä tarroja, jotka voi liimata ihan mihin vain, pesulappuun, kengänpohjaan, tai vaikkapa unikaveriin ihan sellaisenaan ilman lappuja. Pysyy pesut ja kuivaukset, kunhan kiinnittää kunnolla. Ja mikä parasta jälleenmyynnin kannalta, saa irti ilman, että jää mitään liimajälkiä! TOIMII!!! Saa itse suunnitella miltä tarra näyttää ja mitä siihen tulee. sivusto lötytyy http://www.namebubbles.com/.
    Terveisin Anna K-K

    VastaaPoista
  20. Juu, kuulakärkikynällä vaan! Kestää pesut ihan moitteettomasti.

    Itse laitan siihen kohtaan, missä lukee nimi/name (aika monessa ruotsalaisketjun vaatteessa on ainakin näin) tai sitten pesuohjelappuun.

    VastaaPoista
  21. Meillä hyväksi havaitut ovat Popilta saatu ohut tussi, ostettu kangastussi ja kuulakynä. Kuulakynää käytän aina, kun pitää nopeasti nimetä! Meillä lojuu yksi tussi aina keittiön laatikossa, toinen eteisessä. Nimikoin vaatteet nimellä tai nimikirjaimilla pesulapun taakse, haalareissa yms. ulkovaatteessa yleensä siihen nimilappuun, koska helpompi tätien löytää vilkaisulla. Pikkareita en nimikoi tai sukkia, villasukkia tai villapukuja. Meillä ovat omatekoisia ja vain yksi villasukka on kahden päiväkotivuoden aikana vaihtunut. Pinnit nimeän CD-levytussilla sinne taakse ja tädit löytää omistajan helposti - vain pari pinniä kadonnut hoitoon. Kengissä suosin pohjaa tai tekstilappua, edes nimikirjaimet. Inhoan kenkien nimeämistä. Mutta siinä jalkaholvin kohdalla on ihan hyvä, aika kulumaton kohta. Nahkavuoriinkin voi ihan hyvin ja lenkkareissahan on ne laput. Sandaaleita en ole nimennyt. Mimokin on jo niin iso, että tunnistaa varmasti omat kenkänsä. Ja meillä hoitajat tunnistaa tosi hyvin lasten vaatteet ja tonkii reput, että tietää mitä kelläkin on, huippupaikka!

    VastaaPoista
  22. Likan kaapissa on Popista saatu merkkauskynä jolla laitan nimen aamulla, jos huomaan ettei siinä vaatteessa vielä nimeä ole. Hyvin on pysynyt. Harmaita hiuksia tuottaa mm. henkkamaukan ne vaatteet joissa on musta niskalappu. Sillon laitan johonkin sisäsauman lappuun. Sukissa ei nimiä ole, lapasiin olen yrittänyt kirjoittaa mutta huonolla menestyksellä. Tosi hyvin kyllä nykysin vaatteissa niitä nimipaikkoja on. Leukoplastilla laitoin aluksi, mutta työlästä. Ja ennen pitkään se teippi lähtee irti -mutta tarra jää. Etenkin pipoissa tosi kiva ;)

    VastaaPoista
  23. Meillä on käytössä sekä Po.p:n merkkaustussi että paremmaksi todettu ihan Prismasta ostettu vaatteiden merkkaustussi. Lisäksi olen tilannut esim. villasukkiin silitettäviä nimilappuja. Muutoinpa toi tussi on ollut kätevin ja nopein, merkintä on vaihtelevasti joko niskalapussa tai kylkilapussa, ei ole ollut merkitystä, kaikki on tullut takaisin kotiin.

    Laura

    VastaaPoista
  24. www.euroteam.fi
    Nauhat ja taggit. Itse laitoin nauhaan pelkän sukunimen niin voin käyttää seuraavallakin lapsella. Taggetteja kantsii tilata paljon kun aina pienistä vaatteista siirtää uusiin. Kiinnitän yhdellä taggitillä (taita nimilapun kahtia)

    VastaaPoista